Overslaan en naar de inhoud gaan

Quinoa for life  = een betere toekomst voor kwetsbare jongeren in Peru!

Voor De Warmste Week van Music For Life steunden Joker en de ViaVia Tourism Academy de NGO ‘Mama Alice’ in Peru. Mama Alice geeft kwetsbare jongeren een nieuwe kans door hen een vakopleiding te laten volgen. Hierna kunnen ze aan de slag als gids, kok, ober of kamermeisje. Een project naar ons hart, dat de positieve impact van toerisme duidelijk maakt!

Tussen 15 en 22 december kon je in de ViaVia Joker Reiscafés in Heverlee, Leuven, Mechelen en Antwerpen een heerlijk Quinoa for Life gerecht bestellen ten voordele van Mama Alice.

We haalden met deze actie 1307,5 euro op.

Dat betekent dat  Mama Alice voor 3 leerlingen een eenjarige koksopleiding kan sponsoren of voor 7 leerlingen een eenjarige gidsenopleiding.

 Dat betekent voor die jongeren een wereld van verschil!

Als extra steun organiseerden Joker en ViaVia Tourism Academy  een SMILES-gidsentraining voor de leerlingen van Mama Alice in Ayacucho van 14 tem 19 januari 2019. Met het aanbieden van deze training ter ondersteuning van hun eigen gidsenopleiding investeren we dus mee in de capaciteitsopbouw in een domein waar we sterk in staan: duurzaam toerisme!

Bedankt voor jullie steun!

 

Het project “Mama Alice” in Ayacucho, Peru

In Peru leven er veel jongeren in slechte omstandigheden. Bovendien kunnen ze niet genieten van kwaliteitsvol onderwijs of een goede opleiding. Hierdoor is hun kans op een mooie toekomst bijzonder klein. De Nederlandse Frederique Kallen wilde deze jongeren een betere toekomst aanbieden en richtte daarom de NGO “Mama Alice” op. Mama Alice stoomt kwetsbare jongeren in Ayacucho klaar voor de arbeidsmarkt door hen een vakopleiding aan te bieden en hun zelfbeeld en sociale vaardigheden te verbeteren. Hierdoor blijven deze jongeren weg van bendevorming en hebben ze een hoopvolle toekomst.  

“Mama Alice” leidde in 2016 en 2017 al een groep Ayacuchaanse jongeren op tot toeristische gidsen. Dit jaar start Mama Alice met QuinuaQ, een Touristic Training Center, in Quinua net buiten Ayacucho. Het doel is om hier jaarlijks 100 jonge mensen een toeristische vakopleiding aan te bieden tot bijvoorbeeld ober, kok, kamermeisje of gids en hun stage laten doen in hun eigen trainingsrestaurant en ecolodge . Zo staan ze sterker op de arbeidsmarkt door in te zetten op een groeiende toeristische sector. Als deze jongeren de nieuwe rolmodellen worden voor de generatie na hen, dan zien hun opvolgers dat er ook voor hén een hoopvolle toekomst weggelegd is. En dat is helemaal de investering waard!

Met de Steun van Joker en ViaVia

Het ViaVia Joker Reiscafé in Ayacucho en Mama Alice zijn al jaren twee handen op één buik. Samen ontwikkelen ze toeristische tours in Quinua en Ayacucho en de jongeren kunnen stages volgen in Via Via Ayacucho.   

Tijdens de Peru-reis (Go-26) verblijven we in de ViaVia van Ayacucho en doen we regelmatig een stadstour of mountainbiketocht met Mama Alice. De jonge gidsen zijn erg gemotiveerd en ze doen hun uiterste best om er een onvergetelijke uitstap van te maken.

De komende jaren wil het Joker Projectenfonds nog verder investeren in het toeristische opleidingsproject van Mama Alice. Zo zullen we in samenwerking met ViaVia Tourism Academy een specifieke training voor de lokale gidsen aanbieden.

De warmste week

Je kan de ViaVia Tourism Academy ook kiezen als goede doel voor de warmste week. Dit wil zeggen dat je een nummer kan aanvragen, een Ketnet koekenbak kan organiseren of de Warmathon kan lopen ten voordele van het Joker Projectenfonds.