Overslaan en naar de inhoud gaan

Volg de Blues Highway en ontdek de prille jaren van de Blues in steden als Tunica, Clarksdale, Cleveland, Indianola, Jackson en Tupelo.

Tunica

Gateway to the Blues Museum

Met z'n ideale ligging aan het begin van de Blues Highway, ontdek je in dit museum alles over de Blues en hoe dit genre groot werd hier in de Mississippi Delta! 

Maandag tot vrijdag van 08u30 tot 16u00; zaterdag van 10u00 tot 16u00; zondag van 13u00 tot 16u00.

Volwassene: € 12 - € 17 
Kind (6 - 17 jaar): € 7 - € 12 (kind < 5 jaar gratis)

Clarksdale

Delta Blues Museum

In Clarksdale, the "Crossroads of the Blues" staat het Delta Blues Museum te pronken met allerlei exposities die je een muzikale reis door de Blues-geschiedenis biedt.

Van 10u00 tot 14u00, zondag gesloten

Volwassene: € 16 - € 21 
Kind (6 - 17 jaar): € 11 - € 16 (kind < 5 jaar gratis)

 

Ground Zero Blues Club

De meest legendarische Blues Club van het land. Niemand minder dan Morgan Freeman is hier mede-eigenaar. Meerdere keren per week wordt er een live optreden georganiseerd, zowel beginnende Blues muzikanten als Grammy Award winnende muzikanten geven het beste van zichzelf. Maar ook zonder de live muziek leeft de Blues-sfeer in alle hoeken en kanten van de iconische club. Geniet van een lunch of diner in deze authentieke 'schack', kies uit BBQ of Fried Catfish (met side dishes en één niet-alcoholisch drankje).  

Lunch (zaterdag en zondag): € 32 - € 37 p.p. 
Diner (woensdag en donderdag): € 43 - € 48 p.p. 
Diner (vrijdag en zaterdag): € 54 - € 59 p.p. 

(kind tot 12 jaar € 21 - € 26)

 

Cleveland

Grammy Museum

Nergens anders zouden zo veel Grammy Award winnaars wonen als in de Mississippi Delta! Reden genoeg dus voor een bezoek aan het uitgebreide museum met exposities die gewijd zijn aan allerlei muziekstijlen, van klassiek tot Rock 'n Roll, van Blues tot Latin, en veel meer.

Donderdag tot zaterdag van 10u tot 14u; zondag van 12u tot 14u; maandag, dinsdag en woensdag gesloten

Volwassene: € 15 - € 20 
Kind (5 - 17 jaar): € 9 - € 14 (kind < 4 jaar gratis)

Indianola

BB King's Museum

Riley B. King, beter bekend als B.B. King, werd geboren net buiten Indianola, één van de armste gebieden van de Verenigde Staten. Zijn verlangen en vastberadenheid om uit de ketenen van armoede te breken, inspireerden hem om zich te concentreren op de muziek die in de jaren 70 werd geboren, The Blues. Hij werd één van de beroemdste R&B-muzikanten (Rhythm and Blues) ter wereld. Zijn muzikale talenten doorkruisten ook vele andere muziekgenres, van gospel (waar hij zong in het koor van zijn kerk) tot Rock 'n Roll.

Donderdag tot zaterdag van 10u tot 16u; zondag tot woensdag gesloten

Volwassene: € 16 - € 21 
Kind (5 - 17 jaar): € 11 - € 16 (kind < 4 jaar gratis)

Jackson

Malaco Records Tour

Malaco Records, ook bekend als de "Last Soul Company", produceert sinds 1968 hit R&B (Rhythm & Blues) Soul Music door hits als 'Groove Me' van King Floyd en 'Mr. Big Stuff”, om er maar een paar te noemen. Volg een rondleiding door de muziekstudio waar R&B-legendes enkele van hun meest memorabele hits produceerden.

Maandag tot vrijdag om 09u30 of 13u30

Volwassene: € 32 - € 37 
Kind (13 - 17 jaar): € 21 - € 25 (niet aanbevolen voor jongere kinderen)

Mississippi Civil Rights Museum

Het Mississippi Civil Rights Museum werd in december 2017 geopend als een toewijding aan de beproevingen Burgerrechten Beweging in Mississippi. Terwijl je door de exposities loopt, begin je met het pijnlijke verleden en de terreur waarmee zwarten te maken hadden langzaam te begrijpen, welke weg ze hebben moeten afleggen en hoe veel werk er nog op tafel ligt. 

Dinsdag tot zaterdag van 09u tot 15u; zondag van 12u tot 15u; maandag gesloten

Volwassene: € 19 - € 24
Kind (4 - 17 jaar): € 10 - € 15 (kind < 4 jaar gratis) 

Tupelo

Elvis Presley's Birthplace Museum

Elvis Presley werd geboren op 8 januari 1935 in het kleine stadje Tupelo, Mississippi. Je ziet zijn originele woning, de kerk die hij bezocht en waar gospelmuziek een diepgaande invloed had op zijn leven, en een museum met tal van artefacten uit zijn leven.

Maandag tot zaterdag van 11u tot 15u; zondag van 13u tot 16u

Volwassene: € 26 - € 31
Kind (7 - 12 jaar): € 13 - € 18 (kind < 7 jaar gratis) 

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursie kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in het diepe Zuiden'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!

Perfect te combineren met één van de volgende reizen

Empty