Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij dit programma zal je een richtprijs vermeld zien. Voor een correcte offerte van een individuele rondreis met z’n twee, vrienden of je gezin naar deze bestemming kan je terecht in je Joker-reiskantoor >>

 

Tijdens deze 10-daagse roadtrip verken je de Wild Atlantic Way, de langste toeristische kustroute ter wereld. Slingerend over de smalle wegen maak je kennis met het échte Ierland. Je passeert ruwe kliffen, baaien, stranden en charmante dorpjes. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Ierland en maak kennis met de ruige kant enerzijds, en de romantische kant anderzijds.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

kliffen van moher

Geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan bij de Kliffen van Moher.

galway ierland

Ontdek de levendige, pittoreske dorpjes die verbonden worden door de smalle wegen van de Wild Atlantic Way.

killarney harbour fjord

Bezoek Ierland's grootste Fjord, Killary Harbour, dat wordt omringd door het prachtige landschap van de Connemara.

Programma

Programma

A Dag 1
Dublin
225 km  -  03u00

Bij aankomst in Dublin, pik je eerst je huurauto op. Daarna heb je de mogelijkheid om de hoogtepunten van de Ierse hoofdstad te ontdekken. ’s Avonds kan je genieten van een heerlijke Guinness in één van de vele muzikale pubs in Temple Bar Area.

Overnachting in de omgeving van Dublin.
Inbegrepen: Trinity College met The Book of Kells en toegang voor het Guinness Storehouse

B Dag 2
Van Dublin naar Donegal

Na het ontbijt verlaat je Dublin en rijd je in noordwestelijke richting naar Enniskillen. Rijd zeker tot Malin More als de tijd het toelaat. Hier kan je een bezoek brengen aan het kleine Folkpark in Glencolumbcille, het meest westelijke punt van Donegal. Stop aan de kliffen van Slieve League, de hoogste zeekliffen van Ierland. Bewonder de traditionele Tweed wevers in Studio Donegal te Kilmar, waar de productie met lokale materialen en tradities wordt gepromoot.

Overnachting in de omgeving van Donegal

C Dag 3
Inishowen

Vandaag rijd je naar het mooie schiereiland Inishowen en bezoek je het meest noordelijke punt van Ierland, Malin Head. Bij Fanad Head kan je de bekende vuurtoren zien, die volgens de lokale inwoners is deze hoger dan de Eiffeltoren.

Overnachting in de omgeving van Donegal

D Dag 4
Van Donegal naar Mayo

Na het ontbijt reis je naar het graafschap Sligo. Neem een duik in één van de vele traditionele zeewierbaden langs de Sligo kust, dat bestaat uit een mengeling van warm Atlantisch zeewater en vers, met de hand geoogst zeewier. 

Overnachting in de omgeving van Mayo

E Dag 5
Van Mayo naar Galway via de Connemara

Bezoek 's ochtends Westport, de charmante badplaats in County Mayo.
Geniet van het prachtige uitzicht over de Clew Bay en de talloze kleine eilandjes vanaf Croagh Patrick, de heilige berg van Ierland. Je rijdt naar het prachtige landschap van Connemara, stop bij Killary Harbour, de enige fjord van Ierland, en ga verder naar Galway langs de ruige Atlantische kustlijn. Geniet van de levendige sfeer in Galway in een van de vele traditionele musical pubs. Overnachting in de regio Galway

F Dag 6
Van Galway naar de Cliffs of Moher

Ontbijt in het hotel. Rij doorheen de uitzonderlijke Burren regio, een overblijfsel uit de laatste ijstijd, alvorens de impressionante kliffen van Moher te bereiken. Deze kliffen storten zich 200 meter diep de Atlantische Oceaan in. Je verblijft in de regio Clare / Limerick.

G Dag 7
Schiereiland Dingle

Ontbijt in het hotel. Dingle is het kleinste van de drie Kerry schiereilanden, echter het heeft veel te bieden op gebied van schoonheid, authenticiteit en het “echte” Ierland. Dingle is één van de Gaeltacht regio’s in Ierland, waar mensen nog steeds Gaelic (Iers) spreken en hun oude tradities in het dagelijkse leven behouden. Volg de kustweg tot Slea Head, het meest westelijke punt van Europa, geniet van de mooie zandstranden en bewonder de Blasket eilanden. Breng zeker een bezoek aan het nagelnieuwe The Great Blasket Centre. Bezoek in de namiddag het kleurrijke Dingle dorp. Je verblijft in de regio Kerry.

H Dag 8
Schiereiland Iveragh

Ontbijt in het hotel. Reis vandaag verder langs de meest gekende Ierse kustweg, de Ring van Kerry. Deze 170 km lange ringweg, brengt u langsheen kleine dorpen, verbazingwekkende baaien en valleien en langs adembenemende vergezichten over de Atlantische Oceaan. Bezoek het pittoreske vissersdorp Portmagee voor een watertandende lunch met visgerechten, of geniet van een bezoek aan de Skellig chocolademakerij, gelegen aan de Skellig ringweg aan de westelijke tip van het schiereiland. Je verblijft in de regio Kerry.

I Dag 9 en 10
Van Cork naar Dublin

Ontbijt in je hotel. Vandaag verlaat je de Atlantische kust en reist terug naar Dublin. Stop zeker te Cork en bezoek er de gekende Engelse markt met zijn overheerlijke delicatessen. Aankomst te Dublin, laat in de namiddag, geniet er nog van een pint bier in één van de vele pubs. Je verblijft in de regio Dublin.

Op dag 10 eindigt deze rondreis na het ontbijt en is het tijd voor de terugreis naar Brussel.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 9 overnachtingen waarvan 4 in een 3*-hotel en 5 in een B&B op basis van kamer met ontbijt
 • 1x toegangsticket tot Cliffs of Moher
 • 1x toegangsticket tot Cliffs of Kerry

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren