Overslaan en naar de inhoud gaan

Cocktails drink je overal. Een fruitige mojito, een ijskoude Margherita of een knalroze Singapore Sling, ze staan standaard op de drankkaart in de betere Belgische cocktailbar. Er is er ééntje waarvan wij alvast zeker zijn dat je hem nergens in België zal aantreffen, maar laat het ons gerust weten als we ons vergissen. 

Die speciale cocktail, dat is de Sourtoe Cocktail! Wat? Teen? Jawel! Dit verdient wel wat uitleg... 

Dawson City, Yukon, Canada

Louie Liken, één van de vele mensen die zich tot de goudkoorts liet verleiden, zakte in de jaren ’20 af naar deze regio. Koude nachten bezorgde menig goudzoeker bevroren tenen en Louie – die duidelijk hoopte dat zijn teen ooit weer de zijne zou worden – zette zijn teen op sterk water. In 1973 ontdekte Captain Dick Stevenson deze uitzonderlijke vondst, nam het mee naar zijn favoriete bar, de Sourdough Saloon, waar hij menig stamgast terroriseerde door deze teen te droppen in hun favoriete shot alcohol. Sindsdien spreekt men van de Sourtoe Cocktail en valt hij ook te nuttigen tijdens – whether you like it or not -  de trekking in het magnifieke Yukon!

 

Captain River Rat

Ons adresje: de Captain River Rat. Met plezier en een valse grijns, laat de baas de teen in je glas vallen. Mission accomplished wanneer jij je glas leegdrinkt en de teen je lippen raakt! Je wordt dan meteen lid van de Sourtoe Cocktail Club. Onze Joker-collega Stijn Daniels (verantwoordelijke voor o.a. groepsreizen in Noord-Amerika) mag alvast pronken met een lidkaart! 

Teen nr. 8

Tot ieders verbazing slagen sommigen er toch in om deze teen in te slikken. Over die details weigeren wij alvast verder na te denken, ook vragen we ons niet af waar ze telkens weer een andere teen halen! Voor mocht jij toch te gulzig zijn: er staat momenteel een boete van 2.500 USD op het inslikken van dé teen!

Oh ja, ondertussen spreken we van teen nummer 8 die als vondeling werd gedropt in het saloon met de boodschap: "do not wear opentoe sandals while mowing the lawn"!

Schol!

Captain River Rat
You can drink it fast, you can drink it slow, but your lips have gotta touch the toe!

Misschien is dit ook interessant voor jou?