Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze reis ga je op een muzikale roadtrip met muziekexpert en reisleider Marc Stakenburg, tevens auteur van het boek Music Trails USA of met singer-songwriter Yorick Van Norden. We toeren door de swingende steden New Orleans, Memphis en Nashville. Jazz, blues, gospel, rock 'n roll en country vinden hier allemaal hun oorsprong. We bezoeken beroemde studio's, een gospeldienst en musea. 's Avonds beleven we de levendige live music scene. We duiken ook in de geschiedenis van de burgerrechten, bezoeken plantages en trekken de natuur in.

Kortom, de groepsreis met de beste playlist die je nu al als muziek in de oren klinkt!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis USA

Het pakkende verhaal van de strijd voor gelijke rechten van de Afro-Amerikanen

Groepsreis USA

Een zinderend bezoek met live optredens in het bruisende New Orleans

Groepsreis - USA South

Dé rode draad van deze reis: Music maestro!

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
New Orleans

Onze eerste stop op deze reis is New Orleans. De gemoedelijke en levendige sfeer, interessante cultuur, oude wijken zoals de Garden District en French Quarter, en samenvloeiing van duizend-en-één muziekstijlen maken dit de ideale start van onze muzikale verkenningstocht. We beginnen onze reis op Congo Square, dit plein was in de slaventijd de enige plek in Amerika waar zwarten hun muziek mochten maken en konden dansen. 

De diversiteit in deze stad komt voort uit de mix van lokale inwoners. We vinden dit ook terug in de lekkere lokale keuken: van rivierkreeften tot oesters, cajun style gumbo en beignets,… Een waar genoegen voor neus, ogen en onze ziel!

Voor we afscheid nemen van The Big Easy gaan we zeker nog een avondje stappen in Frenchmen Street. Of zoals de locals het zeggen: laissez les bon temps rouler!

3 overnachtingen in een 4-sterrenhotel in het centrum van New Orleans.

2 Dag 4-5
Lafayette - Natchez

's Ochtends stappen we in ons busje en rijden we via de verbazingwekkende bruggen over de Mississippi River de stad uit.

We beginnen onze reis van ongeveer 1200 km door The Deep South noordwaarts. De eerste stop is The Whitney plantation, een voormalige plantage waar het slavernijverleden op indringende wijze herleeft. Iets verderop wagen we ons in moerassig gebied; de swamps en bayous, bezongen in honderden nummers, waarvan 'Nous allons a Lafayette' een van de bekendste en dat is precies wat we doen.

In de buurt van Lafayette maken we 's ochtends een boottocht door de swamps. Onder begeleiding varen we over het schilderachtige Lake Martin waar we krokodillen en verschillende watervogels kunnen spotten terwijl de plaatselijke gids vertelt over het gebied en zijn geschiedenis.

Overnachting in een 2-sterrenhotel in Lafayette.

Overnachting in een 3-sterrenhotel in Natchez.

3 Dag 6-7
Greenwood - Clarksdale

Onderweg stoppen we in Indianola waar we het prestigieuze B.B. King bluesmuseum bezoeken. De legende ligt daar ook begraven. Het museum behandelt niet alleen B.B., het geeft ook een mooi beeld van de geschiedenis van de blues tegen de achtergrond van die tijd. We overnachten tussen de katoenvelden in originele arbeiders shacks.

Eerst naar Dockery Farms, de plantage waar Son House en Charlie Patton werkten en ze Robert Johnson gitaarles gaven. Vlakbij ligt het beroemde Crossroads waar Johnson naar verluidt zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht. Het is de geboorteplaats van de blues. Vandaag de dag is Clarksdale het kloppend hart van de bluesmuziek. In Reds kun je elke avond genieten van authentieke blues. Ground Zero is de grote club van filmster Morgan Freeman.

Overnachting tussen de katoenvelden in originele arbeiders schacks in de buurt van Greenwood.

Overnachting in een 2-sterrenhotel in Clarksdale.

4 Dag 8-11
Memphis

Via Highway 61, de beroemde bluesroute, rijden we naar het noorden. De eerste stop is Graceland, het landhuis dat Elvis in 1957 kocht en er nog net zo uitziet als toen.

In Memphis bezoeken we de legendarische Sun Studios, ook die is nog geheel authentiek. Ook Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins namen hier op. In de avond is er muziek in Beale Street, of net iets verderop bij Earnestine en Hazels.

We bezoeken en beleven het illustere Stax museum, wat destijds een befaamd Soullabel was met onder meer Booker T. & the MG’s, Otis Redding en Sam & Dave. Eat like the king doen we in Memphis oudste café The Arcade.

Vlakbij ligt het Lorraine Motel, waar Martin Luther King werd doodgeschoten en tegenwoordig het zeer aan te bevelen Civil Rights Museum is ondergebracht. De Gibson gitaarfabriek of het Rock & Soul Museum zijn beide aanraders. Of slenter door de stad op de tonen van muziek in Beale Street.

2 overnachtingen in een 3-sterrenhotel in Memphis.

5 Dag 12-14
Nashville

Onze volgende stop is het epicentrum van de countrymuziek: Nashville. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze muziek ontstaan op het platteland van de zuidelijke staten. Maar het veroverde ook snel een plek in de harten van veel Amerikanen en de hitlijsten. s Avonds kun je de muziek beleven in een van de vele Honky Tonks op Broadway of live muziek in het legendarische Ryman Auditorium.

De Country Music Hall of Fame is een van de beste muziekmusea ter wereld. Er is een schat aan instrumenten te zien, filmpjes uit de oude doos over het ontstaan van de country en talloze verhalen van muzieksterren in beeld en geluid. 

In deze Music City mag een bezoek aan een opnamestudio niet ontbreken. Studio B, speciaal gebouwd voor Elvis Presley, waar hij maar ook andere muzikale grootheden hun record opnamen.

Wie heeft er tot slot nog wat cowboyboots nodig of een Stetson? Een laatste rondje Nashville voor we naar het vliegveld vertrekken voor de terugvlucht naar Brussel. 

2 overnachtingen in luxe appartementen op wandelafstand van Downtown Nashville.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 20/09/2024
Terug: 03/10/2024
Basisprijs: €4.670
+ 550 USD budget
Wie gaat mee?
Leeftijd
36-451
46-553
56-655
+652
Geslacht
mannen5
vrouwen6
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024
Vertrek: 18/10/2024
Terug: 31/10/2024
Basisprijs: €4.750
+ 550 USD budget
Nog maar 2 vrije plaatsen (Gegarandeerd vertrek)
Wie gaat mee?
Leeftijd
36-451
46-552
56-652
+654
Geslacht
mannen6
vrouwen3
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - New Orleans en Nashville - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • 13 dagen minibus omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 14)
 • Brandstof minibus
 • Transfer hotel naar luchthaven
 • Organisatiekosten
 • De diensten van expert-reisbegeleider Marc Stakenburg (afreis van 20 september)
 • De diensten van expert-reisbegeleider Yorick Van Norden (afreis van 18 oktober)
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor (optionele) activiteiten, toegangsgelden en de overige maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 545 extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 13 / 03 / 2024
Belangrijke documenten

Voor de Verenigde Staten heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig voor de volledige duur van je verblijf. Ook heb je een elektronische toestemming (ESTA) nodig om naar de Verenigde Staten te reizen.

Deze elektronische reistoestemming kost 21 USD en moet voor afreis met een kredietkaart betaald worden. Dit is ook verplicht indien je naar een andere bestemming vliegt en enkel overstapt in de USA. Er zijn veel malafide websites te vinden waar deze toestemming tot 60 USD kost! Gebruik dus enkel de officiële website.

Je kan deze aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dit is te betalen met je kredietkaart.  

Opgelet! Indien je in Irak, Iran, Soedan, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië of Syrië geweest bent (sinds 01/03/2011) of in Cuba (sinds 12/01/2021) is de kans dat je met een ESTA kan reizen erg klein en dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. 

Voor meer informatie:

Of via:

diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van een gecharterde minibus met airco en extra grote ramen. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 20/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 20/09/24 - 12:00
WASHINGTON - DULLES INT. 20/09/24 - 14:25
WASHINGTON - DULLES INT. 20/09/24 - 17:19
NEW ORLEANS - L ARMSTRONG INT 20/09/24 - 18:54
NASHVILLE - INTERNATIONAL 02/10/24 - 13:10
WASHINGTON - DULLES INT. 02/10/24 - 15:56
WASHINGTON - DULLES INT. 02/10/24 - 17:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 03/10/24 - 07:15

Reis met vertrek op 18/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 18/10/24 - 12:00
WASHINGTON - DULLES INT. 18/10/24 - 14:25
WASHINGTON - DULLES INT. 18/10/24 - 17:19
NEW ORLEANS - L ARMSTRONG INT 18/10/24 - 18:54
NASHVILLE - INTERNATIONAL 30/10/24 - 13:10
WASHINGTON - DULLES INT. 30/10/24 - 15:56
WASHINGTON - DULLES INT. 30/10/24 - 18:50
BRUSSELS - BRU AIRPORT 31/10/24 - 07:15
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reiskoffer

•          Dagrugzak

•          Stapschoenen

•          Lakenzak

•          Goede (regen)jas

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Om tijd te winnen kan het zijn dat we 's middags al eens picknicken.

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.  

Tijdens deze reis ruilen we waar mogelijk onze comfortabele accommodaties in voor unieke verblijven. Bijvoorbeeld, in de buurt van Greenwood overnachten we in originele arbeiders schacks midden tussen de katoenvelden.

In Lafayette, Natchez en Clarksdale verblijf je telkens één nacht.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we enkel een dagrugzak. Dit is voor eventueel je fototoestel, zonnecrème en water en wat versnaperingen in te steken.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

New Orleans heeft een subtropisch klimaat met warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De zomermaanden, van juni tot en met augustus, zijn het warmst.

Nashville heeft een warm maritiem klimaat waarbij er sprake is van redelijk milde winters die incidenteel koele periodes kunnen hebben en warme zomers waarbij het kwik gemakkelijk opklimt naar tropische waarden.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".