Overslaan en naar de inhoud gaan

Een reis naar Jordanië betekent een cocktail van cultuur, architectuur, natuur en talrijke geuren en kleuren. We bezoeken de imposante site Jerash. Onderweg naar de Dode Zee bezichtigen we enkele woestijnkastelen die getuige zijn van de rijke geschiedenis van het land. Het hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan het fabelachtige Petra! We overnachten in de woestijn Wadi Rum in een zeer uniek decor.  

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Jordanië

De Grieks-Romeinse site van Jerash

Groepsreis Jordanië

De Wadi Rum-woestijn

Groepsreis Jordanië

Het wereldwonder Petra

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

A Dag 1-2
Ammam

Aankomst in Ammam. De hoofdstad van Jordanië straalt een multiculturele dynamiek uit en oude tradities en moderne cultuur zijn er met mekaar verweven. Onze lokale gids die ons reisbegeleider met zijn kennis over en de passie voor het land tijdens de hele reis zal bijstaan, wacht ons 's ochtend op.  Voor het transport gebruiken we de komende 11 dagen een comfortabele busje (16 seats) met privé-chauffeur.  We bezoeken onder meer de moskee, citadel, de souks en het romeins theater.  

Overnachting in een hotel in het historisch centrum van Amman.

B Dag 3
De Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad Jerash

Niet ver van Ammam ligt Jerash, een uitgebreide site met impressionante overblijfselen van een Grieks-Romeinse stad langs de handelsroute van weleer. We bezoeken ook Aljoun, een mooi voorbeeld van Islamitische architectuur met een prachtig zicht op de vallei van de Jordaan. 

Overnachting in een hotel in het historisch centrum van Amman. 

C Dag 4
Woestijnkastelen Qais Amra - Qais Kharana - Qais Azraq

In de buurt van Amman bezoeken we drie woestijnkastelen, die ons alweer een prachtig beeld geven van de vroegere Islamitische kunst en architectuur. We zijn getuige van een fascinerend tijdperk in de rijke geschiedenis van Jordanië. 

Overnachting in een hotel in het historisch centrum van Amman.

D Dag 5
Umm Ar-Rasas - Mount Nebo - Dode Zee

Via de ruïnes van Umm Ar-Rasas en de kerk van St. Stephen, met zijn prachtige mozaïekvloeren, rijden we naar Mount Nebo. Vanop deze berg zag Mozes het beloofde land. We hebben er een prachtig zicht op de Dode Zee en zien zelfs Jericho liggen. We dalen met ons busje af naar het diepste punt op aarde, zo'n 420 meter onder de zeespiegel. We laten ons drijven op het water dat 7 keer zouter is dan gewoon zeewater. We ontspannen in één van de zoetwaterzwembaden van ons resort of laten ons verwennen in de spa van het hotel (optioneel). 

Overnachting in een resort met zicht op de Dode Zee.  

E Dag 6
Wadi Mujib Siq trail - Shobak Castle - Little Petra

De avonturiers onder ons kunnen zich wagen aan de spectaculaire Siq Trail. Een uitdagende tocht door een prachtige Wadi. Voor wie het liever wat rustiger aan houdt, kan nog even relaxen aan de Dode Zee. We rijden verder zuidwaarts en bezoeken Shobak. In dit kruisvaarderskasteel vocht Saladin tegen Richard The Lion. Met Little Petra krijgen we een voorsmaakje van wat ons de komende dagen te wachten staat.

Overnachting in een hotel in Wadi Musa vlakbij de hoofdingang van Petra.

E Dag 7
Petra

Petra is een top site: nergens gaan monumentale kunst en natuurbeleving zo hand in hand. Via een nauwe kloof bereiken we de mysterieuze stad van de Nabateeërs met de in rode zandsteen uitgehouwen graven en tempels. 3 uur lang neemt onze gids ons mee langs de Treasury, the Street of Facades, the Roman Theatre, the Royal Tombs,... In de namiddag hebben we de keuzes om ons aan de beklimming tot de High Place of Sacrifice te wagen, van waar we een prachtig zicht hebben over de site.  Wie het liever rustiger aan doet, kan op eigen tempo de stad verder verkennen of terugkeren naar het hotel.  Daar kan je in de omgeving één van de vele souvenirshops bezoeken of relaxen in de hamman (optioneel)

Overnachting in een hotel in Wadi Musa.

E Dag 8
Petra

Om de hele site te kunnen verkennen hebben we op zijn minst 2 dagen nodig. Via 800 trappen bereiken we het majestueuze Ad Deir of The Monastery.  Wie er voor kiest kan zich ook wagen aan de backdoortrail.  Een prachtige wandeling die ons leidt naar "achteringang" van Petra.

