Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze groepsreis spotten we bevers, elanden, rendieren en beren in ongerepte wouden en gaan we zeekajakken om vinvissen, beluga’s en bultruggen te ontmoeten. Nog meer waterpret is er tijdens het raften. We praten gezellig na aan het kampvuur en gaan ook citytrippen in Montréal en Québec!

De hoogtepunten van deze reis

Groepsreis Canada - walvissen spotten - 24 tot 30 jaar

Walvissen spotten in de Saint Lawrence Bay.

Groepsreis Canada - 24 tot 30 jaar

De indrukwekkende natuur en uitzichten: om even stil van te worden

groepsreis Canada

Het kamperen op prachtige locaties in de nationale parken.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 Dag 1-3
Montréal

We vliegen naar Montréal. Deze bruisende metropool is de ideale startplaats om de Québecois te leren kennen. Zowel het culturele erfgoed als het swingende nachtleven zullen ons zeker bekoren.

2 Dag 4-6
Kanovaren in Parc National du Mont-Tremblant

De uitgestrekte natuur van het Parc du Mont Tremblant verkennen we met de kano. Een meer typische manier om Canada te ontdekken is er niet!

Met onze beweeglijke bootjes varen we door ongerepte wouden, hopend op een ontmoeting met bevers en elanden. We overnachten in tenten op de oever van de rivier. Met een spectaculaire raftingtocht sluiten we deze 2-daagse kanotocht af.

3 Dag 7-9
Québec Ville

Natuurlijke schoonheid ontmoet historische charme in Quebec. Met hoogtepunten zoals de betoverende oude stad, met zijn geplaveide straatjes en historische architectuur, waar we ons graag laten meenemen door de oude cultuur. De stad biedt ook tal van festivals, evenementen en lekkere restaurantjes.

4 Dag 10-16
Natuur, avontuur en de machtige St Lawrencerivier

Aan de noordzijde van de St. Lawrencerivier wacht ons een indrukwekkende ontmoeting met walvissen! Met een beetje geluk geraken we met onze zeekajaks (optionele activiteit, richtprijs 75 USD) vlakbij deze mastodonten. Vinvissen, belugas, tuimelaars, potvissen, bultruggen en zelfs de enorme blauwe vinvis zijn hier kind aan huis. Nieuwsgierige zeehonden begeleiden ons overal.

Ons doel is het imposante natuurpark La Gaspésie waar rendieren, herten, bevers, otters, wolven en zelfs beren hun thuis hebben. Hopelijk laten ze zich gemakkelijk spotten tijdens onze staptochten! We kamperen op het strand, op de eerste rij dus om de zonsopgang te spotten, of zelfs walvissen? Hoe dan ook een magische belevenis! Ons einddoel is de uiterste tip van het schiereiland Gaspésie: het indrukwekkende Forrillon Nationaal Park!

Via de zuidoostkust van de St. Lawrencerivier met zijn vele, kleine vissersdorpen, rijden we terug richting Québec en bezoeken we onderweg de indrukwekkende waterval van Montmorency. Waarhalzen kunnen zelfs ziplinen over de waterval. 

5 Dag 17-19
Afscheid van een prachtig land

Bij terugkomst in Montréal beseffen we pas hoe mooi onze reis echt geweest is. We genieten nog na, kopen de laatste souvenirs en genieten nog eens van Canadees lekkers. Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. 

Data en prijzen

Vertrek: 31/07/2024
Terug: 18/08/2024
Basisprijs: €2.700
+ 1.480 CAD budget
Vertrekvergadering op: 29/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023
Vertrek: 11/06/2025
Terug: 29/06/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 09/07/2025
Terug: 27/07/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 30/07/2025
Terug: 17/08/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Vertrek: 03/09/2025
Terug: 21/09/2025
Prijs nog niet bekend (reis nog niet boekbaar)
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Voorbije reizen bekijkenVerberg voorbije reizen
Vertrek: 10/07/2024
Terug: 28/07/2024
Basisprijs: €2.740
+ 1.480 CAD budget
Vertrekvergadering op: 08/06/2024
Benefit Vroegboekcadeau t.e.m. 31/12/2023

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Montréal en terug
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • 16 dagen huurwagens omnium verzekerd met franchise (Bijz. Reisvoorwaarden, art 15)
 • Brandstof huurwagens
 • Gebruik van Joker-tenten en kampeermateriaal
 • Voorschotten logementen in Montréal en Québec t.w.v. CAD 400
 • Karavaan-lidmaatschap
 • Organisatiekosten
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering
 • Bijdrage Garantiefonds
 • Compensatie CO2-uitstoot van de vlucht van de Karavaan-reisbegeleider via Bos+

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logementen, plaatselijk transport, toegangsgelden en maaltijden.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Boek jij een Joker-jongerenreis? Dan krijg je zomaar een jaar gratis lidmaatschap bij onze partner Karavaan cadeau! Hun avontuurlijke jongerenactiviteiten zijn de ideale voorbereiding op je reis. Bekijk hier snel het volledige aanbod

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 01 / 07 / 2024
Belangrijke documenten

Voor Canada heb je een internationaal reispaspoort nodig, geldig t.e.m. de dag van terugreis. 

Je hebt, naast je geldige reispaspoort, ook een elektronische toestemming (ETA) nodig om het land binnen te komen. Je kan deze aanvragen via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De kostprijs hiervoor is 7 CAD, te betalen met je kredietkaart. 

Meer info hierover vind je op diplomatie.belgium.be/nl/

Als je (co)chauffeur bent tijdens deze reis, heb je een geldig Belgisch rijbewijs nodig (vernieuwd bankkaartmodel).  

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check dan de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist.

Transport en vluchturen

Transport ter plaatse

Tijdens deze reis maken we vooral gebruik van onze huurwagens. Tijdens de eerste 16 dagen hebben we onze eigen huurwagens ter beschikking waarmee we ons verplaatsen. Dit geeft een enorme vrijheid, het roadtrippen door Canada is deel van onze reisbeleving. De laatste 2 dagen in Montreal leveren we onze huurwagens in en verplaatsen we ons met het openbaar vervoer. Daarbuiten verplaatsen we ons ook met de kajak, met de ferry en te voet.

Voor deze reis met huurwagen is het evident dat naast de begeleider, ook enkele deelnemers fungeren als (co)chauffeur. Conform de Bijzondere Reisvoorwaarden, art. 15 moeten álle deelnemers goed zorgen voor het hun toevertrouwde voertuig. Verkeersboetes, onverantwoord rijgedrag en nalatigheid, met schade tot gevolg, zijn ten laste van de reizigers. Een omniumverzekering is steeds inbegrepen. Bij een aantal reizen is er echter een vrijstelling per schadegeval of is niet alle schade gedekt door de omniumverzekering. Deze vrijstelling of niet-gedekte schade is ten laste van de reizigers. Op de vertrekvergadering krijg je hierover meer informatie.

Vluchturen  

Je vluchturen vind je hieronder van zodra ze beschikbaar zijn. Ze zijn indicatief. Het gebeurt immers dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen.  

Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. 

Vluchturen

Reis met vertrek op 10/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 10/07/24 - 10:00
MONTREAL - PIERRE E. TRUDEAU 10/07/24 - 11:55
MONTREAL - PIERRE E. TRUDEAU 27/07/24 - 17:15
BRUSSELS - BRU AIRPORT 28/07/24 - 06:20

Reis met vertrek op 31/07/2024

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS - BRU AIRPORT 31/07/24 - 10:00
MONTREAL - PIERRE E. TRUDEAU 31/07/24 - 11:55
MONTREAL - PIERRE E. TRUDEAU 17/08/24 - 17:15
BRUSSELS - BRU AIRPORT 18/08/24 - 06:20
Bagagelijst

De volledige bagagelijst krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering. Hier vind je alvast enkele belangrijke items voor je reis.

