Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben je op zoek naar een actieve en afwisselende reis waarbij cultuur, natuur en avontuur mooi aan bod komen? Deze reis lost je verwachtingen ongetwijfeld in. Verken Kathmandu en haar vallei die, als ontmoetingspunt tussen de Indiase en de Tibetaans-Chinese cultuur een grote culturele rijkdom kent, ga wildlife spotten tijdens een safari in de jungle van het Chitwan National Park, en trek je wandelschoenen aan voor een niet al te zware trekking naar Poon Hill. Een rafting op de Trisuli-rivier onderweg naar Pokhara maakt je reis compleet. (AR)

De hoogtepunten van deze reis

Tempels in Kathmandu
Tempels in Kathmandu
Neushoorns in Chitwan NP
Neushoorns in Chitwan NP
Poon Hill trekking
Poon Hill trekking

Programma

Programma

A Dag 1
Kathmandu

Aankomst Kathmandu

Na het regelen van de grensformaliteiten en het ophalen van de bagage word je naar je hotel gebracht. Dat ligt nabij het boeddhistische hart van Kathmandu, op 1 km van de stoepa van Boudhanath en dus ideaal gelegen voor jouw begeleide verkenning van het culturele erfgoed van  Kathmandu. 

Welkomstdiner en overnachting in het Via Via Boutique Hotel (A).

B Dag 2
Kathmandu-vallei: Swayambunath & Patan

Je wordt opgepikt aan je hotel in Kathmandu voor een rit naar de boeddhistische stupa Swayambunath, gelegen op de top van een heuvel ten westen van de stad. Swayambunath is één van de populairste en onmiddellijk herkenbare symbolen van Nepal. De tempel wordt ook wel de apentempel genoemd omwille van het grote aantal apen die de heuvel bewaken en de bezoekers ‘entertainen’. De stoepa is omgeven door gebedsvlaggetjes, gebedsmolens, kloosters en heel wat winkeltjes. Vanaf de heuvel heb je bij goed weer een prachtig panorama over Kathmandu. Na dit bezoek ga je verder naar de koningsstad Patan, gescheiden van Kathmandu door de Bagmati-rivier en de tweede grootste stad in de vallei. Het wordt soms Lalitpur genoemd, wat ‘Stad van de schoonheid' betekent. Patan heeft een lange boeddhistische geschiedenis en de vier hoeken van de stad worden door stoepa’s gemarkeerd, gebouwd in opdracht van de grote boeddhistische keizer Ashoka rond 250 v. Chr. De meeste van de tempels in Patan zijn gebouwd ten tijde van de Malla-dynastie in de 16de, 17de en 18de eeuw. Als voormalige koningsstad heeft het een prachtig koningsplein en staat het vol met mooie tempels rondom. Ook de boeddhistische gouden tempel en de indrukwekkend hoge Kumbeshwor-tempel zijn niet te missen tijdens het bezoek. 

Na je bezoek aan Patan keer je terug naar je hotel in Kathmandu.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O)
(O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal)

C Dag 3
Kathmandu-vallei: Pashupatinath & Bhaktapur

Na het ontbijt word je opgehaald door de gids voor een bezoek aan Pashupatinath, het nationale en belangrijkste Hindoe-heiligdom van Nepal. Daarom tref je hier veel pelgrims aan uit Nepal en India, maar ook de bekende sadhoes, de fotogenieke, ascetische heilige mannen. Het is ook een plaats waar dag en nacht crematies plaatsvinden.

Na het bezoek aan Pashupatinath gaat het naar Bhaktapur. Hier krijg je onmiddellijk het gevoel alsof je teruggaat in de tijd met eeuwenoude traditionele ambachten zoals pottenbakkerij, houtsnijwerk en wevers. De schitterende architectuur van de tempels en het paleis op  Durbar Square en de mooie Nyatapole-tempel op het Taumadhi-plein zijn niet te missen hoogtepunten. Bhaktapur is één van de drie koningsteden in de Kathmandu-vallei en telt heel wat indrukwekkende artistieke schatten, waardoor de stad terecht een 'levend museum' genoemd wordt. Het oudste gedeelte van Bhaktapur situeert zich rond het Tachupal-plein, nabij de Dattrataya-tempel, ten oosten van de stad. Bhaktapur was de hoofdstad van de Kathmandu-vallei van de 14de tot de 16de eeuw.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O) 

D Dag 4
Kathmandu - Rafting Trisuli River - Pokhara

Rafting en verder naar Pokhara

’s Morgens word je opgehaald aan je hotel. Rond 10 uur kom je aan en staat de raftingorganisatie je op te wachten aan de oever van de Trisuli-rivier om je verder naar het startpunt te brengen. Vervolgens krijg je een uitgebreide briefing.

In elke boot zitten er gemiddeld 6 à 7 personen + 1 begeleider. De Trisuli kan het hele jaar door bevaren worden en heeft stroomversnellingen van graad 3 en 4, ideaal voor beginners dus. Afhankelijk van de waterstand kan de rivier op sommige stukken wat rustiger of juist wat wilder zijn. Maar de rivier is zonder twijfel de beste rivier van Nepal voor onervaren rafters. Zonnecrème, een flesje water en je gsm kan je bewaren in de waterdichte zakken aan boord. ‘s Middags wordt er halt gehouden aan de oever van de rivier voor een heerlijke lunch. De natuur tijdens deze rafting is adembenemend: je  bent omgeven door hoge bergflanken met een weelderige vegetatie. De overvloed aan zonnestralen en de mooie witte strandjes onderweg geven je het gevoel dat je op strandvakantie bent!

Na de rafting word je naar Pokhara gebracht.

Overnachting in het Iceland Hotel (O-L)

E Dag 5
Pokhara - Kande - Landruk (1565m)

Rond 8 uur word je opgehaald aan je hotel in Pokhara voor een rit van iets meer dan een uur naar het startpunt van de Poonhill trekking in Kande (1600 m). Je neemt enkel je bagage mee die je nodig hebt op de trekking. Je overige bagage blijft in het hotel in Pokhara. Tijdens de trekking wandel je enkel met je dagrugzak; de rest van je bagage wordt gedragen door een drager. 

In Kande heb je de mogelijkheid om water te kopen. Samen met je gids en de dragers start je met een haalbare klim tot het schitterende Australian Camp. En dat is al meteen een schot in de roos, want bij mooi weer heb je hier een fantastisch zicht op enkele Himalaya-reuzen: Macchapuchare (6993 m), Annapurna II (7937 m), Annapurna IV (7525 m) en Annapurna South (7219 m). 
Vervolgens ga je verder richting lunchplek in Pothana / Deorali. Je gids zet zich aan het werk om een lekkere lunch voor te schotelen, bestaande uit de beperkte producten die lokaal te vinden zijn, maar ook met een aantal ingrediënten meegenomen werden uit Pokhara, zoals fruit of vlees/vis uit blik.

In de namiddag is het afwisselend dalen, stijgen en af en toe vlak tot aan het mooie, landelijke Landruk. Dit is een dorpje van de Gurung, een volk van ­herders en rijstverbouwers. Bij goed weer heb je vanaf Landruk een goed zicht op de Annapurna en ook op je bestemming van morgen, Ghandruk.

Ca. 5 u. wandelen - 15,5 km

Overnachting in een lodge (O-L-D).

F Dag 6
Landruk - Ghandruk - Tadapani (2630m)

Met een kopje thee word je gewerkt door je gids. Het ochtendgloren is vaak het beste moment op foto’s te nemen. De bergen zijn meestal vrij van bewolking en het licht is nog niet excessief. 
Na het ontbijt wandel je via mooie terrassen richting Modi Khola-rivier. Je steekt de brug over en meteen volgt een stevige klim tot het bekende dorp Ghandruk, waar je gaat lunchen. Hopelijk heb je vanaf Ghandruk een goed zicht op de Annapurna South, Machhapuchhare, Himchuli en de Gangapurna.

‘s Namiddags verandert de vegetatie en passeer je langs eeuwenoude rododendronbossen en kleine bergriviertjes. Je klimt geleidelijk tot de kleine nederzetting Tadapani, waar je weer een schitterend zicht hebt op de Himalaya-toppen. 

Net zoals gisteren proberen we een kamer te regelen met eigen badkamer. Net zoals gisteren kunnen we dit niet garanderen, slecht een beperkt aantal lodges in Tadapani beschikken over deze kamers. Thee en koekjes als vroeg aperitief en een lekker diner zorgen dat je met een gevulde maag gaat slapen.

Ca. 6 u. wandelen - 11 km

Overnachting in een lodge (O-L-D)

G Dag 7
Tadapani - Ghorepani (2860m)

Wat een mooie start vandaag: je vertrekt onmiddellijk via een rododendronbos en stapt omhoog naar Deurali. Met wat geluk word je in het bos verwelkomd door de langoerapen die in dit gebied leven. Via Deurali stap je verder langs riviertjes en mooie bossen tot Ghorepani. Van hieruit kan je de Dhaulagiri, Annapurna Zuid en de Macchapuchhare in volle glorie aanschouwen. In Ghorepani zit je op een kruispunt van meerdere trekkingroutes, o.a. de zeer populaire Annapurna Basecamp en Annapurna Circuit, waar heel wat wandelaars elkaar ontmoeten. 

Ca.  5,5 u. wandelen - 10 km

Overnachting in een lodge (O-L-D)

H Dag 8
Ghorepani - Poon Hill (3193m) - Ulleri (1950m)

Vroeg uit de veren om in het donker de stevige klim van ongeveer een uur naar de top van Poon Hill aan te vatten. Je bent niet alleen, want hier ontplooit zich bij zonsopgang een van de mooiste uitzichten over de Himalaya met onder meer de zes- en zevenduizenders Dhaulagiri, Tuckuche, Nilgiri, Annapurna South, Himchuli, Machhapuchhare en de Manaslu, 8163 m hoog. De eerste zonnestralen maken dat de toppen baden in een schitterende oranje gloed. Dit staat in mooi contrast met de onbelichte flanken.
Terug naar de lodge voor het ontbijt en dan op een rustig tempo naar Ulleri. Onderweg zien heel wat muilezels die als lastdieren worden gebruikt om vanuit Ghandruk of Nayapul de dorpen te bevoorraden die niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Je steekt een aantal mooie hangbruggen over en geniet van enkele kleine watervalletjes om uiteindelijk toe te komen in Ulleri.

Ca. 6 u. wandelen - 11 km

Overnachting in een lodge (O-L-D)

I Dag 9
Ulleri - Nayapul (1070m) - Pokhara

Laatste wandeldag vandaag, die je langs kleine dorpjes, velden en boerderijtjes naar beneden voert tot aan de Modi Khola-rivier. Hier bevindt zich het laatste dorp van onze trekking Nayapul (letterlijk vertaald: nieuwe brug). Je luncht nog éénmaal en vervolgens wandel je naar de hoofdweg vanwaar je met privé-vervoer terugrijdt naar Pokhara, waar je rond 15 u. aankomt.

Eenmaal terug in Pokhara is het tijd om de benen te laten rusten aan het meer en terug te kijken op onze inspanning in de Himalaya.

Ca.  5 u. wandelen - 11 km

Overnachting in het Iceland Hotel (O-L)

J Dag 10
Vrije dag in Pokhara

Pokhara

Vrije dagen in Pokhara, prachtig gelegen aan het Phewa-meer. Het is uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch centrum en dient als uitvalsbasis voor verschillende trekkings.

Optionele excursies in Pokhara:
•Paragliding - $95 per persoon (pp)
•Mountainbiketocht - $85 pp
•Bungee jump - $75 pp
•Zipline - $70 pp

Overnachting in het Iceland Hotel (O)

K Dag 11
Pokhara - Chitwan National Park

Pick-up voor de trip naar het Chitwan National Park. Het landschap verandert van overwegend bergachtig naar vlak. De temperatuur gaat ook een stuk de hoogte in aangezien de regio van Chitwan veel tropischer is. 

In de namiddag maak je met de ossenkar of per fiets een rondrit in de omgeving. Je bezoekt een lokaal Tharu-dorp en het museum alvorens verder te rijden naar de olifantenstal van het leger. Vervolgens keer je terug naar je hotel aan de rand van het Chitwan National Park.

Op de website van het hotel vind je aanbiedingen voor olifantensafari’s. Je vindt hier wat meer duiding bij de reden waarom Anders Reizen en Joker hier geen fan (meer) van zijn.

Overnachting in het Royal Park hotel (O-L-D)

L Dag 12
Chitwan National Park

‘s Morgens vroeg uit de veren voor jungleactiviteiten in het park. We gaan op zoek naar de mooie fauna (o.a. kleurrijke vogels, herten, krokodillen, neushoorns, pythons enz.)  en de diverse flora onder deskundige begeleiding van een wildlife- en natuurdeskundige. Dit gebeurt in eerste instantie met een prauw waarmee je  stroomafwaarts de Rapti-rivier afvaart op zoek naar krokodillen. Na de prauwvaart, start je een lange junglewalk van 4 à 5 u. in het nationaal park, met een picknick onderweg. 

Overnachting in het Royal Park hotel (O-L-D)

M Dag 13
Chitwan National Park - Kathmandu

Een laatste blik op de prachtige natuur van de laaglanden van Nepal, waarna de terugrit richting Kathmandu aanvangt. Afhankelijk van de drukte onderweg kom je halverwege de namiddag aan in de hoofdstad en heb je nog wat tijd om Kathmandu op eigen houtje verder te verkennen.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O)

N Dag 14
Kathmandu

Pick-up voor de transfer naar de luchthaven en terugreis.
(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle luchthaventransfers
 • 9 overnachtingen in comfort accommodaties
 • 4 overnachtingen in eenvoudige lodges tijdens de Poonhill trekking
 • Alle vermelde transfers met privévervoer
 • Alle activiteiten en excursies zoals vermeld in het programma
 • 5-daagse Poonhill trekking inclusief privégids en 1 drager per persoon
 • Alle toegangsgelden en permits voor de vermelde activiteiten en excursies
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Bijdrage voor het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden & dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Trekking uitrusting (rugzak, slaapzak, drinkfles, wandelstokken, etc.)
 • Optionele excursies in Pokhara:
  • Paragliding - $95 per persoon (pp)
  • Mountainbiketocht - $85 pp
  • Bungee jump - $110 pp
  • Zipline - $100 pp
 • Optionele binnenlandse vlucht ipv privé-transfer
  • Chitwan NP - Kathmandu - $125 pp
 • Onvoorziene kosten omwille vertragingen door wegverzakking, files, etc.
 • Single Supplement voor deze reis: € 780 pp

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Wandelniveau

De trekking verloopt over paden die geen technische klimervaring vereisen. De dagtrajecten variëren van 4 tot 6 uur. De hoogteverschillen zijn op bepaalde dagen groot en vergen dan ook een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen.

Logies

Je verblijft in goede hotels*** (zie dagschema). Ze hebben ook een bar of restaurant waar je 's avonds nog een geven kunt doorzakken. De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. (Mocht er geen beschikbaarheid zijn in de vermelde hotels, stellen wij je een gelijkwaardig alternatief voor.) Tijdens de trekking slaap in eenvoudige lodges, een soort van berghutten of kleine pensionnetjes. Sommige lodges zijn goed uitgerust, andere zijn dan weer basic. Doorgaans slaap je in een kleine kamer met 2 of 3 bedden. Een slaapzak dien je zelf mee te nemen. We proberen voor onze individuele reizigers een kamer met eigen sanitair te boeken, maar dat kan niet worden gegarandeerd. 

Maaltijden

In het dagschema staat vermeld welke maaltijden er zijn inbegrepen. De inbegrepen maaltijden neem je in het hotel. Tijdens de trekking zijn alle maaltijden voorzien, evenals enkele koppen thee per dag. Het eten is eenvoudig: eenpansgerechten op basis van aardappelen, rijst of noedels, aangevuld met groenten, ei,... Vlees is slechts beperkt beschikbaar. 

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-vervoer met chauffeur.

Praktisch

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7,5 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7.5€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 50 à NPR 100. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.38
 • NPR 100 = € 0.75
 • NPR 500 = € 3.76
 • NPR 1000 = € 7.53
 • NPR 2000 = € 15.05

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico in het gebied van Chitwan National Park. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.

Alle up-to-date informatie ivm reisgeneeskunde voor Nepal kan je terugvinden op de website Wanda. Deze website is verbonden aan het het Instituut voor Tropische Geneeskunde. https://www.wanda.be/nl/landen/nepal

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren