Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak je once in a lifetime-bezoek aan de machtige Grand Canyon nog onvergetelijker met een helikoptertour over de canyon. Kies uit twee onderstaande opties.

  1. Op de North Canyon helikoptertour zie je de delen van de canyon die ontoegankelijk zijn voor mensen. Zelfs de meest bedreven wandelaars geraken hier niet. En jij mag het allemaal vanuit de lucht bewonderen!
  2. De langere Grand Kingdom helikoptertour neemt je mee over de hoogte en meest dramatische viewpoints, tot waar de canyon op z'n 'Grandst' is! 

1. North Canyon Helicopter Tour

Op enkele minuten van de toegang 'Grand Canyon South Rim' stap je aan boord van je helikopter. Deze vliegt je over het Kaibab National Forest dat plaats maakt voor de dieptes van de Grand Canyon.

Door de canyon loopt een kam waarvan het silhouet lijkt op dat van een liggende draak. Dit is één van de diepste en wijdste delen van de canyon. Je ziet tijdens je vlucht helemaal tot de Colorado River. Nadien glij je over de hogere beboste delen van de North Rim.

Een snelle vlucht per helikopter, maar een rit van wel 5 uur over land. Nadat je de overkant van de canyon hebt ervaren en in je hebt opgenomen, keer je terug naar de South Rim.

 

Praktisch

  • Duur: 25 à 30 minuten
  • Dagelijks mogelijk
  • Vertrektijd afhankelijk van beschikbaarheid. Voorkeur door te geven bij aanvraag.

Opgelet! Voor deze excursie is een maximumgewicht van 135 kg (300 lbs) van toepassing. Gewicht van deelnemers door te geven bij aanvraag. Bij meer dan 135 kg dient er een extra stoel aangekocht te worden. 

 

Prijs

€ 262 per persoon (kinderen jonger dan 2 jaar gratis op de schoot bij een volwassene)

Tijdelijke brandstoftoeslag (van $ 5 tot maximaal $ 25 p.p.) ter plaatse te betalen. 

2. Grand Kingdom Helikopter Tour

Wil je nog wat langer genieten van het spektakel? Kies dan voor de langere Grand Kingdom Tour en ontdek nog meer dramatische viewpoints van de kilometersbrede canyon. Van zodra je over de rand van de gigantische kloof gedoken bent, vlieg je tussen de reusachtige kloofmuren tot boven de samenstroming van de Colorado River en de Little Colorado River. Naast kloofwanden die hoger zijn dan drie Empire State Buildings op elkaar, vlieg je verder naar de hoger gelegen North Rim, probeer hier vanuit vogelperspectief wat wildlife te spotten. Je vliegt terug via de Dragon Corridor, één van de breedste delen van de Grand Canyon, waar de canyon dus op z'n 'Grandst' is! 

 

Praktisch

  • Duur: 45 à 50 minuten
  • Dagelijks mogelijk
  • Vertrektijd afhankelijk van beschikbaarheid. Voorkeur door te geven bij aanvraag.

Opgelet! Voor deze excursie is een maximumgewicht van 135 kg (300 lbs) van toepassing. Gewicht deelnemers door te geven bij aanvraag. Bij meer dan 135 kg dient er een extra stoel aangekocht te worden. 

 

Prijs

€ 385 per persoon (kinderen jonger dan 2 jaar gratis op de schoot bij een volwassene)

Tijdelijke brandstoftoeslag (van $ 5 tot maximaal $ 25 p.p.) ter plaatse te betalen. 

Prijzen van excursies kunnen veranderen doorheen het jaar en zijn steeds onder voorbehoud.

Excursie boeken?

Deze excursies kan je enkel boeken bij een individuele reis van Joker. In onze individuele programma's stellen we optionele excursies voor die wij niet te missen vinden. Vraag aan je Joker-reisexpert om ze aan je offerte toe te voegen. Al geboekt? Ook bijboeken is geen probleem!

Je kan optionele excursies en activiteiten ook naar hartenlust toevoegen aan een op maat gemaakt reisprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Meer activiteiten vind je bij 'Excursies en activiteiten in West-USA'. Op zoek naar een specifieke excursie en niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten, we zoeken het graag voor je uit!

Perfect te combineren met een van onderstaande reizen

Empty