Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis ontdek je de diversiteit van Noord-Portugal. Eeuwenoude cultuursteden als Braga en Guimarães wisselen af met de prachtige Douro wijnvallei en tussendoor geniet je van de lekkere lokale keuken. De verschillende wijnregio's verbazen je met een hoeveelheid aan unieke, lekkere wijnsoorten. Logeren doe je in de Solares de Portugal (landhuizen) waar je kan genieten van een hartelijke gastvrijheid. Je maakt kennis met het historisch erfgoed en eeuwenoude tradities die de eigenaren op een attente en eenvoudige wijze met plezier met hun gasten delen. Deze 9 dagen bieden je een ideale afwisseling tussen cultuur, natuur en culinair genieten !

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

 

 

De hoogtepunten van deze reis

Wijnregio

Geniet van het rijke aanbod aan Portugese wijnen.

Guimarães

De gezelligheid van de Portugese culturele steden en dorpen.

Solares de Portugal

De Solares (landhuizen) van Portugal

Programma

Programma

A Dag 1
Porto - Ponte de Lima
90 km  -  0u55

Bij aankomst in Porto haal je de huurwagen op. Rit naar het pittoreske stadje Ponte de Lima, genoemd naar de van oorsprong Romeinse brug over de rivier. Overnachtingen in het statige landhuis Paço de Calheiros. Hier wordt al 3 generaties vinho verde (licht sprankelende wijn) geproduceerd.

B Dag 2
Ponte de Lima

Verken de kronkelige straatjes en intieme pleinen in de architecturaal mooie stad Viana do Castelo of het indrukwekkend natuurschoon van het nationale park Peneda-Gerês.

Overnachtingen in het statige landhuis Paço de Calheiros.

C Dag 3
Ponte de Lima - Guimarães
60 km  -  0u50

In de groene Minho streek liggen 2 van de oudste steden van het land: Guimarães en Braga. Het is aangenaam wandelen in Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal en Unesco Werelderfgoed. De middeleeuwse wijk van het centrum wordt gedomineerd door het imposante kasteel met acht torens.

Overnachtingen in Casa de Sezim, een mooi landhuis waar sinds 1930 gerenommeerde vinho verde wordt verbouwd.

D Dag 4
Guimarães - Braga

Een uitstap naar de studentenstad en religieus centrum Braga en het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte omgeven door een groen park loont de moeite.

Overnachting in Casa de Sezim.

E Dag 5
Guimarães - Douro Vallei
120 km  -  1u40

Rit via Amarante, een kleine parel aan de rivier Tâmega en aan de voet van het Serra do Marão gebergte, naar Ferrão aan de rechteroever van de Douro.

Verblijf van 2 nachten in Quinta da Veiga, producent van port- en Dourowijnen.

F Dag 6
Douro Vallei

De vallei van de Douro is een uniek landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen. Places to visit: het treinstation in Pinhão, het aantrekkelijke stadje Lamego of het archeologisch park in Vila Nova de Foz Côa.

G Dag 7
Douro Vallei - Anadia
200 km  -  2u20

De route brengt u naar het kleine wijngebied Bairrada. De regio geniet de directe afkoelende invloed van de oceaan en maakt met zijn lokale Bicaldruif eerder volle, maar tegelijk verfijnde witte wijnen. Het prachtig onderhouden en karaktervolle landhuis Casa de Mogofores biedt onderdak voor 2 nachten.

H Dag 8
Anadia

In de omgeving: de universiteitsstad Coimbra, de romeinse opgravingen in Conímbriga, het magische woud van Buçaco, deels bos en deels arboretum en de kuuroorden Luso en Curia.

I Dag 9
Anadia - Porto
105 km  -  1u10

Rit naar de luchthaven en inleveren van de huurwagen.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 8 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt
  • 2n Paço de Calheiros, Ponte de Lima
  • 2n Casa de Sezim, Guimarães
  • 2n Quinta da Veiga, Mesão Frio
  • 2n Casa de Mogofores, Anadia
 • 1 diner per hotel (zonder dranken)
 • welkomstdrink en degustatie  in alle hotels

Niet inbegrepen

 • Vluchten - vraag naar onze best beschikbare tarieven bij reservatie!
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Hotels:

 • Paço de Calheiros, Ponte de Lima
 • Casa de Sezim, Guimarães
 • Quinta da Veiga, Mesão Frio
 • Casa de Mogofores, Anadia

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren