Overslaan en naar de inhoud gaan

Wuivende palmbomen, schildpadden in het water, watervallen verborgen in het groen en zand tussen onze tenen,... Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar niet tijdens deze groepsreis naar de zuidelijke eilanden van de Filipijnen!

Door middel van ferry's varen we van eiland naar eiland om de mooiste plekjes te ontdekken. Met onze snorkels in de hand ontdekken we wat zich onder de zeespiegel afspeelt. Boven het zeewater laten we ons verrassen door de mooie vergezichten en zonsondergangen.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Filippijnen Bohol Chocolade Hills

Het unieke landschap van de Chocolate Hills

Groepsreis Filippijnen whale sharks in Donsol

Fenomenen van de onderwaterwereld: walvishaaien, sardine run,...

Groepsreis Filippijnen eilanden van het zuiden

Het mysterieuze eiland Siquijor met diens parelwitte stranden en helderblauwe lagunes

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-5
De Sardine Run en de Kawasan watervallen op Cebu

We reizen naar het eiland Cebu, de gate way tot de prachtige zuidelijke eilanden van de Filippijnen. We laten ons onmiddellijk charmeren door de kleurrijke vervoersmiddelen, witte stranden, wuivende palmbomen en vrolijke lokale bevolking.

Onze eerste stop is Moalboal, en dat is niet zomaar. Vlak voor het strand van Panagsama vindt een waar natuurfenomeen plaats: de Sardine Run. We zwemmen met onze snorkels door grote scholen van sardines, een unieke belevenis!

Het eiland is ook gekend voor wondermooie watervallen. We exploreren de Badian rivier en diens bekende Kawasan Falls al duikend, klimmend en springend tijdens een avontuurlijke canyoning tocht. Duikliefhebbers kunnen hier ook optioneel gaan duiken.

2 Dag 6-8
Chillen op Siquijor eiland

We reizen verder naar het mysterieuze Siquijor eiland. Bij de locals staat het eiland bekend om z’n hekserij en voodoo. Er zijn nog steeds helers of mangkukulam actief op het eiland die ceremonieën uitvoeren en allerlei toverdrankjes maken. Tijdens onze dagtocht rond en door het eiland gaan we bij hen langs. Misschien wil jij wel een love potion proberen?  

We genieten hier van de chille atmosfeer, het lekkere eten, de mooie zonsondergangen en het warme zeewater. We bezoeken kleine watervalletjes, idyllische stranden en krijgen een informatiesessie over de onderwaterwereld van het eiland die we zelf al duikend (optioneel) of snorkelend gaan ontdekken. Genieten maar!

3 Dag 9-12
De natuurfenomenen van Bohol eiland

Op naar het volgende eiland, Bohol. De natuur is er fantastisch. De kegelvormige heuvels die we hier kunnen fotograferen zijn even bijzonder als hun naam: de Chocolate Hills. Dit is een zicht dat je bijna nergens anders op de wereld tegenkomt!

We doorkruisen Bohol van Panglao tot Ubay. In Panglao kunnen we struinen tussen de leuke winkeltjes en het bruisende nachtleven. Met een bangka gaan we eilandhoppen. Kijk goed rond, want er kunnen wel eens dolfijnen naast onze boot komen zwemmen!

Professionele gidsen nemen ons mee tussen het doolhof van tunnels in de mangroven van de Abatan rivier. Mangroven zijn erg belangrijk voor het ecosysteem van de eilanden. Onze gidsen zullen dan ook met veel passie vertellen waarom zij de mangrovebossen beschermen en aanplanten.

Op onze doortocht verblijven we ook een aantal nachten aan de Loboc rivier. Wederom waterpret verzekerd! We huren een stand up paddle board om het leven langs en op de rivier te ontdekken. Wie echt een uitdaging zoekt, kan zelfs een yogasessie op dit board doen! Eenmaal helemaal zen luisteren we met veel interesse als de lokale mensen uitleg geven over hun ambachten en de dieren laten zien die ze gebruiken op hun veld.

4 Dag 12-15
Walvishaaien op het onbekende Leyte

Afsluiten doen we op het onbekende eiland Leyte. Onterecht, want wat een schoonheid!

Het zuiden van Leyte wordt jaarlijks bezocht door walvishaaien. Geen betere plek om ze van dichtbij te proberen spotten, aangezien deze vriendelijke reuzen hier met respect en op een duurzame manier worden behandeld. Adem inhouden en genieten maar!

Afhankelijk van onze tijd gaan we nog verder op verkenning. Witte zandstranden, snorkelen of duiken (optioneel), een laatste waterval bezoeken,… Deze rustige omgeving biedt voor iedereen wel wat.

5 Dag 16-19
Cebu City en het afscheid van de Filipijnen

We vatten de lange weg terug naar huis weer aan. We varen voor de laatste keer met een ferry naar Cebu. Hier stappen we, met veel weemoed, terug op het vliegtuig naar Brussel, maar niet voor we deze veelzijdige stad hebben ontdekt!

We laten ons verleiden door één van de vele opties: winkelen, een tempel bezoeken, een street food tour, musea,… En natuurlijk klinken we op een fantastische reis op de eilanden van de Filipijnen!

Data en prijzen

Vertrek: 04/04/2025
Terug: 22/04/2025
Basisprijs: €2.154
+ 1.425 EUR budget
al 5 boekingen (Als jij nu boekt, is de reis gegarandeerd!)
Wie gaat mee?
Leeftijd
251
261
271
281
291
Geslacht
mannen2
vrouwen3
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 31/08/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Cebu en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Voorschot voor activiteiten t.w.v. 75 EUR
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 09 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor de Filipijnen heb je internationaal reispaspoort nodig, min. 6 maanden geldig na aankomst in Filipijnen. Aangezien we korter dan 30 dagen blijven is een visum niet vereist. Wel moet je je ten laatste drie dagen voor aankomst online registreren.

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van 12u of langer wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts, dan wordt een vaccinatiebewijs tegen gele koorts gevraagd aan de grens met de Filipijnen. Neem in dat geval dit vaccinatiebewijs mee.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/ 

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist. 

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vaak gebruik van een ferry om van eiland naar eiland te varen, of nemen we een traditionele bangka (boottaxi) als de afstand dat toelaat. 

Voor langere afstanden overland maken we gebruik van taxibusjes. Voor kortere afstanden kunnen we ervoor kiezen om de lokale kleurrijke jeepneys, habal habal (motorfietstaxi) of tricycles (motor met sidecar) te nemen.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 04/04/2025

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 04/04/25 - 16:35
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 04/04/25 - 23:45
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 05/04/25 - 03:05
CEBU- MACTAN INT. AIRPORT 05/04/25 - 17:55
CEBU- MACTAN INT. AIRPORT 21/04/25 - 19:25
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 22/04/25 - 03:45
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 22/04/25 - 09:20
BRUSSELS - BRU AIRPORT 22/04/25 - 14:55
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Rugzak (geen harde koffer)

 • Duikbril en een snorkel

 • Wandelschoenen, hoog profiel niet nodig

 • Schoenen die tegen water kunnen, als bescherming tegen de vele zee-egels

 • Drybag

 • Eventueel een watercamera

 • Eventueel een lakenzak

Duurzame tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Op restaurant kan je in principe kiezen wat je eet. Een paar keer zullen we ook onze eigen picknick samenstellen of een snack eten onderweg.

Voor vegetariërs is het niet altijd gemakkelijk een alternatief te vinden, maar mits de nodige flexbiliteit zou dit wel mogelijk moeten zijn.

Logies

We logeren in eenvoudige, gezellige guesthouses of hotels, bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit.   

We slapen meestal in meerpersoonskamers en moeten ook soms een dubbel bed delen. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Het sanitair is vaak gedeeld en een douche met koud water is eerder de regel dan de uitzondering. In de Filipijnen valt de elektriciteit wel eens uit. Hou hier zeker rekening mee.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale basisconditie.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen, de hitte en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Het is belangrijk dat je geen watervrees hebt. Ook moet je kunnen zwemmen.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

We reizen op het einde van het droge seizoen. Dit betekent ook dat het erg druk kan worden in de Filipijnen.

Verwacht je aan een warm en drukkend klimaat, met temperaturen tot 34°C en veel zon.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.