Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeeptour in Monument Valley (2.5u)

“The Land of the Long Shadows”: dat wordt de setting van deze excursie door Monument Valley. Tijdens deze 2.5 uur durende tocht rij je in comfortabele, moderne jeeps langs fascinerende natuurfenomenen en krijg je een schat aan historische informatie. De gidsen zijn immers lokale Navajo’s die opgegroeid zijn in en rond het gebied van Monument Valley. Zij zijn dé woordvoerders van hun regio, met hun interessante weetjes en kennis van niet te missen plekjes. Ze zijn trots op hun cultuur en geschiedenis en delen graag hun verhalen met de deelnemers aan de tour. Tijdens de tocht stop je om nostalgische panorama’s te bewonderen waar ooit John Ford, John Wayne en  ettelijke andere historische figuren van de Southwest hun opwachting maakten. 

De tour bestaat uit een lus van zo’n 30 km in Monument Valley, en alle beroemde “monumenten” staan op het programma: East en West Mittens Viewpoint, John Ford’s Viewpoint, Three Sisters Viewpoint, Totem Pole Viewpoint en North Window Viewpoint.

Praktisch

De jeeptour vertrekt dagelijks om 13u30, van april tot en met september.

Prijs

Volwassene Kind (0-11 jaar)
€74 €50

Deluxe Jeeptour in Monument Valley (3.5u)

Een uitbreiding op de tour van 2.5u, naar meer afgelegen gebieden. Na een demonstratie van de Navajo tapijtwevers, is het tijd voor de gekende fotostops bij de The Mittens, John Ford’s Point, Three Sisters, North Window, Totem Pole, Yei Bi Cheis en Artist’s Point. Daarna rij je door naar het meer afgelegen gebied van de Anasazi Petroglyps en enkele indrukwekkende rotsformaties zoals Ear of the Wind, Sun’s Eye, Moccasin Arch en Big Hogan Arch.  

Praktisch

01/03 tot 31/03: dagelijks vertrek om 8u00 en 15u15

01/04 tot 30/09: dagelijks vertrek om 8u00 en 16u00

01/10 tot 31/10: dagelijks vertrek om 8u00 en 15u15

Prijs

Volwassene Kind (0-11 jaar)
€88 €55

Meer USA?

Krijg je maar niet genoeg van de USA? Bekijk dan zeker ook onze individuele programma's. Meer excursies en activiteiten vind je op de overzichtspagina 'Excursies en activiteiten in West-USA'.