Overslaan en naar de inhoud gaan

De campers van Fraserway zijn wellicht de meest comfortabele manier om een kampeertrip in Canada te maken. Collega Stanislas (Joker Leuven) testte ze uit tijdens een rondreis door enkele prachtige nationale parken in West-Canada. Hier lees je zijn ervaringen met deze luxueuze campers.

Stanislas: “Onze aankomst in het station van Fraserway nabij Calgary was best impressionant. Een gigantische vloot van campers staat klaar en van ééntje krijg jij de sleutels! Jouw kleine huisje op wielen voor je verblijf in het prachtige Canada.

We werden warm onthaald bij Fraserway. Er is een gezellige wachtruimte waar je nog kan genieten van koffie, thee en de lokale timbits, een soort kleine smoutebollen gevuld met verschillende smaken.”

Praktische uitleg over je camper ... in het Nederlands!

"Na een hapje van die zoete lekkernij begint het papierwerk. Dat konden we – verbazingwekkend genoeg - gewoon in het Nederlands doen. Fraserway doet enorm zijn best om meertalige werknemers aan te nemen zodat zoveel mogelijk mensen alle uitleg kunnen krijgen in hun eigen taal. Het is dan ook superhandig om de uitleg heel goed te kunnen begrijpen en vragen te kunnen stellen, want je moet op korte tijd heel wat dingen leren over het rijden en reizen met een camper."

"Gerrit, een Antwerpenaar, neemt ons mee naar buiten om ons alles te leren over onze campers. Wij kozen voor de Class C Motorhome Large en de Class C Motorhome  XLarge, maar uiteraard zijn er ook verschillende andere modellen beschikbaar. Zo leren we onder andere wat er te vinden is onder de vele luikjes langs de buitenkant; er zijn schoenenkastjes, een grote koffer, de propaankraan, enzovoort. Hij toont ook hoe je moet tanken, en hoe je water moet bijvullen of lozen."

"Ook de chauffeur(s) moet(en) goed opletten tijdens de rondleiding, want er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je met een camper de baan op gaat", vertelt Stanislas. "Het schakelen gaat automatisch, maar er zijn wel extra functies die je moet kennen. Zo is er cruise control, en ook de tow/haul functie die zorgt voor extra vermogen bij het bergop rijden en remondersteuning bij de afdalingen. Gelukkig zijn de wegen en parkeerplaatsen in Canada ruim, dus met de camper rijden is gemakkelijker dan je denkt."

Luxueuze, moderne campers met alle voorzieningen

"Aan de binnenkant is de camper heel erg mooi. In de keuken is alles voorzien om lekker te koken: aan bestek, borden, potten en ander keukengerei geen gebrek. Er zijn voldoende kasten om alle materiaal en je persoonlijke spullen op te bergen.

Hoewel op de meeste campsites in West-Canada al een picknicktafel voorzien is, krijg je er toch ook nog eentje mee met je camper. Samen met de kampeerstoelen kan je deze openklappen voor een lekker ontbijt of diner in openlucht. Toch wat veel zon of motregen? Geen probleem, want bij Fraserway heb je bij een heel aantal campermodellen een luifel die je kan uitrollen.

Als het weer echt te guur is kan je het gezellig maken in de camper zelf. In de meeste modellen heb je comfortabele zetels. Geweldige plekken om je roadbook nog eens te bekijken voor de volgende dag."

 

Stanislas: "de bedden in de camper zijn erg praktisch. Sommige zijn vast, andere inklapbaar om te wisselen van nacht- naar dagindeling. Wat er handig is, is dat je de lakens er niet hoeft af te halen om deze in te klappen. Je bent ’s morgens dus snel vertrekkensklaar. Warme dekens worden voorzien, want in de bergen kan het ’s nachts erg afkoelen. Gelukkig is er ook verwarming in de camper.

Last but not least: een zeer interessant feature die je hebt bij enkel modellen van Fraserway is de slide-out. Op enkele seconden tijd wordt je camper een stuk groter. Wacht dus niet tot op het einde van de reis om dit te ontdekken zoals Jeroom Snelders in het tv-programma ‘Boris’." 

 

Wat je moet weten over de campers van Fraserway in Canada

Goed om te weten: de campers van Fraserway zijn niet de goedkoopste, maar wel een van de meest luxueuze die je kan huren. Je krijgt gegarandeerd een mooie, recente camper die maximum 2 jaar oud is. Er is ook heel wat kampeer- en kookmateriaal inbegrepen. Je kan kiezen uit zes ophaallocaties in Oost-Canada of West-Canada, en tussen sommige locaties is one-way huren ook mogelijk. Na een internationale vlucht is een nacht op hotel verplicht voordat je je camper kan ophalen. Fraserway biedt wel een gratis shuttle aan vanaf geselecteerde hotels.

Wil je op reis met een camper in Canada, maar hoeft alle luxe niet voor jou? Kijk dan eens naar de campers van Cruise Canada. Voor wie het erg avontuurlijk wil aanpakken en over gravel roads de wildernis wil intrekken, zijn er de campers van Go North

Wil jij ook op roadtrip in Canada met de camper?

Heb je zin om een roadtrip-avontuur te beleven in Canada, dicht bij de natuur maar toch in luxe? Contacteer dan één van onze Joker-reiskantoren. Zij bezorgen je graag meer informatie en een offerte voor de huur van je camper, of voor een complete reis incl. vliegtickets, hotelovernachting en excursies.

Nuttige links:

Lees meer over de campers van Fraserway >

Ontdek rondreizen met de camper in Canada >

Misschien is dit ook interessant voor jou?