Overslaan en naar de inhoud gaan

Of je nu single bent of niet, het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte reispartner te vinden. En in je eentje op reis, dat ziet niet iedereen even goed zitten. Bovendien nemen de singletoeslagen bij vele reisorganisaties een onevenredig grote hap uit je budget.

Wil je dus graag de wereld verkennen, maar liever niet alleen? Dan zijn de avontuurlijke reizen in kleine groep van Joker perfect voor jou! Het grote merendeel van de deelnemers schrijft zich alleen in. Fijne contacten gegarandeerd dus, terwijl je op actieve wijze je favoriete land doorkruist en je grenzen stevig verlegt.

7 voordelen van reizen in groep

1. Er is altijd iemand om een interessant gesprek mee te voeren onderweg of aan tafel

Zo voel je je als single op reis geen seconde alleen (tenzij je zelf een rustig momentje wil natuurlijk).

2. Je leert nieuwe mensen kennen en maakt zelfs nieuwe vrienden

Jullie kozen allemaal voor hetzelfde avontuur, dus de kans is behoorlijk groot dat je het goed zal kunnen vinden met je gelijkgestemde medereizigers. De meeste anderen schreven zich ook alleen in en staan open voor nieuwe contacten. Wie weet keer je dus wel terug met een pak nieuwe vrienden!

3. Je doet, met aanmoediging van de groep, dingen die je eerst minder aanspreken maar die je nadien fantastisch vond

Joker verlegt je grenzen. Onze slogan is niet lukraak gekozen, want dat is exact wat we doen. Van een nieuw gerecht proberen tot voor de eerste keer gaan raften op een wilde rivier of de top van een vulkaan bereiken: met de steun van een enthousiaste groep doe je dingen die je zelf nooit voor mogelijk had gehouden! 

Hans Hooyberghs over reizen in groep
Je vertrekt op je eentje met een hoop individuen, maar komt in een vriendengroep terug. Tevens overtuigen andere groepsleden je om dingen te doen die je anders nooit zou doen.

4. Je beleeft veel op korte tijd en hoeft het niet zelf te organiseren

Niet iedereen vindt het leuk om zelf een hele reis uit te stippelen, activiteiten te plannen, logies en vervoer te regelen,… En dat hoeft ook helemaal niet! Onze enthousiaste reisbegeleiders zorgen voor een intense trip waarbij jij niets hoeft te organiseren, maar natuurlijk wel zelf ideeën mag aanbrengen of een namiddagje kiezen voor een alternatieve activiteit!

5. In je eentje zou het meer kosten om dezelfde activiteiten te doen

Een gids die jou alleen meeneemt doorheen een historische site of een privétaxi van de stad naar het platteland: als single op je eentje reizen kan best duur uitvallen. Door het reizen in groep delen we de kosten, en dat valt een stuk goedkoper uit. Je deelt bovendien een kamer met je medereizigers, zo hoef je op groepsreis nooit een singletoeslag te betalen in het hotel. Bij Joker Comfort Editions heb je wel de optie om te kiezen voor een single kamer, mits een toeslag.

6. Je voelt je veilig in groep maar kan ook je eigen keuzes maken

Als single op reis voel je je soms wat verloren, of soms zelfs minder veilig. In groep heb je daar natuurlijk geen last van, en kunnen jullie samen met een gerust hart ’s avonds nog wat op café blijven plakken!

7. In een kleine groep met een ervaren begeleider leg je gemakkelijker contact met de mensen ter plaatse

Bij Joker vinden we contact met de lokale bevolking erg belangrijk. In een plaatselijk restaurant of op de trein of bus slaan we waar mogelijk een praatje met de locals. Op sommige reizen kiezen we ook voor een homestay bij mensen thuis. Waar je je als single misschien eerder wat op de achtergrond houdt, kiezen we met Joker voor de echte local experience!

Hanne Van Espen over reizen in groep
Ik heb het gevoel dat ik de reis van mijn leven gemaakt heb, alsof ik 24 dagen lang in een wauw-bubbel zat. We hebben zo veel mooie dingen gezien, persoonlijk heb ik heel wat grenzen verlegd, en ik heb er zo enorm van genoten. Zelfs de lange ritten onderweg waren een belevenis omdat er zoveel te zien was, de hele trip was één groot avontuur.

Wat is reizen met Joker?

Je gaat liever all-the-way dan all-in? Dan zit je goed bij Joker! Tijdens onze groepsreizen brengen we een kleine groep van maximaal 13 reizigers samen voor een avontuurlijke reis.

Een fijne mix van cultuur, natuur en actie is wat je mag verwachten op al onze reizen. Zo bewonderen we de highlights, maar verplaatsen we ons daartussen wel per bus, trein, boot, kameel, kano, … We slapen in familiale pensions, eten in lokale restaurants en zetten al onze zintuigen op scherp. Enter adventure, 24/7!

Onze reisformules

Joker Go-26

Reizen voor jongeren van 18 tot 26 jaar die samen de wereld willen zien. Met Joker Go-26 ontdek je met een kleine groep leeftijdsgenoten de hele wereld. Je reist langs minder platgetreden paden naar het beste wat je bestemming te bieden heeft!

Wie gaat er mee op reis? 

  • Schrijft zich alleen in: 92%
  • Mannen: 38%, vrouwen: 62%

Lees meer over het Go-26 reisconcept. 

24 tot 30

test 

Joker Avontuur

Met Joker Avontuur kies je voor wereldwijde groepsreizen met reisgenoten van verschillende leeftijden. Onze formule: jou een intense reiservaring bezorgen door overweldigende landschappen en innemende ontmoetingen met andere mensen en culturen. Niet voor toeristen, wel voor reizigers!  we reizen in kleine groep van 5 tot 13 personen. Klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen, groot genoeg om medereizigers te vinden met wie het klikt. 

Wie gaat er mee? 

  • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
  • 43% is tussen 18-30 jaar, 35% is tussen 31-40 jaar, 22% is + 40 jaar
  • Schrijft zich alleen in: 89%
  • Mannen: 43%, vrouwen: 57%

Lees meer over het Joker Avontuur reisconcept.

Joker Comfort Editions

Met Joker Comfort Editions brengen we een kleine groep van 5 tot 13 reizigers reizigers samen die houden van 100% avontuur in combinatie met de comfortabele omstandigheden van een goed bed, prettig reistempo en aangenaam transport. 

Wie gaat er mee? 

  • Schrijft zich alleen in: 72%
  • Mannen: 35%, vrouwen: 65%
  • 12% is tussen 18 en 30 jaar, 10% is tussen 31 en 40 jaar, 20% is tussen 41 en 50 jaar, 39% is tussen 51 en 60 jaar en 19% van de deelnemers is ouder dan 60 jaar.

Lees meer over het Joker Comfort Editions reisconcept. 

Bekijk online wie meegaat op jouw reis

Klaar voor het avontuur van je leven? Zoek dan gewoon je favoriete reis in ons aanbod reizen in groep! Vanaf 4 boekingen kan je online informatie raadplegen over de deelnemers op een reis. Zo zie je het aantal boekingen en opties, het aantal mannen en vrouwen en de leeftijdscategorieën van de reizigers.

Beslis je om mee te gaan, dan start je reis al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Je leert er je reisbegeleider en medereizigers kennen, krijgt een boel praktische informatie, kan er terecht met al je vragen en kan zelfs je eigen suggesties doen voor onvergetelijke ervaringen op reis!