Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanneer de bladeren aan de bomen rood, oranje en geel kleuren, begint de Indian Summer in Oost-Canada. De warme en zonnige herfst zorgt er in september en oktober voor prachtige natuurbeelden.

Oost-Canada biedt een perfecte mix tussen hippe en gezellige grootsteden, prachtige natuur die je kan bewonderen tijdens wandelingen in verschillende nationale parken en outdoor-activiteiten

Joker stippelde drie reisroutes uit voor een individuele rondreis in deze regio, een onvergetelijke trip op maat van jouw gezelschap! 

1. Cruising the Canadian East (21 dagen)

Deze rondreis is een combinatie van cultuur en natuur. Je start in de metropool Toronto en rijdt richting Huntsville naar het Algonquin Provincial Park. Met zijn 3.000 meren is Algonquin de perfecte plek voor een meerdaagse kanotocht met kamperen. Je ontdekt de natuur van heel dichtbij. Van op het water kan je genieten van de magische kleuren van de bomen én elanden spotten.

Nadien rij je door naar Ottawa, de hoofdstad van Canada om te genieten van de gezellige barretjes en restaurants of te wandelen langs de uitgestrekte boulevards. Op naar Parc National du Mont-Tremblant, dit woud staat vol esdoorns en gele berken. Fiets, wandel of kajak langs riviertjes en watervallen en bewonder de natuurpracht.

Ook het historische Québec City, Montréal en de vele gezellige dorpen staan op de planning. Neem de tijd voor een mountainbiketocht door de Saguenay Fjord, te vissen of kajakken in Parc Aventures Cap Jaseux en bezoek de Zoo van St. -Félicien. Als kers op de taart is de fenomenale Niagara Falls de mooiste afsluiter van deze rondreis.

Bekijk de voorbeeldroute >>

2. Canada – Explorers Route (17 dagen)

Deze route leidt je langs de minder bekende regio’s van de provincie Quebec. Als je wil genieten van de prachtige natuur zonder al te veel toeristen dan is dit de rondreis voor jou! Je start in de grootstad Montréal en trekt dan verder naar het Nationale Park Tremblant. Daar wandel je via de Windigo Falls naar Mont-Laurier, de place-to-be voor vissers en kanoërs.

In Parc National d’Aiguebelle kan je te voet op verkenning gaan, maar ook met de kano of SUP. Zo kan je unieke foto’s nemen van het prachtige kleurenpalet vanop het water.

Ook niet te missen is het Obadjiwan-Fort Témiscamingue National Historic Site met een uitgestrekt bos, strand, handelspost en inheemse cultuur. Je leert er alles over de geschiedenis van de bondhandelaars. Ook breng je een bezoek aan Park National d’Opémican en Agonquin.

Als afwisseling brengt deze route je ook naar de steden Ottawa en Gatineau. In het Gatineau Park kan je een gezellige fietstocht maken. Je laatste nacht slaap je in een rustieke lodge omringd door natuur in Duhamel.

Bekijk de voorbeeldroute >>

3. Canada – Cruising Québec (21 dagen)

Vanuit Montréal vertrekt deze rondreis 21 dagen lang doorheen Québec. Na de stad duik je de beboste heuvels van Tremblant in. Geniet van de prachtige valleien en bewonder de kabbelende riviertjes en watervallen. Reis nadien verder naar Ste-Rose-du-Nord. Je overnacht in een rustige omgeving met een waanzinnig zicht op de Sagueney Fjord, de meest zuidelijke fjord ter wereld.

Vanuit Tadoussac neem je de boot naar Mantane, met wat geluk spot je walvissen onderweg! Klaar om Gaspésie National Park te ontdekken. Je kan naar de uitzichtposten klimmen voor een adembenemend uitzicht op de Chic-Choc Mountains.

Vervolgens zet je de reis verder langs de kustlijn van Gaspésie schiereiland. Las een stop in voor het Forillon National Park. Dit park verschilt erg van de andere parken met duinen en kalkstenen kliffen. De rots Percé is de bezienswaardigheid hier, hij is zo’n 438 m lang, 90 m breed en 88 m hoog! De rondreis eindigt in het gezellige Québec City.

Bekijk de voorbeeldroute >>

Fall Foliage Map

Helemaal verkocht door deze beelden en voorbeeldroutes door Oost-Canada? Als je kiest voor een reis tijdens de Indian Summer dan kan je op de website van Bonjour Québec de Fall Foliage tracker in de gaten houden. Deze tracker geeft informatie over waar de kleuren goed te zien zijn tijdens deze periode.

Misschien is dit ook interessant voor jou?