Overslaan en naar de inhoud gaan

Op deze stedentrip nemen we je mee naar twee steden die heel wat te bieden hebben, van eigentijdse kunst en historische gebouwen tot hippe bars. Tussendoor heb je tijd voor een verkenning van de natuurpracht die rond de steden aanwezig is. Enerzijds Wiclow County met zijn kastelen en kloosters, anderzijds Giants Causeway waar de legende van Finn McCool tot de verbeelding spreekt.

Bij dit programma zal je een richtprijs vermeld zien. Voor een correcte offerte van een individuele rondreis met z’n twee, vrienden of je gezin naar deze bestemming kan je terecht in je Joker-reiskantoor >>

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Temple Bar - Pixabay

Ontdek het bruisende uitgaansleven in Temple Bar 

Giants Causeway - Pixabay

Giants Causeway, UNESCO-werelderfgoed

Titanic - Pixabay

Het iconische gebouw van het Titanic Museum

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst in Dublin

Aankomst in Dublin en transfer naar het hotel. Vandaag kan je de Hop on Hop off pass gebruiken en zo een eerste indruk krijgen van de Ierse hoofdstad. Je kan de hop on hop off pass ook op een andere dag gebruiken.
Overnachting in het Ashling hotel of gelijkwaardig.

B Dag 2
Wicklow & Kilkenny

Vandaag staat een dagtrip vanuit Dublin naar Wicklow en Kilkenny op het programma. Deze dagexcursie brengt je tot in de Tuin van Ierland, want zo wordt County Wicklow genoemd. Deze prachtige kustregio ten zuiden van Dublin is een wandelparadijs en staat ook bekend om Glendalough, de 6de eeuwse kloosternederzetting. Vrije tijd voor lunch. Bezoek aan Kilkenny met z'n 12e-eeuws kasteel en brouwerijen. Het charmante stadje met z'n keienstraatjes en verborgen steegjes ademt Ierse gezelligheid uit.


Overnachting in Ashling hotel of gelijkwaardig.

C Dag 3
Per trein naar Belfast

Ontbijt en treinreis van Dublin naar Belfast.
Neem even de tijd om de sfeer van Belfast in je op te nemen en maken een wandeling doorheen het stadscentrum met z'n befaamde muurschilderingen. Stap binnen in het stadhuis, een iconisch gebouw uit 1906.


Overnachting in Ramada by Wyndham hotel of gelijkwaardig.

D Dag 4
Giant's Causeway

Na het ontbijt gaat het richting Giant's Causeway en Causeway Coast, UNESCO werelderfgoed en niet zonder reden. Dit spectaculair gebied is van groot geologisch belang. De zowat 40.000 karakteristieke basaltzuilen zorgen voor een dramatisch schouwspel dat tot veel legendes en verhalen heeft geïnspireerd. Vrije lunch.


Overnachting in Ramada by Wyndham hotel of gelijkwaardig.

E Dag 5
Titanic Belfast Experience

Ontbijt in het hotel. Ga langs de Maritime Mile richting Titanic Belfast museum en je voelt de geschiedenis van Titanic en het scheepskwartier binnensijpelen tot in de aderen. Je passeert de helling waar de 269 meter Titanic te water werd gelaten. Wist je dat de helling met 22 ton zeep, olie en vet werd ingesmeerd hiervoor?
Het Titanic Belfast museum werd gebouwd op de plaats van de scheepswerf waar het beroemde schip werd gebouwd en is uitgegroeid tot het belangrijkste Titanic-museum ter wereld. Het hoekige gebouw weerspiegelt de boeg van het schip en is met z'n 38 meter hoogte even hoog als de originele boeg.
Wie nog niet genoeg heeft van een museumbezoek kunnen we het Ulster Museum aanraden of misschien wil je best een weten hoe een gevangenis er binnenin uitzien? Dan moet je vast Crumlin Road Gaol bezoeken.
Overnachting in Wyndham by Ramada hotel of gelijkwaardig.

F Dag 6
Per trein terug naar Dublin

Na het ontbijt neem je de trein terug naar Dublin. Indien je de Hop on hop off pass nog niet heeft gebruikt dan is dat nu het ideale moment. Vandaag kan je ook een van de vele bezienswaardigheden van Dublin bezoeken, zoals Trinity College en Book of Kells, Guinness Storehouse of St. Patrick's Cathedral. In het Little Museum of Dublin keer je terug in de tijd en kan je ook meereizen in de geschiedenis van Ierland's bekendste popgroep, U2.

Overnachting in het Ashling hotel of gelijkwaardig.

G Dag 7
Terugreis

Transfer van het hotel naar de luchthaven van Dublin.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 3 overnachtingen in Dublin in hotel Ashling of gelijkwaardig in kamer met ontbijt
 • 3 overnachtingen in Belfast in hotel Ramada by Wyndham of gelijkwaardig in kamer met ontbijt
 • Transfers van de luchthaven van Dublin naar het hotel en terug
 • 1 Dag Hop on Hop off pass voor je bezoek aan Dublin
 • 1 Dag bezoek aan Wicklow & Kilkenny (in groep en met Engelstalige gids, max 49 deelnemers )
 • Treinticket Dublin-Belfast en terug in 2de klasse
 • 1 Toegangsticket tot Titanic Belfast Experience
 • 1 Dag bezoek aan Giant's Causeway (in groep en met Engelstalige gids, max 49 deelnemers)

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • Voor Noord-Ierland heb je een internationaal paspoort nodig

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren