Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze culinaire reis naar de Eolische Eilanden richt zich tot food lovers en hobbykoks die een regio willen ontdekken op een ongedwongen en gezellige manier. Basisingrediënten zijn kookworkshops, wijndegustatie, boottochten, wandelingen, vulkanen, zuiderse terrasjes en ons hotel met zwembad, mooi gelegen op het eiland Salina. De Italiaanse specialiteiten op ons bord passen perfect bij het zicht over de baaien van de Tyrreense Zee.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Italië

De kookworshop bij chefkok Mario

Groepsreis Italië

Het eiland Stromboli met mogelijkheid tot beklimming

Groepsreis kookreis Italië

De vele terrasjes, lekkere eten en wijnproeverij

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Brussel – Catania (A)

We vliegen van Brussel naar Catania op Sicilië. Aan de luchthaven worden we opgepikt en rijden we meteen door naar het havenstadje Milazzo. Hier nemen we de Aliscafo (snelle vleugelboot) naar het Eolische eiland Salina.

In de haven van Santa Maria di Salina wordt onze bagage opgehaald en wandelen we naar het hotel. Hier wordt ons eerste heerlijke avondmaal geserveerd, bestaande uit twee soorten pasta, vis en contorni (groenten). Elke avond is er ook een zelfgemaakt ijsje voorzien.

We overnachten in hotel Mamma Santina of in de Dependence.

2 dag 2
Eolische Eilanden (O, A)

Na Lipari is Salina met haar 26.8 km² het grootste eiland van deze archipel.  Vandaag verkennen we het eiland met brommers of een auto. We bezoeken Malfa, Polara en Rinella. In Rinella lunchen we en nadien kan er gezwommen worden. La cena nemen we in het hotel.

Overnachting in hotel Mamma Santina.

3 Dag 3
Kookworkshop Antipasti (O, A)

Vandaag maken we kennis met de Italiaanse chef Mario. Er zijn tijdens de gehele reis drie kooksessies voorzien waar we kennis maken met de Siciliaanse keuken: antipasti, primi, secundi en tiramisu al limone.

De antipasti Caponata, melenzana parmigianata, pesce con salsa di menta hebben na deze voormiddag geen geheimen meer. ’s Middags degusteren we onze zelfgemaakte gerechten. Afhankelijk van de tijd die we nog hebben, leren we ook de tiramisu al limone maken. 

Na een siësta wandelen we naar Lingua waar we smullen van de heerlijke granita van Alfredo. Uiteraard afspraak in het hotel voor het avondmaal waar chef Mario ons weer zal verwennen met Italiaans lekkers. 

Overnachting in hotel Mamma Santina.

4 Dag 4
Eiland Vulcano (O, A)

Na het ontbijt wandelen we naar de haven en nemen we de aliscafo naar het eiland Vulcano. We doen inkopen voor de picknick en beginnen we aan de wandeling naar deze indrukwekkende vulkaankrater. De beklimming naar de top duurt ongeveer een uurtje. Deze staptocht is mogelijk voor iedereen met een normale fysieke conditie. De beklimming kon in 2022 niet doorgaan vanwege giftige gassen. Enkel in veilige omstandigheden kan de beklimming doorgaan waarbij als alternatief de Monte Felci kan worden bedwongen. Na onze boottocht terug, genieten we van het diner in het hotel. 

Overnachting in hotel Mamma Santina.

5 Dag 5
Kookworkshop primo piatto – verkenning Salina (O, A)

Tijdens een 2de kookworkshop bereiden we de 'primi’ gerechten, beter gezegd; pasta! We maken pasta met verschillende sauzen: penne all’arrabibata, pasticcio di zucchini, spaghetti con sugo di pesce, pasta vongole, pasta alla Norma en verse gevulde pasta. Na de lunch gaan we aan boord bij Angelo en vaart hij ons rond het eiland. Onderweg wordt er gestopt voor een frisse duik vanop de boot. In Rinella gaan we aan land voor een ijsje of een frisse pint. ’s Avonds zorgt chef Mario terug voor enkele gerechten om vingers en duimen van af te likken.

Overnachting in hotel Mamma Santina.

6 dag 6
Kookworkshop Secondo piatto (O, A)

Een laatste workshop brengt ons de geheimen van de ‘secondi’ gerechten. Dit is vis. We leren hoe we een vis fileren, calamari kuisen, vis in zoutkorst maken,… We bereiden ook involtini di pestte Spada, cartoccio, calamareti ripieni, aqua pazza,...  Tegen het middaguur is onze kennis van de Italiaanse keuken op punt. We lunchen, genieten van het zwembad en wandelen naar een wijnboer om lokale wijn te proeven. De typische druif is de Malvasia, daar wordt droge en zoete wijn van gemaakt, al naargelang het tijdstip van de pluk en de manier van verwerken.

Voor onze laatste avond in Salina tovert chef Mario een heerlijk avondmaal op tafel. 

Overnachting in hotel Mamma Santina.

7 Dag 7 - 8
Stromboli (O)

We nemen de aliscafo naar het eiland Stromboli. De tocht duurt ongeveer 1u30. Op dit eiland hebben we verschillende mogelijkheden en kiezen we waar we zelf zin in hebben. Indien de (weers-)omstandigheden het toelaten kunnen we een klim maken op de Stromboli tot op 100m of 400 m hoogte. Deze beklimming duurt een 3-tal uur. Indien de beklimming niet kan doorgaan of we zien het niet zitten, kunnen we kiezen om aan boord te gaan van de Sciara Del Fuoco. Hier bewonderen we de Stromboli en de lavastomen van op het water. 

De tweede dag op dit eiland plannen we een relax-dagje in, startende met een heerlijk ontbijt. We kunnen een wandeling maken, een plonsje maken in de zee of de boot nemen naar Ginostra. 

Overnachting in hotel Miramare.

8 Dag 9
Boottocht naar Sicilië

Na een ontspannen ontbijt nemen we de aliscafo naar Milazzo op Sicilië. Een busje brengt ons naar Catania. We wandelen door het oude stadscentrum waar we de laatste souvenirs op de kop tikken en waar we een authentieke Siciliaanse pizza eten.

Overnachting in een hotel in het centrum van Catania.

9 Dag 10
Terugvlucht

We ontbijten een laatste keer en vertrekken naar de luchthaven waar we onze vlucht huiswaarts nemen. 

Hotels

Info

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers (aparte bedden) met privé-sanitair in hotels of familiepensions. Hierboven zie je enkele voorbeelden van mogelijke overnachtingen. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs. Per vertrekdatum zijn de eenpersoonskamers beperkt beschikbaar. Na boeking gaan we na of we deze kunnen bevestigen. Indien er geen beschikbaarheid is, heb je het recht je boeking te annuleren. Bij je boeking kan je ook laten weten dat je als koppels of als vrienden graag samen ligt (1 of 2 bedden). 

Uitzonderlijk ruilen we tijdens de reis ons comfortabel verblijf in voor een unieke overnachting zoals een homestay, een nacht onder de sterren of een andere unieke locatie.

Data en prijzen

Vertrek: 19/09/2024
Terug: 28/09/2024
Basisprijs: €2.545
+ 380 EUR budget
Ik slaap op een eenpersoonskamer waar mogelijk
al 5 boekingen
Wie gaat mee?
Leeftijd
26-352
56-653
Geslacht
mannen2
vrouwen3
Vertrekvergadering op: 17/08/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/01/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Catania en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen + ontbijt
 • Maaltijden zoals opgenomen in het programma (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal)
 • Transport op dag 1 van de luchthaven van Catania naar de haven van Milazzo
 • Transport op dag 9 en 10 naar Catania en van Catania naar de luchthaven
 • Ferryverbindingen Milazzo - Salina, Salina - Stromboli en Stromboli - Milazzo
 • Transport naar Vulcano, inclusief inkom voor het eiland
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • BTW en bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, overig plaatselijk transport, toegangsgelden en overige maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Wil je een single kamer op deze reis, dan kost dit €420 extra

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Italië heb je een geldige Belgische identiteitskaart nodig. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

We maken gebruik van het openbaar vervoer (bus en ferry) waar dat mogelijk is. Voor andere transfers charteren we een busje.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 19/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 19/09/24 - 11:05
CATANIA - FONTANAROSSA INT. 19/09/24 - 13:45
CATANIA - FONTANAROSSA INT. 28/09/24 - 14:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 28/09/24 - 17:35
Bagagelijst

Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. 

 • Soepele reistas of rugzak
 • Dagrugzak
 • Kookshort
 • Wandelkledij

Duurzame Tips:

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.
 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee
 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen
Maaltijden

Deze reis staat in teken van culinair genieten met kookworkshops en veel proeven natuurlijk.


De 3 kookworkshops vinden telkens plaats in de keuken van hotel Mamma Santina. We verdelen de workshops in antipasti, primo piatto, secondo piatto en dolce. De chef van het restaurant toont ons heel wat geheimen van de Italiaanse keuken. Onze reisbegeleider zal zorgen voor de vertaling indien nodig. Hier en daar steken we zelf de handen uit de mouwen om te helpen. Let op, het zelf koken is beperkt aangezien de keuken dit niet toelaat. Maar door te kijken en zelf te proberen leer je aardig veel bij. Een deel van de maaltijden die we bereiden eten we zelf op. Het is dan eten wat de pot schaft. 

Na de kookworkshop eten we in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. 

Logies

Bij Joker Comfort Editions slapen we comfortabel in tweepersoonskamers met privé-sanitair. Je kan indien gewenst een eenpersoonskamer aanvragen tegen een meerprijs.

In Salina overnachten we in het comfortabele 4-sterrenhotel Mamma Santina. Het hotel beschikt over een zwembad en een Eolisch restaurant, waar eigenaar en chef-kok Mario de kookworkshop geeft in de keuken van het restaurant. 

In Stromboli verblijven we in het 3-sterrenhotel Miramare, een centraal-gelegen hotel met zicht op zee en op een boogscheut van de Stromboli vulkaan. Voor onze laatste nacht trekken we terug naar Catania, waar we in een comfortabel hotel overnachten in het centrum. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om mee te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Iedereen met een normale lichamelijke conditie kan deelnemen aan deze reis. De wandeling op het eiland Vulcano is eerst deels plat met daarna een stevige stijging.  De beklimming van de Stromboli is stevig. Je heb hiervoor ook goede wandelschoenen nodig. Je moet rekenen op 3 à 4 uren klimmen en vervolgens een 2-tal uren dalen. Het vereist geen voorafgaande fysieke voorbereiding, maar indien je geen enkele wandelervaring hebt, kan dit behoorlijk zwaar zijn. Indien je niet goed kan wandelen, of dit niet graag doet zijn er andere mogelijkheden om de dag te vullen. Zo is er een lichtere wandeling van 45 minuten mogelijk op de Stromboli of een uitstap met een bootje. 
 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Eind september en begin oktober is het meestal zeer aangenaam weer. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 25°.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
kookreis Italië

Wat andere reizigers vinden

Salina maakt de Italiaanse mythe waar: super lekker eten in een prachtige omgeving. Authentiek maar toch een beetje mondain. En een heerlijke zon op een azuurblauwe zee zorgde in het najaar toch voor vitaminen.

Petra Vervoort

Het was een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Het programma zat mooi vol maar zonder stress. Er was heel veel afwisseling waardoor het aanvoelt alsof we langer weg waren.

Lutgard Coessens

Het was een onvergetelijke reis. De kookworkshops werden afgewisseld met leuke uitstappen. Je leert de Italiaanse keuken "in de keuken" kennen. De begeleidster maakte er een topervaring van. 

Nele Vagenende

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".