Overslaan en naar de inhoud gaan

Dat de Verenigde Staten en Canada populaire bestemmingen zijn, weten we bij Joker al langer. Regelmatig trekken er Joker-collega's op uit om deze landen van binnen én buiten te leren kennen. Lotte reisde gewapend met poncho en haar camera richting de Niagara Falls. Zo ontdekte ze dat een rugzak met droge reservekledij essentieel is en dat er wel meer dan één manier bestaat om de kracht en omvang van de bekendste watervallen ter wereld te ontdekken. 

De Niagara Falls anders bekeken
 

1. A flight with a helicopter

Lotte was gewaarschuwd. Je zou wel eens misselijk kunnen worden tijdens de vlucht. Gelukkig is ze daar van gespaard gebleven. Als eerste vlucht in een helikopter kon dit wel tellen. Met maximaal 6 personen ga je aan boord. De vlucht duurt ongeveer 10 minuten. Er wordt uitleg gegeven in het Engels maar je bent zo afgeleid door het uitzicht dat je eens aan de grond, niets herinnert van wat werd gezegd.

Een bijzonder indrukwekkende ervaring! Echt de moeite! Ik zou dit wel combineren met één van de andere excursies zodat je de watervallen vanuit verschillende invalshoeken kan zien.

2. Voyage to the Falls Boat Tour

Paniek want die boten gaan wel héél dicht langs de watervallen. Je wordt voorzien van een filterdunne én recycleerbare poncho met kap die je voor de natte nevel beschermt. De boottocht duurt ongeveer 15 minuten en ook hier krijg je een uitleg te horen in het Engels. Hoe dichter bij de watervallen, hoe extremer de luchtverplaatsingen. Het gedonder van de watervallen is enorm en het varen in de mist geeft het geheel iets bijzonder. Met deze tour vertrek je aan de Canadese kant en krijg je een extreem mooi zicht op de Niagara Gorge en alle watervallen die Niagara rijk is. 

3. Behind the falls

Een tocht waar je een bijzonder goede indruk krijgt van de Canadese zijde van de Niagara Falls. Op je eigen tempo kan je de tunnel verkennen die achter de watervallen doorloopt. Er zijn 2 uitkijkpunten waar je de kracht van het water ziet, voelt en hoort. Ook hier ontvang je weer een tijdloze poncho. Eens je buiten de tunnel bent, sta je letterlijk naast een metershoge waterval en besef je waarom er hier elektriciteit wordt opgewekt. Hoe dichter, hoe natter! Laat dat het motto zijn van de laatste 2 excursies!  

De Niagara Falls in een notendop

 • de watervallen vormen de natuurlijke grens tussen de Verenigde Staten (New York) en Canada (Ontario)
 • het is niet de hoogte van ca. 57 m die imponeert maar vooral de breedte van de watervallen
 • er zijn 3 watervallen in totaal: de bekende Horesehoe Falls (ca. 730 m breed) langs Canadese zijde, de American Falls (ca. 320 m breed) en het kleinere Bridal Veil 
 • beide landen hebben nog steeds eindeloze discussies over wie de watervallen toebehoort (erosie zorgt voor wijzigingen over de grenzen heen)
 • de regio is zo populair dat het geheel op een groot pretpark lijkt
 • ze zijn één van de krachtigste watervallen ter wereld 

Tips en weetjes van Lotte voor een bezoek aan de watervallen

 • Als je blijft overnachten in de buurt, overweeg dan Niagara-on-the-lake. Een gezellig stadje met enkele winkels en wat restaurants.
 • De gekleurde poncho's die je krijgt, hebben een betekenis. Met een rode poncho zit je op een Canadese boot, met een blauwe op een Amerikaanse. De gele poncho krijg je als je voor een wandeling achter de watervallen kiest.
 • Draag ofwel sandalen, ofwel schoenen die waterdicht zijn of nat mogen worden. Bij voorkeur beter een short dan een lange broek.
 • Ben je van plan om van héél dichtbij het water te trotseren, voorzie dan droge reservekledij.  Hoe meer je langs de rand staat op de boot, hoe groter de kans om doorweekt terug te keren.
 • Normaal word je dus écht niet luchtziek in een helikopter. Maar als je er gevoelig aan bent, kan je misschien tijdig een pilletje nemen tegen reisziekte.
 • Vooraan in de helikopter zitten, is altijd beter. Just saying!
 • 's Avonds trakteren de falls nog op een mooi lichtspektakel. Van eind mei tot begin oktober krijg je er rond 22u00 nog eens een magisch vuurwerk bovenop. Zeiden we al dat het een tikkeltje weg heeft van een groots themapark? 

Misschien is dit ook interessant voor jou?