 • Grote trekkersrugzak of soepele reistas 

 • Dagrugzak

 • Warme slaapzak (voor september comforttemperatuur minimum 5°) + slaapmatje met thermische capaciteit

 • Fleece, eventueel thermisch ondergoed, wandelsokken

 • Wandelbroek, bij voorkeur met afritsbare pijpen

 • Goede jas tegen regen en wind

 • Goed ingelopen en waterdichte stapschoenen (bij voorkeur Type B)

 • Kledij voor warme dagen en koude avonden

 • Wandelstokken (indien gewenst)

Omdat we met huurwagens reizen vragen we slechts beperkte bagage mee te nemen in een soepele, niet te grote reistas (of rugzak). Harde koffers of rugzakken mét uitwendig frame worden absoluut afgeraden. 

Duurzame Tips:  

 • Misschien kan je wel enkele spullen lenen van iemand. Of neem een kijkje bij een verhuurdienst zoals die van A.S. Adventure.  

 • Neem een hervulbare drinkbus en een duurzame toilettas mee. 

 • Neem herbruikbare zakken mee om bijvoorbeeld vuile of natte kleren in te doen. 

Maaltijden

Tijdens deze kampeerreis wordt er vaak zelf gekookt. We ontbijt op de campsites, picknicken en koken 's avonds onze maaltijd op onze kampeervuurtjes. Iedereen steekt de handen uit de mouwen en draagt bij aan het opzetten van tenten, winkelen, koken en afwassen. 

We eten af en toe ook in lokale restaurants waar we de specialiteiten van het land kunnen proeven. Je kiest steeds zelf wat je eet. Hou er rekening mee dat uit eten gaan in Canada prijzig is. Vooral alcohol is er duur. 

De Canadese keuken leunt sterk aan bij de Amerikaanse junkfoodcultuur. Lekkere salades, heerlijke hamburgers en Mexicaanse invloeden vind je bijna overal op het menu. Het is als vegetariër mogelijk om alternatieve gerechten te kiezen. Ook tijdens het kampeerkoken wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met maaltijdrestricties of allergieën. 

Logies

In Montreal en Quebec slapen we in jeugdherbergen. In de jeugdherbergen zijn er bijna altijd gemeenschappelijke douches en wc’s op de gang. Slapen in meerpersoonskamers met wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

Tijdens de rest van de reis slapen we bijna altijd in onze tentjes. In de parken kamperen we altijd, we slapen op campsites waar steeds sanitair voorzien is. Soms zijn er ook een vuurkorf, hutjes om binnen te koken of wat beter uitgerust sanitair voorhanden. Dit is afhankelijk van campsite tot campsite. 

Joker maakt gebruik van degelijke tenten van het duurzame merk Vaude, ze hebben een marktwaarde van ongeveer 250 euro. Bevallen de tentjes jou? Je kan er eentje na je reis aankopen voor de democratische prijs van 65 euro per tent.

Joker zorgt ook voor vuurtjes en potten. Voor het overige kampeermateriaal (borden, tassen, bestek, slaapmatjes, slaapzak...) zorg je zelf. Meer info hierover ontvang je op de vertrekvergadering. 

Geldzaken

Prijs en budget ter plaatse

Voor elke groepsreis werken we met een vaste prijs die je betaalt op voorhand en een budget te plaatse, dat je tijdens je reis uitgeeft.  Dit budget ter plaatse wordt beheerd door de reisbegeleider en is een raming van de kosten voor verblijf, vervoer, eten, activiteiten en fooien en gaat rechtstreeks naar de lokale bevolking.

Het te voorziene budget vind je op je factuur en op de webpagina van je reis bij jouw afreisdatum. Dit kan in euro of in een andere munteenheid staan. 

Tijdens de vertrekvergadering kom je te weten hoeveel van dit budget je cash moet meenemen, hoeveel je ter plaatse nog kunt afhalen en met welke kaart je best betaalt.
Voor niet-EU landen is een creditcard meestal aangewezen om te betalen en geld af te halen.

Persoonlijke uitgaves zoals souvenirs, extra drankjes of optionele activiteiten, zijn niet meegerekend in de prijs of het budget.
De optionele activiteiten voor deze reis zijn: 
- via ferrata (± 100 USD)
- canyoning (± 70 USD)
- zeekajak (± 75 USD)

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een goede fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

Het bedrag van de fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budget is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Voor Canada dien je rekening te houden met aanzienlijke fooien. In bars en restaurants wordt er verwacht dat je 15-20% fooi geeft. Ook taxen zijn vaak niet inbegrepen bij de prijzen die op het menu geafficheerd staan. 

Gezondheid

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om te zorgen dat je in orde bent met alle verplichte vaccinaties en aanbevolen medicatie tijdens je reis. Raadpleeg hierover tijdig je arts of het Tropisch Instituut.

Op www.wanda.be vind je het meest recente gezondheidsadvies voor jouw bestemming.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede lichamelijke conditie. Er staan meerdere dagtochten met dagrugzak op het programma. De lengte van de wandelingen is soms nog aanpasbaar en bespreekbaar met de groep. Klimmen en dalen of onzekere weersomstandigheden kunnen de inspanning zwaarder maken. Goede wandelschoenen (bij voorkeur type B) zijn noodzakelijk. Meerdaagse tochten zitten niet in het programma.

Het is belangrijk om uitgerust te vertrekken en met een positieve ingesteldheid de reis te beleven, dit helpt om de vermoeidheid na geleverde inspanningen en het drukke reisprogramma beter te verteren.

Gerust op reis

Op groepsreisgaan is één groot avontuur. We gaan grenzen verleggen maar doen dit altijd op een veilige manier:

 1. We kiezen voor veilige reisroutes en reizen enkel naar regio’s met een positief reisadvies. Dit houden we nauw in de gaten dankzij onze lokale partners en www.diplomatie.belgium.be/nl/reisadviezen.
 2. Elke reiziger is verplicht een reisbijstandsverzekering te nemen. De reisbijstandsverzekering van KBC is inbegrepen bij de prijs van je reis (via KBC). Je bent dus ook verzekerd voor avontuurlijke activiteiten zoals raften, duiken en bungeejumpen.
De reisbegeleider

Onze groepsreizen worden begeleid door een Joker-reisbegeleider*. De Joker-reisbegeleiders zijn vrijwilligers. Ze bereiden de reis tot in de puntjes voor en zorgen ervoor dat alles ter plaatse vlot verloopt.

Ze hebben oog voor leuke plekjes maar zijn geen traditionele gidsen. Daarom schakelen ze regelmatig lokale gidsen in die je nog veel meer kunnen vertellen over de plaatsen die je bezoekt.

De Joker-reisbegeleiders volgen een tweejarige opleiding bij Karavaan vzw, gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. Je ontmoet je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering enkele weken voor de reis.

*Bij sommige programma’s (zoals o.a. de sneeuwreizen) werken we met lokale Engelstalige gidsen. Dit staat dan duidelijk vermeld op de reispagina.

Duurzamer op reis

Bij Joker reizen we met respect voor mens, dier en natuur. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk op reis te minimaliseren. Zo reizen we in kleine groep, gebruiken we waar mogelijk het openbaar vervoer en ondersteunen we de lokale economie door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en langdurige samenwerkingen met lokale partners.

Tegelijk stimuleren we onze reizigers om mee te investeren in bosbehoud en bosherstel via Bos+. Want bossen halen CO2 uit de lucht, een gas verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

We ontvingen als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen.

Lees meer over reizen met impact op joker.be/reizen-met-impact.

Reisperiode en klimaat

Van juni tot september zitten we in volle zomerseizoen. We kunnen weer verwachten zoals een goede zomer hier bij ons. Vrij warm, maar soms wisselvallig. Hou er rekening mee dat er in juli veel muggen zitten. In augustus zijn er veel minder muggen, maar wordt het weer minder voorspelbaar. In de uitgestrekte wouden kan zelfs in augustus een vlaag ijsregen vallen. Je neemt best je voorzorgen voor zowel warm weer, als voor koud en nat weer.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
groepsreis Canada

Wat andere reizigers vinden

De reis was fantastisch. Een ideale afwisseling tussen tot rust komen in de natuur en kennismaken met de lokale cultuur in de steden. Een heel actieve reis, waarbij alle hoogtepunten aan bod komen. Ik raad het iedereen aan!

Laura Spruyt

Een groepsreis was een totaal nieuw concept voor mij. Zonder veel nadenken boekte ik de reis naar Oost-Canada. Ik dacht: you go big, or you stay home. Direct een groepsreis van 19 dagen, aan de andere kant van de wereld en boy, wat was het een fantastische ervaring! De reis was een mooie mix van stad en natuur, rust en adrenaline, hostels en kamperen, zelf kokkerellen en uit eten gaan,... Ik blik met een voldane, lachende blik terug op deze reis.

Evelien

De reis was heel tof. Het tempo was hoog, maar je doet zoveel leuke activiteiten dat je dit er met veel plezier bijneemt. Tijdens de reis heb ik activiteiten gedaan die ik anders nooit gedaan zou hebben zoals het raften en het walvissen spotten met de zodiac. Het was ook een ideale reis om te kamperen op mooie plekken.

Ashley Verachtert

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker?

Waarom kiezen voor een groepsreis met Joker? Dat vertellen we je hier. 

Wanneer weet ik of mijn reis zal doorgaan?
 • Je kan bij het vertrek zien of een reis al dan niet gegarandeerd is. Ten laatste 1 maand voor vertrek beslissen we of we de reis kunnen laten doorgaan. Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald werd, zullen we de reis moeten annuleren.
 • Wanneer de reis gegarandeerd is, zullen we op regelmatige basis de uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de reis bekijken. Indien blijkt dat de reis niet meer uitvoerbaar is (politieke onlusten, noodsituaties,…) zal de reis ten gepaste tijden geannuleerd worden.
Hoe weet Joker of een bestemming of route veilig is?
 • We volgen het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken op de voet. Toestemming om te reizen? Dan volgen we de lokale richtlijnen over wat kan en niet kan. Dankzij onze vele contacten ter plaatse zijn we steeds goed op de hoogte van onze mogelijkheden. Zo kunnen we een gefundeerde beslissing nemen: de route behouden, een alternatieve route vastleggen of de reis annuleren. Is een lange quarantaine verplicht ter plaatse, dan annuleren we de reis.
 • Bij twijfel staan de lokale contacten klaar met advies, die plaatselijke instructies als geen ander kennen. Ook onze Bestemmingsverantwoordelijken kunnen bijspringen: zij zijn het sowieso gewend om de actualiteit van “hun” bestemming te volgen.
 • Met ons jarenlang duurzaam uitgebouwde, betrouwbare netwerk en onze logistieke ervaring staan we ook in deze tijden sterk om de juiste beslissingen te nemen.
Ik schreef me in op een groepsreis: kan ik mijn bestemming wijzigen of mijn vertrek uitstellen?

Ja, dat kan. Er zijn 2 voorwaarden:

 1. Voor alle boekingen: wil je tot 8 weken voor vertrek je groepsreis wijzigen, dan rekenen we €100 administratiekosten aan en de niet-recupereerbare voorschotten die Joker mogelijks al betaalde.
 2. Je betaalt steeds de prijs van de nieuwe reis. Is deze goedkoper, dan krijg je van ons het verschil terug. Is deze duurder, dan leg je bij.

In uitzonderlijke gevallen behoudt Joker het recht om de wijziging niet te aanvaarden.

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 
Wat moet ik betalen bij boeking?

Meteen na je boeking, ontvang je een link om het voorschot online te betalen. Het voorschot bedraagt 40% van de basisprijs, met een minimum van €300, aangevuld met de opties van de verzekering die je eventueel koos. Vertrek je binnen de 56 dagen, dan betaal je geen voorschot meer maar meteen de volledige reissom. Het budget betaal je ter plaatse, op de bestemming.