Overslaan en naar de inhoud gaan

De eilanden van de Azoren zijn een verborgen paradijs. Van groene bossen tot uitgedoofde vulkanen, van kleurrijke bloemenvelden tot warmwaterbronnen, van gezellige kleine haventjes tot spectaculaire landenschappen. De Azoren hebben het allemaal. Tijdens deze reis bezoek je vier eilanden: Terceira, Faial, Pico en Sao Miguel.

Zoek je een extra sportieve uitdaging? Dan kan je een beklimming van de Pico-vulkaan toevoegen aan deze reis. 

Voor deze rondreis werken we samen met een gespecialiseerde partner (AD).

De hoogtepunten van deze reis

Angra - Adagio Tours

Het historisch centrum van Angra do Heroismo is UNESCO-werelderfgoed

Capelinos - Adagio Tours

Ontdek het vulkanische landschap van Faial nabij Capelinhos

Sete Cidades - Adagio Tours

Geniet van de spectaculaire uitzichtpunten op Sao Miguel

Programma

Programma

A Dag 1-3
Aankomst in Terceira

Bij aankomst haal je meteen je huurwagen af op de luchthaven in Terceira. 

De hoofdstad van dit eiland, Angra do Heroísmo staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt er een kasteel, een fort,
kerkjes, authentieke huisjes in pastelkleuren met prachtige smeedijzeren balustrades en de heuvel Monte Brasil, gelegen op een grote landtong.


Tijdens een rit langs de kustweg die rond het eiland loopt, geniet je van prachtige uitzichten over de rotsachtige kust. Aan de noordoostkust ligt Praia da Vitória, een gezellige badplaats met 2 havens, een mooi strand en
gezellige terrasjes. In het midden van Terceira ligt het grottenstelsel van Algar do Carvão, een fascinerend onderaards spektakel. Deze enorme lavatunnel werd 2000 jaar geleden gevormd. Een speciaal aangelegd pad brengt je naar de zwavelbronnen van Furnas do Enxofre.

Optionele excursie: route van de vulkanen met gespecialiseerde gids

B Dag 4-5
Terceira - Faial

Je levert je huurwagen in op de luchthaven van Terceira en neemt een vlucht naar Faial. Bij aankomst haal je je nieuwe huurwagen op. 

De hoofdstad Horta met zijn bekende jachthaven is al eeuwenlang een belangrijke halteplaats tussen Amerika en Europa. Sla zeker het beroemde en gezellige Peter's Café niet over. In het midden van het eiland ligt de Caldeira de Guilherme Moniz. Je kan er helemaal rondom wandelen langs de kraterrand. 

Aan de westpunt vind je de vulkaan van Capelinhos, die uitbarstte in 1957-1958. Dit gebied is nu een nationaal natuurmonument en heeft een zeer boeiend museum over de uitbarsting en het vukanisme. 

Optionele excursie: walvissen spotten vanop een boot

C Dag 6
Dagexcursie naar Pico

Met de ochtendferry vaar je naar Pico waar bij aankomst een huurwagen klaarstaat.

Pico is het op één na grootste eiland van de archipel en is genoemd naar de imposante vulkaan Pico die 2351 m boven de Atlantische Oceaan uitsteekt. Zijn grootsheid is het duidelijkst vanop Faial of São Jorge. In de late namiddag lever je de wagen in en keer je met de ferry terug naar Horta. 

 

 

D Dag 7
Faial - São Miguel

Vandaag reis je van Faial naar São Miguel. Je levert je huurwagen in, neemt het vliegtuig en haalt een nieuwe huurwagen op. 

E Dag 8-10
São Miguel

São Miguel is het eiland van de talrijke meren met als bekendste die van Sete Cidades, Lagoa do Fogo en Furnas.

De Vallei van Furnas, een weelderige tuin in een uitgestrekte krater, waar warmwaterriviertjes stromen, is een bezoek meer dan waard. Hier vind je de idyllische
botanische tuinen van "Terra Nostra”. Kokende stoom bij Caldeiras herinnert aan de vulkanische oorsprong van het eiland.

De hoofdstad Ponta Delgada, panoramisch gelegen rondom een grote baai, is het toeristische hart van São Miguel. Aan de noordkust ligt Ribeira Grande, de tweede grootste stad van het
eiland.

Lagoa, Nordeste en Povoação zijn witte dorpjes omgeven door de blauwe oceaan. Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van het eiland, laat je kennismaken met het erfgoed en de
geschiedenis van het eiland. Eén voor één meer dan een bezoekje waard!

De noordoostkust is zeer bijzonder en een betrekkelijk onontdekte streek met spectaculair hoge kliffen die zich vanaf de hoge, met bloemen bedekte plateau’s en beboste bergen in zee storten. Dit is ook de thuis van de zeldzame Azoriaanse goudvink of ‘priolo’. En niet te vergeten: de enige ananas- en theeplantages van Europa, de charme van de diversiteit van het landschap met weilanden vol onverstoorbare, gevlekte koeien, dichtbegroeide bossen, bloemen, héél veel bloemen en adembenemende uitzichten over land en zee.

Optionele excursies: canyoning en kajakken

F Dag 11
Terugkeer naar huis

Je brengt de huurwagen terug naar de luchthaven van Ponta Delgada en vliegt terug naar huis. 

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Inter-eilandvluchten Terceira-Faial -São Miguel - 8kg handbagage en 23kg ruimbagage pp inbegrepen
 • Ferry Faial (Horta) - Pico (Madalena) - Faial (Horta)
 • Huurwagen Cat. C type Opel Corsa of gelijkwaardig
  • 3 d. Terceira + 3 d. Faial + 1 d. Pco + 4 d. São Miguel - 1 dag = 24 uur
  • onbeperkt aantal kilometers
  • Omniumverzekering met beperkte franchise
  • Diesfstalverzekering
  • 1 extra chauffeur inclusief
 • Accommodaties (standaard 2-persoonskamer met ontbijt)
  3 n. Terceira Mar (Terceira)            
  3 n. Azoris Faial Garden (Faial)                      
  4 n. Azoris Royal Garden (Sao Miguel)                      

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Parkeerkosten bij Hotel Azoris Royal Garden - te betalen aan de receptie
 • Benzine
 • Road Assistance Huurwagen: €40
 • Administratiekosten bij het openen van schadedossier (bij ongeval of schade huurwagen): €40
 • Een waarborg van €100 per huurwagen (courante kredietkaarten worden aanvaard) wordt terugbetaald bij het inleveren van de huurwagen met volle tank
 • Excursies en toegangsgelden
 • Alle niet vermelde diensten
 • Annulerings- en reisverzekering 

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reizigers die de berg Pico willen beklimmen raden we aan om te overnachten op Pico en een dagexcursie naar Faial te maken.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren