Overslaan en naar de inhoud gaan

Bali: een prachtig groen eiland met overweldigende natuur, prachtige hindoe-tempels en mooie stranden. Deze rondreis toont je de mooiste tempels en laat je kennis maken met de dansen en artistieke tradities in en rond het kunstzinnige Ubud. Daarna reis je naar het weinig toeristische, bergachtige oosten in de omgeving van de vulkaan Gunung Agung (3014m). De perfecte plek voor verschillende wandelingen door de natuur en rijstvelden, waar je kennismaakt met de vriendelijke bevolking. Verder ontdek je Munduk en omgeving, prachtig gelegen in de bergen. Uiteraard is er ook tijd voor een dagje strand. Deze reis toont je naast de highlights ook het minder bekende Bali. 

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

rijstvelden

Wandelen tussen de indrukwekkende rijstterrassen.

Tempel
Tempel

Tempels en andere culturele uitstappen met of zonder de fiets.

Strand
Strand

Zon, zee en strand met snorkelen of zalig niets doen.

Programma

Programma

A Dag 1-2
Internationale vlucht - Aankomst Denpasar

Internationale vlucht naar Denpasar, Bali.

Onthaal op de luchthaven en korte transfer naar je logies in Sanur dat op wandelafstand van het strand ligt.

Overnachting in een guesthouse met zwembad, Sanur. (-)

B Dag 3
Sanur - strand en relax

Vandaag heb je tijd om te bekomen van de lange reis en om te relaxen aan de kust. Sanur is een gemoedelijke vrij 'westers' uitziende badplaats met een 5 kilometer lang wandelpad langs het witte strand. Wie wenst kan hier een prachtige wandeling maken, je ontvangt hiervoor een wandelbeschrijving in je informatiepakket.

Overnachting in een guesthouse met zwembad in Sanur. (O)

C Dag 4
Naar Ubud, culturele hart van Bali

Ubud is het culturele hart van Bali. Hier vind je ongetwijfeld de beste dansers en kunstenaars van heel Bali. Hoewel toeristisch en druk, is men er vrij goed in geslaagd een evenwicht te vinden tussen traditionele cultuur en toerisme. Bovendien kan je hier erg lekker eten. Het hotel is centraal en rustig gelegen op een steenworp van het centrum, omringd door vele restaurantjes, winkeltjes, spa’s,...Een mooie wandeling vertrekt vanuit het centrum van Ubud en langs de rijstvelden ten noorden van de stad.

Overnachting in een hotel met zwembad in Ubud. (O)

 

C Dag 5
Wandeling in de omgeving van Ubud

Vandaag maak je een mooie wandeling o.l.v. een lokale gids (mogelijk in internationaal gezelschap) in de omgeving van Ubud. Je trekt langs prachtige sawah’s of rijstvelden, kleine dorpen en wandelt over verborgen paadjes doorheen een rijke vegetatie van tropische planten, bomen en kruiden. Onderweg geeft de gids uitleg over de Balinese cultuur waaronder de kleine huistempels, de offergaven, etc.
Na de lunch kan je één van de vele kunstgalerijen binnenstappen, Ubud is niet alleen het culturele hart van Bali, ook shopping liefhebbers worden hier meer dan verwend.  De kunst van het afbieden (‘tawarren’) kan je oefenen op de kleurrijke markt waar je een enorm aanbod aan ambachtelijke spullen kan vinden.   

Overnachting in een hotel met zwembad in Ubud. (O, L)

E Dag 7
Naar het bergdorp Munduk

Transfer landinwaarts naar het bergdorp Munduk. Onderweg is er een stop mogelijke voor een bezoekje  aan de drijvende tempel Ulun Danu bij het Bratan-meer. Het dorp Munduk ligt op 800 m hoogte en is omringd door schitterende natuur en bergmeren. Je neemt je intrek in een charmant eco-hotel. Na de middag maak je samen met een lokale gids een wandeling van twee uur langs de rijstvelden en plantages. De gids vertelt je alles over  het eeuwenoude irrigatiesysteem ‘subak’, erkend als werelderfgoed door Unesco. Daarna kan je genieten van een heerlijke Balinese massage en huisgemaakte cake met koffie of thee. In samenwerking met de Balinese toerismeschool werd er hier een project opgestart rond ‘ecotoerisme’. Niet alleen biedt het logies werkgelegenheid aan de dorpelingen, zij worden ook aangemoedigd hun cultureel erfgoed via traditionele dans, muziek en ambachtswerk te beschermen.  

Overnachting in een bungalow van een ecohotel in Munduk. (O)

E Dag 8
Munduk: wandeling langs watervallen en rijstvelden

In de voormiddag verken je de omgeving van Munduk. Samen met een lokale gids trek je er een drietal uurtjes op uit voor een wandeling langs watervallen en door de rijstvelden. ’s Namiddags bezoek je de 'Munduk Saab'-tempel die vlakbij het hotel ligt en kan je nogmaals genieten van huisgemaakte lekkernijen in het hotel.

Overnachting in een bungalow van een ecohotel in Munduk. (O)
 

F Dag 9
Naar Lovina, de noordkust

Vandaag verhuis je naar Lovina aan de Balinese noordkust. Onderweg is er tijd voor het maken van enkele interessante stops. Zo kan je een bad nemen in warmwaterbronnen en een kijkje nemen bij het boeddhistisch klooster van Banjar. De komende nachten verblijf je in Lovina Beach, de verzamelnaam voor een aantal kustplaatsjes en donkere stranden die het vakantieoord vormen. Je neemt je intrek in een mooi hotel op 150 m van de oceaan. De rest van de dag ben je dan ook vrij om hier ten volle van te genieten.

Overnachting in een hotel met zwembad in Lovina. (O)

F Dag 10
Strand en relax in Lovina

Rustdag.

Overnachting in een hotel met zwembad in Lovina. (O, L) 

G Dag 11
Naar Ababi in Oost-Bali: puur natuur

Oost-Bali was vroeger het gebied van drie vorstendommen: Klungklung, Bangli en Karangasem. Je vindt er dan ook veel oude tempels en paleizen. Authentieke dorpjes liggen er verscholen in een schitterend diepgroen landschap van kunstige rijstterrassen. Eén van die dorpjes is Ababi. Je neemt er je intrek in een mooi huis met tuin omringd door palmbomen en bamboebossen of een kleinschalig guesthouse met een schitterend uitzicht. Wie van rust, natuurgeluiden en een goede keuken houdt zal zich hier zeker op zijn plaats voelen. Na de lunch in het guesthouse maak je een trekking door de rijstvelden naar het Waterpaleis van Tirtagangga waar je kan zwemmen in het heerlijk koele bergwater. Avondmaal in het guesthouse.

Overnachting in een guesthouse in Ababi. (O, L, A)

 

G Dag 12
Oost-Bali: beklimming van de Batur-vulkaan

De Batur, die deel uitmaakt van het Global Geopark Network van de Unesco, is een actieve vulkaan op 1717 meter boven de zeespiegel. Met een ervaren gids aan je zijde ga je om 3u30 ’s nachts op pad voor de spectaculaire topbeklimming*. Eenmaal op de top geniet je van de zonsopgang en een welverdiend eenvoudig ontbijt. Tijdens de afdaling zie je prachtige landschappen zoals het uitzicht op het kratermeer, het zwarte lavalandschap en de prachtige flora en fauna van het Balinese platteland. Terugkeer naar het guesthouse, waar je toekomt rond 10u30. In een rustige groene omgeving kan je nagenieten van alle opgedane indrukken van de voorbije ochtend.

Overnachting in een guesthouse in Ababi. (O, A)

*als je de topbeklimming niet ziet zitten kunnen we steeds een alternatief voor je organiseren. Vanuit Ababi kan je ook een mooie dagtocht maken o.l.v. een gids langs authentieke Balinese dorpen en schitterende rijstvelden.

H Dag 13
Dagtocht naar Candidasa aan de Balinese oostkust

Vandaag maak je een mooie wandeling van ongeveer 5 à 7 uur langs Balinese erfjes, kleine huistempels, schitterende rijstvelden en prachtige uitzichtpunten. Je maakt kennis met de bevolking in de dorpen en op de rijstvelden, je ontmoet schoolkinderen, leert over de natuur en het dagelijks leven van de Balinezen. De (late) lunch neem je in je hotel in Candidasa aan de oostkust. Hier zal je de komende nachten logeren. Om de dag af te sluiten kan je opnieuw genieten van een heerlijke Balinese massage.

Overnachting in een hotel met zwembad in Candidasa. (O, L)

H Dag 14
Candidasa - strand en relax

Candidasa is een voormalig vissersdorpje aan de Oostkust dat is uitgegroeid tot een resort-badplaats. Je verblijft er in een klein hotel met fantastisch zeezicht, een spa en groot zwembad. De rotsblokken op het strand maken het mogelijk om in zee te zwemmen en snorkelen, er zijn veel goede snorkel- en duiklocaties.   Ook een workshop Balinees koken behoort tot de mogelijkheden (excl. – info ter plaatse).

Overnachting in een hotel met zwembad in Candidasa. (O)

I Dag 15
Candidasa: tempels en paleizen

Vandaag verken je met de wagen de omgeving en bezoek je één van de mooiere tempels van Bali, de 'Pura Luhur Lempuyang', die bijna letterlijk tot de hemel reikt. Je trekt ook naar het gerestaureerde waterpaleis van Ujung en de mooie kust van Amed waar er tijd is om te snorkelen. Op deze locatie wordt er ook nog op traditionele wijze aan zoutwinning gedaan. Afsluiten doe je met een typische Balinese maaltijd in een mooi kader.

Overnachting in een hotel met zwembad in Candidasa. (O, A)

I Dag 16-17
Einde

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. Dag 17: thuiskomst.

(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. Getoonde hotelfoto’s zijn louter ter illustratie. In een persoonlijke offerte stellen we voor de meeste reizen per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Voor vliegbestemmingen: internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.

Inbegrepen in de basisprijs

Prijs geldig in 2024 

€ 1450 p.p. (o.b.v. 2 deelnemers. - tweepersoonskamer)
€ 1280 p.p. (o.b.v. 3 deelnemers. - driepersoonskamer)
€ 1340 p.p. (o.b.v. 4 deelnemers. - 2 x tweepersoonskamers)
€ 1280 p.p. (o.b.v. 5 deelnemers – 1x twee- en driepersoonskamer)
€ 1300 p.p. (o.b.v. 6 deelnemers. - 2 driepersoonskamers)

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 

Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Toeslagen

Prijzen van extra overnachtingen: op aanvraag

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden zoals vermeld in het dagschema. 
 • Transfers zoals vermeld in dagschema.
 • Al de excursies zoals beschreven in het dagschema onder leiding van een plaatselijke gids/chauffeur inclusief inkomgelden.
 • 1 uur traditionele Balinese massage in Munduk en in Candidasa.
 • Uitgebreid informatiepakket.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Optionele activiteiten en andere uitstappen.
 • Overige maaltijden (zie dagschema -, O, L, A).
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.
 • Fooien.
 • Evt. verzekering.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijgt een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker of Anders Reizen boekt 6 maanden voor afreis. De minimumwaarde van je dossier bedraagt €3.000 excl. vervoer heen en terug. Bekijk de voorwaarden

Ook voor gezinnen?

Wil je deze reis samen met je gezin doen? De meeste programma’s kunnen we aanpassen voor gezinnen met jonge kinderen of tieners. Vraag een offerte aan speciaal voor jouw gezin en laat ons een gezinsreis uitstippelen waar jullie met z’n allen enórm naar zullen uitkijken!

Bijkomende info

Wandelniveau

1 en 2 stappertjes. De meeste wandelingen en fietstochten zijn licht en geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie. De beklimming van de Batur is een 2-stappers niveau, maar deze kan omgeswitcht worden naar een lichtere dagtocht.
Deze reis kan je maken vanaf 8 jaar.

Reisperiode

Bali kan je het ganse jaar door bereizen.

Indonesië doorkruist de evenaar en heeft bijgevolg een klimaat met twee jaargetijden: een uitgesproken nat seizoen van november tot april en een warm seizoen van mei tot oktober. Gemiddeld liggen de temperaturen steeds tussen de 24 en de 35°C en schijnt de zon 12 uur per dag. Het is altijd vochtig warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 26° en met weinig temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Om 6u00 komt de zon op en om 18u00 is ze ook weer onder.
Regenen kan het altijd, ook in het 'droge' seizoen. Vaak valt er dan eenmaal per dag een flinke bui terwijl er tijdens het regenseizoen over het algemeen meer regen valt.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens wandeltochten of fietstochten. Af en toe moet je je bagage misschien over een korte afstand dragen maar nooit verder dan van de wagen naar de receptie of je kamer in het logies. 

Logies

Je logeert steeds in verzorgde hotelletjes en guesthouses, vaak met zwembad.

Sanur: Klein familiaal hotelletje met zwembad op wandelafstand van het strand en het shopping centrum.
Mooie kamers met airco, ontbijtruimte op het terras.

Ubud: Klein, gezellig hotel met zwembad in het centrum van Ubud. Het telt slechts 8 kamers en naast een buitenzwembad beschikt het over een restaurant en een bar/lounge. Iedere kamer is voorzien van met airconditioning, een eigen badkamer met toilet en douche met warm water. 

Munduk: Uniek eco-resort, prachtig gelegen in de luwte van de bergen bij Munduk. De kamers zijn ondergebracht in verschillende soorten cottages die vroeger dienden om de rijst in op te slagen. Deze cottages zijn omringd door een waterrijke tropische tuin en ingericht naar Balinese stijl. Spa, kooklessen, yoga, handwerk-cursussen,...Tevens eigen restaurant.

Ababi: afhankelijk van beschikbaarheid: kleine homestay met slechts twee kamers, het echte Bali!  Kleine kamers met eigen halfopen badkamer en een heel mooie tuin. OF kleinschalig guesthouse met schitterend zicht op de groene omgeving. Je slaapt in een kleine verzorgde bungalow met eigen badkamer.

Lovina: Mooi hotel vlakbij het strand. Sfeervolle kamers in bungalowstijl met privaat sanitair. Twee mooie zwembaden, prachtige tuin en openluchtrestaurant.

Tirtagangga: Je logies is een klein huisje met prachtig terras en tuin, gelegen in een van de vele dorpjes in de bergachtige streek nabij Tirtagangga in Oost-Bali. Het huis beschikt slechts over twee kamers met elk een eigen badkamer (toilet, wastafel, douche met koud en warm water).

Candidasa: Je verblijft er in een klein hotel met fantastisch zeezicht, een spa, groot zwembad, ontbijtruimte in open lucht, restaurant. De kamers zijn ruim en hebben elk hun eigen badkamer.

Maaltijden

In bovenstaand dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

De Indonesische keuken is bijzonder lekker en kende in de loop der eeuwen invloeden uit de hele wereld, en niet in het minst uit India en China. Het basisgerecht is rijst, al dan niet met groenten, vis, soms vlees (waaronder de satés) en eieren, en verrijkt met allerlei kruiden en specerijen. In plaats van vlees zal men vaak gerechten op basis van soja aantreffen. Liefhebbers van soepjes en sausen zullen in Indonesië niet op hun honger blijven zitten.

Voor de maaltijden die niet inbegrepen zijn kunnen we je alvast volgende richtlijnen meegeven: voor een middagmaal (1 gerecht of schotel) betaal je gemiddeld € 3 tot € 5 en voor een avondmaal van 3-gangen betaal gemiddeld € 8 tot € 12, dranken niet inbegrepen. Uiteraard zijn er ook vele eethuisjes waar je lekker kan eten voor slechts € 1 à € 2.

In het infopakket, dat je 2 à 3 weken voor afreis, ontvangt vermelden wij enkele adresjes waar het heerlijk tafelen is. 

Reisdocumenten

Voor Indonesië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Indonesië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas. 

Voor een verblijf van minder dan 30 dagen dien je een Visa-On-Arrival (= VOA) aan te kopen. Je kan dit op voorhand online doen, echter raden we aan om het aan te kopen bij de visa-balie bij aankomst op de luchthaven. Je betaalt hiervoor € 30 per persoon.

Reizen met kinderen: indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

 

 

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Veelgestelde vragen

Waarom is het voor mij nuttig dat Joker een Belgische reisorganisatie is?
 • Als Belgische reisorganisatie weten we perfect wat de actuele Belgische regelgeving is en welke regels andere landen opleggen aan Belgen. We volgen de regelgeving op de voet, bekijken de gevolgen voor onze reizigers en de reis. We informeren je hierover: je zal geen info missen! Niet-Belgische reisorganisaties zullen de regelgeving minder snel en efficiënt naar jouw persoonlijke situatie vertalen.
 • Bovendien heb je bij een Belgische reisorganisatie meteen een aanspreekpunt die jouw taal spreekt en op de hoogte is van de Belgische situatie.
 • We kennen de weg naar de juiste Belgische instanties (overheid, verzekeringen…).
 • Boek je bij een Belgische reisorganisatie, dan ben je beschermd door het Belgische Garantiefonds Reizen. Het Belgische Garantiefonds Reizen screent alle aangesloten reisorganisaties op financiële gezondheid. In het geval een reisorganisatie in de problemen komt, zal het Garantiefonds Reizen de zorg voor de reizigers van die organisatie overnemen, alternatieven zoeken of voorschotten terugbetalen. 

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren