Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze afwisselende rondreis is volledig gericht op families met kinderen van 5 tot 14 jaar en is ideaal om te ondernemen tijdens de schoolvakanties.

Met de riksja ontdek je de eeuwenoude tempels van Kathmandu en, samen met een gid,s bewonder je de prachtige witte bergtoppen van de Himalaya tijdens een trekking op kindermaat. Leef je als gezin helemaal uit tijdens een rafting met overnachting in een tentenkamp. Om het avontuur compleet te maken, spot je olifanten, herten en neushoorns tijdens een spannende safari in het Chitwan National Park. Het reistempo ligt een stukje lager zodat er ook voldoende vrije tijd is in Kathmandu en Pokhara. (AR)

De hoogtepunten van deze reis

Riksja Kathmandu Nepal familiereis gezin kinderen vakantie

Ontdek de fascinerende, eeuwenoude tempels van Kathmandu tijdens een riksja-rit.

Nepal familiereis kinderen gezin trekking himalaya toppen sneeuw

Bewonder de witte bergtoppen van de Himalaya tijdens een trekking op kindermaat

nepal familiereis kinderen tent kamperen rafting avontuur overnachten

Overnacht in een tentenkamp aan de oevers van de rivier

Programma

Programma

A Dag 1
Kathmandu: Namasté

Welkom in Nepal! Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu word je opgehaald en naar je hotel gebracht, die zich op wandelafstand van de grote Bodnath stupa bevindt. Rond deze mooie witte stupa vind je talrijke boeddhistische kloosters maar ook souvenir winkeltjes en restaurants vind je er in overvloed. Afhankelijk van je aankomstuur ontdek je op eigen houtje de leuke Nepalese straatjes, marktjes en religie.

B Dag 2
Riksja in Oud Kathmandu en de aapjes van Swayumbunath

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt rij je naar het oude gedeelte van Kathmandu en verken je Kathmandu Durbar Square. Je bezoekt het oude koningsplein en de eeuwenoude tempels errond. Aan Durbar Square spring je samen in een riksja (een fiets taxi op drie wielen) en waag je je door de drukke, smalle straatjes van Kathmandu. De route gaat eerst naar Asan, een open bazaar waar de locals zelf hun inkopen doen, waarna je eindigt in de populaire Thamel wijk. Hier kan je rustig rondkuieren en lunchen in één van de vele restaurantjes.

In de namiddag zet je koers naar Swayumbunath, een mooie stoepa gelegen op een berg midden in de stad. Op deze berg vind je grote families Resusaapjes terug. Door hun roze gezicht en een bruine vacht zien deze aapjes er misschien lief uit maar let op! Ze zijn altijd op zoek naar voedsel, dus doe zeker je rugzak goed dicht. Bovenaan Swayumbunath geniet je van een schitterend panorama op Kathmandu.

C Dag 3
Met de kabelbaan en te voet op ontdekking in de Kathmandu vallei

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Aan de rand van Kathmandu is er sinds kort een gloednieuwe kabelbaan die je in een mum van tijd naar een hoogte van 2.500 meter voert. Bij goed weer geniet je hier van prachtige vergezichten op de besneeuwde toppen van het Himalaya gebergte! Vanaf het kabelstation wandel je door de bossen in de richting van Hattiban. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de panorama’s en stop je voor een lekkere picknick. ‘s Avonds keer je terug naar je verblijf in Kathmandu.

D Dag 4
Kathmandu - Pokhara: naar het Phewa meer

Inbegrepen: Ontbijt

Tijd om het drukke Kathmandu achter je te laten en naar het westen te trekken. Een rit van +/- 200km die ruim een halve dag in beslag neemt. Onderweg aanschouw je steile bergflanken, diepe valleien en zie je hoe een groot deel van de bevolking op het platteland woont, werkt en leeft. s ’Middags hou je halt voor een lunch. Bij aankomst in Pokhara check je in en ga je nog met een bootje varen op het Phewa meer. Mag het iets uitdagender? Dan kan je er ook SUPen (Stand-Up-Peddling).

E Dag 5
Trekking op kindermaat: Pokhara - Khande - Australian camp

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Vanuit Pokhara vertrekken verschillende grote trekkings. Speciaal voor gezinnen kiezen we een miniversie met maximaal bergplezier. Je rijdt naar het dorpje Khande en wandelt vanaf hier rustig omhoog naar Australian Camp (2.165m). In totaal wandel je ongeveer 2 à 3u effectief. Vanuit Australian Camp ervaar je de échte Himalaya met een prachtig uitzicht op het Annapurna massief. Zeker bij mooi weer is dit de kers op de taart met mogelijks zicht op: Annapurna South, Annapurna 1, Annapurna IV & Macchapuchare

F Dag 6
Trekking op kindermaat: Australian Camp - Dhampus - Pokhara

Inbegrepen: ontbijt-lunch

In de voormiddag wandel je in +/- 1,5u à 2u naar het plaatsje Dhampus, waar je wordt opgehaald met de auto en terugkeert naar Pokhara. Na deze minitrekking laat je de beentjes even rusten aan het Phewa meer. Ga op zoek naar een leuke souvenir in het gezellige Lake Side district of neem een duik in het zwembad van je hotel. Heb je nog energie over en wil je nog een ultieme adrenaline kick? In Pokhara kan je optioneel nog kiezen om te paragliden, ziplinen en zelfs bungee jumpen. Opgelet: hier is wel een minimumleeftijd van toepassing.

G Dag 7
Overnachting in een tentenkamp aan de rivier

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Tijd om opnieuw de natuur in te trekken! Je kiest voor een familie-rafting (vanaf 5 jaar) of een bezoek aan het pittoreske dorpje Bandipur.

Optie familie-rafting: Van Pokhara rij je in 1.5u naar het startpunt van een leuke en veilige familierafting. Ongevaarlijke stroomversnellingen en draaikolkjes, begroeide bergflanken, kleine dorpjes, wuivende kinderen en hopelijk veel zon zijn de ingrediënten voor deze leuke trip op het water. Je luncht en kampeert aan de oever van de rivier in een tof tentenkamp!

Optie Bandipur: Van Pokhara rij je in 2.5u naar het pittoreske Bandipur. Dit is een prachtig, authentiek Newari dorp, waar de tijd letterlijk en figuurlijk is blijven stilstaan. Te voet verken je het dorp waarna je verder rijdt naar de Trisuli River. Hier overnacht je in een leuk tentenkamp aan de rivier, spannend!

H Dag 8
Van bergen naar beesten: het Chitwan National Park

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Optie familie rafting: Indien je kiest voor de familie-rafting, peddel je nog eventjes verder tot aan het eindpunt van de rafting. Hier neem je afscheid van je begeleiders en rij je in een tweetal uur naar de vlaktes van het Chitwan National Park.

Optie Bandipur: Check-out rond 10u waarna je in +/-2.5u naar Chitwan National Park rijdt.

In de namiddag ontdek je per fiets of ossenkar een lokaal Tharu dorpje. Zo maak je kennis met de ethnische groepering van de Tharu. Je kan een kijkje nemen in de lemen huizen waarin ze wonen en ziet hoe ze leven. Vanavond of morgenavond is er ook een dansvoorstelling van de Tharu bevolking te zien. Een dansje placeren met de kinderen is zeker niet verboden!

I Dag 9
Safari in de jungle van Chitwan op zoek naar olifanten, neushoorns en krokodillen

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Samen met een gids verken je de Chitwan National Park met een prauw (houten boot) en jeep. ’s Ochtends start je met een prauwtocht en groet je de krokodillen en vogels langs de oevers van de rivier. Je gaat aan land en maakt een korte wandeling door de jungle om uiteindelijk uit te komen bij een olifantenkwekerij, waar je zelfs baby-olifantjes aantreft.

In de namiddag neem je plaats in een stoere jeep en rij je opnieuw het park in. Onderweg hou je nog even halt aan de krokodillenboerderij! Tijdens de rit rij je door bossen, savannes en moerasland en kom je waterpoelen, termietenheuvels en uitkijktorens tegen om wildlife te spotten. Hou je ogen open want de kans is groot dat je herten, buffels, olifanten of een neushoorn tegenkomt. Met héél veel geluk spot je misschien wel een lipbeer of Bengaalse tijger. Die zitten hier ook maar zijn heel schuw.

Opgelet: In de regenperiode kan het door overvloedige regen onmogelijk zijn om de jeepsafari te doen. Het alternatief is een bezoek per jeep aan de twintig duizend meren (Bis Hajaar Tal), een belangrijke habitat van de Marsh Mugger krokodillen.

J Dag 10
Chitwan National Park - Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt

Na het ontbijt reis je van het Chitwan NP terug naar Kathmandu (per touristbus in de budgetformule, per privétransfer in de comfortformule). Deze rit duurt ongeveer een halve dag. Afhankelijk van het aankomstuur in Kathmandu, kan men opnieuw Kathmandu intrekken of onder begeleiding van een gids Kathmandu verkennen. (optioneel)

K Dag 11
Kathmandu: vrije dag met optionele activiteiten

Inbegrepen: ontbijt

Vrije dag in Kathmandu. Er rest je nu nog 1 dag om te genieten van een kookworkshop, een yoga sessie of een wandeltochtje nabij de hoofdstad. Of wil je liever nog wat meer cultuur opsnuiven in de koningsstad Patan? Het kan allemaal op deze vrije dag.

L Dag 12
Kathmandu: vertrekdag

Inbegrepen: ontbijt

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht word je naar de luchthaven van Kathmandu gebracht.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle luchthaventransfers
 • 5 overnachtingen in Kathmandu
 • 2 overnachtingen in Pokhara
 • 1 overnachting in een mountain lodge in Australian Camp 
 • 1 overnachting in een tentenkamp
 • 2 overnachtingen nabij het Chitwan National Park
 • Alle vermelde transfers op privé basis
 • Alle activiteiten en excursies zoals vermeld in het programma
 • 2-daagse trekking op kindermaat, inclusief privé gids
 • Alle toegangsgelden en permits voor de vermelde activiteiten en excursies
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Bijdrage voor het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden & dranken
 • Optionele excursies in Pokhara:
  • Paragliding - $95
  • Mountainbiketocht - $85
  • Bungee jump - $110
  • Zipline - $100
 • Optionele excursies in Kathamandu:
  • Kookles - $65
  • Kathmandu Valley Hike naar Pulchowki (min. 2 personen) - $90
  • Kathmandu Valley Hike naar Shivapuri (min. 2 personen) - $90
  • Mountain Flight - $240 
  • Mountainbike tocht (min. 2 personen) - $85
  • Yoga sessie (1uur) - $20
  • Bungee jump - $120
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Trekking uitrusting (rugzak, slaapzak, drinkfles, wandelstokken, etc)
 • Optionele binnenlandse vlucht ipv privé-transfer
  • Kathmandu-Pokhara - $130 per persoon
  • Chitwan NP - Kathmandu - $ 125 per persoon
 • Onvoorziene kosten omwille vertragingen door wegverzakking, files, etc.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Deze afwisselende reis is volledig gericht op families met kinderen van 5 tot 14 jaar en is ideaal tijdens de schoolvakanties. De trekkings zijn ontworpen op kindermaat en ook het logies, het tempo en de rest van het programma is kindvriendelijk. 

Bijkomende info

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun accommodatie. Je verblijft in betere 3* hotels die één en al Nepal uitademen. Deze hotels hebben ook een bar of restaurant waar je 's avonds terecht kunt en een tuin waar de kinderen wat kunnen spelen. De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties voor dit reisprogramma:

PlaatsBudget Hotel
KathmanduVia Via Boutique Hotel
PokharaLakeside Retreat
Australian CampMountain Lodge
Tentenkamp RaftingSeti River Camp
Chitwan NPRoyal Park

Wat je moet weten over deze reis

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7,5 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7.5€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 50 à NPR 100. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.38
 • NPR 100 = € 0.75
 • NPR 500 = € 3.76
 • NPR 1000 = € 7.53
 • NPR 2000 = € 15.05

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico in het gebied van Chitwan National Park. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.

Alle up-to-date informatie ivm reisgeneeskunde voor Nepal kan je terugvinden op de website Wanda. Deze website is verbonden aan het het Instituut voor Tropische Geneeskunde. https://www.wanda.be/nl/landen/nepal

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren