Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 12-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. Je logeert in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een tentenkamp te midden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Logies
Logies

Overnachten in karaktervolle logiesplaatsen.

Palmoase
Palmoase

Genieten van de Hoge Atlas en exotische palmoasen.

Soek
Soek

Wandel door de wervelende soeks van Marrakech.

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Marrakech

Vlucht naar Marrakech. Onthaal en transfer naar je logies, een mooie riad in de medina, het oude stadsgedeelte (een riad is een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats). Afhankelijk van je aankomstuur kan je een eerste verkenning doen van het oude stadsdeel van Marrakech. Je kan al wat rondwandelen op het Jemaa Al Fna-plein, het kloppende hart van de stad en stilaan hét symbool van Marrakech. Hier word je meteen ondergedompeld in de typische sfeer van de stad: met zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers, …

Overnachting in een riad in Marrakech

A Dag 2
Stadsbezoek Marrakech (O)

Marrakech is één van de zogenaamde ‘keizerlijke steden’, gesticht in 1062 door de Almoraviden aan de voet van de Hoge Atlas. De Almoraviden maakten haar tot hoofdstad van hun rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje, waardoor de afgelegen woestijnstad een ‘touch’ kreeg van de verfijnde Andaloesische cultuur. Minder dan een eeuw later namen de Almohaden het roer over en zij bouwden in 1162 de statige en imponerende Koutoubia-moskee, één van de belangrijkste bouwwerken in de Noord-Afrikaanse architectuur, met een minaret van 67,5 m hoog. Ook een wandeling in de uitgestrekte soeks is een bijzondere ervaring.

Overnachting in een riad in Marrakech

Optioneel: Gids in Marrakech
Ga samen met een gids op stap doorheen deze betoverende stad. Hij gidst je doorheen de wirwar van straatjes en vertelt je meer over de geheimen die deze stad rijk is.
B Dag 3
Rit naar Ait Ben Haddou (O-D)

Eén van de indrukwekkendste ritten die je in Marokko kan maken, is de doorsteek van het Atlasgebergte. Je houdt halt aan de ‘ksar’ Ait Ben Haddou, een versterkt dorp dat te boek staat als het mooiste voorbeeld van traditionele Zuid-Marokkaanse architectuur en dat als decor gebruikt werd in vele avonturenfilms. Het logies ligt vlakbij Ait Ben Haddou.

Hotelovernachting met zwembad, vlakbij Aït Ben Haddou

C Dag 4
Naar El Qal’at M’Gouna (O-D)

In Ouarzazate kan je eventueel stoppen voor een bezoek aan de 17de-eeuwse kasba van Taourirt (wegens renovatiewerken is er op dit moment maar een klein deel van de kasba open voor het publiek) of de kasba van Skoura. Verder naar El Qal’at M’Gouna, waar je de volgende 3 nachten logeert in de sobere maar sfeerrijke kasba van Mohammed en zijn broers. De kasba is hoog gelegen aan de rand van El Qal’at M’Gouna en kijkt uit over de M’goun-rivier, met in de verte de besneeuwde toppen van het M’Goun-massief. Het stadje is vooral bekend omwille van de nabijgelegen Rozenvallei en het geurige water dat er gedistilleerd wordt uit de blaadjes van de Damasceense rozen.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna

C Dag 5
Begeleide dagtocht in de Rozenvallei (O-L-D)

De Rozenvallei is een stukje van de Dadès-vallei, waar het groen van de dadelpalmbossen fel contrasteert met de bruinrode muren van de lemen kasba’s. Vanuit het kleine dorpje Hdida, ten zuiden van het M’Goun-massief wandel je naar Alemdoun vanwaar je wordt teruggebracht naar het logies.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna

C Dag 6
Kookworkshop (O-L-D)

Vandaag neem je deel aan een kookworkshop die je inwijdt in de geheimen van de Marokkaanse keuken. Je brengt hiervoor enkele aangename uren door bij de familie van Mohammed.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna

D Dag 7
Drâa-vallei en Zagora (O-D)

Een mooie rit van een viertal uur langs de kasba’s en palmenplantages van de Drâa-vallei brengt je naar het woestijnstadje Zagora. Onderweg bezoek je Tamnougalt. Deze schilderachtige kasba met zijn labyrint van stegen en binnenplaatsen werd ook vaak gebruikt als locatie voor historische films. Tamnougalt (‘ontmoetingspunt’) was ooit de hoofdplaats van de onafhankelijke Mezguita-republiek en in de 16de eeuw van groot belang voor het handeldrijven. Het prachtige complex met mooi uitgewerkte bouwwerken, muren en torens getuigt van deze bloeiende periode en is nog zeer authentiek. Dan bereik je Zagora. Ooit vertrokken in dit woestijnstadje de grote karavanen naar Timboektoe. Ook vandaag nog is Zagora onlosmakelijk verbonden met de Sahara en hangt er een 'fin du monde'-sfeertje.

Hotelovernachting met zwembad in Zagora

D Dag 8
Zagora (O-D)

Vrije dag in Zagora

Hotelovernachting met zwembad in Zagora

D Dag 9
Trektocht in de woestijn (O-L-D)

In het gezelschap van kamelen trek je voor anderhalve dag te voet de woestijn in. Een bijzondere ervaring! Wanneer je de Draa-rivier verlaat, maakt het groene landschap plaats voor de echte woestijn. Overnachten doe je in een comfortabel tentenkamp te midden van eindeloze zandduinen. ’s Avonds gaat de zon in het westen onder in een gouden kleurengloed. 

Overnachting tentenkamp

D Dag 10
Terug naar Zagora (O-L-D)

Je zet de woestijntocht nog enkele uren verder. Na de picknick word je terug naar Zagora gebracht.

Hotelovernachting met zwembad in Zagora

E Dag 11
Zagora - Ouarzazate (O-D)

In de voormiddag ben je vrij en kan je volop genieten van de exotische palmentuin van je hotel.  In de namiddag transfer naar Ouarzazate. 

Hotelovernachting in Ouarzazate

E Dag 12
Vertrek vanuit Ouarzazate (O)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag
Dag 2:
Optioneel: Gids in Marrakech Prijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies zoals vermeld (o.b.v. twee- en driepersoonskamers)
 • Maaltijden zoals aangegeven
  • O = Ontbijt
  • L = lunch
  • D = Avondmaal
 • Alle vermelde transfers
 • Diensten van een lokale gids voor de dagwandeling in de Rozenvallei
 • Diensten van een lokale gids, kok en drijvers tijdens de woestijntocht
 • Huur van kamelen voor de bagage
 • Kampeermateriaal (incl. matras en beddengoed op dag dat je in het tentenkamp overnacht)

Niet inbegrepen

 •  Internationale vluchten
 •  Overige maaltijden
 •  Dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt
 •  Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 •  Fooien en persoonlijke uitgaven
 •  Evt. verzekeringen

Toeslagen

 • € 45 per persoon tijdens volgende periodes: 20/10 tot 5/11 + 20/12 tot 6/1 + 30/3 tot 8/4
 • Extra nacht Marrakech (K&O): € 55 per persoon
 • Extra nacht Zagora (HP): € 55 per persoon
 • Extra nacht Quarzazate (HP): € 50 per persoon

Kortingen

 • Kinderen t.e.m. 11 jaar op kamer ouders: op aanvraag.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Niveau
1 à 2 stappertjes. Je maakt 2 hele en 1 halve dagtocht. Tijdens de dagtocht in de Rozenvallei wordt er ca. 500 m geklommen en gedaald. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Reisperiode:

De beste reisperiode is van september tot begin mei. Tijdens de zomermaanden is het zéér warm in de woestijn. De tweedaagse wordt dan best vervangen door een tweedaagse in de bergen of langs de kust. Tijdens de wintermaanden kan het na zonsondergang sterk afkoelen in de woestijn.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren