Overslaan en naar de inhoud gaan

Bali, het immer groene eiland met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, zijn overweldigende natuur, indrukwekkende rijstterrassen, gouden stranden en mistige vulkaantoppen, kan niemand onberoerd laten. Deze reis toont je het Bali van elegante dansen en rituelen, van ceremoniële feesten en tempels, van artistieke tradities in en rond het kunstzinnige Ubud. In het bergachtige oosten maak je kennis met een indrukwekkend terrassenlandschap, het uitzicht wordt hier beheerst door de aanwezigheid van de Gunung Agung (3014 m), Bali’s hoogste vulkaan. In deze streek liggen tientallen kleine dorpjes verscholen waar het toerisme nog nauwelijks is doorgedrongen; je wandelt er langs prachtige rijstvelden en maakt kennis met de vriendelijke bevolking. Verder ontdek je Munduk, mooi gelegen in de bergen, je geniet van 'afternoon tea' en Balinese massages, cultuur en uiteraard het strand ...

Wij werken voor dit programma samen met een gespecialiseerde partner (AR).

De hoogtepunten van deze reis

Rijstvelden
Rijstvelden

Wandelen tussen de indrukwekkende rijstterrassen.

Tempel
Tempel

Tempels en andere culturele uitstappen met of zonder de fiets.

Strand
Strand

Zon, zee en strand met snorkelen of zalig niets doen.

Programma

Programma

A Dag 1-2
Vertrek en aankomst in Denpasar

Internationale vlucht naar Denpasar, Bali.

Onthaal op de luchthaven en korte transfer naar je logies in Sanur dat op wandelafstand van het strand ligt.

Overnachting in een guesthouse met zwembad, Sanur. (-)

B Dag 3
Ontspannen in Sanur

Vandaag heb je tijd om te bekomen van de lange reis en om te relaxen aan de kust. Sanur is een gemoedelijke vrij 'westers' uitziende badplaats met een 5 km lang wandelpad langs het witte strand. 

Overnachting in een guesthouse met zwembad, Sanur. (O)

C Dag 4
Transfer naar Ubud

Ubud is het culturele hart van Bali. Hier vind je ongetwijfeld de beste dansers en kunstenaars van heel Bali. Hoewel toeristisch en druk, is men er vrij goed in geslaagd een evenwicht te vinden tussen traditionele cultuur en toerisme. Bovendien kan je hier erg lekker eten. Je hotel ligt in het noorden van de stad, in een oase van groen op een 4-tal km van het centrum. Hier is absolute rust verzekerd.  Bij helder weer kan je ’s morgens maar liefst 3 vulkanen zien! Een mooie wandeling vanuit het hotel brengt je langs rijstvelden naar het centrum van Ubud.  Het centrum is ook bereikbaar met een gratis shuttledienst of per taxi.

Overnachting in een hotel met zwembad, Ubud. (O)

 

C Dag 5
Vrije dag in Ubud

Je  kan een bezoek brengen aan Monkey Forest, een workshop Balinees koken volgen, één van de vele kunstgalerijen binnenstappen of een wandeling of fietstocht maken langs de rijstvelden waarbij je de zogenaamde kunstenaarsdorpjes passeert. Ubud is niet alleen het culturele hart van Bali, ook shopping liefhebbers worden hier meer dan verwend.  De kunst van het afbieden (‘tawarren’) kan je oefenen op de kleurrijke markt waar je een enorm aanbod aan 'handicrafts' vindt. 

Overnachting in een hotel met zwembad, Ubud. (O)

D Dag 6
Mountain Bike en Traditionele Dans

's Morgens word je opgehaald voor een rit van ongeveer een uur naar Kintamani, bij de vulkaan Batur.  Even genieten van het spectaculaire uitzicht op de vulkaan en het kratermeer en dan spring je op de mountainbike en bol je in een uur of drie naar beneden tot in Ubud. De fietstocht gaat soms steil bergafwaarts en af en toe moet je flink in de remmen gaan, maar het is geen inspannende activiteit. Na de lunch ben je vrij.
’s Avonds woon je een voorstelling van een kecak (vuur- en trancedans) bij.

Overnachting in een hotel met zwembad, Ubud. (O,L)

 

E Dag 7
Transfer naar Munduk

Transfer landinwaarts langs rijstvelden, koffie- en kruidnagelplantages naar het bergdorp Munduk. Onderweg mogelijke stop en bezoek aan de drijvende tempel Ulun Danu, gelegen aan het Bratan-meer. Het dorp Munduk ligt op 800 m, middenin een ronduit schitterende natuur en omgeven door bergmeren. Je neemt je intrek in een charmant eco-hotel waar je in de loop van de namiddag kan genieten van heerlijke Balinese massage en nadien van huisgemaakte cake met koffie of thee. In samenwerking met de Balinese toerismeschool werd er hier een project opgestart rond ‘ecotoerisme’. Niet alleen biedt het logies werkgelegenheid aan de dorpelingen; zij worden ook aangemoedigd hun cultureel erfgoed via traditionele dans, muziek en ambachtswerk te beschermen. 

Overnachting in een bungalow van een ecohotel, Munduk. (O)

E Dag 8
Wandeling Munduk

In de voormiddag maak je een wandeling in de mooie natuur rond Munduk.  Je hebt de keuze tussen twee tochten. Samen met een lokale gids trek je er ongeveer 2 uur op uit voor een wandeling door de rijstvelden waarbij hij je laat kennismaken met Subak, het eeuwenoude irrigatiesysteem, erkend door Unesco als werelderfgoed. Of je maakt een tocht van ongeveer 2 uur naar één of meerdere watervallen in de buurt. ’s Namiddags bezoek je de 'Munduk Saab'-tempel die vlakbij het hotel ligt en kan je nogmaals genieten van huisgemaakte lekkernijen in het hotel.

Overnachting in een bungalow van een ecohotel, Munduk. (O)

F Dag 9
Warmwaterbronnen, klooster van Banjar en transfer naar Lovina

Onderweg naar Lovina, in het noorden van het eiland, maak je enkele interessante stops: je bezoekt warmwaterbronnen en neemt een kijkje bij het boeddhistisch klooster van Banjar. Lovina Beach is de verzamelnaam voor een aantal kustplaatsjes en donkere stranden die het vakantieoord vormen. Je neemt je intrek in een mooi hotel op 150 m van het strand. De rest van de dag is vrij. Je kan zwemmen of snorkelen in het heldere water of gewoon relaxen bij het zwembad van het hotel.

Overnachting in een hotel met zwembad, Lovina. (O)

F Dag 10
Vrije dag in Lovina

Vandaag kan je kiezen tussen drie excursies (inclusief): 's ochtends vroeg dolfijnen spotten, een snorkeltrip of een prauwtocht op zee bij zonsondergang.

Overnachting in een hotel met zwembad, Lovina. (O) 

G Dag 11
Ongekend Oost-Bali

Oost-Bali was vroeger het gebied van drie vorstendommen: Klungklung, Bangli en Karangasem. Hierdoor vind je er vele oude tempels en paleizen terug, zoals ook het waterpaleis van Tirtagangga waar je kan gaan zwemmen in het heerlijk koele bergwater. Authentieke dorpjes liggen er verscholen in een schitterend diepgroen landschap van kunstige rijstterrassen.  Je neemt je intrek in een mooi huis met grote tuin omringd door palmbomen en bamboebossen. Wie van rust, natuurgeluiden (gekko’s, krekels, ...) en een goede keuken houdt zal zich hier zeker op zijn plaats voelen.

Overnachting in een guesthouse, Ababi. (O,L,A)

 

G Dag 12
Tempels en snorkelen

Vandaag verken je met de wagen de omgeving en bezoek je één van de mooiere tempels van Bali, de 'Pura Luhur Lempuyang', die bijna letterlijk tot de hemel reikt. Je trekt ook naar het gerestaureerde waterpaleis van Ujung en de mooie kust van Amed waar je kan gaan snorkelen. Op deze locatie wordt er ook nog op traditonele wijze aan zoutwinning gedaan. 's Avonds geniet je van een typisch Balinese specialiteit: 'bebek betutu' (= gestoomde eend) of 'ayam betutu' (= gestoomde kip).

Overnachting in een guesthouse, Ababi. (O,A)

H Dag 13
Dagtocht naar Candidasa

Een mooie wandeling van ongeveer 5 à 6 uur leidt je door Balinese erfjes, kleine huistempels, langs schitterende rijstvelden en prachtige uitzichtpunten. Je maakt kennis met de Balinese bevolking in de dorpen en op de rijstvelden, je ontmoet schoolkinderen, leert over de natuur en het dagelijks leven van de Balinezen. De lunch neem je in Candidasa, in het hotel waar je de komende nachten zal verblijven en waar je kan genieten van een heerlijke Balinese massage. 

Overnachting in een hotel met zwembad, Candidasa. (O,L)

H Dag 14 -15
Vrije dagen Candidasa

Candidasa is een voormalig vissersdorpje aan de Oostkust dat is uitgegroeid tot een resort-badplaats. Je verblijft er in een klein hotel met fantastisch zeezicht, een spa en groot zwembad. De rotsblokken op het strand maken het mogelijk om in zee te zwemmen en te snorkelen, er zijn veel goede snorkel- en duiklocaties. 

Overnachting in een hotel met zwembad, Candidasa. (O)

H Dag 16-17
Terug naar huis

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

(O)

Hotels

Info

Meer info over de hotels vind je naast Prijzen, bij "Bijkomende informatie". Voor meer info kan je steeds terecht bij je Joker-reisexpert. We illustreren het aangeboden comfortniveau met enkele voorbeeldfoto's. Bij offerteaanvragen stellen we per nacht concrete hotels voor. 

Prijzen

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, tenzij anders vermeld onder "Inbegrepen in de basisprijs". Je Joker-reiskantoor gaat graag de beschikbaarheid van de voordeligste vlucht voor je na.

Opgelet: onderstaande prijzen zijn per persoon (op basis van meerdere samenreizende personen). 

Opties

Algemene opties
Laat Joker je een vluchtvoorstel doenPrijs op aanvraag

* Kinderen die bij vertrek maximum jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze vergezeld zijn van minstens 2 volwassenen.

Inbegrepen in de basisprijs

 • Alle overnachtingen zoals vermeld
 • Alle vermelde transfers
 • Maaltijden zoals vermeld in het dagschema (O, L, A). 
 • Al de excursies zoals beschreven in het dagschema onder leiding van een plaatselijke gids/chauffeur inclusief inkomgelden zoals vermeld in het programma
 • Ticket voor Kecakdans
 • 1 uur traditionele Balinese massage in Munduk en in Candidasa
 • Uitgebreid informatiepakket van de reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Evt. optionele activiteiten en andere uitstappen
 • Overige maaltijden (zie dagschema -, O, L, A)
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Fooien
 • Evt. verzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: € 370.

Promo

Vroegboekvoordeel: Je krijg een kwaliteitsvolle dagrugzak van het outdoormerk Vaude als je een individuele reis van Joker boekt 6 maanden voor afreis. Bekijk de voorwaarden

Bijkomende info

Wandelniveau

1 à 2 stappertjes. De meeste wandelingen en fietstochten zijn licht en geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie.. Deze reis kan je maken vanaf 8 jaar.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens wandeltochten of fietstochten. Af en toe moet je je bagage misschien over een korte afstand dragen maar nooit verder dan van de wagen naar de receptie of je kamer in het logies. 

Logies

Je logeert steeds in verzorgde hotelletjes en guesthouses, vaak met zwembad.

Sanur: Klein familiaal hotelletje met zwembad op wandelafstand van het strand en het shopping centrum.
Ruime kamers met airco, ontbijtruimte op het terras.

Ubud: Klein persoonlijk hotelletje op 4 km ten noorden van Ubud en temidden van het tropisch groen. Het telt slechts 11 kamers, bezit een prachtige tuin, een klein zwembad en tevens een kleine spa. Iedere kamer is voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche met warm water, een muskietennet aan de bedden, een kluisje en een ruim balkon met schitterend uitzicht. Het hotel is koel gelegen (meer dan 400 m boven de zeespiegel) waardoor een ventilator op de kamer volstaat. In het gezellige restaurant wordt een lekker ontbijt geserveerd.

Munduk: Uniek eco-resort, prachtig gelegen in de luwte van de bergen bij Munduk. De kamers zijn ondergebracht in verschillende soorten cottages die vroeger dienden om de rijst in op te slagen. Deze cottages zijn omringd door een waterrijke tropische tuin en ingericht naar Balinese stijl. Spa, kooklessen, yoga, handwerkcursussen,...Tevens eigen restaurant.

Lovina: Mooi hotel vlakbij het strand. Sfeervolle kamers in bungalowstijl met privaat sanitair. Twee mooie zwembaden, prachtige tuin en openluchtrestaurant.

TirtaganggaJe logies is een klein huisje met prachtig terras en tuin, gelegen in een van de vele dorpjes in de bergachtige streek nabij Tirtagangga in Oost-Bali. Het huis beschikt slechts over twee kamers met elk een eigen badkamer (toilet, wastafel, douche met koud en warm water).

Candidasa: Je verblijft er in een klein hotel met fantastisch zeezicht, een spa, groot zwembad, ontbijtruimte in open lucht, restaurant. De kamers zijn ruim en hebben elk hun eigen badkamer.

Reisdocumenten

Voor Indonesië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Indonesië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas. 

Een visum is niet nodig voor een verblijf van minder dan 30 dagen.

 

Wat je moet weten over deze reis

Over Indonesië

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren

Reistips

Andere individuele reizen die je kunnen interesseren