Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 11-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas, exotische palmoasen en de Sahara. Je overnacht in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als een echte nomade in een tentenkamp te midden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Logies
Logies

Overnachten in karaktervolle logiesplaatsen

Palmoase
Palmoase

Genieten van de Hoge Atlas en exotische palmoasen.

Soek
Soek

Wandel door de wervelende soeks van Marrakech.

Programma

Programma

A Dag 2
Begeleide stadswandeling

In de voormiddag ga je onder begeleiding van een lokale gids op ontdekking in de medina. De wandeling brengt je langs de markt van de joodse wijk Mellah, het Bahia-paleis, de soeks, de Koranschool, het Jemaa Al Fna-plein, de Koutoubia-moskee, en via de Kasba wandel je terug naar de ViaVia. Er zit een bezoek met gids inbegrepen aan hetzij het Bahia-paleis, een sprookjesachtig paleis-met-tuinen, of de Ben Youssef Medersa, een van de grootste Koranscholen van Marokko. (Je kan je keuze ter plaatse doorgeven.) Je sluit de wandeling af met een heerlijke lunch in het ViaVia Reiscafé.

Na de lunch kan je er zelf op uit trekken. Je kan relaxen op een van de vele dakterrassen en/of nog dieper in de soeks verdwalen. Daar zijn honderden ambachtslui aan het werk en je kan een kijkje nemen in hun atelier en zien met welke passie en know-how traditioneel houtwerk, lederbewerking of schilderwerk gedaan wordt. 

Overnachting in een riad in Marrakech (O, L).

C Dag 3
Naar El Qal’at M’Gouna

Een van de indrukwekkendste ritten die je in Marokko kan maken, is de doorsteek van het Atlasgebergte. Het is een dagvullende tocht van Marrakech naar El Qal'at M'gouna. Onderweg houd je halt aan de ‘ksar’ Ait Ben Haddou, een versterkt dorp dat te boek staat als het mooiste voorbeeld van traditionele Zuid-Marokkaanse architectuur en dat als decor gebruikt werd in vele avonturenfilms. De volgende 3 nachten logeer je in de sobere maar sfeerrijke kasba van Mohammed en zijn broers.
De kasba is hoog gelegen aan de rand van El Qal’at M’Gouna en kijkt uit over de M’goun-rivier, met in de verte de (besneeuwde) toppen van het M’Goun-massief. Het stadje is vooral bekend omwille van de nabijgelegen Rozenvallei en het geurige water dat er gedistilleerd wordt uit de blaadjes van de Damasceense rozen.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna (O, A).

C Dag 4
Begeleide dagtocht in de Rozenvallei

De Rozenvallei is een stukje van de Dadès-vallei, waar het groen van de dadelpalmbossen fel contrasteert met de bruinrode muren van de lemen kasba’s. De tocht start in het kleine dorpje Hdida, ten zuiden van het M’Goun-massief, en via de indrukwekkende kloof van Agouti wandel je naar Alemdoun.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna (O, L, A).

C Dag 5
Marokkaans koken

De familie van Mohammed wijdt je tijdens enkele aangename uren in in de geheimen van de Marokkaanse keuken.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna (O, L, A).

D Dag 6
Via Tazzarine naar Zagora

Vroeg vertrek voor een zeer mooie rit naar Zagora. Op je weg tussen de Draa Vallei en het Saghro-gebergte ligt het oasestadje Tazzarine, waar je een korte stop houdt. De ruwe rotstoppen van Jebel Saghro in de verte contrasteren met het palmbos van de oase.

Overnachting in een hotel met zwembad (O, A).

D Dag 7
Zagora

Vrije dag in Zagora. Ooit vertrokken in dit woestijnstadje de grote Sahara-karavanen zuidwaarts naar Timboektoe. Ook vandaag nog is Zagora onlosmakelijk verbonden met de Sahara en hangt er een 'fin du monde'-sfeertje.

Overnachting in een hotel met zwembad (O, A).

D Dag 8
Woestijn

Het startpunt van het woestijnavontuur ligt nog een eindje verder, waar je eigen karavaantje gevormd wordt, met gids, drijver en dromedaris. Als een echte nomade trek je door dit gebied van indrukwekkende stilte en rust. Als de zon achter de einder is verdwenen, wordt het al snel donker. Maar de duisternis wordt verjaagd door het gezellige kampvuur en de schittering van duizenden sterren.

Overnachting in een tentenkamp (O, L, A).

D Dag 9
Woestijntocht en terug naar Zagora

Je zet de woestijntocht nog enkele uren verder op het rustige ritme van de dromedarissen. Na de picknick  word je terug naar Zagora gebracht. Wie weet heeft de woestijnmicrobe je te pakken gekregen?

Overnachting in een hotel met zwembad (O, L, A).

E Dag 10
Naar Ouarzazate

In de voormiddag ben je vrij en kan je volop genieten van de exotische palmentuin van je hotel. Na de lunch word je naar Ouarzazate gebracht. Onderweg bezoek je Tamnougalt. Deze schilderachtige kasba met zijn labyrint van stegen en binnenplaatsen werd ook vaak gebruikt als locatie voor historische films. Tamnougalt (‘ontmoetingspunt’) was ooit de hoofdplaats van de onafhankelijke Mezguita-republiek en in de 16de eeuw van groot belang voor het handeldrijven. Het prachtige complex met mooi uitgewerkte bouwwerken, muren en torens getuigt van deze bloeiende periode en is nog zeer authentiek. 

Overnachting in een hotel (O, A).

E Dag 11
Terugreis

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis (O).

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dagschema
 • Alle vermelde transfers
 • Diensten van een lokale gids voor de dagwandeling in de Rozenvallei
 • Diensten van een lokale gids, kok en drijvers tijdens de woestijntocht
 • Huur van kamelen voor de bagage
 • Kampeermateriaal (inclusief matras en beddengoed in de woestijn.

  Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Overige maaltijden
  • Dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt
  • Inkom Bahia-paleis (70 dirham) of Koranschool (50 dirham)
  • Inkomgelden van andere musea, bezienswaardigheden e.d.
  • Fooien
  • Evt. reisverzekering.

  Prijs 2024

  Basisprijs op basis van 2 personen: € 1690
  Basisprijs op basis van 4 personen: € 1395
  Basisprijs op basis van 6 personen: € 1335

  Toeslagen

  Hoogseizoentoeslag 1/4 - 15/5: € 40
  Extra overnachtingen Marrakech in kamer en ontbijt: € 65
  Extra overnachtingen Marrakech in kamer en ontbijt hoogseizoen: € 85
  Hoogseizoenstoeslag kerstvakantie 2024 - 2025: op aanvraag
  Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag

  Promo

  Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

  Ook voor gezinnen?

  Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

  Bijkomende info

  Wandelniveau
  Je maakt 2 hele en 1 halve dagtocht. Tijdens de dagtocht in de Rozenvallei wordt er ca. 500 m geklommen en gedaald. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

  Bagage

  Tijdens de tochten draag je enkel je dagrugzak. In de woestijn word je bagage door kamelen gedragen.

  Logies

  • In Marrakech slaap je in een riad, een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats.  De riad is centraal gelegen in de medina, het oude stadsgedeelte en op wandelafstand van het Jemaa Al Fna-plein. Vele oude riads werden de laatste jaren smaakvol gerestaureerd en heringericht als gastverblijf.
  • In El Qal’at Mgouna slaap je in een eenvoudige, maar sfeervolle kasbah.
  • In de woestijn slaap je in een comfortabel tentenkamp, waar matrassen en beddengoed aanwezig zijn. Je hoeft dus geen slaapzak en –matje mee te brengen.
  • In Zagora slaap je in een charmant hotel in riadstijl met een gezellige tuin en zwembad.

  Maaltijden

  In het dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal
  Je ontbijt in het logies en soms neem je ook het avondmaal in het logies. Tijdens de wandeling in de Rozenvallei is er ’s middags een picknick voorzien. Tijdens de woestijntocht wordt het eten door een kok klaargemaakt.

  Reisdocumenten

  Voor Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

  Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

  Over deze reisformule

  Reizen met Joker, dat is

  • méér beleven, durven en doen
  • op een duurzame manier
  • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
  • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
  • en als een betere versie van jezelf terug te keren

  Reistips

  Veelgestelde vragen

  Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
  • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
  • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
  • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
  • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

  Andere individuele reizen die je kunnen interesseren