Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze 10-daagse roadtrip verken je de Wild Atlantic Way, de langste toeristische kustroute ter wereld. Slingerend over de smalle wegen maak je kennis met het échte Ierland. Je passeert ruwe kliffen, baaien, stranden en charmante dorpjes. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Ierland en maak kennis met de ruige kant enerzijds, en de romantische kant anderzijds.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

kliffen van moher

Geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan bij de Kliffen van Moher.

galway ierland

Ontdek de levendige, pittoreske dorpjes die verbonden worden door de smalle wegen van de Wild Atlantic Way.

killarney harbour fjord

Bezoek Ierland's grootste Fjord, Killary Harbour, dat wordt omringd door het prachtige landschap van de Connemara.

Programma

Programma

A Dag 1
Dublin
225 km  -  03u00

Bij aankomst in Dublin, pik je eerst je huurauto op. Daarna heb je de mogelijkheid om de hoogtepunten van de Ierse hoofdstad te ontdekken. ’s Avonds kan je genieten van een heerlijke Guinness in één van de vele muzikale pubs in Temple Bar Area.

Overnachting in de omgeving van Dublin.
Inbegrepen: Trinity College met The Book of Kells en toegang voor het Guinness Storehouse

B Dag 2
Van Dublin naar Donegal

Na het ontbijt verlaat je Dublin en rijd je in noordwestelijke richting naar Enniskillen. Rijd zeker tot Malin More als de tijd het toelaat. Hier kan je een bezoek brengen aan het kleine Folkpark in Glencolumbcille, het meest westelijke punt van Donegal. Stop aan de kliffen van Slieve League, de hoogste zeekliffen van Ierland. Bewonder de traditionele Tweed wevers in Studio Donegal te Kilmar, waar de productie met lokale materialen en tradities wordt gepromoot.

Overnachting in de omgeving van Donegal

C Dag 3
Inishowen

Vandaag rijd je naar het mooie schiereiland Inishowen en bezoek je het meest noordelijke punt van Ierland, Malin Head. Bij Fanad Head kan je de bekende vuurtoren zien, die volgens de lokale inwoners is deze hoger dan de Eiffeltoren.

Overnachting in de omgeving van Donegal

D Dag 4
Van Donegal naar Mayo
150 km  -  02u15

Na het ontbijt reis je naar het graafschap Sligo. Neem een duik in één van de vele traditionele zeewierbaden langs de Sligo kust, dat bestaat uit een mengeling van warm Atlantisch zeewater en vers, met de hand geoogst zeewier. Stop bij Killala Bay en geniet van een Wild Atlantic Cultural Tour. Tijdens deze tour ontdek je lokale lekkernijen en zal je leren hoe je deze kan bereiden.

Overnachting in de omgeving van Mayo

E Dag 5
Van Mayo naar Galway via de Connemara

In de voormiddag bezoek je Westport, een charmante kustplaats in het graafschap Mayo met zijn bekende Big House en tuinen. Geniet van het schitterende uitzicht over de Clew baai en de ontelbare kleine eilanden vanop de heilige berg van Ierland, Croagh Patrick. De reis gaat verder naar de mooie landelijke streek van de Connemara. Stop te Killary Harbour, Ierland’s enigste fjord en vervolg de reis naar Galway langs de ruwe Atlantische kustlijn van de Connemara.

Overnachting in de omgeving van Galway
Inbegrepen: Westport House & Country Park

F Dag 6
Van Galway naar de Cliffs of Moher
80 km  -  01u30

Rijd doorheen de uitzonderlijke Burren regio, een overblijfsel uit de laatste ijstijd, alvorens de impressionante kliffen van Moher te bereiken. Deze kliffen storten zich 200 meter diep de Atlantische Oceaan in.

Overnachting in de omgeving Clare / Limerick
Inbegrepen: Cliffs of Moher Visitor Centre

G Dag 7
Van de Cliffs of Moher naar Dingle
230 km  -  03u15

Ondanks Dingle het kleinste van de drie Kerry schiereilanden is, heeft het veel te bieden op gebied van schoonheid, authenticiteit en het 'echte' Ierland. Dingle is één van de Gaeltacht regio’s in Ierland, waar mensen nog steeds Gaelic (Iers) spreken en hun oude tradities in het dagelijkse leven behouden. Volg de kustweg tot Slea Head, het meest westelijke punt van Europa, geniet van de mooie zandstranden en bewonder de Blasket eilanden. Bezoek in de namiddag het kleurrijke dorp Dingle, gekend vanwege zijn uitzonderlijke visgerichten en zijn beroemde inwoner, Fungie de dolfijn.

Overnachting in de omgeving van Kerry
Inbegrepen: Dingle Dolphin Tours boottocht

H Dag 8
Van Dingle naar Iveragh

Vandaag reis je verder langs de meest gekende Ierse kustweg, de Ring van Kerry. Deze 170 km lange ringweg, brengt je langs kleine dorpen, verbazingwekkende baaien en valleien en langs adembenemende vergezicht over de Atlantische Oceaan. Bezoek het pittoreske vissersdorp Portmagee voor een watertandende lunch met visgerechten, of geniet van een bezoek aan de Skellig chocolademakerij.

Overnachting in de omgeving van Kerry

I Dag 9 en 10
Van Iveragh naar Dublin
350 km  -  04u15

Vandaag verlaat je de Atlantische kust en reis je terug naar Dublin. Stop zeker in Cork en bezoek er de gekende Engelse markt met zijn overheerlijke delicatessen. Wanneer je aankomt in Dublin kan je nog genieten van een pint bier in één van de vele pubs.

Overnachting in de omgeving van Dublin

Ook de volgende dag heb je eventueel nog wat vrije tijd in Dublin alvorens de stad te verlaten, je huurwagen in te leveren op de luchthaven en weer huiswaarts te keren.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 9 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
 • Huurwagen 9x 24 uur, type Renault Clio of gelijkwaardig (periode 1 augustus tot 30 september)
 • Huurwagen 9x2 24 uur, type Opel Astra of gelijkwaardig (periode 01 oktober tot 7 december + 15 december tot 23 december)
 • Huurwagen 9x 24 uur, type Hyundai ix35 SUV of gelijkwaardig (periode 8 tot 14 december)
 • De vermelde inkomgelden voor de bezienswaardigheden

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Maaltijden (behalve ontbijt), dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Bed and Breakfasts (Budget)

Je verblijft bij particulieren op basis van kamer met Iers ontbijt. Ideaal als je bij de lokale mensen wenst te verblijven. Joker reserveert in 3* en 4* B&B’s die tot op 20km van de aangeduide plaats liggen.

3* hotels (Comfort)

De hotels uit de Comfortklasse zijn 3* hotels.

 

Dit programma is slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Indien je een meer gepersonaliseerd programma wenst, passen wij dit met plezier voor je aan.

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren