Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie denkt dat Nepal alleen maar de getrainde bergwandelaar kan bekoren, heeft het mis. Natuurlijk nemen de bergen een belangrijke plaats in en uiteraard trekken we onze wandelschoenen aan om de buitengewone landschappen te bewonderen en de vriendelijkheid in de dorpen te ervaren. Maar Nepal, dat zijn ook koninklijke pleinen, religieuze tempels én de jungle van Chitwan Nationaal Park.

De hoogtepunten van deze reis

groepsreis Nepal

Tempels, stoepa's en pleinen in de Kathmandu vallei.

Groepsreis Nepal

Het Chitwan Nationaal park.

Groepsreis Nepal

Het uitzicht op de majestueuze toppen van de Himalaya. 

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1 - 6
Kathmandu en Kathmandu -vallei

Onze thuis voor de eerste dagen is de ViaVia in Kathmandu. Van hieruit ontdekken we het Unesco werelderfgoed van de Kathmandu- vallei en bezoeken de mooie paleizen van de drie koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Daarnaast dompelen ons onder in het hindoeisme en boedhisme met een bezoek aan de tempel Pashupatinath en de mooie stupa’s van Boudhanath en Swayumbunath. Vervolgens zoeken we de landelijke rust op aan de rand van de Kathmandu- vallei en maken we enkele gemakkelijke wandelingen vanuit Namobuddha. De liefhebbers kunnen yoga beoefenen onder begeleiding en we genieten van het uitzicht op de Himalaya. 

3 overnachtingen in het ViaVia hotel in Kathmandu. 
2 overnachtingen in een hotel in Namobuddha.

2 Dag 7 - 11
Annapurna close-up

Met een tussenstop aan de rand van de Trisuli-rivier en een facultatieve mogelijkheid tot rafting, rijden we met de jeep dwars door het hooggebergte van de Himalaya en doen als het ware een deel van Annapurna circuit maar dan per voertuig. Hier in het hart van Annapurna massief rijden we tot 3540 m hoogte, en genieten we van formidabele vergezichten op de besneeuwde bergtoppen en het ruige klimaat eigen aan deze regio. De yoga liefhebbers kunnen hier opnieuw hun hart ophalen en zij die graag willen stappen komen hier ook aan hun trekken. We bezoeken ook een appelboomgaard, en krijgen een rondleiding in een wijnmakerij en laten het zeker niet na om de (appel brande)wijn te proeven. 

1 overnachting in een hotel in Kurintar. 
4 overnachtingen in een lodge in de bergen van de Manang regio. 

3 Dag 12 - 13
Chitwan N.P.

We verplaatsen ons van het hooggebergte via het middengebergte tot het vlakke deel van Nepal. Een spectaculaire metamorfose van het toneel brengt ons niet alleen in een andere geografische zone, maar ook in een ander klimaat, met andere fauna en flora. Met jeeps rijden we door het Chitwan Nationaal Park op zoek naar de rijke fauna en flora van de subtropische regio. Met een enorme oppervlakte die bijna 1000 km² meet is er een unieke en uitgebreide biodiversiteit te bewonderen, waardoor het intussen bestempeld is als UNESCO werelderfgoed. Wellicht spotten we allerlei watervogels, neushoorns, krokodillen en met veel geluk zien we zelfs een Bengaalse tijger vanuit de boot.

2 overnachtingen in een hotel in Chitwan.

6 Dag 14-15
Kathmandu

We reizen terug richting Kathmandu voor de laatste souvenirs. Zij die een mountain flight willen maken (facultatief), dat kan!

1 overnachting in een hotel in Kathmandu. 

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 16/11/2024
Terug: 30/11/2024
Basisprijs: €3.770
+ 230 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
1 boeking
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/03/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Kathmandu en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Welkomsdiner in ViaVia Joker Reiscafé Kathmandu
 • Transport
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit € 310 extra.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Nepal  heb je een internationaal reispaspoort geldig tot en met minstens zes maanden geldig vanaf afreisdatum.  

Visum bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu (kostprijs is inbegrepen in het budget)

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

De sightseeing in Kathmandu doen we met lokaal vervoer (bv. een auto-rickshaw, bus, taxi,...). Voor de rest van de reis gebruiken we een combinatie van de 'tourist bus' en een gecharterde minibus. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 16/11/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 16/11/24 - 08:20
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 16/11/24 - 16:35
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 16/11/24 - 18:00
KATHMANDU - TRIBHUVAN INT. 17/11/24 - 01:00
KATHMANDU - TRIBHUVAN INT. 30/11/24 - 02:15
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 30/11/24 - 05:05
DOHA - HAMAD INTERNATIONAL 30/11/24 - 08:35
BRUSSELS - BRU AIRPORT 30/11/24 - 13:20
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

 • Grote rugzak of soepele reistas
 • Dagrugzak
 • Goede regenjas (ademend)
 • Comfortable wandelschoenen
 • Kledij voor alle weersomstandigheden

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet.

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

We overnachten in centraal gelegen drie- of viersterrenhotels. De hotels hebben elk een ander karakter, afhankelijk van de plaats of stad waar we verblijven.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft. Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. We maken enkele wandelingen, maar deze zijn niet zwaar.

Het is belangrijk dat je uitgerust aan deze reis begint. Even belangrijk is een goede mentale ingesteldheid. We gaan immers op verkenning in een land met andere gewoontes. Met de juiste instelling verteer je beter eventuele temperatuur-en tijdsverschillen en lange transporttijden. Ook een open groepsgeest is belangrijk.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Nepal heeft verschillende geografische zones met verschillende klimaattypes met dalende temperaturen naargelang de hoogte. De moessonperiode loopt van juni tot oktober en kenmerkt zich door een vrij korte maar ook wel hevige bui in de namiddag.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Groepsreis Nepal

Wat andere reizigers vinden

Ik heb een fijne reis achter de rug, met een tof gezelschap!

Ria Van Weverberg

Deze Nepalreis is een fantastische eerste kennismaking met Nepal, aangezien verschillende delen van het land aan bod komen.

Karoline De Doncker

Fantastisch ervaring en kennismaking met Azië, al lijkt Nepal toch echt een unieke bestemming te zijn!

Jeroen

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".