Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom dichter bij de harde geschiedenis van de slavernij tijdens een bezoek aan een authentiek plantagehuis. Oak Alley Plantation, Houmas House en Laura Plantation bevinden zich langs de Mississippi, ten noorden van New Orleans. Melrose Plantation bevindt zich nabij de stad Natchitoches.

Oak Alley Plantation

Oak Alley Plantation is de bekendste en meest gefotografeerde plantage ooit. Je wordt overweldigd door de grootsheid van de door oude eiken omzoomde oprijlaan en de uitbundige weelde in de vele vertrekken van 'The Big House'. Deze staan in schril contrast met het harde leven op de suikerplantage. Je gaat binnen in de slavenhutten waar je de tentoonstellingen over slavernij, de suikerplantage en meer kan ontdekken. 

Oak Alley Plantation is dagelijks geopend van 09h30 tot 16h30, tours starten elke 30 minuten. Ga erheen met je huurwagen of neem deel aan de busuitstap vanuit New Orleans.

Met transport vanuit New Orleans: Duur ± 5 uur; dagelijks vertrek om 12h (geen hotel pick-up)

 

Vanafprijzen

Volwassene: € 33 p.p.
Kind (6 - 12 jaar): € 12 p.p.
Kind < 6 jaar: gratis

Met transport: extra € 34 p.p.

Let op, dit zijn vanafprijzen! Vraag de juiste prijs na bij je Joker reisagent. 

Houmas House

Houmas House was de grootste plantage van het zuiden waar suiker geteelt werd. Vele Hollywood films zoals 'Gone with the Wind' werden hier later gefilmd. Na een rondleiding van 30 à 40 minuten in het huis, kan je de tuinen rond het huis nog verkennen. Er zijn ook mogelijkheden om hier te lunchen. 

Houmas House kan je bezoeken om 09u30, 11u30, 13u30, 15u30 of 17u00.

Vanafprijzen

Volwassene: € 43
Kind (13 - 17 jaar): € 33
Kind (7 - 12 jaar): € 22
Kind (0 - 6 jaar): gratis
met lunch = extra € 34 p.p.

Let op, dit zijn vanafprijzen! Vraag de juiste prijs na bij je Joker reisagent. 

Laura Plantation

Verdiep je in de prominente Frans-Creoolse geschiedenis van Louisiana in dit authentieke plantagehuis. Na je bezoek aan het huis trek je de tuinen in om stil te staan bij de slavenhuizen aan de rand van de suikerriet velden. 

Laura Plantation kan je bezoeken om 10u, 11u20, 12u, 14u of 15u20.

Vanafprijzen

Volwassene: € 33
Kind (13 - 17 jaar): € 22
Kind (6 - 12 jaar): € 16
Kind (0 - 5 jaar): gratis

Let op, dit zijn vanafprijzen! Vraag de juiste prijs na bij je Joker reisagent.

Melrose Plantation

Ervaar het leven op een plantage in de tijd voor de Burgeroorlog. Neem je tijd voor een bezoek aan het plantagehuis, the Big House, maar ook tuinen en de andere historische gebouwen, waaronder het African House, Yucca House, Weaving Cabin en Bindery. Je kan een collectie van de wereldberoemde Afro-Amerikaanse kunstenares Clementine Hunter zien, waaronder haar populaire African House Murals.

Van donderdag tot zondag om 10u15 of 14u15.

Vanafprijzen

Volwassene: € 19
Kind (6 - 17 jaar): € 11
Kind (0 - 5 jaar): gratis

Let op, dit zijn vanafprijzen! Vraag de juiste prijs na bij je Joker reisagent.

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursie kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in het diepe Zuiden'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!

Perfect te combineren met één van de volgende reizen

Empty