Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Engelse 'country side' spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n 200 km ten noordwesten van Londen. Dit is een streek die menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Het originele traject dat wij aanbieden rijgt de mooiste plaatsjes van de noordelijke Cotswolds aan elkaar tot een boeiende en afwisselende tocht. Je hebt de keuze uit een 5- en een 8-daags programma die beide starten in de mooie stad Cheltenham. En hoe populair de Cotswolds-stadjes ook zijn bij dagtoeristen, op de wandelpaden heerst een hemelse rust. 

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

wandelreis Cotswolds
wandelreis Cotswolds
wandelreis Cotswolds

Programma

Programma

A Dag 1
Cheltenham

Begin 18de eeuw ontdekte men hier minerale bronnen en in de daaropvolgende jaren ontpopte Cheltenham zich tot een steeds populairder wordend kuurstadje (“to cure the malaria and smelly feet of the officers returning from the colonies”, zoals een taxichauffeur het ooit plastisch uitlegde). Je treft er rijen statige Regency-huizen aan, met de voor Cheltenham typische balkons in gietijzer. Het is trouwens bij de Pitville Pump Rooms, het pompeuze gebouw dat bij de bronnen werd opgetrokken, dat de Cotswold Ring aanvangt.

Overnachting in een B&B 

B Dag 2
Cheltenham - Winchcombe

Via de beruchte paardenrenbaan Cheltenham Racecourse gaat het over Cleeve Hill, de hoogste heuvel van de Cotswolds. De verlaten Wontley Farm en het 4500 jaar oude graf van Belas Knap, leiden je naar Winchcombe, een oud-Saxische hoofdstad. Net buiten het stadje ligt Sudeley Castle, waar de laatste vrouw van Hendrik VIII haar laatste levensjaar doorbracht.

Tocht van 14 km, niveauverschil + 289 m / - 321 m.

Overnachting in een B&B (O)

C Dag 3
Winchcombe - Broadway

Je volgt de oude pelgrimsweg naar Hailes Abbey en wandelt via een prachtig Jacobijns ‘manor house’ naar Stanton. Verder naar Broadway met zijn brede hoofdstraat, een aaneenschakeling van prachtige 16de-eeuwse honingkleurige gebouwen. New York’s bekendste straat werd naar dit stadje genoemd. 

Tocht van 17,7 km, niveauverschil + 406 m / - 404 m.

D Dag 4
Broadway / Chipping Campden

Vandaag zijn er twee mogelijkheden:

 • Lusvormige tocht vanuit Broadway. Deze wandeling leidt je langs de Cotswold Way met uitzichten naar het westen toe, een uitzicht vanaf een heuvelrug op een groene vallei met zicht op Snowshill, een heerlijk dorp. De wandeling slingert vervolgens rond de kop van de vallei om uit te komen op de Cotswold Way richting Buckland Wood, en verder naar beneden richting vallei van Snowshill. Daarna daalt ze geleidelijk af naar Broadway via de originele kerk. Er is een optie om de wandeling met 3 km uit te breiden, die je naar hogere gronden boven Snowshill brengt en die de rand van een lavendelveld volgt.
 • Wandeling tot Chipping Campden en bus terug naar Broadway. Deze wandeling is korter (9,5 km) maar begint met een stevig kuitenbijtertje, nl. de onafgebroken klim van zowat  45 minuten naar Broadway Tower. Chipping Campden is een leuk dorpje dat het romantisch plaatje van de Cotswolds compleet maakt:  St. James' Church, de Market Hall, Townhall, Grevel House, High Street,... stuk voor stuk architecturale pareltjes aan de Cotswolds-kroon!

Tocht van 12 km, niveauverschil + 336 m / - 336 m + optionele etappe van 3 km
Tocht van 9,5 km, niveauverschil + 253 m / - 203 m

Overnachting in een B&B (O)

E Dag 5
Einde

Einde van het programma na het ontbijt (O).

 

F
8-daagse variant

Dag 1-3 

Idem als de 5-daagse

Dag 4 Broadway - Chipping Campden

De korte wandeling vandaag begint met begint met een stevig kuitenbijtertje, nl. de onafgebroken klim van zowat  45 minuten naar Broadway Tower. Chipping Campden is een leuk dorpje dat het romantisch plaatje van de Cotswolds compleet maakt:  St. James' Church, de Market Hall, Townhall, Grevel House, High Street,... stuk voor stuk architecturale pareltjes aan de Cotswolds-kroon!

Tocht van 9,5 km, niveauverschil + 253 m / - 203 m.

Overnachting in een B&B (O)

Vanuit Chipping Campden kan je naar Hidcote wandelen (5,5 km heen en weer terug), een parel van een tuin. Je kan dit inplannen door door 's ochtends op tijd uit Broadway te vertrekken en na de lunch naar Hidcote te wandelen. T.e.m. 31/8 kan je binnen tot 17 u. en sluit de tuin om 18 u.; vanaf 1/9 is het een uur vroeger.  Je kan ook een extra-nacht in Chipping Campden boeken (prijs op aanvraag).

Dag 5 Chipping Campden - Moreton-in-Marsh

Mooie en rustige etappe die je via Broad Campden naar het charmante dorpje Blockley brengt. Net voor je aankomt in Moreton-in-March, kan je een bezoek brengen aan Batsford Arboretum & Garden Centre, aan Bourton House Garden of aan Sezincote House & Garden. De schitterende gevel van Sezincote House is een zeldzaam voorbeeld van Moghul-architectuur buiten India. 

Tocht van 12,5 km, niveauverschil + 289 m / - 276 m.

Overnachting in een B&B (O)

Dag 6 Moreton-in-Marsh - Bourton-on-the-Water

Je wandelt via het pittoreske Stow-on-the-Wold en Lower Slaughter naar Bourton-on-the-Water. Al deze plaatsjes zijn getooid met eeuwenoude huisjes. Bourton is zelfs geclassificeerd als één der mooiste dorpen van Engeland. Kleine pittoreske bruggetjes overwelven er de ondiepe Windrush-rivier die Bourton een schilderachtig karakter biedt.  

Tocht van 19 km, niveauverschil + 240 m / - 237 m.

Overnachting in een B&B (O)

Dag 7 Bourton-on-the-Water - Cheltenham

 

Lange, maar erg mooie laatste tocht. Van Bourton-on-the-Water volgt de Cotswolds Ring de mooie vallei van de Windrush. Vanaf Brockhampton gaat het eerst de reeds bekende Cleeve Hill op en dan weer af naar Prestbury, bij Cheltenham. 

Tocht van 28 km, niveauverschil + 564 m / - 493 m.

OF je kan deze lange tocht evt. vervangen door een lusvormige tocht die begint en eindigt in Bourton, gevolgd door de bus van Bourton naar Cheltenham (ca. 1 u. rijden).

Tocht van 17 km, niveauverschil + 254 m / - 254 m.

Overnachting in een B&B (O)

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt (O).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies 
 • ontbijt 
 • bagagevervoer 
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • Ordnance Survey wandelkaart
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis
 • middag- en avondmaal
 • dranken
 • transfers ter plaatse
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering

Prijzen

Geldig in 2021:

5 dagen / 4 nachten: € 455 per persoon
8 dagen / 7 nachten: € 760 per persoon

Toeslagen

Toeslagen eenpersoonskamer:

 • 8 dagen /7 nachten samenreizend: € 335
 • 8 dagen /7 nachten alleenreizend: € 375
 • 5 dagen /4 nachten samenreizend: € 175
 • 5 dagen /4 nachten alleenreizend: € 205

Indien bij het programma van 8 dagen /7 nachten de overnachting in Moreton-on-March op een vrijdag of zaterdag valt - dus bij vertrek op maandag of dinsdag - betaal je een toeslag van € 25 per persoon.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Op de website van Traveline vind je routes en tijden voor alle vormen van openbaar vervoer in Groot-Brittannië. Hou er rekening mee dat er op het platteland minder opties zijn voor openbaar vervoer op zon- en feestdagen.

Eurostar naar Londen St-Pancras (2 u.). 

 • In St-Pancras neem je de metro (10 min., Circle Line richting Hammersmith) naar station Paddington en trein (ca. 2 u.15 min.) naar Cheltenham Spa via Bristol Parkway (meerdere treinen per uur). Idem voor de terugreis.
 • Je kan eveneens de metro nemen naar London Victoria Coach Station, waar meerdere bussen vertrekken van National Express. Een rit naar Cheltenham kan vanaf £ 7.
 • Voor de terugreis vanuit Broadway neem je de bus naar Moreton-in-March, gevolgd door een rechtstreekse trein naar London Paddington en de metro naar London St-Pancras.
  Opgelet: op zondag rijden er geen bussen tussen Broadway en Moreton-in-March; je dient dan een taxi te nemen (15 km). Je kan wel de bus nemen om 11.45 en 17 u. naar Cheltenham en vandaar verder reizen.

Reizen met de trein - enkele tips

 • De website van National Rail geeft je een overzicht van alle beschikbare tarieven op de door jou gekozen datum en uur en rekent enkel het treinticket aan, dus geen boekingskosten e.d. 
 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.
 • Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

Met eigen wagen 

 • Met de ferry van Calais naar Dover (90 min.) en verder naar Cheltenham (315 km).
 • Of met de autotrein (Eurotunnel) tot Folkestone (35 min.) en verder naar Cheltenham (295 km).
 • Indien je de 8-daagse reis boekt, kan je in de meeste gevallen je wagen gratis parkeren bij de B&B in Cheltenham, waar je aan het begin en het einde van de reis logeert. 
 • Indien je de 5-daagse boekt, kan je je wagen niet gratis parkeren bij de B&B in Cheltenham waar je de eerste nacht logeert. Je kan je wagen parkeren op een betaalparking. Of je kan je bagage droppen bij de B&B in Cheltenham, verder rijden naar Broadway (30 km), waar de tocht eindigt, en je wagen gratis parkeren bij de B&B aldaar. Aan de bushalte tegenover de Lygon Arms (Broadway is een piepklein dorp) neem je dan de bus terug naar Cheltenham (ca. 45 min.). Van maandag tot zaterdag is er een bus om 12.55, 16.35 en 18.35 u.; op zon- en feestdagen om 11.45 en 17 u. 
 • Geef ons alleszins een seintje indien je met de wagen reist.

Wandelniveau

De 5-daagse is een wandelreis van niveau 1 en 2 stappertjes met wandelingen van 9,5 tot 17 km over heuvelend terrein. 

De 8-daagse is een wandelreis van niveau 2 stappertjes met wandelingen van 9,5 tot 28 km over heuvelend terrein. De laatste wandeling van 28 km neigt naar 3 stappertjes. Deze kan je echter vervangen door een luswandeling van 17 km, gevolgd door de bus naar Cheltenham (ca. 45 min. rijden).

Je wandelt over paden of landwegjes, maar ook ‘cross country’, nl. door weiden met oneffen ondergrond. Tijdens en na een periode van regen kan het erg drassig zijn.

  Bagagevervoer

  De bagage wordt vervoerd (1 stuk bagage per persoon en max. 20 kg per bagage). Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.

  Logies

  • Je verblijft in verzorgde Bed & Breakfasts, in tweepersoonskamers met privaat sanitair. Overal zijn handdoeken, zeep en shampoo aanwezig.
  • Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden, voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner.  

  Maaltijden

  In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

  • Uitgebreid ontbijt in de B&B.
  • Lunchpakketten dien je zelf aan te kopen in het plaatsje waar je logeert. In sommige B&B's kan je een lunchpakket bestellen. Je kan ook de lunch nuttigen in lokale pubs of 'inns' .
  • Het avondmaal neem je in de buurt van de B&B.

  Reisdocumenten

  Tot 30 september 2021 volstaat je identiteitskaart en voor kinderen tot 12 jaar een kids-ID. Vanaf 1 oktober dien je te beschikken over een geldige internationale reispas. 

  Wat je moet weten over deze reis

  Over Verenigd Koninkrijk

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren