Overslaan en naar de inhoud gaan

De Kathmandu-vallei aan de voet van de Himalaya heeft een weelderige plantengroei en is omringd door indrukwekkende bergketens. Als ontmoetingspunt tussen de Indiase en de Tibetaans-Chinese cultuur kent de vallei een grote culturele rijkdom. Tijdens een niet te zware 4-daagse trekking en één dagtocht ontdek je op een rustig tempo de belangrijkste culturele plaatsen, maar evenzeer het mooie landschap en het leven van alledag van de diverse bevolkingsgroepen. En elke avond wacht je een comfortabel logies, gekozen voor zijn bijzondere architectuur, mooie ligging of sfeer.

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Programma

Programma

A Dag 1
Aankomst Kathmandu

Na het regelen van de grensformaliteiten en het ophalen van de bagage word je naar je hotel gebracht. Dat ligt nabij het boeddhistische hart van Kathmandu, op 1 km van de stoepa van Boudhanath en dus ideaal gelegen voor jouw begeleide verkenning van het culturele erfgoed van  Kathmandu. 

Volgens de legenden is Kathmandu in de 10de eeuw gesticht op vraag van de godin Mahalakshmi, maar het is slechts vanaf de 16de eeuw dat de stad wat belang is gaan krijgen. Van de vele bouwwerken die in de 16de en 17de eeuw zijn neergezet, zijn er tot op heden nog heel wat bewaard gebleven in wat men nu de binnenstad noemt. Ondanks het feit dat mensen van het platteland zich massaal in de stad komen vestigen en ondanks (of is het dankzij) het totale gebrek aan investeringen in moderne infrastructuur, heeft Kathmandu – evenals de andere steden in de Kathmandu-vallei -  haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel.

A dag 2
Cultuur en kookworkshop in Kathmandu

Inbegrepen: ontbijt-diner

In de voormiddag breng je een bezoek aan het architecturaal bijzondere Durbar-plein - UNESCO-werelderfgoed - en de Swayambhunath tempel – ook wel de apentempel genoemd vanwege het groot aantal (heilige) apen die er rondhangen. Het Durbar-plein is het traditionele centrum van Kathmandu, een groots complex van eeuwenoude paleizen, tempels, binnenplaatsen en heiligdommen. Dit was ooit de plek waar koningen en de heersende dynastieën woonden. Bewonder de schitterende bouwwerken, eeuwenoude standbeelden en vele mooie en kleurrijke tempels. De Swayambhunath is een op een heuvel gelegen religieus complex uit de 5e eeuw, iets ten westen van Kathmandu. Voor Indiase en Nepalese Boeddhisten is dit de meest heilige plek. In de namiddag staat er een kookworkshop op het programma waar je de lokale kneepjes van het vak leert kennen.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel

B dag 3
Kathmandu - Nagi Gompa - Bodha

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Korte transfer naar Budhanilkantha. Hier bevindt zich het 5 m lange standbeeld van Vishnu, gelegen op een bed van slangen en start ook de trekking.
Het pad loopt zigzaggend door bos omhoog. Bij het vrouwenklooster Nagi Gompa houd je halt voor de picknick en heb je zicht op de Kathmandu-vallei die je de volgende dagen zal doorkruisen. Ondanks het feit er zich in de vallei een mengelmoes van volkeren en stammen vestigde, zijn het de Newar die eeuwenlang de meest uitgesproken invloed hebben uitgeoefend in het gebied. Zij ontwikkelden een stedelijke cultuur, maar bleven tegelijkertijd intensief aan landbouw doen. In de laatste tientallen jaren is de Kathmandu-vallei een aantrekkingspool geworden voor ‘economische’ migranten van allerlei etnische origines uit andere delen van het land en is er zich ook een groot aantal Tibetaanse vluchtelingen komen vestigen Je stapt verder naar Bodha, waar veel gevluchte Tibetanen wonen. bezoek aan het tweede belangrijkste boeddhistische heiligdom van de vallei en enkele Tibetaanse kloosters. Er bevinden zich kloosters van drie van de 4 scholen binnen het Tibetaans boeddhisme, nl. van de gelug, nyngma, en kagyu (de vierde is sakya). Transfer terug naar Kathmandu.
Wandelduur: 5 u.

Overnachting in het Via Via Boutique Hotel

C dag 4
Kathmandu – Sankhu – Nagarkot

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Transfer naar Sankhu (1400 m) en bezoek aan dit mooie dorp met zijn rode huizen met gesculpteerde ramen en hindoeïstische Vishnu-tempels. Je wandelt tot op een pas (1800 m) en vanaf hier heb je de volgende dagen bijna voortdurend zicht op het majestueuze Himalaya-gebergte in de verte. Verder naar het logies bij Nagarkot (2000 m).
Wandelduur: 6u.

D dag 5
Nagarkot – Dhulikel

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je staat vroeg op vandaag om – bij een kop hete thee – de Everest te zien schitteren in het licht van de opgaande zon. Na een stevig ontbijt ga je op pad voor een pittige maar zeer mooie tocht, langs rijstterrassen, maïs- en graanakkers en kleine Tamang-dorpjes met veel wapperende gebedsvlaggetjes. Wandelduur: 6 u.  

E dag 6-7
Dhulikel – Namobuddha

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Je klimt naar Namobuddha (1800 m), een heilige plaats voor boeddhisten en een rustplaats voor jezelf. Wandelduur: 4,5u.  De volgende dag kan je hier ‘floaten’ of een sauna nemen, je kan een tochtje maken naar het Newar-dorp Dapcha of een ceremonie bijwonen in het nabijgelegen heiligdom. Het is de plaats waar de Boeddha zijn lichaam aan een stervende tijgerin aanbood als voedsel voor haar welpen en waar zich relikwieën van hem zouden bevinden. 

F dag 8
Namobuddha - Balthali

Inbegrepen: ontbijt-lunch-diner

Helemaal ontspannen ga je weer op pad voor een dagtocht over beboste heuvels en langs sinaasappelgaarden en landbouwterrassen naar Balthali. Een steile klim van 15 minuten leidt naar het  logies, gelegen op een plateau dat de vallei overziet. Wandelduur: 5u

G dag 9
Balthali – Bhaktapur

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Transfer naar Bhaktapur en bezoek aan de stad. De stad was van de 14de tot de 16de  eeuw de hoofdstad van de Kathmandu-vallei, met oude straten en pleinen, tempels en pagodes. Vandaag is het de tweede grootste stad in de vallei die, dankzij een Nepalees-Duits project, van een minimum aan moderne infrastructuur werd voorzien en toch haar middeleeuws karakter wist te bewaren.

H dag 10
Bhaktapur - Patan

Inbegrepen: ontbijt-lunch

Het ochtendgloren is een prima tijdstip voor een wandeling door de stad, dit is immers het tijdstip van de offerandes in de tempels en ook het uur dat de boeren naar het veld vertrekken.  Na het ontbijt volgt de transfer naar het boeddhistische Patan, waarvan de 150 voormalige boeddhistische kloosters getuigen. Je bezoekt er de Kva Bahal of de ‘gouden tempel’ met z’n drie vergulde daken, het museum van het koninklijk paleis en de tempel van de duizend boeddha’s.

H dag 11
Patan: vertrekdag

Inbegrepen: ontbijt

Transfer naar de luchthaven voor de reis huiswaarts.

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Logies
 • Maaltijden zoals aangegeven in dagschema 
 • Privé-transfers zoals aangegeven in dagschema
 • Engelssprekende gids
 • Dragers tijdens de trekking
 • Inkomgelden voor de nationale parken.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden in en rond Kathmandu (ca. € 40 per persoon)
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien
 • Visumkosten (40 USD voor 30 dagen, 25 USD voor 15 dagen of het equivalent in euro voor het visum voor Nepal)
 • Evt. reisverzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Wandelniveau

Tijdens de 4-daagse trekking onderneem je dagtochten van 4,5 tot 6 u. effectief wandelen met beperkte hoogteverschillen.

Logies

Je overnacht in charmelogies, gekozen omwille van de bijzondere architectuur, sfeer of bijzondere ligging. De kamers beschikken steeds over privé-sanitair en hebben vaak een eigen balkon.

Hou er rekening mee dat in enkele logiesplaatsen de energievoorziening afhankelijk is van de zon. Als er overdag onvoldoende zon is geweest, is er weinig of geen warm water. Elektriciteit is er overal, maar soms afhankelijk van een generator die ’s nachts wordt afgezet. Er is nergens centrale verwarming; in de gemeenschappelijke ruimtes wel kacheltjes, verwarmingstoestelletjes of open haarden. Op de kamers is zelden verwarming, wel steeds voldoende warm beddengoed.

 • Kathmandu: eco-vriendelijk boutique hotel met authentieke Nepalese architectuur en gastvrijheid. Vanaf het dakterras van het centraal gelegen hotel heb je een panoramisch zicht op Kathmandu en de omringende heuvels.
 • Nagarkot: eco-vriendelijk, charmant boutique resort met een grote tuin en uitzicht op de bergen.
 • Dhulikel: deluxe kamer in een grandioos gelegen hotel met eigen à la carte-restaurant, uitzicht op de bergen en de tuin. Elke kamer is voorzien van een tv, een balkon en zithoek.
 • Namo Buddha: pittoreske cottage voor 2 tot 4 personen in traditionele Nepali stijl in een resort dat 13 cottages telt. Het resort heeft een organische boerderij, waardoor de hoogwaardige keuken gebaseerd is op producten die bijna allemaal van eigen bodem komen. Er is een sauna, een bibliotheek en prachtig panoramisch zicht op de omliggende bergen en de tuin.
 • Balthali: deluxe kamer in een eerder eenvoudig hotel.
 • Bhaktapur: deluxe kamer in een charmant en gezellig guesthouse dat een architecturaal pareltje is met een eigen tuin, balkon en restaurant niet ver van het Durbar-plein ligt.
 • Patan: deluxe kamer in een prachtig hotel opgebouwd vanuit een traditioneel Newari huis met een binnenplaats die werelderfgoed ademt. 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren