Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis met je eigen wagen in Schotland vind je alles wat je er denkt te vinden: lekkere whisky, charmante dorpen en steden, mysterieuze kastelen en ongerepte natuur. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van Edinburgh en ontdek de rijke geschiedenis van de regio. Tot rust komen doe je met een heerlijk glas Schotse whisky in de hand.

Voor dit programma werken wij samen met een gespecialiseerde partner (IM)

De hoogtepunten van deze reis

Loch Ness

Maak kennis met de mythe van Loch Ness.

Schotland Highlands

Rijd over de mooiste panoramische autoroute van Schotland.

Edinburgh

Ontdek de imposante landhuizen, mysterieuze kastelen en charmante dorpjes.

Programma

Programma

A Dag 1-3
Edinburgh

Bij aankomst in Edinburgh pik je na je vlucht je huurwagen op. Je begint je Schotland ervaring in Edinburgh, de stad met twee gezichten. De Oude Stad wordt gekenmerkt door zijn kleine straatjes en enge huizen terwijl de Nieuwe Stad die uit 1800 dateert bekend staat om zijn elegante gebouwen in Georgische stijl.

Na je eerste ontbijt ga je op ontdekking in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. De meest gekende bezienswaardigheden zijn Het Kasteel, het Royal Britannia Yacht en Holyrood Palace.

Vandaag, dag 3, ga je op ontdekking in de omgeving van Edinburgh. Op slechts 25 minuten van de stad bevindt zich het 15de eeuwse Rosslyn Chapel, de plaats waar volgens sommigen de Heilige Graal verborgen zou zijn. Daarna rijd je verder naar Peebles. In de namiddag kan je het oudste huis van Schotland bezoeken. Traquair House werd gebouwd in 1107 en staat bekend om zijn romantische sfeer. Dit was het voormalige jachthuis van de Schotse koningen en ook de plaats waar Mary, Queen of Scots verbleef in 1566. Daarna keer je terug naar Edinburgh voor je overnachting.

Overnachting in Edinburgh.

 

B Dag 4
Van Edinburgh naar Aberdeen
200 km  -  02u35

In de ochtend rijd je naar Perth, een Romeinse nederzetting die gesticht werd in de 1ste eeuw aan de oevers van de rivier de Tay. Het compact centrum wordt gekenmerkt door mooie winkels en gezellige cafés met terrasjes. Je brengt een bezoek aan Scone Palace, een weelderig ingericht landhuis uit de 9de eeuw en de plaats waar de Schotse koningen zich lieten kronen. In de namiddag, vertrek je naar Glamis voor een bezoek aan het gelijknamig kasteel. Het is eigenlijk een middeleeuwse donjon dat uitgegroeide tot een paleis met een fraai park. Daarna rijd je verder naar Aberdeen.

Overnachting in Aberdeen.

C Dag 5
Van Aberdeen naar Inverness
180 km  -  02u45

Na het ontbijt rijd je richting het Westen verder naar Speyside. Deze regio staat bekend als bakermat van de whiskyproductie. Voordat je begint met het whiskyproeven, stop je best even aan de kathedraal in Elgin. Het werd gebouwd in 1506, maar bleef 100 jaar lang ongebruikt. In de namiddag kan je de Glenfiddich distillery in Dufftown bezoeken. Daarna rijd je verder naar Inverness.

Overnachting in Inverness.

D Dag 6
Van Inverness naar Loch Ness en Fort William
110 km  -  01u45

Vandaag ga je het mysterie van Loch Ness en zijn befaamde monster ophelderen. Op de oevers van Loch Ness bevindt zich het grootste kasteel van Schotland, wat ook een uitstekende plaats om de diepe wateren van Loch Ness te bewonderen. Dit kasteel dateert uit de 14de eeuw en werd in 1692 door de Jacobieten verwoest. In de namiddag kan je een uur lang genieten van een cruise op het meer van Loch Ness (vertrek vanuit Fort Augustus). Later vervolg je je route naar Fort William via de Weg van de IJlanden, ook bekend als de mooiste weg van Schotland en om de bekende Jacobite stoomtrein.

Overnachting in Fort William.

E Dag 7
Van Fort William naar Glen Coe en Loch Lomond
125 km  -  01u45

Vandaag rijd je verder richting het Zuiden naar Glen Coe, waar in 1692 een bloedbad werd aangericht toen Wilhelm van Oranje Schotland probeerde te veroveren. Daarna rijd je verder zuidwaarts naar Rannoch Moor in Crianlarich. In de namiddag passeer je de grootste Loch van Schotland, Loch Lomond. Hier kan je genieten van een cruise van een uur.

Overnachting bij Loch Lomond.

E Dag 8
Van Loch Lomond naar Glasgow
60 km  -  00u50

Vandaag rijd je naar Glasgow om deze architectuurstad, die bekend staat om zijn industrie en handel, te ontdekken. In de 6de eeuw importeerde bisschop Mungo de kerstening in deze stad. Je kan de kathedraal, the Burrell Collection en het Museum van Moderne Kunst bezoeken. In de namiddag is een bezoek aan het Glasgow Science Centre en het St. Mungo’s museum zeker de moeite waard.

Overnachting in Glasgow.

F Dag 9
Van Glasgow naar Edinburgh
65 km  -  00u45

Vandaag rijd je terug naar Edinburgh om je huurwagen in te leveren en Schotland te verlaten met het vliegtuig.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 8 overnachtingen in de vermelde of een gelijkwaardige accommodatie op basis van kamer met ontbijt.
 • Huurwagen 8x 24 uur, type Vauxhall Astra of gelijkwaardig type

Niet inbegrepen

 • Vluchten

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en maaltijden (behalve ontbijt)

 • De excursies

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Lijst van hotels

Budget (B&B's)

 • B&B Dunhallin (of gelijkwaardig)
 • B&B Edencoille (of gelijkwaardig)
 • B&B The Old School (of gelijkwaardig)

Comfort (3* hotels)

 • Brooks hotel (of gelijkwaardig)
 • Eberdeen Douglas hotel (of gelijkwaardig)
 • Craigmonie hotel (of gelijkwaardig)
 • Cruachan hotel (of gelijkwaardig)
 • Poppies hotel (of gelijkwaardig)
 • BW City Glasgow hotel (of gelijkwaardig)

Deluxe (4* hotels)

 • Bonham hotel (of gelijkwaardig)
 • Mercure Aberdeen Ardoe (of gelijkwaardig)
 • Kingsmills hotel (of gelijkwaardig)
 • Corriegour lodge (of gelijkwaardig)
 • Roman Camp (of gelijkwaardig)
 • Sherbrooke castle (of gelijkwaardig)

Wat je moet weten over deze reis

Over Verenigd Koninkrijk

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren