Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe uitleggen wat reizen met Joker Avontuur inhoudt? We nemen er een reis bij, eentje naar Cambodja, en tonen aan de hand van foto's en ervaringen hoe een concrete reis met Joker Avontuur eruit ziet. 

Reizen in kleine groep

Met Joker reizen we in een kleine groep van 5 tot 13 personen. Klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen, groot genoeg om medereizigers te vinden met wie het klikt.

Enkele weken voor vertrek zien we elkaar voor het eerst op de vertrekvergadering. We overlopen het programma, maken afspraken en leren elkaar kennen. Reisbegeleider Dries polst naar onze verwachtingen en zal alles uit de kast halen om deze te vervullen.

Reizen met veel actie

Stevig wandelen doen we sowieso, in Cambodja bijvoorbeeld tijdens de jungletrekking in Ratanakiri. We fietsen over eilanden in de Mekong en trekken achterop brommers door het platteland. Op andere reizen gaan we o.a. kanovaren, paardrijden, raften ziplinen en voor wie wil zelfs bungeejumpen of paragliden!

Alle reizen zijn geschikt voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale conditie. Online vind je per onderdeel van de reis het inspanningsniveau. Contacteer ons gerust als je nog vragen hebt. Ben je juist op zoek naar een stevige trekking in de natuur? Kies dan voor de formule ‘expeditie

Logeren in kleinschalige hotels en/of kamperen

We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses met eenvoudig comfort, (meestal) uitgebaat door locals. Op sommige reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij mensen thuis. Je deelt een kamer met 2 of meer reisgenoten, de kamerverdeling wisselt en soms zijn de kamers gemengd. Voor wie graag meer (slaap)comfort heeft, is er Joker Comfort Editions

Mix van transportmiddelen

We reizen meestal met het openbaar vervoer en zorgen voor een variatie aan transportmiddelen. In Cambodja is dat de minibus, fiets, tuktuk, brommers, de boot, achterin een pick-up en te voet. We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn.

Lekker eten in lokale restaurants

’s Middags kiezen we voor een picknick of een snelle lunch, ’s avonds eten we in een gezellig lokaal restaurantje of koken we zelf tijdens het kamperen. Geen standaardmenu: iedereen kiest waar hij/zij zin in heeft en dankzij het budgetsysteem betaal je enkel wat je zelf eet en drinkt.

Duurzaam reizen

Met Joker reizen we op een duurzame manier: in kleine groep, eerlijke lonen en fooien, respect voor wildlife,... Maar ook duurzaam ondernemen thuis en op onze bestemmingen is belangrijk. In Cambodja hebben we met onze lokale gids Sambath sinds 2004 een fantastische samenwerking opgebouwd. Tijdens deze reis gaan we op homestay in het dorp Tapon en doen we een tour achterop brommers doorheen de geboortestreek van Sambath. 

Een vraag? Contacteer je Joker-reisexpert

Empty