Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij Joker vervingen we de laatste tijd heel wat computers van onze medewerkers, wat uiteraard ook een hele stapel oude exemplaren opleverde. Omdat we die natuurlijk niet graag op de afvalberg laten terechtkomen, gingen we in zee met Out Of Use en Natuurpunt. Samen toverden we 66 afgedankte computers om tot een nieuw stukje bos!

Out of Use recycleert oude computers

Out of Use is een organisatie die bedrijven helpt om op een duurzame manier om te gaan met afgedankt IT-materiaal. Ze proberen zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken of wanneer hergebruik niet mogelijk is, te recycleren. Zo kan bijna 90% van het materiaal herwerkt worden tot nieuwe grondstoffen.

Plant een boom voor Natuurpunt

Out of Use en Natuurpunt organiseerden de afgelopen maanden een een grootschalige inzamelactie van IT-materiaal bij bedrijven en organisaties in Vlaanderen. Per ingezamelde computer, laptop of herbruikbare smartphone koopt Natuurpunt 1 m² grond aan en plant daarop een boom.

Een nieuw bos in Mechelen

Op zondag 19/11/2017 werd het bos Kauwendaal in Mechelen uitgebreid met niet minder dan 5.000 bomen. Joker leverde maar liefst 66 computers in voor de actie, en mocht dus ook 66 nieuwe bomen planten. Enkele Joker-medewerkers (en hun kinderen) deden dat zelfs eigenhandig. Binnenkort bewonder je in Mechelen dus een stukje Joker-bos!

Op de foto zie je de overhandiging van het boomplantcertificaat door Stefan den Hartog, voorzitter van natuurpunt Kauwendaal (rechts) aan Koen Vermeersch, IT-verantwoordelijke bij Joker. Dit in het bijzijn van Caroline Gennez van sp.a  en Servaas De Vries, Schepen van Milieu van Sint-Katelijne-Waver.

Misschien is dit ook interessant voor jou?