Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek de verscheidenheid van 6 eilanden tijdens deze boeiende rondreis.

Je begint de reis op het hoofdeiland Sao Miguel. Daarna reis je naar Flores, het meest westelijk gelegen eiland van de Azoren:ongerept en adembenemend mooi. Verder gaat het langs de centrale eilanden Faial, Pico, São Jorge en Terceira, elk met zijn typische landschappen en kenmerken.

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AD).

De hoogtepunten van deze reis

Furnas - Adagio Tours

Geniet van de natuurlijke warmwaterbronnen in Furnas

Flores - Adagio Tours

50 tinten groen op Flores

Porto Pim Faial - Adagio Tours

De baai van Porto Pim waar de eerste kolonisten aan land kwamen

Programma

Programma

A Dag 1-4
Sao Miguel

Bij aankomst op de luchthaven haal je je huurwagen af. 

São Miguel is het eiland van de talrijke meren, met als bekendste die van Sete Cidades, Lagoa do Fogo en Furnas. De Vallei van Furnas, een weelderige tuin in een uitgestrekte krater waar warmwaterriviertjes stromen, is een bezoek meer dan waard. Hier vindt men de idyllische botanische tuinen van "Terra Nostra”. Kokend stoom bij Caldeiras herinnert aan de vulkanische oorsprong van het eiland.

De hoofdstad Ponta Delgada, panoramisch gelegen rondom een grote baai, is het toeristische hart van São Miguel. Aan de noordkust ligt Ribeira Grande, de tweede grootste stad van het eiland. Lagoa, Nordeste en Povoação zijn witte dorpjes omgeven door de blauwe oceaan. Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van het eiland, laat u kennismaken met het erfgoed en de geschiedenis van het eiland. Eén voor één meer dan een bezoekje waard!

De noordoostkust is zeer bijzonder en een betrekkelijk onontdekte streek met spectaculair hoge kliffen die zich vanaf de hoge, met bloemen bedekte plateau’s en beboste bergen in zee storten. Dit is ook de thuis van de zeldzame Azoriaanse goudvink of ‘priolo’. Hier vind je ook de de enige ananas- en theeplantages van Europa. Laat je verwonderen door de charme van het diverse landschap met weilanden vol gevlekte koeien, dichtbegroeide bossen, héél veel bloemen en adembenemende uitzichten over land en zee. 

B Dag 5-7
Flores

Je levert de huurwagen in en vliegt naar Flores. Daar haal je een nieuwe auto op. 

Dit bloemeneiland van een spectaculaire schoonheid ligt ver weg van de platgetreden paden en is een absolute must voor de natuurliefhebber. Het spectaculaire landschap nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen langs hagen van hortensia's die het eiland blauw kleuren. Bewonder de meren diep in de groene vulkaankraters en de reusachtige basaltzuilen van Rocha dos Bordões.

Verder vind je op Flores verweerde kliffen, een veelvoud aan meertjes en kraters, hoge watervallen, schilderachtige weiden met kilometerlange hydrangea-hagen en adembenemende uitzichten in groentinten zoals je ze nog nooit eerder zag.

Breng een bezoek aan de stadjes Santa Cruz en Lajes of een van de vele pittoreske dorpjes zoals Fajãzinha en Fazenda das Lajes. Het dorp van Fajã Grande, gelegen aan een kustvlakte, wordt ingesloten door een hoge klif met ongeveer 20 watervallen. Als je de twee gemarkeerde wandelpaden, 8,5 en 11 km lang combineert, kan je wandelen over de gehele lengte van de meest westelijke kustlijn van het Europese continent.

Om het verblijf compleet te maken raden we aan om een dagexcursie te maken naar Corvo, het kleinste eiland van de archipel maar met de spectaculairste vulkaankrater.

C Dag 8-9
Faial

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Flores en vlucht naar Faial. Inchecken kan tot 30 min. voor vertrek. Bij aankomst opnieuw afhalen van de huurwagen.

De hoofdstad van Faial, Horta, is al eeuwenlang een belangrijke halteplaats tussen Amerika en Europa. Hou zeker een pauze in het beroemde Peter’s Café.

In het midden van het eiland ligt de Caldeira de Guilherme Moniz. Hier kan je helemaal rondom wandelen op de kraterrand. Aan de westpunt ligt de vulkaan van Capelinhos die uitbarstte in 1957-1958. Dit gebied is nu een nationaal natuurmonument en heeft een zeer boeiend museum over de uitbarsting en vulkanisme. 

D Dag 10
Pico

Met de ochtendferry vaarr je naar Pico waar een huurwagen klaarstaat. 

Pico is het op één na grootste eiland van de archipel en is genoemd naar de imposante vulkaan Pico die 2351 m boven de Atlantische Oceaan uitsteekt. Zijn grootsheid is het duidelijkst vanop Faial of São Jorge.

In de late namiddag lever je de huurauto in en keer je met de ferry terug naar Horta.

E Dag 11-12
Sao Jorge

Je brengt de huurwagen naar de ferryterminal van Horta en maakt de overtocht naar Velas (Sao Jorge). Bij aankomst op Sao Jorge staat je huurwagen klaar. 

Een bergketen vormt de ruggengraat van het eiland, met als hoogste top de Pico da Esperança (1053 m), die uitzicht biedt over de centrale eilandengroep van de Azoren. Aan de voet van de loodrechte kliffen aan de noord- en zuidkust liggen 46 fajãs. Dit zijn vlakke, vruchtbare landtongen, gevormd door lavastromen die bij contact met het zeewater zijn gestold.

F Dag 13-14
Terceira

Inleveren van de wagen op de luchthaven en vlucht naar Terceira. Je komt aan in Lajes en haalt je auto af.

De hoofdstad Angra do Heroísmo is beschermd als UNESCO Werelderfgoed. Het is echt een pareltje, met een kasteel, een fort, kerkjes, authentieke huisjes in pastelkleuren met prachtige smeedijzeren balustrades en de
heuvel Monte Brasil, gelegen op een grote landtong.

Rij via kustweg rond het eiland en bewonder de rotsachtige kust. Aan de noordoostkust ligt Praia da Vitória, een gezellige badplaats met 2 havens, een mooi strand en gezellige terrasjes.

In het hart van Terceira ligt het grottenstelsel van Algar do Carvão, een fascinerend onderaards spektakel. Deze enorme lavatunnel werd 2000 jaar geleden gevormd. Een speciaal aangelegd pad brengt je naar de zwavelbronnen van Furnas do Enxofre.

G Dag 15
Naar huis

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Terceira, vanwaar je je vlucht naar huis neemt (niet inbegrepen). 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Inter-eilandvluchten São Miguel-Flores + Flores-Faial + São Jorge-Terceira - 8kg handbagage en 23kg ruimbagage pp inbegrepen (airpass tarief L-klasse)
 • Ferrytickets van Faial naar Pico en terug
 • Ferrytickets van Faial naar São Jorge
 • Huurwagens Cat. C Opel Corsa of gelijkwaardig
  • 4 d. São Miguel + 3 d. Flores + 3 d. Faial + 1 d. Pico + 2 d. São Jorge + 2 d. Terceira - 1 dag = 24 uur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • Omniumverzekering met beperkte franchise
  • Diesfstalverzekering
  • 1 extra chauffeur
 • Alle overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Benzine en eventuele parkeerkosten
 • Waarborg huurwagen (100 euro per kredietkaart ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten bij het openen van een schadedossier (bij ongeval of schade huurwagen) 40 euro
 • Road Assistance: 40 euro
 • Excursies en toegangsgelden
 • Alle niet vermelde maaltijden en diensten
 • Annulerings- en reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Deze reis kan ook in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.

Hotels

São Miguel

4 n. Azoris Royal Garden

standaard dubbel

Ontbijt

Flores

3 n. Hotel das Flores

standaard dubbel

Ontbijt

Faial

3 n. Azoris Faial Garden

standaard dubbel

Ontbijt

São Jorge

2 n. Hotel São Jorge

standaard dubbel

Ontbijt

Terceira

2 n. Terceira Mar

standaard dubbel

Ontbijt

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren