Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak je once in a lifetime-bezoek aan de machtige Grand Canyon nog onvergetelijker met een helikoptertour over de canyon. Kies uit twee onderstaande opties.

  1. Op de North Canyon helikoptertour zie je de delen van de canyon die ontoegankelijk zijn voor mensen. Zelfs de meest bedreven wandelaars geraken hier niet. En jij mag het allemaal vanuit de lucht bewonderen!
  2. De langere Grand Kingdom helikoptertour neemt je daarnaast ook mee over de hoogte en meest dramatische viewpoints, en het Navajo Indian Reservation.

1. North Canyon Helicopter Tour

Op enkele minuten van de toegang 'Grand Canyon South Rim' stap je aan boord van je helikopter. Deze vliegt je over het Kaibab National Forest dat plaats maakt voor de dieptes van de Grand Canyon.

Door de canyon loopt een kam waarvan het silhouet lijkt op dat van een liggende draak. Dit is één van de diepste en wijdste delen van de canyon. Je ziet tijdens je vlucht helemaal tot de Colorado River. Nadien glij je over de hogere beboste delen van de North Rim.

Een snelle vlucht per helikopter, maar een rit van wel 5 uur over land. Nadat je de overkant van de canyon hebt ervaren en in je hebt opgenomen, keer je terug naar de South Rim.

Praktisch

  • Duur: 25 à 30 minuten
  • Dagelijks mogelijk
  • Vertrektijd afhankelijk van beschikbaarheid. Voorkeur door te geven bij aanvraag.

Opgelet! Voor deze excursie is een maximumgewicht van 135 kg (300 lbs) van toepassing. Gewicht van deelnemers door te geven bij aanvraag. Bij meer dan 135 kg dient er een extra stoel aangekocht te worden. 

 

Prijs

€ 209 per persoon (kinderen jonger dan 2 jaar gratis op de schoot bij een volwassene)

 

2. Grand Kingdom Helicopter Tour

Op enkele minuten van de toegang 'Grand Canyon South Rim' stap je aan boord van je helikopter. Deze vliegt je over het Kaibab National Forest dat plaats maakt voor de dieptes van de Grand Canyon. Je kan je enthousiasme allicht niet onderdrukken als je oog in oog komt te staan met één van de zeven natuurlijke wereldwonderen!

Bij het overvliegen van de canyon passeer je de hoogste en meest dramatische viewpoints waaronder Lipan Point en Desert View Point. Van alle kanten word je omgeven door geologische wonderen: de kliffen van de Zuni Corridor, de puntige randen van de Little Colorado River Gorge en de haarspeldbochten van de Unkar Delta.

De Grand Canyon is niet het enige dat je zal zien tijdens je tocht. Zo vlieg je ook over het Navajo Indian Reservation, de Painted Desert en de dichtbegroeide North Rim van de Grand Canyon. Je keert terug naar het vertrekpunt over de Dragon Corridor, één van de diepste en wijdste delen van de canyon.

Praktisch

  • Duur: 40 à 50 minuten
  • Dagelijks mogelijk
  • Vertrektijd afhankelijk van beschikbaarheid. Voorkeur door te geven bij aanvraag.

Opgelet! Voor deze excursie is een maximumgewicht van 135 kg (300 lbs) van toepassing. Gewicht deelnemers door te geven bij aanvraag. Bij meer dan 135 kg dient er een extra stoel aangekocht te worden. 

 

Prijs

€ 302 per persoon (kinderen jonger dan 2 jaar gratis op de schoot bij een volwassene)

 

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursies kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in West-USA'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!

Perfect te combineren met een van onderstaande reizen

Empty