Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepsreizen

Individuele rondreizen

Individuele reizen met huurwagen

Vluchten naar Kosovo

Er zijn op dit moment geen promotarieven beschikbaar. We onderhandelen wekelijks met de beste luchtvaartmaatschappijen om voordelige vliegtickets aan te bieden. In de tussentijd loont het zeker je Joker-reiskantoor te contacteren voor een vluchtvoorstel op maat!

Partners

Over  Kosovo

Geografie

Kosovo grenst aan Albanië, Macedonië, Montenegro en Servië en heeft een totale oppervlakte van 10.887 km2. De belangrijkste steden van Kosovo zijn Pristina, Peja, Pirzen en Gjakova. De hoofdstad Pristina telt de meeste inwoners.

Fauna en flora

Kosovo heeft zowel op het gebied van natuur als cultuur bezienswaardigheden. Zoals watervallen, enorme natuurgebieden, prachtige steden, kloosters en moskeeën. De Rugova vallei en de Mirusha watervallen zijn de populairste.

Staatsvorm

De president Kosovo is sinds 7 april 2016, Hashim Thaci. De eerste minister is sinds 9 september 2017 Ramush Haradinaj.

De president wordt verkozen voor 5 jaar door 2/3 van de stemmen te halen. Als de kandidaat in de eerste en tweede stemronde geen 2/3 haalt wordt er bij de derde stemming de kandidaat met de meeste stemmen verkozen.

Bevolking

Sinds de onafhankelijkheid van Kosovo in 2008 heeft de republiek een eigen vlag. De Kosovaarse vlag is blauw en geel of goud. De zes sterren op de vlag vertegenwoordigen de zes etniciteiten binnen Kosovo: Albanezen – ruim negentig procent -, Serviërs, Bosniërs, Turken, Gorani en Roma.

Economie

Het gaat niet zo goed met de economie van Kosovo. De inwoners zijn de minst rijke van Europa, en er is een algemene werkloosheidsgraad van 31%. De werkloosheidsgraad bij jongeren ligt nog hoger namelijk 61%, dit zegt veel als men weet dat de gemiddelde leeftijd 26 jaar is.

Religie

De meeste Kosovaren hebben een moslimachtergrond, het gaat wel voornamelijk om en zeer gematigde vorm van de Islam. Voor de meeste inwoners staat de Albanese etniciteit boven de religieuze achtergrond. Een aantal procent van de Kosovaren is Rooms – Katholiek.

Lokale gebruiken en gewoonten
Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met België.

Elektriciteit

In Kosovo worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in België.

Veiligheid

In Kosovo kan doorgaans veilig gereisd worden voor zover de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden, je moet alleen oppassen in het verkeer.