Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze rondreis is ideaal voor reizigers die op een rustiger tempo Nepal willen leren kennen. We zorgen voor sfeervolle hotelletjes in een pittoreske omgeving, een gevarieerd programma met voldoende lokale cultuur afgewisseld met enkele bergwandelingen die voor iedereen haalbaar zijn.

Met een vriendelijke 'Namasté' maak je tijdens je rondreis in een mum van tijd contact met de vriendelijke Nepalese bevolking! (AR)

De hoogtepunten van deze reis

Safari in het Chitwan NP
Chitwan NP

Olifanten en neushoorns spotten in Chitwan NP

Bergwandelingen Nepal
Bergwandelingen Nepal

Drie mooie bergwandelingen met de Himalaya op de achtergrond

Jonge monniken in Bhaktapur

Boeddhistische en hindoeïstische cultuur

Programma

Programma

A Dag 1
Kathmandu

Aankomst in Kathmandu. Op de luchthaven wacht een medewerker van ons lokaal agentschap je op om je naar het hotel te brengen.

Volgens de legenden is Kathmandu in de 10de eeuw gesticht op vraag van de godin Mahalakshmi, maar het is slechts vanaf de 16de eeuw dat de stad wat belang is gaan krijgen. Van de vele bouwwerken die in de 16de en 17de eeuw zijn neergezet, zijn er tot op heden nog heel wat bewaard gebleven in wat men nu de binnenstad noemt. Ondanks het feit dat mensen van het platteland zich massaal in de stad komen vestigen en ondanks (of is het dankzij) het totale gebrek aan investeringen in moderne infrastructuur, heeft Kathmandu – evenals de andere steden in de Kathmandu-vallei -  haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren.

In de namiddag verken je de boeddhistische omgeving van Bodnath, gelegen op wandelafstand van het hotel. Deze  stoepa, mooi gedecoreerd met gebedsvlaggetjes en -molentjes, is een van de grootste ter wereld en ligt aan een levendig plein met winkeltjes, cafeetjes en restaurants.


Welkomstdiner en overnachting in het Via Via Boutique Hotel (A)
(O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal)

B Dag 2
Swayambunath, Kathmandu Bazar en Thamel

Je wordt opgepikt aan je hotel voor een rit naar de boeddhistische stupa Swayambunath, gelegen op de top van een heuvel ten westen van de stad, en een van de populairste en best herkenbare symbolen van Nepal. De tempel wordt ook wel de apentempel genoemd omwille van het grote aantal apen die de heuvel bewaken en de bezoekers ‘entertainen’. De stoepa is omgeven door gebedsvlaggetjes, gebedsmolens, kloosters en heel wat winkeltjes. Vanaf de heuvel heb je bij goed weer een prachtig panorama over Kathmandu.

Vanaf Swayambunath wandel je naar het oude gedeelte van Kathmandu. Met zijn kleine steegjes, drukke marktjes en oude tempels is dit het hart van Kathmandu. In het toeristische centrum van Thamel, met zijn vele restaurants en souvenirswinkels, sluit je de sightseeing tour vandaag af.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O)

C Dag 3
Namobuddha - Dulikhel - Nagarkot

Na het ontbijt rijd je naar Namobuddha (1800 m), een heilige plaats voor boeddhisten. Vanaf dit heiligdom wandel je via rijstterrassen en kleine Nepalese dorpjes naar Dulikhel (1500 m).

12 km, 4,5 à 5 uur wandelen over goed begaanbare paden.

Na de wandeling word je naar Nagarkot gebracht, een populaire toeristische plek in Nepal op 2175 m hoogte. Bij helder weer kan je vanaf hier de belangrijkste pieken van de oostelijke Himalayaketen zien, met inbegrip van Mount Everest. Het spreekt voor zich dat zonsopgangen en -ondergangen vanop deze plek ronduit schitterend zijn.

Overnachting in Club Himalaya (O).

D Dag 4
Nagarkot – Bhaktapur

Rit naar koningsstad Bhaktapur, op een half uurtje van Kathmandu. Onderweg houd je halt voor een wandeling naar een van de oudste tempels van de Kathmandu-vallei, Changu Narayan. De wandeling duurt een uurtje en eindigt met een bezoek aan de tempel.

Verder naar Bhaktapur en bezoek aan de stad. Hier krijg je onmiddellijk het gevoel alsof je teruggaat in de tijd met eeuwenoude traditionele ambachten zoals pottenbakkerij, houtsnijwerk en wevers. De schitterende architectuur van de tempels en het paleis op  Durbar Square, en de mooie Nyatapola-tempel op het Taumadhi-plein zijn niet te missen hoogtepunten. Bhaktapur is een van de drie koningsteden in de Kathmandu-vallei en telt heel wat indrukwekkende artistieke schatten, waardoor de stad terecht een 'levend museum' genoemd wordt. Het oudste gedeelte van Bhaktapur situeert zich rond het Tachupal-plein, nabij de Dattrataya-tempel, ten oosten van de stad. Bhaktapur was de hoofdstad van de Kathmandu-vallei van de 14de tot de 16de eeuw.

Overnachting in het Peacock Guesthouse in Bhaktapur (O)

E Dag 5
Bhaktapur - Pokhara

Op tijd vertrekken vandaag want er staat een lange rit op het programma. Privé-transfer oostwaarts naar Nepals tweede grootste stad: Pokhara. Bij aankomst check je in in het resort dat bij het mooie Phewa-meer gelegen is, met zicht op het Annapurna-massief. Bootje varen op het meer of een duik in het zwembad behoren ook tot de mogelijkheden. ’s Avonds kan je lekker gaan eten of een cocktail drinken in een van de talrijke restaurantjes en cafeetjes van het gezellige Lakeside.

Overnachting in het Iceland Hotel (O) 

F Dag 6
Pokhara

Pokhara is een belangrijke uitvalsbasis voor verschillende grote trekkings, waarvan de Annapurna Basecamp de bekendste is. Misschien geeft deze reis je wel zin in meer...? Vandaag maak je een boottocht op het Phewa-meer en een wandeling naar de bekende Shanti-stoepa, bijgenaamd de 'stoepa van de vrede'. Je kan eventueel nog verder wandelen naar het immense Shiva-beeld dat in 2021 werd afgewerkt. Via de damzijde van het meer wandel je terug naar het hotel.

Overnachting in het Iceland Hotel (O) 

G Dag 7
Wandeling Naudanda - Sarangkot

Transfer naar Naudanda (1430 m). De wandeling van ca. 4 uur met spectaculaire vergezichten op het Phewa-meer en op de Annapurna-bergketen leidt je langs akkers en landelijke taferelen naar het bekende uitzichtpunt bij Sarangkot, gelegen op 1592 m. In het vizier liggen de reuzen Manaslu (8156 m), Annapurna II (7937 m), Daulagiri (8167 m) en Machapuchare (6997 m). De zonsopgang en –ondergang hier zijn niet te missen fotomomenten.

Overnachting in het Belgian Hotel (O)

H Dag 8
Wandeling Sarangkot - Pokhara

Je wandelt in 2,5 à 3 uur van Sarangkot terug naar het Phewa-meer. 
De rest van de namiddag is vrij om te chillen aan het zwembad of op verkenning te gaan in de stad. Heb je nog energie over en zin in een adrenalinekick? Dan kan je kiezen om te paragliden, ziplinen of bungee jumpen (optioneel).

Overnachting in het Iceland Hotel(O)

I Dag 9
Naar Chitwan National Park

Vertrek naar Chitwan National Park. Het landschap verandert van overwegend bergachtig naar vlak. De temperatuur gaat ook een stuk de hoogte in aangezien de regio van Chitwan veel tropischer is.

In de namiddag ontdek je per fiets of ossenkar een dorpje van de Tharu, de bewoners van de Terai-laagvlakte, een smalle strook land die zich honderden kilometers langs de uitlopers van de Himalaya uitstrekt waar India en Nepal samenkomen. Je bezoekt er het museum alvorens verder te rijden naar de olifantenstal van het leger. 

Overnachting in het Royal Park hotel in Sauraha (O-L-D)

J Dag 10
Chitwan National Park

Met een prauw vaar je over de Rapti-rivier naar de minder toeristische westelijke zijde van het National park. Onderweg zien we vissers aan het werk en hopen we gavialen, een soort krokodil met een lange, spitse snuit, of een neushoorn te spotten. Ook de lipbeer en Bengaalse tijger wonen hier, maar die zijn heel schuw. Vervolgens ga je te voet verder op ontdekking. Spannend!

Overnachting in Into the Wild Ecoresort (O-L-A).

K Dag 11
Chitwan National Park

Bezoek per jeep aan Bis Hajaar Tal ('20.000 meren'), een fantastisch moerasgebied en habitat van verschillende diersoorten, waaronder alweer de (meestal onzichtbare, maar je weet nooit) Bengaalse tijger en lipbeer. Kans om otters, neushoorns, everzwijnen en moeraskrokodillen te zien is er wél. En wie weet ook de Indiase rotspython of koningscobra. Daarna keren we terug om te lunchen in het hotel in Sauraha. In de namiddag is er een game drive in Kumroj, een deel van het nationaal park met een afwisselend landschap van bos, savanne en moerasland, en ga je herten, buffels, olifanten of een neushoorn spotten. 

Overnachting in het Royal Park hotel in Sauraha (O-L-D)

L Dag 12
Naar Kathmandu

Een laatste blik op de prachtige natuur van de laaglanden van Nepal, waarna de terugrit richting Kathmandu aanvangt. Afhankelijk van de drukte onderweg kom je halverwege de namiddag aan in de hoofdstad en heb je nog wat tijd om Kathmandu op eigen houtje verder te verkennen.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O).

M Dag 13
Patan & Pashupatinath

Patan wordt gescheiden van Kathmandu door de Bagmati-rivier en is de tweede grootste stad in de vallei. Het wordt soms Lalitpur genoemd, ‘Stad van de schoonheid'. Patan heeft een lange boeddhistische geschiedenis en de vier hoeken van de stad worden door stoepa's gemarkeerd. Als voormalige koningsstad heeft het een prachtig koningsplein met mooie tempels rondom. De boeddhistische gouden tempel en de indrukwekkend hoge Kumbeshwor-tempel zijn niet te missen hoogtepunten. 

Pashupatinath is de belangrijkste hindoetempel in Nepal, opgedragen aan Pashupati, een van de verschijningsvormen van Shiva. Het heiligdom ligt aan de oever van de Bagmati-rivier. Vlakbij liggen rituele wasplaatsen en hier vinden ook de lijkverbrandingen plaats.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O).

N Dag 14
Kathmandu

Vrije dag in Kathmandu. Eventueel kan je nog een facultatieve activiteit boeken, ter plaatse te regelen in het hotel.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel (O).

N Dag 15
Terugreis

Pick-up voor de transfer naar de luchthaven en terugreis.
(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies
 • Maaltijden zoals aangegeven in dagschema 
 • Activiteiten en excursies met Engelstalige gids zoals aangegeven in dagschema
 • Privé-transfers zoals aangegeven in dagschema
 • Engelssprekende gids
 • Dragers tijdens de trekking
 • Inkomgelden voor de nationale parken.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien
 • Optionele excursies in Pokhara: paragliding $95, mountainbiketocht $85, bungee jump $75, zipline $70
 • Visumkosten (40 USD voor 30 dagen, 25 USD voor 15 dagen of het equivalent in euro voor het visum voor Nepal)
 • Evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Vlucht Chitwan NP - Kathmandu: $ 125 per persoon (ter vervanging van de transfer over land)
 • Singletoeslag: € 785

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Comfort

De Comfort categorie is uitermate geschikt voor reizigers die ietsje meer verwachten van hun accommodatie. Je verblijft in betere 3* hotels die één en al Nepal uitademen. Deze hotels hebben ook een bar of restaurant waar je 's avonds nog even kunt doorzakken. De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten om te genieten van een comfortabel verblijf in een aangename omgeving. Hieronder vind je onze selectie comfort-accommodaties voor dit reisprogramma:

LocatieAccommodatie
KathmanduVia Via Boutique Hotel
NagarkotClub Himalaya
BhaktapurPeacock Guesthouse
PokharaIceland Hotel
SarangkotBelgian Hotel
Chitwan NPRoyal Park Hotel
Chitwan NPInto The Wild Eco Resort

Praktisch

Klimaatinfo

Door het bergachtige karakter van het land, denken veel reizigers dat Nepal een koud land is, maar het tegendeel is waar! Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist ga je meestal in een T-shirt kunnen rondlopen. Kathmandu en de omliggende valleien en de bergen rondom Pokhara hebben gemiddelde tot warme temperaturen, de zuidelijke vlaktes grenzend aan India, waar je Chitwan National Park & Bardia National Park terugvindt, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Maart-april & oktober-november
Dit is de beste reisperiode voor Nepal voor zowel rondreizen als meerdaagse trekkings. De kans op een goed zicht op de Himalaya toppen en aangename temperatuur 's nachts en overdag is heel groot. In de maanden oktober-november reizen de meeste toeristen naar Nepal en kan het druk worden op de bekende hiking trails en mountain lodges. In maart en april staan de rhododendrons dan weer in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, dit zorgt er echter voor dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.

December-januari-februari
In deze periode van het jaar heb je normaal gezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalaya toppen. 's Nachts is het wel koud in de bergen en een warme slaapzak is een noodzaak. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20 graden. Reis je ook naar Chitwan of Bardia National Park, dan stijgt de temperatuur met enkele graden. Er zijn minder toeristen dan in de maanden maart, april, oktober en november, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. 

Mei & september
Dit zijn overgangsmaanden waarbij regenval redelijk frequent plaatsvindt (vooral eind mei en begin september), maar niet zo dikwijls als tijdens de maanden juni tot augustus. De temperatuur is warm en de lucht vaak bewolkt. Na een stevige regenbui, heb je 's anderendaags kans op goed zicht op de bergen Doorgaans is dit een rustigere periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn maar hou wel rekening met de regenbuien.

Juni-juli-augustus
In theorie is dit de minst goede periode voor een vakantie in Nepal. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd zodat je in de loop van de namiddag toekomt zodat je programma niet letterlijk in het water valt. Omwille van de regen ga je iets aandachtiger moeten zijn de wandelingen, aangezien slijk en regen voor de nodige gladheid kan zorgen. Daarnaast zijn de ongevaarlijke bloedzuigers ook heel actief in deze periode. Juni tot augustus is de rustigste periode van het jaar, je hebt de natuur quasi voor jou alleen.

Fooien en geldzaken

Fooien
Het geven van fooien in Nepal is een stevig ingeburgerd gebruik, net zoals in vele andere landen buiten Europa. Hieronder vind je enkele richtbedragen wat de fooien betreft. Je bent natuurlijk vrij om meer of minder te geven afhankelijk van de geleverde service. Een tip! Voorzie op voorhand altijd kleine coupures (10, 20 & 50 NPR). Zo kom je niet in situaties waar je geen kleine biljetten hebt om iemand een fooi te geven. Voor een gids, chauffeur en drager is een fooi gebruikelijk. Hieronder vind je enkele richtbedragen:

 • Chauffeur - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8 €)
 • Sightseeing Gids) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7,5 €)
 • Drager (trekking) - +/- NPR 500 per dag (+/- 3,8€)
 • Gids (trekking) - +/- NPR 1000 per dag (+/- 7.5€)

Op restaurant
Op restaurant wordt er soms een service charge op de rekening toegevoegd. In dat geval geef je geen fooi. Staat dit niet op je rekening en wil je de werknemers belonen voor de goede service, dan reken je best 5 à 10% van de rekening.

In je hotel
Draagt er iemand je bagage naar je kamer? Dan kan een fooi van NPR 50 à NPR 100. Zit je in een deluxe hotel, wordt er wel vanuit gegaan dat je iets meer geeft.

Met de taxi, tuk tuk of riksja
Als je een taxi neemt, kies dan zeker voor een taxi met een meter. Ben je aangekomen op je bestemming? Een fooi wordt doorgaans niet verwacht door taxichauffeurs, maar je kan de chauffeur belonen door het bedrag op de meter naar boven af te ronden (NPR 500 in plaats van 475 bijvoorbeeld). Kies je voor een taxi zonder meter, maak dan zeker goede afspraken over de prijs! Stap niet in voor je een goede afspraak gemaakt hebt. In dit geval kan je ook naar boven afronden. Wanneer je je verplaatst met een tuk tuk (gemotoriseerde driewieler) of een riksja (driewieler fiets) spreek je op voorhand een vaste prijs af voor het af te leggen traject.

 

Geldzaken
In Nepal wordt er betaald met de Nepalese roepie. Het papiergeld is beschikbaar in coupures van  1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 roepie. Het muntgeld is beschikbaar in munten van 1 en 5 roepie. Op voorhand Nepalese roepies bestellen bij je bank is niet noodzakelijk. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu of in verschillende banken of hotels kan je eenvoudig euro’s wisselen naar roepies. Je neemt dan best biljetten van 20€ en/of 50€ mee. Een andere mogelijkheid is Nepalese roepies afhalen met je kredietkaart (Visa/Mastercard) of je maestrokaart aan een bankautomaat (ATM). ATM’s vind je in Kathmandu en Pokhara. Wanneer je een tijdje op meer afgelegen plaatsen vertoeft, zorg je er best voor dat je voldoende cash geld bij je hebt om enkele dagen door te komen.

De huidige koers:

 • NPR 10 = € 0.08
 • NPR 50 = € 0.38
 • NPR 100 = € 0.75
 • NPR 500 = € 3.76
 • NPR 1000 = € 7.53
 • NPR 2000 = € 15.05

Maestro functie
Sinds 17/01/2011 blokkeren Belgische banken de Maestro-functie in de meeste landen buiten Europa. Daardoor is het niet meer mogelijk om - buiten Europa - met een bankkaart te betalen of geld op te nemen. Je kan je bank wel op voorhand vragen je Maestro-functie tijdens je reis opnieuw te activeren. Informeer je dus zeker bij je bank indien je op reis nog gebruik wil maken van je kaart!

Voor de meest recente wisselkoers: zie XE Currency Converter

Medische info

Gebruik je dagelijks medicatie, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! Neem voor de zekerheid ook medicatie mee tegen kwaaltjes als buikpijn, diarree en hoofdpijn. Pleisters voor op wonden of blaren kunnen ook van pas komen.

Voorzie steeds een basis EHBO-kit en je persoonlijke medicatie voor de gehele reisperiode.
Er is enkel malariarisico in het gebied van Chitwan National Park. In de rest van Nepal is er geen malariarisico, en dus ook niet in de hoofdstad Kathmandu.

Alle up-to-date informatie ivm reisgeneeskunde voor Nepal kan je terugvinden op de website Wanda. Deze website is verbonden aan het het Instituut voor Tropische Geneeskunde. https://www.wanda.be/nl/landen/nepal

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren