Overslaan en naar de inhoud gaan

Georgië brengt ons een fantastische mix van natuur en cultuur.  We maken meerdaagse trekkings doorheen adembenemende landschappen omringd door bergen tot wel 5000m.  We dompelen ons onder in de rijke geschiedenis in  de steden en afgelegen kloosters.

De hoogtepunten van deze reis

Georgië groepsreizen

De fantastische uitzichten tijdens de beklimming van Atsunta pas waren dé beloning tijdens deze uitdagende trekking. 

Georgië groepsreizen

De gastvrijheid van de lokale bevolking met het overvloedige en lekkere eten  in Omalo en Telavi.

Georgië groepsreizen

De afgelegen kloosters omgeven door mooie landschappen.

Programma

Programma

Vertrekvergadering

Je reis begint eigenlijk al op de vertrekvergadering enkele weken voor vertrek. Kom hier zeker naartoe want je ontmoet er niet alleen je reisgenoten en reisbegeleider! Er worden ook belangrijke praktische afspraken gemaakt en het is het ideale moment om antwoord te krijgen op je vragen. Vanaf 2 maanden voor vertrek vind je bij elke vertrekdatum de datum van je vertrekvergadering en na boeking word je hiervan ook op de hoogte gehouden via mail.

1 dag 1-2
Tbilisi

Tbilisi is een bruisende stad met een heerlijk negentiende eeuws stadscentrum met historische kerken, kloosters, synagoge en moskee, waarvan de oudste zelfs terug gaat tot de 7° eeuw. De historische lanen zijn afgezet met statige bomen, de vlakte rond de rivier is ingenomen met prestigieuze moderne architectuur en ’s avonds vind je er een levendige café- en restaurantcultuur.

2 dag 3
Khaketi

In Khaketi groeien de wijnranken zowat overal tussen de historische steden en kloosters. We bezoeken het 1000 jarige Alaverdi klooster en de 16° eeuwse vesting Gremi. De wereldwijde wijncultuur ontstond in deze regio, een wijnproeverij staat dan ook hoog op de agenda en een traditionele ongefilterd wijntje van één van de vele lokale druivensoorten hoort zeker bij de toppers.

3 dag 4-9
Trekking in Tusheti

Tusheti is een bijna mythische vallei die in de winter haast onbewoond is. Met 4X4’s rijden we over de Abano pas (2.826 m hoogte) naar Omalo, het belangrijkste dorp in Tusheti. Boven elk van de dorpen hier hoog in de Kaukasus rijzen de eeuwenoude verdedigingstorens op, ze boden bescherming tegen invallen uit het noorden. En ook al is het Christendom heel aanwezig in Georgië, hier hoog in de bergen vind je nog overal sporen van oeroude animistische gebruiken. Vanuit Omalo trekken we in 5 dagen over de Atsunta pas (3.464 m) naar Shatili in Khevsureti. Onze hoofdbagage gaat mee op paarden, we overnachten in tenten en zorgen zelf voor onze maaltijden.

4 dag 10-11
Mtscheta en Kutaisi

Vanuit het hooggebergte rond Shatili dalen we af naar Mtscheta, een gezellige oude stad met centraal het 6° eeuws Jvari klooster en de 11° eeuwse Svetiskhoveli kathedraal (UNESCO wereldefgoed). Van hier uit rijden we verder westwaarts en bezoeken we de grottenstad Uplistsikhe, die bewoond werd van de vroege ijzertijd tot de late middeleeuwen. Het Gelati klooster bij Kutaisi is niet enkel de begraafplaats van vele Georgische koningen maar herbergde ook een belangrijke academie voor geleerden, kunstenaars, filosofen en theologen (UNESCO wereldefgoed). Het centrum van Kutaisi leent zich tot flaneren, inkopen doen in de bazaar of een bezoekje aan één van de vele gezellige restaurants en bars.

5 dag 12-16
Stappen in Svaneti

Svaneti is een afgelegen bergregio op de zuidflanken van de Kaukasus, omringd door bergen tussen de 3.500 m en 5.000 m. De vele honderden torens die een veilig onderkomen moesten bieden aan de dorpelingen, dateren van de 9 – 12° eeuw en vele zijn nog intact. Gedurende 4 dagen combineren hier meerdere stevige tochten in de omgeving van Mestia en Ushguli waarbij we uitzicht hebben op mount Ushba en verschillende hoog gelegen gletsjers. We slapen en eten in guesthouses en dragen een (kleine) rugzak met bagage voor deze 4 dagen. De botanische rijkdom van de hooggelegen bergflanken is zeker in juli overweldigend.

6 dag 17-18
Batumi

Na een stevige rit vanuit Svaneti komen we in de subtropische badstad Batumi aan. Het Belle Epoque centrum van de stad is helemaal gerestaureerd en langsheen de stranden liggen lange boulevards met blitse moderne architectuur. Een laatste maaltijd met khinkali, khachapuri, een lokaal wijntje en de zon die ondergaat in de Zwarte Zee sluit de reis gepast af.

Vertrekdata en prijzen

De prijzen op de website zijn richtprijzen. Boek je vroeg, dan kunnen we jou de goedkoopste prijs garanderen. Lees hier hoe dit werkt.

Vertrek: 01/07/2021
Terug: 18/07/2021
Basisprijs: €1.672
+ 785 EUR budget
Vertrekvergadering op: datum nog onbekend
Benefit Profiteer van het Vroegboekvoordeel tot en met 31/12/2020

Bovenaan bij elke reis staat vermeld wat het minimumaantal deelnemers is om deze reis te laten plaatsvinden. Wordt het minimumaantal niet bereikt zo'n 6 weken tot maximum (dit is uitzonderlijk) 21 dagen voor vertrek, dan kan Joker beslissen om de reis te annuleren. Het goede nieuws is dan dat je 5% korting krijgt als je meteen inschrijft op een andere reis met vrije plaatsen. 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Lijnvluchten Brussel - Tbilisi en Batumi - Brussel
 • Voorafbetaalde luchthaventaksen
 • Organisatiekosten
 • Gebruik van Joker-tenten en kampeermateriaal
 • De diensten van een Karavaan-reisbegeleider
 • KBC-reisbijstandsverzekering

Inbegrepen in het budget

 • Kostenraming voor activiteiten, logies, plaatselijk transport, toegangsgelden, maaltijden en luchthaventaksen ter plaatse.

 

 • Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Bijkomende info

Deze reis is een expeditie omwille van een beperkt comfort, de meerdaagse trektochten met min.6u/dag stappen op grote hoogte, het slapen in tenten en je eigen potje te koken.

Praktische infofiche: alles wat je moet weten over deze reis

Laatste wijziging op: 14 / 07 / 2020
Actie en beleving

Via Joker maak je écht kennis met je bestemming en haar bevolking, dat zit ingebakken in onze manier van reizen. Door de activiteiten die we doen, het transport en het logies die we kiezen en met het duwtje in de rug van de reisbegeleider, heb je de kans om werkelijk wat te beleven en dingen te doen die je misschien nooit eerder deed. En uiteraard is er ook tijd voor actie. Hoe we dat allemaal concreet maken op deze reis, dat lees je hieronder.

Specifiek voor deze reis

Deze reis is een ideale mix voor mensen die twee prachtige meerdaagse trektochten willen maken. Naast een 5-daagse trektocht met de tent in het Tusheti NP combineren we gedurende 4 dagen meerdere stevige tochten tussen guesthouses in Svaneti. Daarnaast nemen we ook nog de tijd om wat Georgische cultuur op te snuiven en voluit de gastronomie te verkennen.

Duurzaam op reis

Joker streeft ernaar om op een duurzame manier te reizen, met respect voor mens, cultuur en natuur. Dat blijft een zoektocht en is geen absolute waarheid met strikte regels en normen. De begeleider inspireert je in het vinden van antwoorden, zowel op de vertrekvergadering als tijdens de reis. We hechten veel belang aan het steunen van de lokale economie en dus de bevolking. Dit doen we door te kiezen voor kleinschalige logementen en restaurants en door samen te werken met plaatselijke organisaties en gidsen. Specifiek voor deze reis werden volgende 'duurzame' keuzes gemaakt.

Specifiek voor deze reis

We werken in Georgië steeds rechtstreeks met lokale gidsen, chauffeurs en kleine guesthouses. Dat levert al eens extra avontuur op, maar ook extra leuke contacten. De Georgische keuken is overvloedig, maar ook sterk gebaseerd op lokale en seizoensgebonden gerechten en in ons reisseizoen is er een groot en gevarieerd aanbod. We beperken onze gemotoriseerde transporten tot het essentiële.

Mensen ontmoeten

Reizen met Joker betekent mensen ontmoeten en een andere cultuur en manier van leven ontdekken. Hoe we tijdens de reis kansen creëren om mensen te leren kennen, dat lees je hier.

Specifiek voor deze reis

Georgiërs kunnen stug overkomen, dat heeft ook al eens met hun talenkennis van doen. Maar eens het ijs gebroken is zijn ze bijzonder gastvrij en slaan ze graag een praatje. Een slokje chacha (sterke drank) of een glas wijn is dan soms nog moeilijk af te slaan. Het betere handen- en voetenwerk is mogelijks wel van toepassing aangezien niet iedereen het Engels machtig is.

Documenten

Voor Georgië volstaat een identiteitskaart voor een verblijf tot een jaar. Een paspoort is uiteraard ook goed.

Deze formaliteiten zijn van toepassing voor Belgische reizigers. Heb je een andere nationaliteit, check de voorwaarden bij de ambassade van het land waar je naartoe reist of neem contact op met je Joker-reiskantoor.

Transport
Heen en terug

Vaak vliegen we naar de reisbestemming, maar minibus of trein kunnen ook. Kies je voor een reis met een vlucht dan is het goed om weten dat Joker samenwerkt met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. We raden je aan om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren door middel van een bijdrage aan BOS+ (www.joker.be/bosplus).

Het gebeurt dat luchtvaartmaatschappijen hun vluchturen in de loop van het jaar wijzigen. De vluchturen die je hieronder vindt, of die worden aangevuld van zodra ze beschikbaar zijn, zijn indicatief en geven bij wijziging geen recht op annulering. Het definitieve vluchtenschema vind je in het vertrekdocument dat je ten laatste 10 dagen voor vertrek via e-mail ontvangt. Ook eventuele info over minibus, huurwagens of trein vind je hieronder.

Vluchturen

Reis met vertrek op 01/07/2021

Vertrek
Aankomst
BRUSSELS AIRPORT 01/07/21 - 07:45
ISTANBUL AIRPORT 01/07/21 - 12:10
ISTANBUL AIRPORT 01/07/21 - 13:10
TBILISI NOVO ALEXEYEVKA 01/07/21 - 16:30
BATUMI 18/07/21 - 10:25
ISTANBUL AIRPORT 18/07/21 - 11:30
ISTANBUL AIRPORT 18/07/21 - 15:55
BRUSSELS AIRPORT 18/07/21 - 18:20
Ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus of gecharterde minibus, auto, te voet, …). De keuze voor openbaar of gecharterd vervoer hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Wanneer het risico bestaat dat we de schaarse plaatsen van de lokale bevolking inpalmen op de bus, dan kiezen we voor gecharterd vervoer. Ook dat is verantwoord transport.

Specifiek voor deze reis:

In Georgië leggen we sommige afstanden tussen steden af met lokaal openbaar vervoer, meestal hebben we een busje voor onszelf gezien de grootte van de groep. Voor het vervoer in de bergen moeten we meermaals beroep doen op comfortabele 4*4 voertuigen.

Logies

We overnachten in kleine hotels en bij een aantal reizen in tenten. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie. De logementen worden in naam van Joker door de reisbegeleider gereserveerd waardoor hij/zij impact heeft op het verloop van de reis. Daardoor kunnen de logies verschillen van reis tot reis. De overnachtingen betalen de deelnemers ter plaatse vanuit het budget. Doorgaans variëren de logementen van basic, charmant tot wat meer comfortabel, afhankelijk van het plaatselijke aanbod. Meestal slapen we in 2- of 3-persoonskamers, maar ook 4- of meerpersoonskamers kunnen voorkomen. Een regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

Specifiek voor deze reis:

In de steden overnachten we voornamelijk in hostels, in dorpen eerder in guesthouses. Tijdens de trekking in Tusheti NP kamperen we, dus slapen we in tenten. In Svaneti wandelen we van guesthouse naar guesthouse. Het comfort van de logementen kan zeer sterk variëren.

Maaltijden

Lokale restaurantjes die ons tegen een redelijke prijs 'streekspecialiteiten' serveren zijn dé plaatsen om een land niet alleen te bekijken maar letterlijk te ruiken en te proeven.

Culinaire specialiteiten voor deze reis zijn:

Specifiek voor deze reis

 • Kachapuri: vaak de basis van de maaltijd, brood met kaas er in verwerkt, soms met nog extra ingrediënten. Elke regio heeft een eigen variant.
 • Khinkali: gevulde noedels van pastadeeg.
 • Churchela: een snack van noten die aan een touwtje geregen worden en dan vele malen in ingedikt druivensap worden gedoopt tot je een soort worst krijgt.
 • Wijn: dit is een van de oudste wijnregio's ter wereld en er wordt al 8000 jaar wijn gemaakt. Er zijn meer dan 300 lokale druivenvarianten waarvan de bekendste Saperavi is. De traditionele methode van wijn maken wordt nog veel toegepast: in "kvevri", grote kruiken in de grond.

In Georgië krijg je geen individuele porties op je bord: je krijgt een reeks gerechten voor de tafel waarvan dan iedereen op zijn bord kan scheppen. Er zijn altijd veel verse groentjes voorzien, kaas maakt onderdeel uit van zeer veel gerechten en er zijn ook best wel wat stoofpotjes.

Vegetarisch eten is meestal goed mogelijk door de vele gerechten met groentes. Melkproducten (kaas) worden overvloedig gebruikt in zeer veel gerechten. Veganistisch eten is amper bekend en gezien het vele gebruik van melkproducten absoluut niet evident.

Bagage

Onderstaande bagagelijst is richtinggevend. De volledige info over de bagage krijg je van je reisbegeleider tijdens de vertrekvergadering.

Specifiek voor deze reis

• Degelijke rugzak en rugzakhoes/flightbag. • Grote dagrugzak met regenhoes: ruim genoeg voor je drinken, lunchpakket, fototoestel, warme kledij. • warme slaapzak en evt. lakenzak • isolerend slaapmatje • lichte zomerkledij • warme kledij voor ’s avonds • ingelopen wandelschoenen • waterzak of drinkbus van 1,5 à 2 liter • goede wandelsokken • eventueel stapstokken • degelijke regenjas (water- en winddicht, mag ademend zijn), eventueel regenbroek • eventueel thermisch ondergoed • lichte muts, handschoenen en sjaal • zonnemelk en lippenstift • natuurlijk afbreekbare zeep, wc-papier • persoonlijke EHBO-set (opgelet: strenge regels ivm medicijnen, meer info op vertrekvergadering) • trekkershanddoek • zonnebril en pet • zaklamp en reservebatterijen

Belangrijk om weten: - Tijdens de trekking in Tusheti wordt de hoofdbagage gedragen door paarden. We kamperen, vaak op grote hoogte met erg beperkt comfort en we koken zelf ons potje. - Tijdens de tochten in Svaneti laten we de hoofdbagage achter, we wandelen van guesthouse naar guesthouse waar we eten en waar bedden met beddengoed voorzien zijn. We nemen enkel de basisbagage mee voor 2 of 3 dagen, dit past in een (grote) dagrugzak. - Bij een bezoek aan kerken en kloosters zijn korte broeken of rokken niet toegelaten, schouders moeten bedekt zijn en soms moeten de dames ook hun hoofd bedekken. Een ruime sjaal of sari kunnen erg nuttig zijn.

Geldzaken
Budget ter plaatse

Het budget voor deze reis bedraagt 750 euro (2020) - 785 euro (2021)

In Georgië is de officiële munteenheid de Lari (GEL). Euro's worden in de grote steden vlot omgewisseld. In de grote steden kunnen we ook vlot geld afhalen. Daarbuiten zijn de mogelijkheden erg beperkt. Zorg dat je vooraf zowel voor je bankkaart als je kredietkaart controleert of ze bruikbaar zijn in Georgië en laat ze zo nodig activeren.

Fooien

In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron en meer specifiek, met de typische Joker-manier van reizen komt het bestede geld rechtstreeks bij de kleine, lokale ondernemers zoals lokale restaurants, guesthouses en touroperators. Tevens moedigen we onze partners aan om hun werknemers een fair loon te betalen en vinden we het belangrijk om, als appreciatie voor de verleende diensten, een redelijke fooi te betalen aan gidsen, dragers en andere werknemers.

De hoogte van die fooien is gebaseerd op ervaringen van voorgaande reizen. Bij de raming van het budgetbedrag is met fooien rekening gehouden. Ze zitten dus bij het budget inbegrepen.

Gezondheid

In Georgië zijn er geen verplichte inentingen. Het is wel heel strikt wat het invoeren van medicijnen betreft. Meer info kan u vinden op volgende link:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/georgie

Op de vertrekvergadering zal u hier meer info over ontvangen. Houd er wel al rekening mee dat bepaalde medicatie mogelijks niet mee kan genomen. Informeer u goed voor u deze reis boekt indien u dagelijks medicatie dient te nemen.

Conditie

Deze reis is geschikt voor iedereen met een zeer goede lichamelijke conditie. Ervaring met het hooggebergte is een pluspunt, hoewel er ook klanten zijn die deze reis ondernemen met een beperkte wandelervaring in de bergen.

Tijdens de meerdaagse wandeltochten dragen we slechts een dagrugzak, de hoofdbagage gaat mee op paarden.

Reisperiode en klimaat

We reizen in de zomermaanden, dit maakt dat er goed kan gewandeld worden in de bergen. Op grote hoogte tijdens het kamperen kan het 's avonds en 's nachts wel flink afkoelen. De hoogtezon kan tijdens de dag erg sterk zijn. In deze maanden kan het in de steden behoorlijk warm of zelfs heet worden, daar beperken we onze fysieke inspanningen. Aan de kust is het klimaat wat gematigder maar ook vochtiger. Zeker in het centrum en in het oosten van het land is het klimaat eerder droog. In de bergen kan het stevig regenen, ook in de zomermaanden.

De reisbegeleider

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Een gids is hij niet: voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit.

De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig (met uitzondering van de reis naar Indonesië, met reiscode IDAJ, die wordt begeleid door een lokale, Engelstalige ViaVia-medewerker) en werden geselecteerd en opgeleid door vzw Karavaan. De Karavaan-opleiding is gecertificeerd door Toerisme Vlaanderen. De opleiding legt de nadruk op contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur, praktische vaardigheden en theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

Respect voor mens en natuur

In het kader van het ‘Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens’ en het ‘Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind’ zal Joker op geen enkel moment een beroep doen op diensten van derden die blijk geven van financiële of seksuele uitbuiting van kinderen of volwassenen (logement, transport, maaltijden, activiteiten …).

Lees hierover meer in ons Charter Mensenrechten.

Wij vragen je om vermoedens van kindersekstoerisme te melden op www.ikzegstop.be.

De souvenirhandel is in heel wat landen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Maar er worden helaas nog steeds souvenirs gemaakt van bedreigde plant- en diersoorten. Op je hoede zijn voor verboden souvenirs wil niet zeggen dat je ateliers, souvenirwinkels en markten niet meer mag bezoeken. Je reisbegeleider informeert je hierover. We verwijzen je alvast naar de folder ‘Een zeldzaam dier is geen souvenir’ uitgegeven door Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Joker ontving in 2014 als eerste Belgische touroperator het Travelife duurzaamheidscertificaat, een internationale erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te reizen en ondernemen. Lees meer...

Gebruik van je gegevens

Bij boeking vragen we je naar je emailadres. We maken van dit adres enkel gebruik om je info te bezorgen over de door jou geboekte reis of om je de link naar het feedbackformulier te sturen.

Geografie

Georgië is gelegen in Zuidwest-Azië en grenst aan Turkije, Rusland, Armenië en Azerbeidzjan. In het westen grenst het land aan de Zwarte Zee. Het land beschouwt zichzelf als een deel van Europa, geopolitiek gezien kan het echter zowel in Europa als in het Midden Oosten ingedeeld worden.

Met zijn 69.700 vierkante kilometer is het land iets meer dan twee keer zo groot als België.

Het terrein van Georgië is hoofdzakelijk bergachtig. In het noorden is het land begrensd door de Grote Kaukasus, en in het zuiden door de Kleine Kaukasus. Het land kent vele hoge bergtoppen waarvan de Mt'a Shkhara, die 5201 hoog is, het hoogst reikt. In het westen loopt het land uit in de Zwarte Zee via Kokhet'is Dablobi, oftewel de Kolkhida laaglanden.

Fauna en flora

Georgië heeft nog steeds een aantal grote carnivoren rondlopen. Onder andere bruine beren, wolven, lynxen en Kaukasische luipaarden zwerven hier nog rond.

Ook een dier dat in onze streken nog veelvuldig in het wild te vinden is komt oorspronkelijk uit Georgië : de fazant.

Staatsvorm

Op 9 april 1991 verklaarde Georgië zich onafhankelijk van de toenmalige USSR. Sindsdien is Georgië een semi-presidentiële republiek waarin de rol van president door Salome Zurabishvili wordt ingenomen.

Het parlement van Georgië heet het Sakartvelos Parlamenti en heeft 150 zetels. 77 zetels worden verdeeld onder de verschillende politieke partijen, de overige 73 worden rechtstreeks door het volk verkozen. De mandaten hebben een duur van 4 jaar. Sinds 2019 is Giorgi Gagra de eerste minister.

Bevolking

Georgië telt ongeveer 5 miljoen inwoners, die men Georgiërs noemt, de meeste onder hen zijn gevestigd in de centrale vallei, met een nadruk op de hoofdstad in het oosten, Tbilisi. Hier woont immers ongeveer een vijfde van de inwoners. Langs de Zwarte Zee kan je meerdere kleinere verstedelijkte agglomeraties vinden, waarvan Bat'umi de grootste is.

Economie

De voornaamste economische sectoren waaruit Georgië zijn inkomsten haalt zijn landbouw, mijnbouw, en de productie van alcoholische en non-alcoholische dranken, machines en chemicaliën. De productie van deze goederen gebeurt voornamelijk in kleinschalige industrieën. Landbouwproducten die veel gecultiveerd worden in Georgië zijn o.a. druiven, citrusvruchten en hazelnoten. Het land is voornamelijk rijk aan mangaan, koper en goud, en het zijn dan ook deze stoffen waarop de mijnbouwindustrie zich richt.

Religie

Het overgrote deel van de Georgiërs zijn Orthodoxe Christenen (83.4%). Verder is ongeveer 11% Moslim.

Lokale gebruiken en gewoonten

Georgiërs zijn zeer sociaal en echte levensgenieters. Ze zijn zeer gastvrij en voor je het weet word je uitgenodigd om bij hen thuis plaats te nemen aan een rijkelijk gevulde tafel. Ook de Georgische wodka vloeit hier dan rijkelijk.

Tijdsverschil

Georgië is gelegen in de UTC +04:00 tijdszone. Georgië maakt geen gebruik van de zomertijd, dit wil dan ook zeggen dat het in Georgië tijdens ons winteruur 3 uur, en tijdens ons zomeruur 2 uur later is dan bij ons.

Elektriciteit

In Georgië gebruiken ze dezelfde stekkers en voltage als in België. Het is dan ook niet nodig om een wereldstekker mee te nemen.

Veiligheid

Georgië is in grote mate veilig te noemen, op enkele gebieden na. Sinds de oorlog met Rusland in 2008 zijn er immers twee bezette gebieden, Abchazië en Zuid-Ossetië. Deze gebieden zijn verboden terrein en worden door ons dan ook niet bezocht.

Verder moet men zich bewust zijn van de strikte wetgeving in verband met het binnenbrengen van verdovende middelen. Informeer je grondig indien je vervangingsmedicatie of medicatie tegen ernstige pijn neemt.

Meer info via Buitenlandse Zaken http://diplomatie.belgium.be/nl.

Over deze reisformule

Reizen met Joker, dat is

 • méér beleven, durven en doen
 • op een duurzame manier
 • met een reisexpert die je reis ter harte neemt
 • om via onze contacten thuis te komen in de wereld
 • en als een betere versie van jezelf terug te keren
Georgië groepsreizen

Wat andere reizigers vinden

We hadden een superfijne groep met een hele leuke sfeer. Dit heeft voor mij een groot deel van de reis bepaald. Nog nooit met zo"n fijne groep
gereisd!!

Katrien De Bruyn

De Georgische keuken is enorm uitgebreid en lekker en het delen van gerechten is ideaal om zoveel mogelijk te ontdekken.

Robin Peiremans

Het logeren bij de bevolking was dé manier een zicht te krijgen op hun dagelijks leven.

Els Lybaert

Reistips

Veelgestelde vragen

Duurzaam reizen, hoe doe je dat?

Onze reizen en onze organisatie zijn doordrongen van duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Alles begint natuurlijk met een duurzaam reisconcept, maar met Joker en het Joker ViaVia Netwerk, hebben we nog veel meer impact. Want duurzaam reizen gaat veel verder dan het schrappen van olifantenritten! Lees meer over wat we allemaal realiseren, onder het toeziend oog van onze duurzaamheidscoördinator (onze Green Queen). 

Hoe actief zijn Joker-groepsreizen?

Wandelschoenen hebben we op reis binnen handbereik en ook de fiets brengt ons regelmatig waar anderen misschien niet komen. Wie zin heeft kan paardrijden, raften, sandboarden of het thuisfront op Facebook verblijden met een bungeesprong. Natuurlijk kunnen we na een ferme inspanning ook lekker relaxen in een hangmat, of op een plein de gezellige drukte gadeslaan.

Als je vragen hebt over het niveau van de fysieke inspanningen: contacteer ons gerust! Op onze website geven we bij per onderdeel van het reisprogramma het niveau aan (1-4). Ben je net op zoek naar zoveel mogelijk actie en natuur, kies dan voor de formule “Expeditie”. 

Hoe flexibel reis je als individu in een groep?

Elke reis bij Joker is uniek. De reisroute loopt langs minder platgetreden paden dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten ter plaatse. Alle reizen worden daarnaast nog unieker doordat elke groep mee de reis invult. Hoe dan?

Elke reis is dankzij onze reisbegeleiders op maat van de deelnemers, de groep en de lokale omstandigheden. Al tijdens de vertrekvergadering speelt de reisbegeleider in op de interesses van de groep. Wil er iemand salsales volgen in Cuba en gaat de rest er liever mojito’s leren mixen? Je begeleider doet zijn uiterste best om het voor elkaar te krijgen! Net zo met een festival of een andere niet te missen gebeurtenis: dan passen we de reisroute aan als het kan en in samenspraak met de groep.

Omdat we iedereen een prachtreis willen bezorgen, zorgen we ervoor dat er voldoende flexibiliteit en vrijheid is. Ook als dat betekent dat je liever een namiddag op je eentje wat onderneemt.

Hoe zit het met het comfort op reis?

Het comfort is eenvoudig. We overnachten in kleinschalige hotels en guesthouses, die –waar mogelijk- in handen zijn van plaatselijke families. Op bepaalde reizen gaan we kamperen of logeren we tijdens een homestay bij de mensen thuis (en daar spreken we dan nog láng van)!  De kamerverdeling kan wisselen van dag tot dag. Meestal deel je een kamer met 2 of meer reisgenoten en soms zijn de kamers gemengd. Heb je vragen over het comfort? Contacteer een Joker-reiskantoor: zij kunnen je specifieke vraag dan doorspelen naar de Joker-medewerkers die de reizen samenstellen.

Reizen we uitsluitend met openbaar vervoer?

Ter plaatse reizen we meestal met het openbaar vervoer. We streven naar een variatie aan transportmiddelen: van kano’s, mountainbikes en tuktuks tot futuristische monorails! We kunnen ook vervoer huren om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn. Een exclusieve collectie aan voertuigen, want zelden neem je ze thuis in het straatbeeld waar!

Waarom is reizen in kleine groep belangrijk?

We reizen in een groep van 5 tot 13 personen: klein genoeg om ons tussen de lokale bevolking te mengen en de impact van onze aanwezigheid te beperken

Wat betekent avontuur bij Joker?

Ons recept voor een fantastische reis bestaat uit 100% avontuurlijke, lokale ingrediënten, samengesteld volgens de oogst van de dag. Ongekende smaken en geuren, nieuwe mensen, activiteiten en vervoersmiddelen die thuis buiten beeld blijven: daar kicken wij op! Weinig is van A tot Z voorgekauwd en daardoor wordt elke dag spannend. Enter adventure, 24/7!

Wat is de gemiddelde leeftijd bij Joker Avontuur?

Vanaf 4 inschrijvingen tonen we hoeveel mannen en vrouwen er meegaan en welke leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn in de groep.

Nog geen gegevens voor jouw reis? Dit zijn de gemiddelde cijfers van vorig jaar. 

 • Gemiddelde leeftijd: 34 jaar
 • Man 47% / Vrouw 53%
 • Single 92%  / Koppel 8%

 

Wat betaal je voor je reis?

Prijs + budget

Bij elke reis staat een prijs vermeld, aangevuld met het budget dat je ter plaatse zal besteden. De kostprijs van je reis bereken je door het budget op te tellen bij de prijs.

Prijs

De prijs is de som die je rechtstreeks betaalt aan Joker bij inschrijving. Elk reisprogramma vermeldt duidelijk wat bij de prijs inbegrepen is. Het gaat dan bv. om de kost van de vliegtickets, organisatiekosten, reisbijstandsverzekering enz.

Je betaalt een voorschot van 30% bij inschrijving. Het saldo volgt 6 weken voor je vertrek.

Budget

Het budget is een raming voor activiteiten, logies, toegangsgeld, plaatselijk transport en maaltijden. Je betaalt dit ter plaatse. Daardoor betaal je enkel voor de activiteiten die je effectief doet, niets meer, niets minder. Tegelijkertijd komen deze uitgaven rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht. Zonder tussenpersonen of commissie van Joker dus. Een win-win!

Om koerswisselingen op te vangen, staat het budget soms vermeld in de lokale munt.

Wat is niet inbegrepen?

Dranken, souvenirs en optionele activiteiten zijn niet bij het budget inbegrepen. De eventuele optionele activiteiten (vb. bungeesprong, diepzeeduiken, canyoning …) staan in het reisvoorstel op de website opgesomd, met een richtprijs die gebaseerd is op de prijzen van het vorige reisseizoen. Zo kan je zelf inschatten welk bedrag je best bovenop je budget meeneemt. Ook op de vertrekvergadering krijg je hierover de nodige informatie.

Bij boeking van je reis kan je beslissen een optionele bagage- en annulatieverzekering van KBC af te sluiten en/of de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via GreenSeat.

Zijn er kortingen voor trouwe reizigers?

Trouwe Joker-reizigers belonen we graag! Je krijgt een korting van 5% op elke 5de reis die je sinds 2000 met Joker maakte. Reisde je sinds 2000 meer dan 5 keer met Joker? Dan krijg je één keer de korting en vanaf deze reis staat je teller terug op nul en geldt weer de korting voor elke 5de reis. Korting enkel geldig voor boekingen van groepsreizen van Joker Avontuur, Joker Go-26, Comfort Editions en het vroegere Kaap 46. Geannuleerde reizen tellen niet mee en de korting is niet cumuleerbaar.

Zijn er verborgen kosten?

Voor de meeste Joker-reizen is een geldige internationale reispas vereist, al dan niet vergezeld van een visum. Soms moet je dit visum voor vertrek aanvragen en betaal je deze kosten bovenop de prijs vermeld in de brochure. Als het visum ter plaatse verkregen wordt, is de kostprijs opgenomen in het budget. Deze info kan je terugvinden bij elke reis op de website, bij "Goed om weten".

Wat als je reis geannuleerd wordt?

Soms zijn we genoodzaakt je reis te annuleren, doordat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd of we om veiligheidsredenen niet naar de bestemming kunnen reizen. Dan word je hiervan verwittigd, stellen we natuurlijk alternatieven voor (die je aan 5% korting kan boeken) en krijg je de door jou betaalde reissom volledig terugbetaald.