Overslaan en naar de inhoud gaan

Colombia, onbekend en onbemind? Tijdens deze 3-weekse reis zal je het verrassende land niet alleen ontdekken, maar het ook in je hart sluiten. De schoonheid van de natuur en de warmte van de Colombianen geven het land zijn unieke karakter.

De koloniale steden nemen ons mee naar het verleden en de natuur zorgt voor tal van sportieve momenten: wandelen, paardrijden, fietsen, we doen het allemaal! We gaan op trektocht in de nationale parken en sluiten aan de Caraïbische kust af op het ritme van de salsa.

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Colombia

Tatacoa-woestijn waar we te voet of te paard de rode en grijze woestijn verkennen en ’s avonds vele sterren en planeten bewonderen in het observatorium. Geweldig landschap!

Groepsreis Colombia

De prachtige stad Cartagena met zijn koloniale huizen en gezellige straatjes. Terecht Werelderfgoed!

Groepsreis Colombia

Genieten aan de Caraïbische zee: een ongerept natuurparadijs met leuke stranden

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Op ontdekking in de hoofdstad

We verkennen Bogotá (2.640 m hoog) met de fiets en nemen de kabelbaan naar de Cerro Monseratte voor een adembenemend uitzicht. Ook het indrukwekkende goudmuseum en de vele kleurrijke graffitimuren zijn er een must see. 

2 Dag 4-6
Actie in de natuur

De rotsachtige zandformaties en machtige cactussen van de Tatacoawoestijn vormen het ideale decor voor een stevige wandeling en uitgebreide fotosessie. We kunnen er in de ruige natuur ook paardrijden en gaan zwemmen in een origineel geplaatst zwembad . 's Avonds bewonderen we in een sterrenobservatorium de open sterrenhemel.

We dalen verder af richting zuiden en dompelen ons letterlijk onder in de natuur. Zwemmen in natuurlijke hot springs en een wandeling door de tiger caves tonen ons een stukje onontdekt Colombia.

3 Dag 7-10
Salento en de koffieregio

Vanuit het gezellige stadje Salento rijden we in jeeps naar de Valle de Cocora. Bijzonder hoge waspalmen kenmerken het landschap. We maken een dagtocht in het nationale park Los Nevados of verkennen de vallei al fietsend. 

Ook mag in de 'Zona Cafetera'  een bezoek aan een coffeefarm niet ontbreken en komen we tot rust bij een lokaal kopje koffie. Wie op zoek is naar meer avontuur kan zich wagen aan paardrijden of parapenten (facultatief).

4 Dag 11-13
Medellín, stad van de eeuwige lente

Medellín wordt de stad van de eeuwige lente genoemd. Het is zalig vertoeven op het plein vol beelden van kunstenaar Botero en op de terrasjes van de hippe wijk Poblado. We verkennen de koloniale binnenstad en tijdens een bezoek aan het museum Casa de La Memoria leren we alles over het pijnlijke verleden van het land.

5 Dag 14-16
Tayrona National Park

We reizen naar Palomino, een klein en gezellig dorpje aan de Caraïbische kust. Dé plek om even te relaxen aan het strand, maar ook om in actie te komen voor wie dat wenst. Al tubend de rivier af richting de zee, of liever een wandeling in de Sierra Nevada?  

Een dagwandeling in het indrukwekkende Tayrona National Park mag natuurlijk ook niet ontbreken (onder voorbehoud, het park heeft 3 keer per jaar een sluitingsperiode). 

 

6 17-19
Caraïbische parel

In Rincon del Mar, een klein Caribisch paradijs, dansen we champeta en genieten we van onze dagen op het tempo van de muziek en de zee. We gaan er snorkelen of duiken (facultatief).   

7 Dag 20-23
Cartagena

Cartagena de Indias, één van de mooiste steden van Latijns-Amerika, is het laatste hoogtepunt van de reis. De ommuurde havenstad is UNESCO-werelderfgoed en we kuieren er door de koloniale straatjes vol kleurrijke huizen, schaduwrijke patio’s en historische gebouwen.

We bezoeken het fort van San Felipe dat de legendarische goudschat moest beschermen tegen piraten. In een Caraïbische sfeer en op het ritme van de salsa sluiten we af met een cocktail en een heerlijk visgerecht.

Data en prijzen

Vertrek: 11/08/2024
Terug: 02/09/2024
Basisprijs: €2.595
+ 1.485 USD budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 31/12/2023
Vertrek: 09/09/2024
Terug: 01/10/2024
Basisprijs: €2.175
+ 1.485 USD budget
al 2 boekingen, waarvan 1 optie.
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 31/01/2024
Vertrek: 26/10/2024
Terug: 17/11/2024
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Bogotá en Cartagena - Brussel
 • Binnenvlucht Medellín - Santa Marta
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, luchthaventaksen ter plaatse, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 10 / 12 / 2023
Belangrijke documenten

Voor Colombia heb je een internationaal reispaspoort nodig, geldig t.e.m. de dag van terugreis. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis verplaatsen we ons met bussen, gecharterde transporten, de fiets en te voet. De transporten zijn comfortabel, maar vaak zijn de trajecten lang en soms ook over niet-geasfalteerde wegen.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 11/08/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 11/08/24 - 06:10
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 11/08/24 - 07:05
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 11/08/24 - 09:50
BOGOTA - EL DORADO INT. 11/08/24 - 13:40
CARTAGENA - RAFAEL NUNEZ INT. 01/09/24 - 18:00
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 02/09/24 - 10:50
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 02/09/24 - 13:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 02/09/24 - 14:35

Reis met vertrek op 09/09/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - MIDI STATION 09/09/24 - 07:17
PARIS - CHARLES DE GAULLE INT. 09/09/24 - 08:53
PARIS - CHARLES DE GAULLE INT. 09/09/24 - 15:40
BOGOTA - EL DORADO INT. 09/09/24 - 19:20
CARTAGENA - RAFAEL NUNEZ INT. 30/09/24 - 18:00
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 01/10/24 - 10:50
AMSTERDAM - SCHIPHOL AIRPORT 01/10/24 - 13:45
BRUSSELS - BRU AIRPORT 01/10/24 - 14:35
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote rugzak (70l) 

 • Dagrugzak 

 • Lakenzak

 • Goede (regen)jas

 • Stapschoenen

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

We eten in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest meestal zelf wat je eet. We zullen 's middags regelmatig picknicken.

In de Colombiaanse keuken wordt er veel vlees gebruikt. Het is als vegetariër echter wel mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Vegan eten is in Colombia niet evident, maar ook niet onmogelijk. 

Logies

We logeren in eenvoudige maar gezellige guesthouses en ho(s)tels, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid.

We slapen in 2-, 4-, of meerpersoonskamers. Een regelmatig wisselende en gemengde kamerverdeling maken deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen.

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.

Mogelijke optionele activiteiten tijdens deze reis: 
- duiken aan de Caraïbische kust: richtprijs 40 euro

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.

Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Er zitten enkele inspannende wandelingen, een paardrijdtocht en een fietstocht in deze reis. Door de hoogte en de eventuele hitte in sommige gebieden, kan de reis als extra inspannend aanvoelen. 

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de cultuurverschillen en de vermoeidheid na geleverde inspanningen beter te verteren.

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak. Goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. 

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en https://diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzaam op reis

Bij Joker reizen we duurzaam met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

We compenseren de CO2-uitstoot van alle vluchten van onze reisbegeleiders via Bos+.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal op joker.be/duurzaam-reizen-met-joker

Reisperiode en klimaat

Colombia ligt vrijwel op de evenaar maar door de grote hoogteverschillen komen er vier verschillende klimaatzones voor. De laaggelegen gebieden hebben een gemiddelde temperatuur van 24 graden landinwaarts en langs de kustgebieden in het westen, tot ongeveer 28 graden langs de kust in het noorden en noordoosten. De gebieden die tussen duizend en tweeduizend meter boven de zeespiegel liggen, hebben een gemiddelde jaartemperatuur van 16 tot 19 graden, tussen 2000 en 3000 is dit alweer gedaald naar 10 tot 15 graden. Tijdens deze reis reizen bijna enkel boven 1495m, met als hoogste Bogota 2625m boven zeeniveau. Uitzondering is daar Tatacoa, met 440m boven zeeniveau het laagste gelegen.

De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurwisselingen. In het zuiden wordt het regenseizoen onderbroken door een periode van minder regen in juni en juli. Het regenseizoen is er anders dan in België. Het wordt gekenmerkt door hevige regenval op korte tijd, maar het is zeker niet zo dat het hele dagen regent tijdens het regenseizoen. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
groepsreis Colombia

Wat andere reizigers vinden

Colombia is een fantastische mix van diversiteit en doorzettingsvermogen. Een enorm diverse natuur met het ene microklimaat na het andere, en een zeer optimistische bevolking die uitkijkt naar de toekomst, ondanks het bloedige verleden.

 

Tjitse Voortman

De reis was voor mij van dag tot dag fantastisch. Ik heb van elk moment genoten. Alles verliep perfect, dus geen nood aan stress. Het land was prachtig, de bevolking enorm vriendelijk. 

 

Liesbet van den broucke

Ik heb me tijdens deze 3 weken mentaal volledig kunnen ontspannen, iets wat me sinds lange tijd niet meer was gelukt.

 

Inge Lenaers

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 40% (minstens €300 per persoon) bij inschrijving. Het saldo volgt 8 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Onze reizen zijn in het algemeen erg actief. Om aan te tonen hoe zwaar je reis is, zie je per dagdeel een aantal stappertjes staan (1= niet zwaar, 4 = het zwaarst). 

Ben je op zoek naar zoveel fysieke inspanning en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 35 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Joker 24 tot 30 en Comfort Editions. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".