Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze reis combineert de ruige natuur van het Dahar-gebergte met de zachte rust van de woestijn. Al wandelend ontdek je zowel de fotogenieke bergdorpen als de onbegrensde kleuren en vormen van de Sahara. Aan het begin en einde van de reis verblijf je op het eiland Djerba. De unieke logiesplaatsen geven deze reis een bijzonder karakter.

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AR).

 

De hoogtepunten van deze reis

Tunesië

Kennismaking met het berberleven

Tunesië

's Avonds met z'n allen rond het kampvuur

Tunesië

De stilte van de woestijn ervaren

Programma

Programma

A Dag 1
Djerba

Vlucht naar Djerba, waar je wordt opgewacht door een chauffeur en naar het hotel gebracht. Hoewel Djerba vooral bekend is omwille van het strandtoerisme in het noordoosten, zijn de inwoners erg sober en religieus. Het eiland is overdekt met tienduizenden dadelpalmen en honderden moskeeën. Je overnacht in het centrum van Houmt Souk in een gerenoveerde karavanserai met mooie binnenplaats.

Hotelovernachting, Houmt Souk. (A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

B Dag 2
Douiret

Per 4x4 reis je naar Douiret. Dit bijna verlaten Berberdorp, waar nog slechts enkele bewoners hun traditionele levensvorm verderzetten, is schitterend tegen de heuvel aangebouwd en was ooit een stopplaats op de karavaanroute van Ghabès naar Ghadamis. Na een kort bezoek aan het oude dorp waar de huizen zijn uitgehouwen in steile rotsen wandel je naar Chenini. Onderweg kom je wellicht kuddes schapen en geiten met hun herders tegen. Chenini is een ander pareltje van een Berberdorp. Het oude gedeelte is slechts her en der bewoond door de oudere generatie. De jonge generatie bouwt langzaam maar zeker het nabijgelegen nieuwe Chenini. Het oude Chenini wordt bekroond met een mooie, deels gerestaureerde ‘ksar’. Vannacht verblijf je in een eenvoudige maar originele en charmante grotwoning in Chenini. 

Overnachting in een grotwoning. (O, L, A)

C Dag 3
Chenini

Vandaag verken je het oude Chenini met z'n authentieke ksar en de grafmoskee van de zeven slapers. Vervolgens wandel je via het nieuwe Chenini verder over uitgestrekte vlaktes en bergpaden naar het majestueus gelegen Guermessa.  Daar geniet je van een schitterend zicht op de Jeffara-vlakte. Je trekt verder naar Ksar Hallouf, hoewel het minst bezocht, is deze ksar-ruïne één van de mooiste uit de omgeving. Transfer naar het logies.

Overnachting in een grothotel in de regio van Ksar Hallouf. (O, L, A)

D Dag 4
Mogor

Onder begeleiding van een gids maak je een mooie dagtocht over eeuwenoude bergpaden via Ksar Hallouf naar Mogor. De bergflanken zijn schaars begroeid, maar her en der vind je mooie, kleine bloemetjes. In Mogor is er een transfer voorzien naar Toujiane, een traditioneel dorp waar de vrouwen zich vooral bezighouden met het weven van tapijten. Toujiane geniet van een bijzondere ligging en bij mooi weer kan je zelfs een glimp van de zee opvangen. Transfer naar Matmata voor de overnachting. 

Overnachting in een grothotel. (O, L, A)

E Dag 5-6
De Sahara

Op weg naar de woestijn bezoek je Tamezret en het lokale heemkundige museum, waar je een interessante uitleg krijgt over de oude tradities. De huizen in dit dorp, opgetrokken uit natuurlijke materialen, werden oorspronkelijk zo gebouwd dat ze bijna volledig aan het oog onttrokken werden.

Nadien volgt een rit naar de oasestad Douz, ook wel de poort van de woestijn genoemd.  Alvorens je onder te dompelen in de rust en stilte van de woestijn leer je in het lokale Saharamuseum alles over de gebruiken en de cultuur van het woestijnleven. In het voetspoor van  de dromedarissen trek je vervolgens twee dagen de Sahara in. De zee van zand, geborsteld door de wind, wordt slechts af en toe onderbroken door een plateau of wat stekelige planten. Deze nacht slaap je onder de sterrenhemel, een aparte ervaring.

Overnachting in de woestijn. (O, L, A)

F Dag 7
Djerba

Na het ontbijt wandel je in een drietal uren terug richting Douz. Na een laatste lunch aan de rand van de woestijn, neem je afscheid van de woestijngids en de kamelendrijver. Als er voldoende tijd is kan je nog even door het centrum van deze woestijnstad slenteren en wat inkopen doen. Vervolgens gaat het terug naar Djerba waar je de laatste nacht doorbrengt.

Hotelovernachting. (O, L, A)

G Dag 8
Einde

Op Djerba kan je nog een vleugje zeelucht opsnuiven alvorens de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. (O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • alle logies zoals vermeld
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 8
 • alle transport zoals vermeld
 • drinkwater tijdens de trekking
 • gebruik kampeeruitrusting
 • huur van dromedarissen voor de bagage
 • diensten van lokale gids, kok en drijvers tijdens de woestijntocht.

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • overige dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • evt. reisverzekering.
   

Prijs

Basisprijs op basis van 2 personen: € 990
Toeslag éénpersoonskamer: € 70
Korting 3de & 4de persoon op kamer: € -40

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk van 1 januari tot/met 31 mei 2024 en van 15 september tot/met 31 december 2024.
De beste reisperiode loopt van september tot begin mei. ’s Nachts kan het, zeker in de wintermaanden, sterk afkoelen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.
 

Wandelniveau

Tochten van 4 à 6 stapuren. In de bergen is het terrein rots- en heuvelachtig, in de woestijn licht glooiend met soms mul zand.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd. Af en toe kunnen de jeeps niet vlakbij het logies parkeren en dien je je bagage een klein stukje te dragen. Hou hier rekening mee bij het pakken. Je hoofdbagage pak je in een soepele reistas of duffel bag (geen harde koffer, omwille van het bagagevervoer per dromedaris). 
 

Logies

 • Hotel in Houmt Souk op Djerba
 • Eenvoudige maar originele en charmante grotwoning in Chenini
 • Eenvoudig grothotel nabij Ksar Hallouf
 • Grothotel in Matmata
 • In de woestijn slaap je in een tent of onder de sterrenhemel, dekens en matrassen worden voorzien, een lakenzak neem je best zelf mee.

In het hotel in Houmt Souk overnacht je in een tweepersoonskamer. In Chenini, Ksar Hallouf en Matmata is de kans groot dat je een meerpersoonskamer (van 4 tot 6 personen) deelt met andere gasten. Wifi is soms beschikbaar in de hotels maar reikt meestal niet tot de kamers zelf.
 

Maaltijden

In het dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Je neemt het ontbijt en het avondmaal doorgaans in het logies; het middagmaal is een picknick. In de woestijn koken de kameeldrijvers een eenvoudig maal.  

 

Heen- en terugreis

Voor deze reis vlieg je best heen en terug naar Djerba.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via Joker doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via Joker boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:

- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
 

Vervoer tijdens de reis

Ter plaatse maak je gebruik van een minibus en/of terreinwagen met chauffeur.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren