Overslaan en naar de inhoud gaan

Senegal swingt als het geroffel van een djembé. Tijdens deze rondreis zoeken we haar ziel en brengen we met gidsen een bezoek aan lokale projecten. We dompelen ons meteen onder in de Senegalese cultuur dankzij een kookworkshop en een basiscursus Wolof in Dakar. Ons verblijf in de groene oase van de Sine Saloum, een prachtig natuurgebied, is een verademing. We staan ook stil bij een donker hoofdstuk in de geschiedenis: de slavenhandel. Al dansend op Senegalese ritmes, tijdens een prauwtocht of te paard voelen we het: dit is de spirit van Senegal. 

Normaalgezien duurt deze reis 9 dagen. Afhankelijk van de vlucht kan het echter ook zijn dat er verkozen wordt om op dag 10 in de ochtend toe te komen in België.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Senegal lokale ontmoeting

De vriendelijkheid van de Senegalezen onderweg

Groepsreis Senegal mangroves van Sine Saloum

Genieten van de schoonheid en stilte van de mangroves aan de Sine Saloum

Groepsreis Senegal Ile de Gorée

Het beklijvend bezoek aan Ile de Gorée met diens duistere slavengeschiedenis. Een moment om stil van te worden...

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1 - dag 3
Dakar van binnenuit

Senegal, is het land van de Teranga (gastvrijheid) en dat merken we meteen bij aankomst op de (gloednieuwe) luchthaven van Blaise Diagne als onze lokale gids ons opwacht om ons naar het ViaVia Joker Reiscafé in Dakar te brengen. Hier starten we onze reis met een basiscursus Wolof. De ideale manier om tijdens de reis contacten te leggen met de lokale bevolking. We brengen dit al onmiddellijk in de praktijk terwijl we samen met enkele vrouwen de nationale schotel, Cheb-bu-jen prepareren. En dan eten zoals de Senegalezen… zonder mes en vork, plezier gegarandeerd!

Met het openbaar vervoer - al een avontuur op zich – trekken we naar het stadscentrum. We bezoeken de Marché Sandaga, een van de meest bekende markten van Dakar, het presidentiële paleis, de kathedraal en de Place de l‘Independance.

Ook een bezoek aan het pittoreske eiland Gorée mag niet ontbreken. Hier maken we kennis met een duister hoofdstuk uit de Senegalese geschiedenis. Van hieruit werden in de koloniale tijd honderden zwarten als slaven naar de Nieuwe Wereld verscheept. Een moment om stil van te worden…

 

! In 2022-2024 wordt ViaVia Joker Reiscafé in Dakar verbouwd, waardoor de reis op een andere plek in Dakar zal beginnen!

2 Dag 4 - dag 7
De groene delta Sine Saloum

Na de drukte van Dakar is de adembenemende groene oase van de Sine Saloum een verademing. Deze delta waar de 2 rivieren Sine en Saloum samenkomen is één van de mooiste regio’s van Senegal en bestaat uit duizenden eilandjes, kleine rivierarmen, zandbanken en mangrovebossen. Het is de verblijfplaats van honderden vogels, vissen en apen. We overnachten in gezellige kampementen aan het water en bezoeken de omliggende, typische dorpen. De prauwtochten doorheen de bolonges met zicht op lokale vissers, sierlijke vogels en de prachtige mangrovebossen vormen enkele hoogtepunten van de reis. Als we geluk hebben zien we zelfs dolfijnen!

Ook een ritje te paard en kar of fiets tussen de velden of langs de zoutvlakten is zeker een ervaring. Waar het kan, bezoeken we een lokaal project, zoals bijvoorbeeld een dispensarium of een school. Misschien worden we zelfs uitgenodigd voor één van de lokale feesten of worstelwedstrijden.

3 Dag 8 - dag 9
Afscheid van Senegal

Onze laatste dagen in Senegal brengen we door aan de kust. We genieten van heerlijke verse vis en op het ritme van de djembés leven we ons nog een laatste keer uit.

Data en prijzen

Vertrek: 25/12/2024
Terug: 02/01/2025
Basisprijs: €1.672
+ 475 EUR budget
al 2 boekingen
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 30/04/2024
Vertrek: 09/04/2025
Terug: 18/04/2025
Basisprijs: €1.705
+ 510 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 31/08/2024
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 21/05/2024
Terug: 30/05/2024
Basisprijs: €1.420
+ 475 EUR budget
Vertrekvergadering op: 20/04/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 30/09/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Blaise Diagne en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Transfer luchthaven - hotel Dakar
 • 2 overnachtingen in Dakar
 • Welkomstdiner of kookworkshop in Dakar
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 04 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Senegal heb je een internationaal reispaspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Als er tijdens de vlucht een tussenstop wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan wordt het vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd aan de grens met Senegal. Er is risico op gele koorts in Senegal waardoor een vaccinatie sowieso aangeraden is.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis verplaatsen we ons voornamelijk met busje met onze persoonlijke chauffeur en gids. Eén maal is er een rit van zo'n 6u. Ook nemen we soms een taxi of lokale bus, een ferry of een pirogue (houten vissersboot).

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Normaalgezien duurt deze reis 9 dagen. Afhankelijk van de vlucht kan het echter ook zijn dat er verkozen wordt om op dag 10 in de ochtend toe te komen in België.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 25/12/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/12/24 - 12:10
DAKAR - BLAISE DIAGNE INT. 25/12/24 - 17:30
DAKAR - BLAISE DIAGNE INT. 01/01/24 - 22:20
BRUSSELS - BRU AIRPORT 02/01/25 - 05:10

Reis met vertrek op 21/05/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 21/05/24 - 11:00
DAKAR - BLAISE DIAGNE INT. 21/05/24 - 15:15
DAKAR - BLAISE DIAGNE INT. 29/05/24 - 21:15
BRUSSELS - BRU AIRPORT 30/05/24 - 05:00

Reis met vertrek op 09/04/2025

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 09/04/25 - 12:15
DAKAR - BLAISE DIAGNE INT. 09/04/25 - 16:30
DAKAR - BLAISE DIAGNE INT. 17/04/25 - 21:55
BRUSSELS - BRU AIRPORT 18/04/25 - 05:40
Bagagelijst

Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. 

 • Grote rugzak (geen klassieke harde koffer)
 • Dagrugak
 • Ademende regenjas (enkel tijdens regenseizoen van mei tot oktober)

Hou er rekening mee dat je in een islamland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur. Concreet betekent dit: bedekte schouders en een broek/rok tot over de knieën. Het contact met de plaatselijke bewoners zal zo veel vlotter tot stand komen.

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants en aan onze verblijfplaats waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Soms kan je op restaurant ook kiezen wat je eet, maar soms is er ook een buffet of beperkte keuze. Onderweg picknicken we ook wel eens. Het is als vegetariër mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

We logeren in eenvoudige, lokale lodges of pensionnetjes bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

We slapen soms in tweepersoonskamers, maar ook in 3- of 4-persoonskamers. Soms moeten we een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Hou ook rekening met de soms iets koudere douche of douche met lage waterdruk. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie.

De uitstapjes zijn niet zwaar. Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de hitte en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Deze reis is niet erg actief. De focus ligt op het beleven van de sfeer en onderdompeling in het land.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Senegal heeft een tropisch klimaat met een regenseizoen van mei tot oktober. De temperatuur ligt hoog gedurende het jaar (tot 40°C). In de kerstvakantie kan het 's nachts afkoelen tot 15°C. Reken op drukkend, tropisch warm weer.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Senegal

Wat andere reizigers vinden

Het een leuke kennismaking met Senegal! Een reis die voor iedereen in principe perfect haalbaar is. Zoals jullie omschrijven: de perfecte instapreis voor Afrika: je krijgt een mooie eerste indruk van Afrika maar hebt toch nog voldoende comfort op gebied van logement en eten.

Tania Scherpenberg

De reis naar Senegal was een avontuur dat mijn ogen heeft doen opengaan, mijn hart sneller heeft doen slaan en tegelijkertijd mijn innerlijke rust heeft teruggebracht. Van de grote stad richting de natuur, bootje varen tussen de mangroves, gezelligheid rond een kampvuur, paardrijden bij zonsondergang, koken met de lokale bevolking, ... ik ben weer heel wat mooie herinneringen rijker om een leven lang te koesteren.

Margo Leman

Een heel ontspannende reis in een kleurrijk en gastvriendelijk land. Een absolute aanrader voor wie op een korte periode het gevoel wil krijgen er volledig uit te zijn!

Muriel De Bisschop

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".