Overslaan en naar de inhoud gaan

De warme tonen van de blues leiden ons op deze groepsreis doorheen het Diepe Zuiden van de USA. We gaan van stad naar natuur en van muziek naar spicy lokale gerechten. Met huurwagens en het openbaar vervoer bezoeken we Atlanta, Nashville, Memphis & New Orleans. De ontdekken de diverse muziekstijlen in deze steden en de diverse landschappen: van wandelen in de Smoky Mountains, tot de Mammoth Cave en langs de machtige Mississippi, die als levensader door het hele gebied -en onze reis- stroomt.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis USA

Het pakkende verhaal van de strijd voor gelijke rechten voor de Afro-Amerikanen.

groepsreis USA

De wandelingen in de Great Smoky Mountains

groepsreis USA

De tweede rode draad van deze reis: Music maestro please!

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Atlanta

Welkom in the South!

We komen aan in Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia en het beginpunt van onze reis doorheen het zuiden van de USA.

Deze stad verbaast ons met diens wisselende karakter. Het is niet enkel de geboortestad van Martin Luther King, maar ook van Coca-Cola en zelfs CNN. Wist je trouwens dat deze stad bekend staat als zowel thuisbasis voor vele hiphop- en r&b-artiesten als het centrum voor gospelmuziek? Geen betere plek als inleiding op onze tocht doorheen de Amerikaanse muziek!

2 Dag 3-5
Great Smoky Mountains

We halen onze huurwagens op en rijden direct door naar één van de bekendste natuurparken van de USA: de Great Smoky Mountains National Park. Deze bergen zijn deel van een groter massief, namelijk de Appalachian Mountains. Het staat bekend voor diens prachtige vergezichten op bergen, watervallen, bossen en hier en daar een bever, hert of wasbeer.

We laten de kans om onze stapschoenen aan te doen hier niet aan ons voorbijgaan. Met een keuze uit meer dan 1.300 kilometer aan wandelpaden vindt iedereen hier zijn of haar gading.

Iets ten zuiden van het park bevindt zich de soevereine natie van de Eastern Band van de Cherokee Indians. Deze regio, gekend als de Qualla Boundary, wordt bewoond en geregeerd door afstammelingen van de Cherokee stam. Hier bezoeken we dan ook het Museum of the Cherokee Indian, de Oconaluftee Indian Village of het Mountain Farm Museum. Een interessante kijk in het leven en de geschiedenis van deze bevolkingsgroep.

3 Dag 6
Watervallen en grotten

Via de Cumberland Falls, in de volksmond ook wel de Niagara Falls van het zuiden genoemd, rijden we door naar Mammoth Cave National Park.

Dit nationaal park herbergt een gigantisch grottensysteem. Met meer dan 600 kilometer aan grotten is dit het grootste park van diens soort in de wereld. We dalen er af om onder de grond dit natuurfenomeen al wandelend te bewonderen.

4 Dag 7-8
Nashville

Onze volgende stop is het epicentrum van de countrymuziek: Nashville. Zoals de naam al doet vermoeden is deze muziek ontstaan op het platteland van de Zuiderse Staten, waarna het ook een plaats kreeg in het hart van vele Amerikanen én op de hitlijsten.

In deze Music City willen we zeker een bezoek maken aan een opnamestudio. ’s Avonds zetten we stapje in het levendige nachtleven van de stad.

Daarnaast maken we een fietstocht ten zuiden van de stad. Wist je trouwens dat hier de bekendste Amerikaanse whisky gedistilleerd wordt? We laten ons dan ook verleiden tot een tasting van Jack Daniels in de gelijknamige destilleerderij.

5 Dag 9
Op weg naar Memphis

Het volgende deel van onze roadtrip gaat verder langs de Natchez Trace Parkway. Hier nemen we letterlijk ‘the scenic route’. De route ligt in het hartland van de Natchez, Chickasaw en Choctaw bevolkingsgroepen en werd dan ook door hen gebruikt als reis- en handelsroute. Later bewandelden ook de Europese kolonisten en Kaintucks -inwoners van Kentucky- deze weg.

Onze eindbestemming? Dat is die andere Music City, Memphis. Maar niet zonder eerst halt te houden bij één van de grootste muziekhelden van de USA: Elvis Presley, the King himself. In Tupelo bezoeken we zijn geboortehuis.

6 Dag 10-12
De stad van Jazz en Blues

Welkom in Memphis! Dit is niet enkel de stad waar artiesten als Johnny Cash, B.B. King en Otis Redding hun carrière startten, maar ook de plek waar Elvis woonde tot zijn dood. Een bezoek aan Graceland hoort er dus zeker bij.

Het National Civil Rights Museum, gesticht op de plek maar Martin Luther King werd doodgeschoten, beschrijft de eeuwige strijd voor burgerrechten van Afro-Amerikanen.

In Memphis bevindt zich zelfs een Walk of Fame, enkel en alleen voor de vele sterren uit de stad. ’s Avonds maken we Beale Street onveilig en volgen we de muziek die uit één van de vele clubs komt.

Om alle indrukken van de stad in ons op te nemen wisselen we de stadsdrukte ook af met een momentje in de natuur. Vanuit kano’s maken een tocht op de Mississippi-rivier. Wat een machtige rivier!

7 Dag 13
Met de trein naar New Orleans

We laten onze huurwagens achter en stappen op de trein die ons, via de oevers van de Mississippi, naar New Orleans brengt.

8 Dag 14-17
New Orleans

Onze laatste stop op deze reis is New Orleans. De gemoedelijke en levendige sfeer, interessante cultuur, oude wijken zoals de Garden District en French Quarter, en samenkomst van duizend-en-één muziekstijlen zorgt dat dit de ideale afsluiter wordt!

De diversiteit in deze stad komt er door de mengelmoes van lokale inwoners. Deze vinden we ook terug in de lekkere lokale keuken: van rivierkreeften tot oesters, cajun style gumbo en beignets,… Een waar genoegen voor neus, ogen en onze ziel!

Vanuit New Orleans maken we een daguitstap naar de moerasgebieden ten zuiden van de stad. Dit wordt ook wel de bayou genoemd, de thuis van de alligators van Louisiana.

Voor we afscheid nemen van The Big Easy gaan we zeker nog een avondje stappen in Frenchmen Street. Of hoe ze het ter plaatse ook wel zeggen: laissez les bon temps rouler!

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren.

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Op dit moment zijn er (nog) geen vertrekdata beschikbaar.

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Amsterdam - Atlanta en New Orleans - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Transport Antwerpen-Berchem - Amsterdam
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • 10 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 14)
 • Brandstof huurwagens
 • Treinticket van Memphis naar New Orleans
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 1.750 extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 01 / 06 / 2023
Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Hebben jullie bagagetips?

Bij elk reisprogramma vind je meer info over wat je best meeneemt op reis en ook tijdens de vertrekvergadering verneem je er alles over. Nog iets nodig? Met je Joker-factuur krijg je 7% korting in de winkels van A.S. Adventure. Alvast dit: een soepele trolley geniet de voorkeur en je reist best zo licht mogelijk. Kies voor makkelijke, sportieve kledij waarin je je goed voelt en comfortabele (wandel)schoenen zijn een must. Vaak is er gelegenheid om je kleren te laten wassen!

 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (Covid-19, politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".