Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze USA-reisexpert Ludwig ging in mei op verkenning in Texas. In deze blog vertelt hij de vijf dingen die hem het meest zijn bijgebleven na zijn reis.

1. Texas is groen en heuvelachtig

Met cowboyfilms en stripboeken in het achterhoofd had ik mij Texas altijd vlak en stoffig voorgesteld, maar dat bleek helemaal anders te zijn. Ik bezocht het oostelijke deel van Texas (Gulf Coast & Hill Country) en dat was ongelooflijk groen. Ondanks de intensieve veeteelt in deze regio’s zijn er overal bomen en weides met prachtige bloemen.

2. Elke stad heeft een eigen karakter met hoogtepunten

Het U.S. Space Center in Houston is niet te missen. Vooral de historische Apollo Mission Control Tour was fantastisch. De River Walk is het hoogtepunt van San Antonio. Dit netwerk van wandelpaden brengt je in no-time door de historische stad. Austin heeft dan weer een fenomenaal uitgaansleven. Ongelooflijk op hoeveel plaatsen ze live muziek spelen.

3. Dansen zit in het bloed van de Texanen

Wie van live muziek en dansen houdt moet zeker naar Texas. Van de swingende Mariachi in San Antonio, via de country in Luckenbach, naar de Rock en R&B in Austin. Overal klinkt er live muziek en kan je een stapje op de dansvloer zetten. Kies voor een linedance in groep of een Texas Two Step met een lokale cowboy. Getalenteerd of niet, plezier verzekerd!

4. BBQ en Tex-Mex om je vingers bij af te likken

Op culinair vlak word je echt verwend in de Lone Star State. De kruidige geur van een traag smeulende BBQ achtervolgt je overal. De met barbecuesaus besmeerde ribbetjes, de smaakvolle pulled pork en de verfijnde runderborst (ook bekend als brisket) zijn overheerlijk. Daarnaast is de Tex-Mex een échte smaakbom. Deze historische mix van Texaanse en Mexicaanse smaken is verfijnd en pittig.

5. Like a local

Wie niet uit de toon wil vallen in Texas draagt best een jeansbroek, een paar lederen boots en een cowboyhoed. En een geweer in de hand hoor ik je vragen? Neen, ondanks de voorliefde van de Texanen voor het Second Amendment, heb ik geen enkel wapen gezien. Wat hou je dan best wel in je hand? Een Shiner Bock, traditioneel en lokaal gebrouwen.

Zelf op reis naar Texas?

Kies voor een complete rondreis doorheen Texas met je eigen reisgezelschap, uitgewerkt door reisexpert Ludwig. Of combineer Texas met andere staten in het zuiden van de USA. 

Misschien is dit ook interessant voor jou?