Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdens deze rondreis door de Algarve liggen alle hotspots binnen handbereik, en dat is meer dan alleen zon, zee en strand. Je ontdekt naast de bekende goudgele kliffen ook de ongerepte gebieden en de rijke geschiedenis van de streek. Dit doe je terwijl je je een weg baant door de uitgestrekte heuvellandschappen. Kortom, een reis die het beste van de Algarve combineert en je alle facetten van de regio laat zien!

Voor deze reis werken we samen met een gespecialiseerde partner (IM).

De hoogtepunten van deze reis

zoutwerkers algarve

Laat de gebaande paden achter je en ontdek een andere kant van de Algarve.

Cabo de São Vicente Algarve

Verken het meest zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de São Vicente.

albufeira algarve portugal

Rust uit op de uitgestrekte zandstranden of in de natuurparken.

Programma

Programma

A Dag 1
Faro - Sagres

Aankomst op de luchthaven in Faro en ophalen van de huurwagen.  Rit naar Sagres.

Verblijf van 2 nachten in het design hotel Memmo Baleeira 4*

 

B Dag 2
Sagres

Sagres is een pittoresk vissersdorp en een ideale uitvalsbasis om de prachtige stranden in de omgeving te verkennen. Enorme kliffen, een vuurtoren, harde wind en een eindeloos uitzicht typeren Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.

 

C Dag 3 en 4
Lagos

Bezoek het stadje Silves, de voormalige hoofdstad van het Moorse rijk in de Algarve en het fabuleus roodgekleurde kasteel. Verder landinwaarts kan je een mooie rit maken door de Serra de Monchique, even halt houden in het kuuroord en vooral genieten van de rust en kalmte in dit paradijselijke toevluchtsoord. Lagos, ooit een belangrijke haven voor de ontdekkingsreizigers om het Afrikaanse continent te verkennen, heeft nog steeds een vissershaven en een grote jachthaven. Tijdens een ontspannend boottochtje heb je een uniek uitzicht op de witte kliffen en grotten van de grillige kustlijn.

Verblijf van 2 nachten in Hotel Costa d’Oiro 4*

D Dag 5, 6 en 7
Olhão/Pechão

Opvallend in de charmante stad Tavira zijn de talrijke kerken en de statige huizen met vierzijdige daken. Dit deel van de Algarve wordt gekenmerkt door lagunes en lange zandstranden die bereikbaar zijn per taxiboot. Het Ria Formosa natuurpark is een waardevol broedgebied voor watervogels. In de zoutpannen en lagunen broeden o.a. flamingo’s, eenden en ooievaars. Breng ook een bezoek aan Loulé, één van de oudste steden in de Algarve met een geanimeerde markthal.

Verblijf van 3 nachten in Quinta dos Poetas 4*

E Dag 8
Faro
30 km

Geniet van je laatste uren op Portugese bodem alvorens de huurwagen in te leveren en terug huiswaarts te keren.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 overnachtingen in een standaard dubbele kamer met ontbijt:
  •  2n dubbel zijzeezicht in Memmo da Baleeira, Sagres
  •  2n Costa d’Oiro, Lagos
  •  3n Quinta dos Poetas, Olhão

Niet inbegrepen

 • Vluchten - Vraag naar onze best beschikbare tarieven bij reservatie
 • Huurwagen
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Annulerings- en reisverzekering

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren