Overslaan en naar de inhoud gaan

In dit kleine, zonovergoten Afrikaanse land nemen enkele enthousiaste Gambianen ons mee op sleeptouw met de jeep en bootjes. Ze tonen ons Gambia, ver weg van andere toeristen!

We peddelen tussen de mangroves, varen langs kreken en aanschouwen ‘het leven zoals het is' aan de Gambiastroom. Deze reis zal je voor eeuwig bijblijven door het fijne lokale contact en het feit dat je een hele nieuwe wereld in West-Afrika ontdekt. Een fietstocht en oog in oog staan met chimpanseefamilies op Baboon Island maken het geheel compleet! Waar wacht je nog op?

Meer weten? Bekijk de online infosessie over onze groepsreis naar Gambia >>

De hoogtepunten van deze reis

Gambia groepsreis rivier met visser Janjanburreh - Georgetown

Varen op de Gambia-stroom en langs de oevers het leven zoals het is aanschouwen plus genieten van de rustgevende natuur

Gambia

Met open armen ontvangen worden in het gemoedelijke binnenland van Gambia

Gambia Groepsreis Baboon Island chimpansee

Oog in oog staan met chimpanseefamilies op Baboon Island, waar een rehabilitatiecentrum voor deze apen gevestigd is

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1
Op weg naar Baobab Island

We komen aan in Banjul, de hoofdstad van het piepklein Afrikaans landje Gambia. Hier verliezen we niet te veel tijd en reizen direct door naar Baobab Island. Een bootje dropt ons dan ook op een door baobab-bomen overheerst mini-eilandje. Hier heerst rust en wordt het direct duidelijk dat gastvriendelijkheid voor de Gambianen geen loos woord is!

2 Dag 2-3
Verder stroomopwaarts langs de Gambia-rivier

Deze ochtend staan we al te popelen om op weg te gaan naar het groene Makasutu Forrest. Met een gemotoriseerd bootje varen we langs de rivierbanken waarop krokodillen zich opwarmen en Goliath-reigers hun prooi opwachten. In Makasutu peddelen we tussen de mangroves, leren we palmboomnoten plukken en proeven we van de palmwijn.

De daaropvolgende dagen blijven we de Gambia-rivier volgen. Stroomopwaarts, in de buurt van het authentieke dorpje Kassagne, fietsen we door dorpjes en begroeten we de mensen die het land bewerken. De kleurrijke vogelsoorten en spelende apen zorgen ervoor dat verrekijkers en fototoestellen overuren maken. Vanaf Tendaba kamp gaan we al een eerste keer zelf de rivier op met een kleine motorboot, om de prachtige kreekjes van het Bao Bolong Wetland Reserve in te duiken en er vissende watervogels of een enkele wrattenzwijn te ontmoeten. 

Uiteindelijk zetten we onze tocht verder richting Janjanburreh, diep in het binnenland van Gambia en nog verder weg van andere toeristen!

3 Dag 4-6
Chimpansees en de geheimzinnige stenen van Wassu

Wanneer we Janjanbureh bereiken, zitten we diep in Gambia, en moeten we de stroom met een kleine ferry over. Deze ferry is belangrijk voor de handel en je ziet er dan ook vele Gambianen met hun verkoopswaar sjouwen. Wellicht ontmoeten we ook de Kankurang, een vervaarlijk uitziende verklede man met machete. Hij zorgt tijdens een wekenlang overgangsritueel dat jongetjes de culturele identiteit, waaronder respect voor ouderen en vrouwen, goed overgedragen krijgen. Vanaf het Janjanbureh Bushcamp, waar we door de aapjes gewekt worden, gaan we met kleine motorbootjes voor een dagtocht terug de Gambia-stroom op. Dit is echt genieten van ‘het leven zoals het is aan de Wassstroom’ en we spotten talrijke vogels, krokodillen en nijlpaarden.

In de namiddag komen we oog in oog te staan met de chimpansees families op Baboon Island, waar een rehabilitatiecentrum voor deze mensapen is gevestigd. Wat een heerlijk gevoel om deze speciale dieren van dichtbij te zien!

Nu wordt een blik UNESCO-cultuur opengetrokken: in Wassu gaan we geheimzinnige stenen cirkels bezoeken bij een voormalige begraafplaats. Nog altijd houden geleerden zich bezig met het ontrafelen van de betekenis hiervan. Na een bezoek aan de markt in Farafenni, gaan we Kunta Kinteh Island bezoeken, een stukje trieste geschiedenis van Gambiaanse slaven en een bezienswaardigheid die we, gezien zijn historische waarde, niet mogen overslaan tijdens ons bezoek aan Gambia.

Hier komen we dan ook aan het einde van de Gambia-rivier. Met een plons in het water nemen we dan ook afscheid van het binnenland. ’s Anderdaags steken we de brede monding van de Gambia stroom over met de grote en drukke ferry en genieten we van de kuststreek.

4 Dag 7-8
Genieten van de kleurrijke Gambiaanse kust

Tijd om te genieten van het strand en de Atlantische oceaan! Natuurliefhebbers kunnen nog vogels en reptielen spotten in het nabijgelegen kleine maar fijne Abuko National Park of de crocodile pool in Bakau. Zij die van couleur locale houden moeten zeker Tanji bezoeken waar de vissers in de namiddag hun rijke vangst aan land overdragen aan de talrijke opkopers die zelfs vanuit Senegal en de Zuidwestelijke Afrikaanse landen overkomen.

Vanzelfsprekend genieten we dagelijks van een aperitiefje en een verfijnd avondmaal bij ondergaande zon en mijmeren we over het fijne Gambia.

5 Dag 9
Terug naar huis

Vanuit Banjul keren we terug naar huis. Bedankt Gambia!

Data en prijzen

Vertrek: 25/10/2024
Terug: 02/11/2024
Basisprijs: €1.560
+ 770 EUR budget
al 4 boekingen
Wie gaat mee?
Leeftijd
18-252
26-351
36-451
Geslacht
mannen1
vrouwen3
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 29/02/2024
Vertrek: 28/02/2025
Terug: 08/03/2025
Basisprijs: €1.734
+ 770 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekcadeau tot en met 30/06/2024

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Banjul en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Voorschot 6-daagse tour Gambia t.w.v. 500€
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 21 / 06 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Gambia heb je een internationaal reispaspoort nodig, best 6 maanden geldig bij aankomst in Gambia

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Je kan er ook voor kiezen om met je Belgische identiteitskaart te reizen maar hierbij ondervinden we problemen in de luchthaven bij vertrek of transfer. Daarom raden wij aan om naar Gambia te reizen met een internationale reispas. 

Als er tijdens de vlucht een tussenstop van meer dan 12u wordt gemaakt in een land met risico op gele koorts (bv. Ethiopië), dan bestaat de kans dat het vaccinatiebewijs tegen gele koorts wordt gevraagd aan de grens met Gambia.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis verplaatsen we ons voornamelijk met jeeps met onze persoonlijke chauffeurs. Deze ritten kunnen lang zijn, en zijn niet erg comfortabel voor mensen met rugproblemen (banken i.p.v. individuele zetels). Ook zitten we regelmatig enkele uren op een kleine boot zonder rugleuning. We gaan ook op verkenning de ferry, te voet en met de fiets. 

Vluchturen

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt.

Vluchturen

Reis met vertrek op 25/10/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 25/10/24 - 12:15
BANJUL - YANDUM INTERNATIONAL 25/10/24 - 18:05
BANJUL - YANDUM INTERNATIONAL 01/11/24 - 20:40
BRUSSELS - BRU AIRPORT 02/11/24 - 05:10

Reis met vertrek op 28/02/2025

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 28/02/25 - 12:10
BANJUL - YANDUM INTERNATIONAL 28/02/25 - 19:10
BANJUL - YANDUM INTERNATIONAL 07/03/25 - 20:40
BRUSSELS - BRU AIRPORT 08/03/25 - 05:10
Bagagelijst

Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis. De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. 

 • Grote rugzak (geen klassieke harde koffer)
 • Dagrugak
 • Gemakkelijke schoenen (sport- of stapschoenen)

Hou er rekening mee dat je in een islamland bent. In de nabijheid van de autochtone bevolking wordt een aangepaste kleding vereist, uit respect voor de lokale cultuur. Concreet betekent dit: bedekte schouders en een broek/rok tot over de knieën. Het contact met de plaatselijke bewoners zal zo veel vlotter tot stand komen.

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants en aan onze verblijfplaats waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Meestal krijgen we een buffet, maar soms kan je op restaurant ook kiezen wat je eet. Het is als vegetariër mogelijk een alternatief te krijgen.

Logies

We logeren in eenvoudige, lokale lodges of pensionnetjes bij voorkeur uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en authenticiteit. 

Handdoeken zij niet altijd aanwezig. Verwacht geen Europese standaarden en hou ook rekening met de soms iets koudere douche, en het haperende elektriciteits- en waternet. 

We slapen meestal in tweepersoonskamers, maar soms ook met meer. Een regelmatig wisselende en indien nodig gemengde kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget ter plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten, de lokale luchthaventaksen en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, in welke valuta je dit moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale lichamelijke conditie. De uitstapjes zijn niet zwaar en de fietstocht kan eventueel worden overgeslagen. Het is wel belangrijk dat je uitgerust aan deze reis begint. Even belangrijk is een goede mentale ingesteldheid. We gaan immers op verkenning in een land met andere gewoontes. Met de juiste instelling verteer je beter de hoge temperaturen en langere transporttijden. Ook een open groepsgeest is belangrijk.

Deze reis is niet erg actief. De focus ligt op het beleven van de sfeer en onderdompeling in het land.

Gerust op reis

Op groepsreis gaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Gambia heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen hoog gedurende het hele jaar (tot 30°C). Het droge seizoen start in november en loopt tot en met mei. De temperatuur ligt hoog gedurende het jaar (tot 30°C). Reken in het algemeen op drukkend warm weer.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Gambia groepsreis

Wat andere reizigers vinden

De reis was voor mij heel geslaagd: weinig toerisme, authenticiteit en puurheid/vriendelijkheid van de bevolking

Vanessa Ferreira

Met jeeps en boten hebben we het land op een zeer aangename manier leren kennen. De pracht aan dieren, vogels en de plantengroei in combinatie met de massa’s uren zon waren prachtig tijdens deze krokusreis.

Peter Van Duppen

Een hele nieuwe ervaring voor mij, eerste keer in Afrika. Af en toe was het wel een cultuurschok, maar wat mij is bijgebleven is dat de bevolking daar altijd vriendelijk, enthousiast en open is. Veel gezien van het leven zoals het is ginder, je wordt helemaal ondergedompeld hoe de mensen er echt wonen en leven. Super ervaring!

Fabienne Cozzi

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten. Voor vertrek krijg je, per e-mail, de vraag om mee te investeren in schonere lucht via een bijdrage aan een project voor bosbehoud en bosherstel van Bos+ (Amazonewoud in Ecuador).

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".