Overnachting in een hotel in Wadi Musa.

F Dag 9
Wadi Rum-woestijn

We rijden met onze minibus naar de Wadi Rum-woestijn waar een 4 uur durende jeeptocht ons doorheen één van de mooiste woestijnen ter wereld leidt. Vanavond slapen we in het Rainbow Camp.  Dit is zijn voorzien van eenvoudige chalets.  In een apart gebouw is het nodige sanitair voorzien. Wie wenst kan op matrasjes in openlucht onder de prachtige sterrenhemel slapen.  Een unieke overnachting dat staat boven kijf!

Overnachting in een eenvoudige kamp in de woestijn. 

G Dag 10-11
Wadi Rum - Madaba

Vanuit het Rainbow Camp wandelen we 2 uur door de woestijn naar de bewoonde wereld. Van hieruit rijden we 4 uur lang terug noordwaarts tot in Madaba. We bezoeken er de St. George kerk met de oudste mozaïek map van Palestina. We slenteren doorheen de gezellige straatjes met souvenirshops en genieten voor de laatste keer van de Midden-Oosterse keuken. De ochtend nadien vatten we onze terugreis aan. 

Overnachting in een hotel in het centrum van Madaba.

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 03/10/2024
Terug: 13/10/2024
Basisprijs: €2.530
+ 390 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
al 4 boekingen
Wie gaat mee?
Leeftijd
36-451
56-651
+652
Geslacht
mannen1
vrouwen3
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 24/04/2025
Terug: 04/05/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 25/04/2024
Terug: 05/05/2024
Basisprijs: €2.495
+ 390 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
Vertrekvergadering op: 23/03/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/08/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Amman en Amman - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt:
  • 9 nachten in een comfortabel hotel
  • 1 overnachting in de woestijn in eenvoudige chalets
 • Diner aan de Dode Zee
 • Transport in een busje (16 seater) met privé-chauffeur
 • Pakket Wadi Rum
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, (ander) plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden, fooien en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

 • Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit 350 euro extra

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 15 / 04 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Jordanië heb je internationaal reispaspoort nodig, geldig tot en met 6 maanden na je reis.

Visum bij aankomst in de luchthaven van Amman.

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Ter plaatse verplaatsen we ons met een gecharterd 14-seats busje met airco en privéchauffeur omdat de afgelegen sites niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en omdat de lokale wetgeving omtrent reizen in groep dit ons verplicht.

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 25/04/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/04/24 - 16:15
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 25/04/24 - 22:00
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 05/05/24 - 11:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 05/05/24 - 15:15

Reis met vertrek op 03/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 03/10/24 - 16:15
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 03/10/24 - 22:00
AMMAN - QUEEN ALIA INT. 13/10/24 - 11:00
BRUSSELS - BRU AIRPORT 13/10/24 - 15:15
Bagagelijst

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

•          Grote rugzak of soepele reistas

•          Dagrugzak

•          Goede stapschoenen

•          Degelijke wandelbroek

•          Een lakenzak

Hou er rekening mee dat je in een moslimland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur en leefgewoonten. Concreet betekent dit: voor mannen een lange broek en T-shirt mét mouwen en voor vrouwen een lange broek of rok en t-shirt mét mouwen (schouders moeten bedekt zijn!). Het contact met de plaatselijke bewoners zal veel vlotter tot stand komen en erg hartelijk zijn.

Duurzame Tips:

•          Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.

•          Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee

•          Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

Buiten de steden vind je weinig alcoholische dranken. Gebruik van alcohol in het openbaar is niet overal toegelaten, ook in sommige pensionnetjes wordt geen alcohol getolereerd, zelfs niet op de kamer. Uiteraard respecteren wij deze gang van zaken waar die gangbaar is.

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

In de Wadi Rum-woestijn slaap je één nacht in eenvoudige tweepersoons-hutjes met aparte bedden en gedeeld sanitair op een unieke locatie. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. Tijdens het bezoek aan Petra wandelen we een 15-tal km.

De hitte kan de wandelingen soms extra uitdagend maken.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en www.diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.

Jordanië is een zeer veilig land.  Er is in het algemeen heel weinig criminaliteit en amper ten aanzien van buitenlanders. De veiligheidsdiensten zijn overal in het land aanwezig. Er bestaat bovendien ook een bijzondere politie-eenheid voor de toeristische trekpleisters.

De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Het noordwesten van Jordanië heeft een Middellands zeeklimaat: hete droge zomers, zachte en regenachtige winters. De rest van Jordanië heeft een woestijnklimaat: kleine hoeveelheid neerslag/jaar, droog en warm overdag en een matig tot grote afkoeling ’s nachts.

Hou rekening met hoge temperaturen tijdens de afreis in augustus.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".