Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis verken je de drijvende tuin Madeira op je eigen ritme en geef je je ogen de kost tijdens je tocht doorheen de ongerepte natuur. Alvorens af te dalen naar het groene zuiden, ontdek je het ruige noorden met steile kliffen en scherpe rotspunten. De couleur locale opsnuiven doe je in de hoofdstad Funchal en charmante dorpjes zoals Santana.

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

Pico de Arieiro Madeira

Beklim de Pico de Arieiro en geniet van adembenemende vergezichten.

levada madeira

Volg de slingerende waterwegen of levadas tijdens je wandelingen door de bossen en over de bergen.

Camara dos Lobos Madeira

Bewonder het schilderachtige Câmara dos Lobos.

Programma

Programma

A Dag 1
Van Funchal naar São Vicente

Reeds bij het landen op de indrukwekkende landingsbaan die in zee uitgebouwd is, geniet je van een fascinerend uitzicht op het bloemeneiland. Je haalt de huurwagen op en rijdt naar São Vicente (40 minuten) doorheen een afwisselend landschap van donkergroene wouden, terrassen en bizarre rotsformaties.

Overnachting in São Vicente 

B Dag 2
São Vicente

Het boomloze landschap van het meest oostelijke punt Ponta de São Lourenço is gekenmerkt door steile kliffen. Het staat in schril contrast met het bosrijke binnenland. Santana staat bekend om de kleurrijke driehoekige huisjes met rieten daken. Caniçal was ooit het centrum van de walvisvangst en is nog steeds een drukke vissershaven.

Overnachting in São Vicente

C Dag 3
Van São Vicente naar Estreito da Calheta

De spectaculaire weg naar Porto Moniz is uitgehouwen uit de kliffen en leidt je door tunnels en langs watervallen. Het enige dorp onderweg is Seixal dat voornamelijk leeft van de visserij en druiventeelt. Porto Moniz heeft als belangrijkste attractie de in lavarotsen uitgeslepen natuurlijke zwembaden.

Overnachting in Estreito da Calheta

Dag 5
Van Estreito da Calheta naar Funchal

De zonnige zuidkust is een welvarende regio met rijke landbouwgebieden. Je bereikt Funchal via Ponta do Sol, een dorp met nostalgische charme, de adembenemende zeeklif Cabo Giräo en Câmara dos Lobos. Dit vissersdorp werd vaak geschilderd door Winston Churchill.

Overnachting in Funchal

Dag 6
Funchal

Via de Poiso-pas, begroeid met eucalyptus en laurier, rijd je naar de imposante en hoge pieken van Pico de Arieiro en Pico Ruivo. Op de top kijk je uit op indrukwekkende bergruggen en steile rotswanden. In de hoofdstad kan je tijd maken om een bezoek te brengen aan de Sé of kathedraal, talrijke musea of het São Tiago fort. Met de kabelbaan kan je naar Monte voor een bezoek aan de bedevaartkerk Nossa Senhora do Monte, de beschermheilige van Madeira en de botanische tuin Monte Palace. Afdalen kan met een avontuurlijk ritje langs de openbare weg in een toboggan, een rieten mand op houten glijders.

Of je kan een bezoek brengen aan  Curral das Freiras, of ‘schuilplaats van de nonnen’, een spectaculair dal omgeven door spitse bergtoppen. Van de overvloed aan tamme kastanjes rond het dorp wordt zoet brood en likeur gemaakt. Beide lekkernijen zijn te proeven in de plaatselijke cafés.

Overnachting in Funchal

Dag 7
Funchal

Couleur locale kan je opsnuiven in het overdekte marktgebouw aan de haven. Je vindt er een ruim aanbod aan groenten, exotisch fruit, kleurrijke bloemen en vers gevangen vis. Vergeet ook niet één van de vier soorten Madeira wijn te proeven in een adega. In de verkeersvrije kern rond de kathedraal is het heerlijk rondslenteren en de jachthaven aan de Avenida do Mar met vele visrestaurants is ideaal voor een avondwandeling.

Overnachting in Funchal

D Dag 8
Funchal

Geniet van je laatste uren op het bloemeneiland alvorens je huurwagen in te leveren en terug huiswaarts te keren.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een dubbele kamer met ontbijt
 • Huurwagen 7x24 uur, type Opel Corsa of gelijkwaardig

Niet inbegrepen

 • Vluchten - Vraag naar onze best beschikbare tarieven bij je reservatie
 • Reisverzekering
 • Alle maaltijden (behalve ontbijt)

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Lijst van hotels

 • Estalagem Do Vale 4*, São Vicente
 • Quinta das Vinhas, Estreito de Calheta
 • Alto Lido 4*, Funchal

Wat je moet weten over deze reis

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren