Overslaan en naar de inhoud gaan

In het zuiden van Marokko, waar rotsachtige bergruggen overgaan in de amberkleurige duinen van de Sahara, maak je - in het gezelschap van dromedarissen en hun drijvers - een meerdaagse trektocht  in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de eindeloze sterrenhemels, weg van de donkere winter in België.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Woestijn
Woestijn

Op stap met de gids en de kamelen

Mmmm, de Marokkaanse keuken
Marokkaanse keuken

Proef de kleurrijke, Marokkaanse keuken.

Zand
Zand

Leven op het ritme van de woestijn.

Programma

Programma

A Dag 1
Vlucht naar Ouarzazate

Heenreis (meestal late vlucht) naar woestijnstad Ouarzazate en transfer naar het logies.

Overnachting hotel (-).

B Dag 2
Naar M'Hamid

Een mooie rit van een drietal uur langs de kasba’s en palmentuinen van de Drâa-vallei brengt je naar Zagora. Dit is de laatste 'stad' voor de woestijn begint. De warme kleur van de lemen huizen, de stoffige wegen omzoomd met palmen,... je voelt dat het ritme hier al trager loopt. Vandaar gaat het nog even verder naar Oulad Driss en hier begint de tocht. Goed beschermd tegen de zon en de dieren gepakt en gezakt, loop je de eindeloze zandwoestijn tegemoet.

Je zet voor het eerst je tent op in de luwte tussen de zandduinen.

Kamperen. (O, A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

C Dag 3 - 6
Trekking

Vijf dagen lang leef je op het ritme van de natuur, omringd door een alomtegenwoordige stilte en rust. Niet de klok, maar zon, maan en sterren bepalen de tijd. Niet de mens, maar de natuurelementen hebben de omgeving hier vormgegeven. Af en toe passeer je een kampement of een waterput waar de Berbers zich komen bevoorraden. Het vlakke landschap is van een tijdloze schoonheid en wordt onderbroken door hoge zandduinen (zoals die van Bouguerne en Zahar), de droge bedding van de Draa-rivier, een klein bergmassief… Als de zon achter de einder is verdwenen, wordt het al snel donker. Maar de duisternis wordt verjaagd door de schittering van duizenden sterren.

Kamperen (O, L, A)

E Dag 7
Einde trekking en rit naar Zagora

Na een laatste tocht door de zandduinen richting Ouled Driss, waar je de tocht begon, neem je afscheid van het nomadenbestaan en van de lokale ploeg. Transfer naar je logies in Zagora waar je kan uitblazen in de mooie tuin van het hotel en waar je opnieuw kan genieten van het comfort van douche en bed.

Hotelovernachting in Zagora (O, L, A)

F Dag 8
Transfer naar Ouarzazate

Onderweg houd je halt in Tamnougalt. Deze schilderachtige kasba met zijn labyrint van stegen en binnenplaatsen werd vaak gebruikt als locatie voor historische films. Tamnougalt (‘ontmoetingspunt’) was ooit de hoofdplaats van de onafhankelijke Mezguita-republiek en in de 16de eeuw van groot belang voor het handeldrijven. Het prachtige complex met mooi uitgewerkte bouwwerken, muren en torens getuigt van deze bloeiende periode en is nog zeer authentiek.

Hotelovernachting in Ouarzazate  (O, A)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dagschema
 • Alle vermelde transfers 
 • Diensten van lokale gids, kok en drijvers tijdens de woestijntocht
 • Huur van kamelen voor de bagage
 • Kampeermateriaal (uitgezonderd slaapzak en –matje)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • Fooien
 • Evt. reisverzekering.

Prijs 2024

Basisprijs voor 2 tot 4 personen: € 1055
Basisprijs voor 5 tot 9 personen: € 925
 

Toeslagen

 • Extra overnachtingen Zagora (half pension): € 60
 • Extra overnachtingen Ouarzazate (half pension): € 58
 • Extra kameel om op te zitten (6 dagen): € 165
 • Eenpersoonskamer en -tent: € 110

Kortingen

Kinderen tot 10 jaar ontvangen 50 % korting.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Reisperiode
Deze reis is mogelijk van 1/1 tot 15/5 en van 15/9 tot 31/12/2024.

Tijdens de zomermaanden wordt het zéér warm in de woestijn. De beste reisperiode loopt van september tot begin mei.  ’s Nachts kan het, zeker in de wintermaanden, sterk afkoelen.

Wandelniveau

Dit is een reis met twee stappertjes. Je wandelt ca. 5 uur (15 tot 22 km) per dag over overwegend vlak terrein. Het gebrek aan comfort draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Bagage

Tijdens de wandelingen wordt de bagage door kamelen gedragen. Je draagt enkel je dagrugzakje.

Logies

In Ouarzazate slaap je in een eenvoudig hotel en in Zagora in een charmant hotel in riadstijl met een gezellige tuin en zwembad. 
Tijdens de tocht slaap je in tenten buiten de dorpen. Tijdens dit type reis moet je voor korte tijd afstand nemen van het dagelijks comfort van bad en bed. 

Maaltijden

Tijdens de trekking wordt alle water en voedsel meegenomen op de kamelen. Het eten wordt bereid door de gids en de drijvers. Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar. Het eten is net datgene wat heel wat beginnende woestijnreizigers verrast. Zelfs met eenvoudige middelen blijken ervaren woestijnkoks heerlijke maaltijden op “tafel” te kunnen toveren. 

Reisdocumenten

 • Voor Marokko heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer bij je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.
 • Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren