Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit lange afstandspad baant zich over een lengte van 171 km een weg van bij de noordkust tot in het zuidelijke puntje van Korfoe. De trail heeft z'n ontstaan te danken aan het naarstige werk van een Britse die ettelijke jaren van haar leven wijdde aan het aaneenrijgen van haast vergeten ezelpaadjes en oude karrenwegen. Deze verbonden lang geleden de dorpjes met omliggende akkers en kloosters. Tijdens deze 8-daagse bereis je het landschappelijk mooiste stukje van de Corfu Trail. Je start in het centrum van het eiland en trekt van west naar oost en terug richting noorden. In de talrijke oude dorpjes onderweg kan je halt houden in een volks kafeneon  (= Griekse koffiehuis) of aan het strand.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Een uniek lange-afstandpad langs afgelegen stranden en dorpjes op Corfu.

Een uniek lange-afstandpad langs afgelegen stranden.

Ontdek een enorme verscheidenheid in natuur.

Ontdek een enorme verscheidenheid in natuur.

Talrijke oude dorpjes onderweg waar je halt kan houden.

Talrijke oude dorpjes onderweg waar je halt kan houden.

Programma

Programma

A Dag 1
Paramonas

Aankomst op de luchthaven van Corfu. Je wordt afgehaald en naar Paramonas gebracht. Paramonas is een aangenaam kustplaatsje aan de westzijde van het eiland. Misschien is er wat tijd om neer te strijken in één van de gezellige strand-tavernes.

Overnachting op appartement of studio.

B Dag 2
Benitses

Een toch wel behoorlijke klim over een oude ezelpad leidt al meteen de bergen in.  Je verlaat stilaan de kust en trekt nu landinwaarts, op en neer. Onderweg passeer je een aantal bergdorpjes zoals Ano en Kato Pavliana, Vouniatades, Strongili, Komianata en Stavros. Je eindigt je tocht in Benitses aan de oostkust. In de vallei van de Messongi rivier loop je doorheen schaduwrijke olijfgaarden. Wandeling van 18,5 km, 6 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 919 meter.

Hotelovernachting. (O = ontbijt)

C Dag 3
Pelekas

Vanmorgen transfer terug naar Stavros. De Corfu Trail biedt schitterende zichten op de kust en Korfoe stad. Vandaag zal je heel wat hoogteverschillen moeten overbruggen, je klimt immers naar de tweede hoogste top van het eiland, de Agii Deka (576 m). Hierboven kan je de vermoeide ledematen even tot rust laten komen op de schaduwrijke binnentuin van een verlaten klooster. Je volgt een uitermate mooi  pad  naar het pittoreske dorpje Sinarades met z’n folklore- en volksmuseum en geniet van één van de mooiste eilandzichten bij Aerostato,...een dag van superlatieven! Wandeling van 17,5 km, 6 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 831 meter.

Overnachting in een pension. (O)

D Dag 4
Liapades

Langs het dorpje Vatos daal je af in de Ropa-vallei. Je struint langs de oevers van de gelijknamige rivier door een vlak en vrij moerassig gebied afgezoomd met weilanden en wilgen. De Corfu Trail laat zich hier van een heel andere kant zien alvorens terug de olijfgaarden in te duiken richting Liapades. Liapades is een bijzonder mooi en levendig dorpje met oude herenhuizen. Geniet nog even na op het mooie keienstrand. Wandeling van 23 km, 7 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 850 meter.

Overnachting in een aparthotel incl. zwembad. (O)

E Dag 5
Agios Georgios Pagon

Een vrij ruw voetpad hoog boven de kust voert naar Paleokastritsa, van hieruit trek je door de heuvels via een netwerk van prachtige paden. Na een uurtje bereik je Lakones en Bella Vista, de benaming van deze laatste plek spreekt voor zich…De verharding onder je voeten is eeuwenoud en mocht de Corfu Trail er niet zijn geweest zouden de paden misschien helemaal zijn verdwenen. Het pad in de omgeving van het landbouwersdorpje Krini is daar een goed voorbeeld van. Hier start één van de allermooiste stukjes; je zigzagt over een wondermooi pad via een pas door de rotswanden naar beneden. Onderweg opent zich een grandioos zicht over de schiereilanden en de baai met je volgende verblijfplaats, Agios Georgios. Wandeling van 13,5 km, 4 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 591 meter.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

F Dag 6
Saint Spiridon Beach

Transfer tot Spartylis om er de tocht aan te vatten naar de noordkust, naar Agios Spyridon. Via de uniek gelegen Taxiarchis kapel – een ruïne met prachtige fresco’s – bereik je de hoge regionen van het eiland. Je wandelt hier over een bijzonder fotogeniek karstplateau naar de  hoogste top van het eiland, de Pantokrator (906 m). Tijdens het vroege voorjaar bloeien hier vele zeldzame orchideeën die op hun beurt talrijke vlinders lokken. Einde van de tocht in Saint Spiridon Beach waar je een taxi (niet incl.) neemt naar Kalami. Wandeling van 21 km, 7 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 550 m. Optioneel tot de top: 24 km, min. 8 uur stappen, totale stijging + 700 m en + 3 km.

Overnachting in een pensionnetje op het strand. (O)

G Dag 7
Kalami

Als afsluiter maak je nog een lusvormige tocht vanuit Kalami, je verkent hierbij het bergachtige noordwesten van het eiland. Je pad klimt al snel omhoog naar de hoge rotsflanken, langs Porta en het semi-verlaten dorpje Mengoulas. Nu gaat het enkel nog bergafwaarts, met zicht op de zee bereik je Kaminaki en uiteindelijk Kalami terug. Misschien nog snel een duik in zee? Wandeling van 15,5 km, 5 uur stappen. Totale stijgingsmeters: + 820 m.

Overnachting in een pensionnetje op het strand. (O)

H Dag 8
Kalami

Einde na het ontbijt. (O)

 

Uitbreiding

Je kan op elke plaats indien gewenst één of meerdere nachten bijboeken. Prijzen op aanvraag.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • logies en ontbijt 
 • infopakket met wandelbeschrijvingen en kaarten met ingekleurd traject
 • een wegenkaart van Korfoe 
 • bagagevervoer
 • de transfers in het kader van het wandelprogramma (per taxi, minibus of wagen) 
 • luchthaventransfers (enkel indien je een extra nacht boekte in Corfu stad op het einde van de reis dien je zelf voor je vervoer naar de luchthaven te zorgen)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden 
 • taxi op dag 6 van Agios Spiridon naar Kalami. 
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Korting

 • Derde persoon op dezelfde kamer: - € 155 p.p.

Toeslagen

 • Hoogseizoen juni en september: € 120
 • Eenpersoonskamer samenreizend/alleenreizend: € 150
 • Eenpersoonskamer samenreizend/alleenreizend juni en september: € 175
 • Extra nachten op aanvraag

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 25 april tot/met 30 juni 2020
van 1 september tot/met 27 oktober 2020

Vertrekdata zijn mogelijk tussen 25/4- 30/6 en tussen 1/9 - 27/10.  De beste periode is het (vroege) voor-en najaar. In dat seizoen wordt Corfu overigens omgetoverd in een kleurrijke en uitbundige tuin van massaal veel wilde bloemen. Niet mogelijk in de zomer omwille van de hitte en onbeschikbaarheid van de logies voor slechts één nacht.

Wandelniveau

2 tot 3 stappertjes. Wandelingen van 14 tot 23 km, 5 tot 7 uur stappen. Hoogteverschil van max. 600 m stijgen. Het wandelterrein is vaak geaccidenteerd, met enkele langere stijgingen en passages over soms wat moeilijker wandelterrein (duinen, trappen, karstrotsen, dicht struikgewas, zand en oude ezelpaden). Matige markeringen. Afhankelijk van het seizoen kan de hitte de wandelingen uiteraard zwaarder maken.

Voor deze reis zijn er GPS-tracks beschikbaar, gezien de matige markeringen raden we dan ook aan hier gebruik van te maken in combinatie met de wandelbeschrijvingen.

Logies

Je verblijft in eenvoudige logies (sober, maar verzorgd) op basis van een tweepersoonskamer met privé-sanitair. Soms zal dit in een hotelletje of pension/taverna zijn, soms in een studio/appartement op wandelafstand van het hotel.

 • In Liapades en in Agios Georgios Armenadon: logies met zwembad
 • Kalami: mooie taverna op het strand
 • Wifi meestal beschikbaar
 • Indien je met meer dan twee personen samen reist kan het zijn dat je een appartement deelt met gemeenschappelijke faciliteiten.

Maaltijden

 • Ontbijt is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen maar kan je soms laten klaarmaken in het logies of onderweg nuttigen in een Griekse taverna.
 • Avondmaal is niet inbegrepen, vaak kan je eten in het logies of anders in één van de restaurantjes in de buurt.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 jaar dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
 

Wat je moet weten over deze reis

Over Griekenland

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren