Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze roadtrip langs de hoogtepunten van Portugal, brengt je van Porto, de toegangspoort tot de prachtige Douro-vallei, naar het charmante Lissabon. In het binnenland ontdek je zowel de bekende steden zoals Evora en Fatima als enkele goed bewaarde geheimen. Geniet van de adembenemende natuur, de charmante dorpjes en de heerlijke wijn. 

Voor dit programma werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

guimaraes

Bezoek het kloppend hart van historisch Portugal in de culturele driehoek Tomar, Batalha en Alcobaça .

douro vallei portugal

Geniet van de prachtige uitzichten over de idyllische valleidorpjes tijdens je rit door de Douro vallei.

lissabon portugal

Verken het karaktervolle Lissabon

Programma

Programma

A Dag 1
Porto

Bij aankomst in de luchthaven neem je een taxi of de metro naar het centrum. Je huurwagen haal je pas op op dag 3.

Overnachting in Porto

B Dag 2
Porto

Laat je op een wandeling door het historische centrum meeslepen door het bruisende karakter van de stad en haar inwoners. Je ontdekt kronkelige straatjes in de Ribeira wijk, de overdekte Bolhão markt, het Beurspaleis, de barokke Torre dos Clérigos en de winkelstraat Santa Catharina. Door de jaren heen onderging Porto een mix van bouwstijlen, die vandaag in perfecte harmonie zijn met moderne constructies zoals het Casa da Música en het Museum voor Hedendaagse kunst Serralves. Ervaar de charme van beide oevers tijdens een boottochtje langs de vier bruggen. Een bezoek aan één van de vele porthuizen of armazéns die Vila Nova de Gaia domineren is uiteraard een must.

Overnachting in Porto

C Dag 3
Van Porto naar de Douro vallei
125 km

Vandaag haal je de huurwagen op in het stadscentrum (opgelet: op zondag kan dit enkel op de luchthaven). Daarna brengt een prachtige rit door de vallei van de 'gouden' rivier Douro je naar het hart van de wijnstreek. Het is een uniek landschap van steile oevers met duizenden terrassen, traditionele quintas en afgelegen dorpen met kleurrijke festiviteiten. Bezoek een nog actief wijndomein, het pittoreske treinstation van Pinhão of het aantrekkelijke bisschoppelijke stadje Lamego.

Overnachting in de wijnstreek

D Dag 4
Van de Douro vallei naar Coimbra
160 km

Een bezoek aan de universiteitsstad Coimbra loont zeker de moeite. De grootste Romeinse opgraving met prachtige mozaïekvloeren ligt in Conímbriga.

Overnachting in Coimbra .

E Dag 5-6
Coimbra - Tomar
80 km

Rit naar de culturele driehoek Tomar, Batalha en Alcobaça.

De aangename stad Tomar wordt overheerst door de indrukwekkende tempeliersburcht Convento de Cristo. Bezoek ook het fabuleuze kloostercomplex van Batalha, een meesterwerk van Portugese gotiek, het cisterciënzer klooster Santa Maria in Alcobaça (de grootste kerk in Portugal) en de bedevaartsplaats Fátima.

2 overnachtingen in Tomar.

F Dag 7-8
Van Tomar naar Évora
200 km

Reis richting het zuiden en neem de provinciale wegen langs witte dorpen en kleine versterkte stadjes. Évora is een historische parel. Praça do Giraldo, omgeven door elegante arcaden is het centrale plein in de ommuurde UNESCO stad. Naast de Romeinse Diana tempel zijn er talrijke monumentale gebouwen, musea en kerken. Het is aangenaam kuieren langs de bloemrijke steegjes, witte huizen en lekkere restaurantjes.

2 OvernachtingEN in Évora

G Dag 9 en 10
Van Évora naar Lissabon
130 km

Rit naar Lissabon, de kosmopolitische stad aan de Taag gebouwd op verschillende heuvels. De charmante stad is een smeltkroes van culturen en verschillende wijken. Verken de volkse wijk Alfama met kleine taberna’s en het São Jorge kasteel, de geometrische Baixa of benedenstad, de chique winkelstraten in de Chiado en de hippe Bairro Alto. Langs de rivierpromenade staan de Torre de Bélem en het manuelijnse Jerónimos klooster. Het Parque das Naçoes, een restant van Expo ‘98 is een geliefde plek tijdens het weekend met moderne winkelcentra, ruime parken, restaurants, terrasjes en het Oceanário. In de namiddag van dag 9 lever je de huurwagen af in het stadscentrum of aan de luchthaven en neem je taxi nemen naar het hotel. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd en ook taxi’s zijn een goedkope manier om je te verplaatsen. Sintra en de badplaatsen Estoril, Cascais en Guincho zijn vlot bereikbaar per trein.

Twee overnachtingen in Lissabon

H Dag 11
Lissabon

Geniet van je laatste uren in de nostalgische stad Lissabon alvorens terug huiswaarts te keren.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 10 overnachtingen in een standaard dubbele kamer met ontbijt

Niet inbegrepen

 • Vluchten - Vraag naar onze best beschikbare tarieven bij je reservatie
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Toegangsgelden, excursies en persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Lijst van hotels

Comfort

 • 2 nachten Porto Trindade, Porto
 • 1 nacht Quinta da Timpeira, Lamego
 • 1 nacht Vila Gale, Coimbra
 • 2 nachten Vila Gale Collection, Tomar
 • 2 nachten M’Ar de Ar Muralhas, Évora
 • 2 nachten Hotel Lisboa, Lissabon

Deluxe

 • 2 nachten Pousada Rua das Flores, Porto
 • 1 nacht Deifim Doura, Peso da Régua
 • 1 nacht Quinta das Lagrimas, Coimbra
 • 2 nachten Montebelo Mosteiro te Alcabaça
 • 2 nachten M’Ar de Ar Aqueduto, Évora
 • 2 nachten Portobay Liberdade, Lissabon

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren