Overslaan en naar de inhoud gaan

1. Classic jeeptour in Monument Valley (2.5h)

“The Land of the Long Shadows”: dat wordt de setting van deze excursie door Monument Valley. Tijdens deze 2.5 uur durende tocht rij je in comfortabele, moderne jeeps langs fascinerende natuurfenomenen en krijg je een schat aan historische informatie. De gidsen zijn immers lokale Navajo’s die opgegroeid zijn in en rond het gebied van Monument Valley. Zij zijn dé woordvoerders van hun regio, met hun interessante weetjes en kennis van niet te missen plekjes. Ze zijn trots op hun cultuur en geschiedenis en delen graag hun verhalen met de deelnemers aan de tour. Tijdens de tocht stop je om nostalgische panorama’s te bewonderen waar ooit John Ford, John Wayne en  ettelijke andere historische figuren van de Southwest hun opwachting maakten. 

De tour bestaat uit een lus van zo’n 30 km in Monument Valley, en alle beroemde “monumenten” staan op het programma: East en West Mittens Viewpoint, John Ford’s Viewpoint, Three Sisters Viewpoint, Totem Pole Viewpoint en North Window Viewpoint.

Praktisch

  • Duur: 2.5 uur
  • Dagelijks mogelijk van april tot en met september
  • Vertrek om 13:30
  • Fooi niet inbegrepen

 

Prijs

Volwassene Kind (0-11 jaar)
€ 91 € 66

2. Deluxe Jeeptour in Monument Valley (3.5h)

Een uitbreiding op de tour van 2.5u, naar meer afgelegen gebieden. Na een demonstratie van de Navajo tapijtwevers, is het tijd voor de gekende fotostops bij de The Mittens, John Ford’s Point, Three Sisters, North Window, Totem Pole, Yei Bi Cheis en Artist’s Point. Daarna rij je door naar het meer afgelegen gebied van de Anasazi Petroglyps en enkele indrukwekkende rotsformaties zoals Ear of the Wind, Sun’s Eye, Moccasin Arch en Big Hogan Arch.  

Praktisch

  • Duur: 3.5 uur
  • Dagelijks mogelijk
  • Voorkeur vertrekuur door te geven bij boeking
  • Fooi niet inbegrepen
  jan - feb mrt apr - sep okt nov - dec
Voormiddag 08:00 08:00 08:00 08:00 08:00
Namiddag 14:30 15:15 16:00 15:15 14:30

 

Prijs

Volwassene Kind (0-11 jaar)
€ 104 € 79
Een jeeptour is een absolute aanrader bij een bezoek aan Monument Valley. Als je Monument Valley op eigen houtje bezoekt, dan rij je over de zanderige Valley Drive. Let daarmee op, want ongevallen op zandwegen zijn bij de meeste autoverhuurbedrijven niet gedekt. 

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursie kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in West-USA'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!

Perfect te combineren met een van onderstaande reizen

Empty