Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis verken je de drijvende tuin Madeira op je eigen ritme en geef je je ogen de kost tijdens je tocht doorheen de ongerepte natuur. Alvorens af te dalen naar het groene zuiden, ontdek je het ruige noorden met steile kliffen en scherpe rotspunten. De couleur locale opsnuiven doe je in de hoofdstad Funchal en charmante dorpjes zoals Santana.

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

levada madeira

Volg de slingerende waterwegen of levadas tijdens je wandelingen door de bossen en over de bergen.

Pico de Arieiro Madeira

Beklim de Pico de Arieiro en geniet van adembenemende vergezichten.

Camara dos Lobos Madeira

Bewonder het schilderachtige Câmara dos Lobos.

Programma

Programma

A Dag 1
Van Funchal naar São Vicente

Je geniet al van een prachtig uitzicht op het bloemeneiland van bij de landing op de indrukwekkende landingsbaan, die in zee uitgebouwd is. Haal de huurwagen op en rijd langs de Via Rapida en Serra d’Agua naar São Vicente. Je rijdt hier door een afwisselend landschap van donkergroene wouden, terrassen en bizarre rotsformaties.


Je verblijft drie nachten in São Vicente of omgeving.

B Dag 2-3
São Vicente

Langs de prachtige noordkust zijn er talrijke indrukwekkende uitkijkpunten en pittoreske dorpjes. Santana staat bekend om de kleurrijke driehoekige huisjes met rieten daken en in Porto Moniz en het minder drukke Seixal kan je zwemmen in natuurlijke zwembaden. We stellen hieronder enkele mooie wandelingen voor in deze regio:


Levada da Silveira (Queimadas, 10km, 3 à 4 uur, gemakkelijk)
PR1.2 - Vereda do Pico Ruivo (Achada do Teixeira, 5,5km, 1 à 2uur, gemakkelijk)
PR18 - Levada do Rei (São Jorge, 10km, 3 à 4 uur, gemakkelijk)
PR14 - Levada dos Cedros (Fanal, 11km, 3 à 4 uur, gemakkelijk)
PR6 - Levada das 25 Fontes + PR6.1 - Levada do Risco (Rabaçal, 11km, 3 à 4 uur, gemiddeld)

C Dag 4
Rit naar Funchal

In de hoofdstad van Madeira kan je een bezoek brengen aan de Sé (kathedraal), talrijke musea, het São Tiago fort of de botanische tuin. Met de kabelbaan kan je naar Monte voor een bezoek aan de bedevaartkerk Nossa Senhora do Monte, de beschermheilige van Madeira, en de botanische tuin Monte Palace. Afdalen kan met een avontuurlijk ritje langs de openbare weg in een toboggan, een rieten mand op houten glijders. Couleur locale kan je opsnuiven in het overdekte marktgebouw aan de haven. Je vindt er een ruim aanbod aan groenten, exotisch fruit, kleurrijke bloemen en vers gevangen vis. Vergeet ook niet één van de 4 soorten madeirawijn te proeven in een adega. In de verkeersvrije kern rond de kathedraal is het heerlijk rondslenteren en de jachthaven aan de Avenida do Mar, met vele visrestaurants, is ideaal voor een avondwandeling. Je verblijft de volgende vier nachten in Funchal.

D Dag 5-6
Vrij verblijf in Funchal

Enkele suggesties voor excursies:
- Ponta de São Lourenço, aan de oostkust van het eiland wordt gekenmerkt door steile kliffen en vormt een indrukwekkend natuurgebied. Het schrale landschap staat in schril contrast met het bosrijke binnenland. Het schiereiland is te voet te verkennen via de populaire wandelroute PR8 - Vereda de São Lourenço (7.2 km, 2 à 3 uur, gemiddeld).
- Via het uitkijkpunt van Eira do Serrado bereikt u Curral das Freiras (‘schuilplaats van de nonnen’), een spectaculair dal omgeven door spitse bergtoppen. Van de overvloed aan tamme kastanjes rond het dorp wordt zoet brood en likeur gemaakt. Beide lekkernijen zijn te proeven in de plaatselijke cafés.
- Via de Poiso-pas, begroeid met eucalyptus en laurier, ga j naar de imposante pieken van Pico de Arieiro en Pico Ruivo. Op de top kijk je uit op indrukwekkende bergruggen en steile rotswanden.
- Wandelingen:
PR11 - Vereda dos Balcões (Ribeiro Frio, 3km, 1 uur, zeer gemakkelijk)
Ribeiro Frio – Chão das Feiteiras (Ribeiro Frio, 7,5km, 2 à 3 uur, gemiddeld)

E Dag 7
Zuidkust: Calheta - Ponta do Sol - Câmara de Lobos

De zonnige zuidkust is een welvarende regio met rijke landbouwgebieden, wijngaarden, bananenplantages en er zijn talrijke uitkijkpunten. Een rit langs de kust brengt je naar Calheta, een populair dorpje omwille van het (aangelegde) zandstrand en de stokerij van witte rum. Naast honing en citroen is dat een van de ingrediënten van het lokale drankje poncha. Ponta do Sol is een dorp met nostalgische charme. Bij de adembenemende zeeklif Cabo Girão kan je via een glazen platform naar beneden kijken vanop de hoogste klif van Europa. Câmara dos Lobos is een aangenaam vissersdorp en werd vaak geschilderd door Winston Churchill.

H Dag 8
Funchal

Geniet van je laatste uren op het bloemeneiland alvorens je huurwagen in te leveren en terug huiswaarts te keren.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Overweeg een upgrade van je huurwagenPrijs op aanvraag
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

Inbegrepen

• 7 overnachtingen in een dubbele kamer met ontbijt:

 • 3 nachten in een standaard kamer met zeezicht in Estalagem Do Vale 4*, São Vicente
 • 4 nachten in een standaard kamer met zijzeezicht in Hotel Golden Residence 4*, Funchal

Niet inbegrepen

 • Vluchten - Vraag naar onze best beschikbare tarieven bij je reservatie
 • Huurwagen
 • Reisverzekering
 • Alle maaltijden (behalve ontbijt)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren