Overslaan en naar de inhoud gaan

De meest sfeervolle en tolerante stad van de Verenigde Staten. Deze twee eigenschappen krijgt San Francisco vaak toegeschreven. Wij vertellen je graag waarom deze stad een tussenstop waard is tijdens je roadtrip!

1. Waag je aan de vele heuvels

San Francisco is gebouwd op maar liefst 43 heuvels. Dat zorgt voor prachtige uitkijkpunten en steile wegen, maar daar zijn gelukkig oplossingen voor!

Neem gewoon de cable car, het handelsmerk van de stad. In het totaal zijn er drie routes die je van noord naar zuid en van oost naar west (of andersom) brengen.

Voor het mooiste uitzicht over de stad ga je naar de Twin Peaks, de op één na hoogste heuvel in San Francisco. Hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge en Alcatraz. 

Met acht scherpe haarspeldbochten is Lombard Street de straat met de meeste bochten van de Verenigde Staten. Deze unieke straat werd bewust zo aangelegd om de steile hellingsgraad te overbruggen. Wat veel mensen niet weten, is dat het bekende deel van deze straat slechts één huizenblok lang is.

2. Voel je happy als een hippie

If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair. Dat werd gezongen tijdens de Summer of Love, het hoogtepunt van de hippiecultuur in de jaren ‘60. Of je nu bloemen in je haar hebt of niet, je kan de positieve sfeer nog steeds voelen in de stad.

Zoek je een alternatief voor de kabeltrams? Neem dan gewoon de (elektrische) fiets! Geniet van een uitdagende tocht naar de Golden Gate Bridge, waar je een prachtig uitzicht hebt over de baai van San Francisco. Wanneer je de brug verlaat, kom je in het schilderachtige stadje Sausolito, een ideale plaats om even uit te rusten.

Voor een mengelmoes van culturen, hippe winkels en vooral indrukwekkende muurschilderingen moet je in Mission District zijn. Dit is de hipste wijk van San Francisco.

Het hoogtepunt van de hippiecultuur vind je in de wijk Haight Ashbury. Hier loop je vandaag de dag nog steeds aparte mensen tegen het lijf. Ook de alternatieve winkeltjes in deze buurt trekken je aandacht.

3. Waan je op een filmset

Door het bijzondere karakter van de stad is het geen wonder dat er verschillende films en series werden opgenomen. Ook door de diversiteit van de verschillende wijken krijg je soms het gevoel dat je op een filmset staat. 

De Painted Ladies, gekleurde Victoriaanse herenhuizen, waren in de jaren ’90 het decor van de populaire serie Full House. Ze zijn gelegen aan het park Alamo Square, de perfecte plaats voor een leuke fotostop en een rustmoment dus.

Ook een bezoek aan Pier 39 mag niet ontbreken. Door de vrolijke sfeer, de vele attracties en de straatmuzikanten, krijg je hier een echt Disney-gevoel. Aan de waterkant kan je zeehonden spotten die er het hele jaar door genieten van de zon en de aandacht.

Het bijzondere Palace of Fine Arts werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1915 en kan je vanuit verschillende plekken in de stad zien liggen. Wanneer je langs de hoge zuilen loopt, lijkt het even alsof je in Italië bent.

4. Struin de winkelstraten af

Van kleine souvenirwinkeltjes tot grote luxemerken, San Francisco heeft mogelijkheden voor alle shopliefhebbers.

Chinatown in San Francisco is de op één na grootste Chinese wijk van de Verenigde Staten. Wanneer je door de indrukwekkende toegangspoort loopt, zie je de vele lampionnen, uithangborden en souvenirwinkeltjes. Deze straat is dus the place to be om een leuke snuisterij op de kop te tikken.

Union Square is een plein op wandelafstand van Chinatown en is het belangrijkste winkelgebied van de stad. Hier vind je naast de bekende winkelketens ook talloze restaurants en cafés.

Denk jij aan een roadtrip doorheen de West-USA? Vergeet dan zeker deze vier redenen niet bij het plannen van je reis!

Misschien is dit ook interessant voor jou?