Overslaan en naar de inhoud gaan

Op reis gaan met de hele familie, het is in elk geval een avontuur. Soms komt dat omdat de planning in het honderd loopt of je kinderen en tieners lopen te zeuren in het zoveelste museum. Maar het kan ook een écht avontuur worden waarbij je een bestemming ontdekt met aandacht voor activiteiten op maat van kinderen, ouders en grootouders.

De voordelen van familiereizen in groep

1. Voorbereiding? Welke voorbereiding?

Een reisroute uitstippelen die alle highlights bevat maar ook bomvol uitdagingen zit voor kinderen is niet simpel. Boek je een georganiseerde familiereis, dan kan je dit onderdeel gewoon overslaan. Boeken, inpakken en go!

2. Spannende activiteiten voor elke leeftijd

“Mamaaa, ik verveel mij”, “moeten we nu wéér naar een museum?” en de overbekende “is’t nog ver?”. De kans dat je deze zinnetjes hoort op familiereis is zo goed als onbestaande dankzij massa’s spannende activiteiten, vaak afgestemd op de leeftijd van de jonge reizigers.

3. Voor kinderen, ouders én grootouders

Samen dingen ontdekken op reis en samen tijd nemen om te genieten van het avontuur is goed voor de band tussen avontuurlijke ouders en nieuwsgierige kinderen. En waarom je beperken tot het gezin? Vraag oma en opa gewoon mee!

4. Stoere verhalen om mee uit te pakken

Of je nu de Chinese Muur beklom, salsa danste in Havana of een avonturenparcours door de toppen van Afrikaanse baobab’s overwon, na elke familiereis kom je gegarandeerd terug met een straf verhaal om mee uit te pakken op de speelplaats, maar evengoed bij je collega’s op het werk.

5. 3 of 18 jaar? Reis altijd samen met leeftijdsgenoten

Aan speelkameraadjes of soulmates voor de rest van je leven geen gebrek op familiereis. Omdat er meestal gewerkt wordt met leeftijdsgroepen, zijn alle kinderen ongeveer leeftijdsgenootjes. Ambiance verzekerd dus!

Familiereizen: concreet

De familiereizen van onze partners Sawadee en Missie Formidabel (van Anders Reizen) zijn perfect voor nieuwsgierige kinderen met avontuurlijke ouders. Alle familiereizen bieden heel wat spannende activiteiten, aangepast aan de leeftijdsgroep van je kind.

De Sawadee familiereizen gaan vooral naar verre bestemmingen en maken meestal gebruik van comfortabele hotels met zwembad en privé vervoer. Er is voldoende ruimte om dingen alleen met je gezin te ondernemen.

Missie Formidabel heeft zowel bestemmingen binnen als buiten Europa. De nadruk ligt hier meestal op wandelen, al zijn er ook een heleboel reizen met heel wat culturele ontdekkingen. Op deze reizen mag je iets minder comfort – lees: wél een leuk pension, maar niet altijd een zwembad – maar zeker zoveel avontuur en fun verwachten.

 

Misschien is dit ook interessant voor jou?