Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten reist, omarmt avontuur met een vleugje luxe. Tijdens deze reis verkennen we prachtige wadi's (valleien), trekken we met een jeep door uitgestrekte woestijnen en overnachten we op een dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip, varend tussen de Omani Fjords.

We fietsen ook op het F1-circuit in Dubai, kajakken in de mangrove in Abu Dhabi, aanschouwen de luxe in de Emiraten en verdwalen in de betoverende soeks (marktjes). Beide landen verwelkomen ons met open armen!

 

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Oman

De uitgestrekte landschappen in Oman die je verkent per jeep

Groepsreis Oman

De wandeling door één van de vele wadi's.

Groepsreis Joker

Fietsen op het fomule-1 circuit met expats en locals. 

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-2
Masqat

We vliegen naar Masqat, de hoofdstad van Oman. Met een bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Moskee en Old Town Masqat worden we meteen ondergedompeld in de Midden-Oosterse cultuur van Oman. We maken een wandeling langs de corniche, de haven en de sfeervolle souq van de levendige en volkse Mutrah wijk. Dat Omani’s gek zijn van aromatische geuren wordt meteen duidelijk als we ons een weg banen tussen de vele wierrookkraampjes.

2 Dag 3-4
De kustroute naar Sur

We begeven ons naar het oosten van Oman en maken meteen een stop bij een van de hoogtepunten: Wadi Shab. De wandeling door Wadi Shab gaat langs kristalheldere turquoise poelen, imposante rotsformaties en indrukwekkende kliffen.

Vervolgens rijden we door naar het havenstadje Sur, gelegen helemaal aan het oostelijke uiteinde van Oman. Dit stadje, dat ooit een levendig handelscentrum was, ademt vandaag de dag nog steeds de tradities uit in de fascinerende en enige overgebleven dhow-haven van Oman. ‘s Avonds is het gezellig rondhangen in de souk en aanpalende markten.

 

3 Dag 5-6
De rode duinen van Wahiba Sands

We laten de kust achter ons en trekken met onze 4x4 door Wahiba Sands, het mooiste stukje woestijn van Oman. De Wahiba Sands is het perfecte decor voor een avontuurlijke overnachting tussen de dromedarissen, met ongeziene sterrenhemel. In de roodbruine duinen zoeken we naar de ideale kampeerplaats om onze tenten op te zetten.  Bij een magische zonsondergang koken we ons eigen potje en ontsteken het kampvuur. 

 

4 Dag 7
Het historische Nizwa

We arriveren in het historische stadje Nizwa, gelegen ongeveer 140 km ten westen van Masqat, aan de voet van de ruige bergen van het Jebel Akhdar-massief. Het stadje wordt omringd door een zee van wuivende groene dadelpalmen, waarbij de zandkleurige stad zelf opvallend afsteekt.

Nizwa behoort tot een van de oudste steden van Oman en fungeerde vroeger als centrum voor handel en religie. Het imposante Nizwa Fort, opgericht ter bescherming van deze welvaart, is vandaag de dag een van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. We verkennen het fort op ons gemak, wandelen door de historische structuren en beklimmen, via steile trappen, de muur of toren om te genieten van een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte dadelpalmplantages en de ruige bergen in de verte.

De traditionele souk van Nizwa bevindt zich rondom het fort. In de vroege ochtend verkennen we de veemarkt en de historische souk, ooit een cruciale halte op de karavaanroutes en nu een visueel spektakel. Hier worden voornamelijk vlees, vis, kruiden en diverse groenten verhandeld. Bovendien staat Nizwa bekend om zijn aardewerk en de ambachtelijk vervaardigde kromme dolken die zo kenmerkend zijn voor Oman.


 

5 Dag 8-9
Canyoning in Wadi Bani Awf en Mount Djabal Sjams

We storten ons in het canyoningen in Snake Canyon, waarbij adrenaline gegarandeerd is! Daarna begeven we ons naar Jebel Shams, de hoogste berg van Oman, ook bekend als de Grand Canyon van het Midden-Oosten. Met een hoogte van meer dan 3000 meter en een imposante kloof die de berg doorklieft, verkennen we deze majestueuze plek tijdens een prachtige wandeling.

 

6 Dag 10 - 11
Hoofdstad Abu Dhabi

We verlaten Masqat en vervolgen onze reis naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi. Hier krijgen we een unieke gelegenheid om samen met zowel expats als Emiratis te fietsen op het prachtige Yas Marina Formule 1-circuit. Vervolgens trekken we naar het beschermde Mangrove National Park om dit belangrijke ecosysteem te verkennen via een kajaktocht.

Terug in de stad bezichtigen we de schatten van Abu Dhabi, waaronder de indrukwekkende Sheikh Zayed-moskee en de betoverende 'Rain of Light'-koepel van het Louvre Abu Dhabi. Ook brengen we een bezoek aan het gloednieuwe Abrahamic Family House, waar een moskee, een kerk en een synagoge naast elkaar zijn gebouwd als een krachtig symbool van religieuze tolerantie.

7 Dag 12-13
De Omaanse fjorden

We steken de grens over naar Musandam, ook wel bekend als het "Noorwegen van het Midden-Oosten". In het schilderachtige vissershaventje van Dibba gaan we aan boord van onze eigen Arabische dhow (zeilschip). Terwijl we de haven verlaten, voelen we de warme bries op ons gezicht terwijl de dhow rustig langs de indrukwekkende kliffen van Musandam vaart. We genieten van een gezellige barbecue op een afgelegen strand in een schilderachtige baai. Daarna worden we zachtjes in slaap gewiegd op het dek van de dhow onder een oneindige sterrenhemel. De volgende morgen krijgen we nog de kans om te snorkelen en genieten we nog van een Arabische lunch die de bemanning voor ons klaarmaakt. 

 

8 Dag 14-17
Dubai

We verkennen Dubai zowel over het water als over land. Onze tocht begint in Dubai Marina, waar we een adembenemend uitzicht hebben op Palm Jumeirah en de skyline van JBR. Na een bezoek aan Kite Beach voor een lunch bij een van de vele strandrestaurantjes en foodtrucks, laten we ons onderdompelen in de levendige sfeer van de smalle straatjes van Bur Dubai. Hier ervaren we de rijke multi-culturaliteit van Dubai, ontdekken we een klein restaurant in de Nepalese wijk, bezoeken we een Pakistaanse schoenmaker, bewonderen we Iraanse moskeeën, verkennen we het Al Fahidi-fort en verkennen we kunstgalerijen, Cashmir-handelaars en de hindoe-tempelwijk.

We steken vervolgens de Dubai Creek over met een traditionele houten Abra-veerboot en passeren langs houten Arabische handelsdhows. Onze reis vervolgt met een wandeling door de Spice Souk, Gold Souk en een lokale Afghaanse bakkerij.

Er is de mogelijkheid om tijdens een vrij moment een van de vele musea of winkelcentra te bezoeken voor we terug naar huis keren. 

 

Data en prijzen

Vertrek: 12/10/2024
Terug: 28/10/2024
Basisprijs: €1.685
+ 2.330 EUR budget
al 2 boekingen
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Masqat en Dubai - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaanreisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven en visum zijn niet inbegrepen

Bijkomende info

 • Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod!

 

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 05 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Oman heb je een internationaal reispaspoort nodig geldig tot en met minstens zes maanden geldig vanaf afreisdatum.  

Visum elektronisch aanvragen via de website https://evisa.rop.gov.om Meer info hierover krijg je op de vertrekvergadering. 

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een internationaal reispaspoort nodig geldig tot en met minstens zes maanden geldig vanaf afreisdatum.  

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Chauffeurs van de jeeps hebben een Europees rijbewijs nodig.  (Vernieuwd bankkaart model)

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Vervoer ter plaatse

In Oman verplaatsen we ons met gehuurde jeeps. Die zijn nodig om de verschillende bestemmingen te kunnen bereiken of te doorkruisen en bieden ons de grootst mogelijke vrijheid om te gaan en te staan (met onze tenten) waar we willen. Alle bagage en kampeermateriaal gaat mee in deze jeeps. Die beschikken over een bagagerek en een ruime koffer . We rijden steeds in kolonne met deze jeeps. De eerste jeep wordt bestuurd door een lokale driver, de twee andere door vrijwillige deelnemers.

In de Verenigde Arabische Emiraten maken gebruik van gecharterd vervoer. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 12/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 12/10/24 - 15:20
DUBAI - INTERNATIONAL 12/10/24 - 23:55
DUBAI - INTERNATIONAL 13/10/24 - 02:15
MUSCAT - SEEB INTERNATIONAL 13/10/24 - 03:30
DUBAI - INTERNATIONAL 28/10/24 - 14:05
BRUSSELS - BRU AIRPORT 28/10/24 - 18:25
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak of soepele reistas
 • Dagrugzak
 • Warme kledij voor 's avonds
 • Degelijke stapschoenen
 • Lakenzak
 • Kledij voor alle weersomstandigheden

Hou er rekening mee dat je in een islamland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
Maaltijden

Onderweg eten we in plaatselijke eethuizen. Vaak aangeduid als Coffeeshop. Eten is vrijwel overal veilig, ook in kleinere eetgelegenheden langs de weg waar shoarmasandwiches en snacks worden verkocht. 

Omdat we vaak kamperen bereiden we meermaals ons eigen potje. We passeren voldoende dorpen waar makkelijk – gevarieerd - proviand kan worden ingeslagen: zowel voor warme maaltijden als voor het ontbijt en de picknick.
In de steden gaan we op zoek naar authentieke restaurants. Die bieden lekkere gerechten voor een betaalbare prijs.

Logies

We slapen in kleine, gezellige guesthouses  of hotels die het nodige comfort bieden. 5 nachten slapen we in tenten op plaatsen die we zelf uitzoeken. Al het nodige kampeermateriaal is ter plaatse voorzien en moet niet worden meegebracht.

We slapen in 2- of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. We maken heel wat wandelingen, met soms pittige stukken.  Een trekking in een Wadi heeft als voordeel dat je wandelt een Wadi in en uit via de zelfde weg: wie dus een korter parcours verkiest kan dus gewoon wachten of eerder terug keren naar de jeeps die we aan het begin van de Wadi achter lieten.  De hitte kan soms voor een extra uitdaging zorgen. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

1.     We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en www.diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen

2.     Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Het klimaat van Oman en de Emiraten kan in de zomer zeer heet zijn tot wel 45°C. Wij reizen in herfst wanneer je kan genieten van aangename dagtemperaturen tussen 20°C (op hoogte) en +35°C (in de steden en aan de kust). 's Nachts kan het behoorlijk afkoelen. 
 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.