Overslaan en naar de inhoud gaan
Op reis in kleine groep?

Alle info op de Landencocktail (2/12) >>

Op en top Grieks. Wandelen over de eeuwenoude ezelpaden, regelmatig een verfrissende duik in de zee, proeven van de heerlijke Griekse specialiteiten, zeilen we naar de kleinere Cycladen en wandelen we in de sporen van de film ‘Le Grand Blue’. Eindigen doen we op het toeristische Santorini.

De hoogtepunten van deze reis

zeiltocht

Zeiltocht in Naxos, ultiem vakantiegevoel

uitzicht

Prachtige uitzichten op Amorgos

eten

‘s Avonds gezellig en uitgebreid gaan eten

Vertrekdata en prijzen

Boek vroeg! Zo ben je zeker van je plaats en het vertrek van de reis zal sneller gegarandeerd zijn. 

Vertrek: 09/07/2019
Terug: 23/07/2019
Basisprijs: €945
+ 1.010 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvlucht Brussel - Athene en Santorini - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 20 / 11 / 2018
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.
Op deze reis zijn we actief bezig: we gaan minstens 7 dagen op korte tot langere dagtochten met dagrugzak.

We maken ook een zeiltocht en houden van een sportieve uitdaging.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.
- We kiezen ervoor ons ter plaatse te verplaatsen met lokale transportmiddelen. We nemen de ferry tussen de eilanden en de bus waar mogelijk.
- We eten in lokale restaurantjes en overnachten in kleinschalige pensionnetjes.
- We zijn overdag constant in de open lucht 'bezig' en genieten van de natuur.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.
De Cycladen eilanden zijn vrij toeristisch. Op deze reis is het contact met de lokale bevolking voornamelijk geconcentreerd op de ontmoetingen tijdens de wandelingen.

Documenten

Voor Griekenland volstaat je geldige Belgische identiteitskaart.
Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport

Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Je vindt hieronder de vluchturen – of heel binnenkort worden ze hier aangevuld - zoals ze beschikbaar zijn begin 2018. Indien niet alle vluchten hier vermeld staan en je wil ze wel al weten, dan helpt je Joker-reiskantoor je graag verder. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je 2 weken voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.
Heenreis : Vertrek in Brussel om 06u35 via Munchen met aankomst in Athene om 12u10.
Terugreis : Vertrek in Santorini om 09u30 via Wenen met aankomst in Brussel om 16u55.

Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.

We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer dat varieert van lokale bussen, de metro tot de ferry’s naar de verschillende eilanden. Om afgelegen plaatsen te verkennen of de startplaats van een wandeling te bereiken kan het zijn dat we beroep doen op een taxi. Indien de weersomstandigheden het toelaten kunnen we een scooter huren en zo het binnenland ontdekken. Transporttijden zijn afhankelijk van ons dagprogramma.

Vanzelfsprekend gaan we ook te voet: er staan enkele stevige wandeltochten op het programma, je hoeft enkel een dagrugzak te dragen. Soms gaan we over rotsachtig terrein.

Logies

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.
Op deze reis slapen we in lokale pensionnetjes. Overal zijn lakens beschikbaar. Een eigen handdoek is echter aan te raden (ook voor gebruik tijdens staptochten).

De kamers zijn soms heel eenvoudig. Maar door daar te overnachten steunen we de lokale economie, kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en ervaren we het island-hoppen optimaal.

In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid. Comfort is vaak minimaal, maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. Er is soms airco of een lawaaierige ventilator.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:
- Griekse salades (choriàtiki salàta met tomaten, komkommer, ajuin, olijven en fetakaas), tarama (op basis van kabeljauweieren)
- tzatziki (yoghurt met look en komkommer)
- moussaka (gegratineerd gerecht van aubergines en gehakt)
- souvlaki (gegrild vlees in de vorm van brochettes)
- tonijn en gegrilde zwaardvis
- lamsvlees, konijn of geit

Bagage

Bijkomende informatie over bagage krijg je van je reisbegeleider op de vertrekvergadering. Volgende lijst is alvast richtinggevend:
- rugzak met inwendig frame (let op het gewicht, want bagage zelf te dragen over korte afstanden (bv tussen busstation en pension/hotel), echter nooit tijdens de dagtochten!!)
- trui of fleece voor koelere avonden
- stevige stapschoenen met profiel
- zonnebescherming: crème met hoge beschermingsfactor, pet en zonnebril
- zwemspullen

Geldzaken

Budget ter plaatse

Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.

Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in het budget.

Griekenland behoort tot de Euro-zone. Neem een deel cash geld mee. Met een internationaal gecodeerde Bancontact en Mister Cash kaart kan je echter ook terecht om geld uit de muur te halen.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis zijn er geen verplichte inentingen. Aanbevolen is de vaccinatie tegen tetanus (klem). Raadpleeg hierover tijdig je arts.

We raden je aan je Europese Ziekteverzekeringskaart (blauwe kaartje) - mee te nemen . Dit kan je gratis verkrijgen bij je ziekenfonds. Hiermee vermijd je heel wat administratieve rompslomp en voorschieten van geld bij bezoek aan de dokter of opname in een ziekenhuis.

Op de Cycladen kan het stevig waaien. Zeeziekte kan voorkomen tijdens de ferry-tochten. Neem hiertegen voldoende en adequate geneesmiddelen mee. Maar vooral bescherming tegen de zon is belangrijk (zonnecrème en ook petje).

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie.
Uiteraard ben je sportief, hou je van wandeltochten en van water.

Er kunnen wel enkele inspannende elementen in voorkomen, maar de wandelingen zijn niet zwaar. Het aantal uren wandelen wordt bepaald naar de mogelijkheden van de groep en rustpauzes worden regelmatig voorzien. De warmte en de zon zijn mogelijks verzwarende factoren.

Reisperiode en klimaat

Griekenland heeft een zeer gelijkmatig mediterraan klimaat: warme tot hete, droge zomers getemperd door frissere, soms erg hevige, valwinden of de noordenwind (Meltemi).
De temperatuur schommelt rond de 26°C, maar er kan ook wel eens een hitteholf voorkomen in de reisperiode.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en volgden bij vzw Karavaan een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar. De opleiding legt vooral de nadruk op enerzijds contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur en anderzijds zowel praktische vaardigheden als theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Over Griekenland
Geografie

De oppervlakte van Griekenland beslaat 131.957 km², ongeveer 4 keer zo groot als België. Griekenland heeft grenzen met Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije.

Griekenland telt meer dan 2.000 eilanden, de meeste onbewoond, waardoor Griekenland de op Noorwegen na langste kustlijn van Europa heeft. Waar je ook bent in Griekenland, je bent nooit meer dan 100km verwijderd van de kust.

Griekenland is voor 80% heuvel- en bergachtig, enkel in het noordoosten komen laaggelegen, en vruchtbare, gebieden voor. De mythische berg Olympus is met 2.917 de hoogste berg van Griekenland.

Fauna en flora

Vroeger was Griekenland een heel bosrijke land, maar ontbossing en overbegrazing zorgde ervoor dat de meeste bossen verdwenen. Enkel in het noorden, in het Pindosgebergte, komen nog grote bossen voor. De bestaande bossen zijn ondertussen beschermd en de overheid doet ook veel moeite naar herbebossing.

Door de vele eilanden hebben veel specifieke fauna zich ontwikkkeld en sommige soorten komen maar op 1 eiland voor. De olijfboom is de meest voorkomende boom van Griekenland.

Wegens het gebrek aan grote bossen komen er ook weinig grote dieren voor in Griekenland. Enkel in het noorden komen nog wolven en jakhalzen voor. Griekenland kent wel heel veel verschillende vogels, dit door de ligging om de trekroutes van noord naar zuid. In het noorden langs de grens met Turkije ligt het Dadia woud waar 36 van de 39 soorten roofvogels van Europa gespot kunnen worden.

Schapen en geiten zijn heel belangrijk in de landbouw. Geschat wordt dat er per Griek minstens 1 schaap of geit is.

Staatsvorm

Griekenland, officieel Hellenic Republic, werd in 1830 onafhankelijk van het Ottomaanse rijk. Toen was Griekenland wel een stukje kleiner dan nu, door de jaren heen werden er eilanden bij Griekenland gevoegd. Na de tweede wereldoorlog was er in Griekeland een burgeroorlog tussen de voorstander van de koning en de anti-communisten aan de eene zijde en de communisten aan de andere zijde. De groep rond de koning won. In 1967 was er een militaire staatgreep die duurde tot de vrije verkiezingen in 1974 die zorgde dat Griekenland een republiek werd.

Sinds 2005 is Karolos Papoulias de president van Griekenland. Een Griekse president wordt door het parlement verkozen voor maximaal 2 termijnen van 5 jaar. De president benoemt en ontslaat op zijn plaats de premier en kan ook het parlement ontbinden.

Het parlement bestaat uit 1 kamer, de Vouli ton Ellinon en telt 300 zetels. Parlementairen worden verkozen voor een periode van 4 jaar. De premier van Griekenland is Alexis Tsipras.

Bevolking

Griekenland telt 10,7 miljoen inwoners waarvan ongeveer 60% in de steden woont. In de hoofdstad Athene wonen iets meer dan 3 miljoen mensen.

Economie

De Griekse economie is vooral een staatsgebonden economie. Ongeveer 40% van de werkende bevolking heeft een door de overheid betaalde job. Toerisme is goed voor 15% van de jobs. Meer dan 1 op 4 van de Grieken zit momenteel zonder werk. Ongeveer 44% van de Grieken leeft onder de armoedegrens.

Sinds 2009 zit de Griekse economie in een recessie met een negatieve groei tussen de 2% en de 6% per jaar. Hierdoor swingt ook de overheidsschuld te pan uit. Dankzij de EU en het IMF kan Griekenland het bankroet vermijden. Griekeland staat op de 3de plaats in de ranglijst met landen met de grootste overheidsschuld.

Religie

98% van de Grieken heeft het Grieksorthodoxe geloof als godsdienst. Verder is er nog een kleine groep moslims, zij wonen vooral in Tracië.

Lokale gebruiken en gewoonten
Tijdsverschil

Griekenland loopt 1 uur voor op de Belgische tijd. Als je naar Griekenland reist, moet je dus je horloge 1 uur verder draaien.

Elektriciteit

In Griekenland gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Geen nood dus om een wereldstekker mee te nemen.

Veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Griekenland doorgaans veilig gereisd worden.

Het voornaamste probleem van bezoekers is het verlies of de diefstal van reisdocumenten en persoonlijke papieren, die een terugreis kunnen bemoeilijken. Zakkenrollers zijn vooral actief in de stadscentra en op het openbaar vervoer, vooral in de metro naar de luchthaven.

Griekse banken zijn open maar hun diensten zijn beperkt. Met buitenlandse debet- en kredietkaarten kan men terecht bij ATM’s en bij handelaars. Reizigers dienen dan ook voldoende contant geld mee te nemen en een betrouwbare reisverzekering af te sluiten.

Neem voldoende voorzorgen tegen diefstal van uw cash, reisdocumenten en persoonlijke papieren. Zakkenrollers zijn vooral actief in de stadscentra en op het openbaar vervoer, vooral in de metro.

Elk jaar zijn quads, scooters, brommers en moto’s betrokken in ernstige ongevallen, vaak met levensbedreigende of dodelijke afloop. Vooral op de eilanden zijn buitenlandse toeristen hiervan het slachtoffer. Ongevallen met quads of scooters van meer dan 125 cc zijn bij Joker niet verzekerd!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
omslag

Wat andere reizigers vinden

Het was een super leuke reis echt om een keer in je leven mee te maken, ontmoetingen met andere cultuur en andere persoonlijkheid is altijd interessant, mooie landschappen te ontdekken

Kelly Therese

Ik kijk heel tevreden terug naar de reis, leuke mensen ontmoet, mooie natuur gezien, gezellige kleine stadjes leren kennen en wat nieuwe activiteiten kunnen doen. Voor herhaling vatbaar!

Ben Luyten

Ik vond het een erg leuke reis! Voor mij had de reis alles; de Griekse cultuur, natuur en toerisme. Het was de perfecte balans tussen deze 3. Ik vond de combinatie van de bezochte 4 eilanden perfect. Ook de groepssfeer zat goed, mede te danken aan een heel toffe reisbegeleidster. Ik zou er zo opnieuw voor kiezen!

Lieselotte Ulenaers

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Go-26?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar:

 • Gemiddelde leeftijd: 22 jaar
 • Man 40% / Vrouw 60%
 • Single 93% / Koppel 7%
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.