Overslaan en naar de inhoud gaan

Breng een bezoek aan gevangeniseiland Alcatraz

Alcatraz en geschiedenis gaan hand in hand. Ooit was dit gevangeniseiland de thuis van de meest beruchte criminelen, zoals Al “Scarface” Capone en “The Birdman” Robert Stroud. Vandaag is Alcatraz nog steeds de meest gekende gevangenis ter wereld.

Maar Alcatraz is meer dan dat. Het huisvest vandaag veel unieke planten, zeedieren en duizenden vogels die hier hun nesten maken. Je kan er ook de restanten zien van de American Indian Occupation die begon in 1969, nadat de gevangenis sloot. Dat was een belangrijke mijlpaal in het bestaan van de American Indian Rights Movement.

Alcatraz Cruises is de officiële ferry van het eiland. De audioguide in het Engels zijn verhalen die door inwoners en bewakers van Alcatraz zelf zijn verteld!

Praktisch

De excursie vertrekt elke dag tussen 9u10 en 15u55 van Pier 33 op de Embarcadero. Het gewenste vertrekuur geef je door bij boeking.

Je kan zo lang of kort blijven als je wil. Maar wij raden aan minstens 3 uur uit te trekken om het eiland te bezoeken.

Prijs

  Volwassene Kind (5 tem 11) Kind (0 tem 4)
Day Tour €45 €29 Gratis
Evening Tour €52 €33 Gratis

Ontdek onze andere excursies in San Francisco

Meer USA?

Krijg je maar niet genoeg van de USA? Bekijk dan zeker ook onze individuele programma's. Meer excursies en activiteiten vind je op de overzichtspagina 'Excursies en activiteiten in West-USA'.