Overslaan en naar de inhoud gaan

1 maaltijd = 1 schoolboek!

Tijdens De Warmste Week van Music For Life in 2017 steunden Joker en de ViaVia Tourism Academy het project ‘Nachos para todos” in Honduras

We konden dankzij deze actie meer dan 1000 schoolboeken schenken aan het project en dus heel wat kinderen in Honduras blij maken. 

 

 

Het project “Nachos para todos” in Honduras

Een gratis, persoonlijk leerboek

In 2002 nam Geert Van Vaeck het ViaVia Joker Reiscafé in de hoofdstad Copán over. In 2006 startte hij er het project Nachos para todos. “Nacho” is de naam van het officiële leerboek dat de kinderen gebruiken op school. Dankzij Nachos para todos kregen sindsdien bijna 5.000 kinderen in meer dan 65 scholen een gratis leerboek persoonlijk overhandigd. Joker engageert zich met een jaarlijkse investering om het bereik van dit project te vergroten.

Met hun eigen Nacho staan de kinderen uit deze arme regio sterker bij het begin van hun schoolloopbaan. Een boek dat je bovendien mee naar huis kan nemen, betekent extra leerkansen. Een klein project met veel impact! Neem zeker eens een kijkje op hun website!

The Alternative Hike

Geert organiseert in zijn ViaVia Joker Reiscafé ook tours: niet alleen naar de Maya-sites van Copán Ruínas, maar evengoed excursies naar de omliggende bergdorpen. Het zijn tours die raken, want ze zoomen in op de lokale realiteit die beheerst wordt door armoede, drugs en corruptie. De helft van de opbrengst van de Alternative Hike vloeit terug naar de bergdorpen. Zo zorgt toerisme daar voor een positieve impact.

Met de steun van Joker

Bij 3 gemeenschappen in Peru, Honduras en Oeganda zijn we bij Joker erg nauw betrokken. Met onze lokale contactpersonen hebben we er een duurzame samenwerking opgezet. We beheren hiervoor een speciaal fonds, dat jaarlijks investeert in deze 3 sociale ondernemingen. Nachos para todos is er één van. Dit projectenfonds is een initiatief van Joker, ViaVia Tourism Academy en de ViaVia Joker Reiscafés. 

Wat zijn ViaVia Joker Reiscafés?

De ViaVia Joker reiscafés zijn ontmoetingsplaatsen tussen reizigers en lokale bevolking. De ViaVia’s wereldwijd gelden als een thuis-ver-weg-van-huis, waar je toeristische info krijgt, ervaringen uitwisselt, een heerlijke maaltijd of verse fruitsmoothie uit het menu kiest. Behalve in België zijn het naast restaurants met wereldkeuken ook budgetho(s)tels. Muziek, kunst, sociale projecten, trips en cursussen brengen er bovendien mensen en culturen samen, wat hun aantrekkingskracht nog vergroot. Je vindt ViaVia’s over de hele wereld: van Leuven tot Buenos Aires, van Yogyakarta tot Dakar!

Wat is de ViaVia Tourism Academy?

De ViaVia Tourism Academy (VVTA) is de vzw van het duurzame Joker/ ViaVia netwerk. Een onderdeel van hun missie is toerisme gebruiken als hefboom voor de lokale economie. Toerisme is de sterkste groeiende industrie wereldwijd, 1 op 11 jobs heeft te maken met toerisme. Als iedereen op een verantwoorde manier zou reizen, zou dit een gigantische impact hebben! Door ervoor te zorgen dat inkomsten van reizigers rechtstreeks bij de lokale bevolking terechtkomen (zonder commissie) draagt Joker alvast zijn steentje bij.