Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie droomt er niet van om eens langs de befaamde Route 66 te scheuren en de meest prachtige parken van het zuidwesten van de USA te bezoeken? Joker-medewerker Jeroen greep de kans om deze populaire roadtrip doorheen Zuidwest-USA te maken. Van Las Vegas tot San Francisco reisde hij langs indrukwekkende canyons, reusachtige sequoiabomen en kleurrijke aardpiramides. De thuishaven van de Navajo-indianen werd tijdens de reis ook een beetje z'n eigen thuishaven. Of die keer toen hij zich op de set van Forrest Gump bevond.. Reis jij mee met Jeroen door het zuidwesten van de USA? Lees hier zijn verhaal.

Viva Las Vegas

Las Vegas is het beginpunt van onze roadtrip door Zuidwest USA. Het contrast met de stille natuurpracht die de volgende 10 dagen op ons wacht kan niet groter zijn met alle spektakelhotels en water- en chocoladefonteinen om ons heen. Al zou dat ook aan de vermoeiende heenreis kunnen liggen.

De volgende ochtend start onze roadtrip. Via een stukje van de mythische Route 66 bereiken we Grand Canyon National Park, één van de meest prachtige wereldwonderen van de natuur. Tijdens een helikoptervlucht zien we pas echt hoe uitgestrekt deze canyon is. De Colorado River slingert zich een weg tussen diepe rotsformaties en biedt ons een bijna onuitputtelijk kleurenpalet. Een once-in-a-lifetime ervaring!

Tussen Peek-a-boo en Navajo

We reizen door naar Monument Valley. Hier bevinden we ons op het grondgebied van de Navajo-indianen. Een Navajo-gids neemt ons mee voor een 3u-durende jeeptocht in Monument Valley en vertelt ons vol passie over de geschiedenis. Hij vertelt ons vele verhalen over wat er rond ons te zien is. We zitten helemaal onder het stof van de 'Navajo-dust' maar een 'Navajo-taco' smaakt altijd. Mmmh... 

Tip: ben je een filmliefhebber? Neem dan zeker de tijd om een fotostop te maken op de plek waar Forrest Gump zijn beroemde looptocht eindigt. Het prachtige uitzicht op Monument Valley zal je overdonderen!

De amateurfotografen onder ons zullen zeker en vast ook hun hart op halen in de Antelope Canyon. Vlakbij Page bezoeken we de prachtige Slot Canyon, een smalle kloof waar de lichtinval voor prachtige kleuren en effecten zorgt. We komen hier nog redelijk vroeg toe en zijn daardoor de grote groepen toeristen voor. De volgende dag bezoeken we de Peek-a-boo Canyon, een volwaardig alternatief. Niet zo bekend als Antelope Canyon, maar zeker zo mooi en in Peek-a-boo zijn we helemaal alleen!

Kajakken op Lake Powell

Na Antelope Canyon is het tijd voor wat actie. We maken ons klaar voor een kajaktocht op Lake Powell, een kunstmatig meer gevormd achter de Glen Canyondam. Na een drietal uur kajakken nemen we een frisse duik in het meer, dat hebben we dubbel en dik verdiend. Zalig!

Na een gezellige picknick rijden we door naar Bryce Canyon. Daar komen we terecht in de sprookjeswereld van het zuidwesten van de USA. De typische hoodoos, ofwel aardpiramides, zijn door erosie gevormd piramides in het landschap. Deze zandsteenformaties doen je meteen wegdromen en door het spel van de zon en de wolken zorgen ze voor een prachtig kleurenpalet. We dalen verder af en maken een wandeling naar Navaja Loop en Queen's Garden.

Leuke activiteiten voor het hele gezin in Zion National Park

Het leuke aan onze roadtrip is dat we de vrijheid hebben om te kiezen uit onnoemelijk veel activiteiten. In Zion National Park kiezen we bijvoorbeeld voor een actieve wandeltocht door de Narrows. De Narrows is een rivierbedding tussen de rotsen. Wandelstokken zijn hier geen overbodige luxe, want soms staan we wel tot onze heupen in het water. Brrr, toch wat koud maar zeker een fijne gezinsactiviteit om met (actieve) tieners te doen!

Verdwalen tussen reuzensequoia's in Yosemite

Voordat we doorrijden naar de grootstad San Francisco, houden we nog halt in Yosemite Park. Daar gaan we resoluut voor een picknick with a view en een wandeling langs de reusachtige sequoia's ofwel mammoetbomen. Een fijne beleving in de nationale parken is dat je er kan kiezen uit verschillende wandelingen op ieders niveau: van een korte wandeling op toegankelijke paden tot een stevige hiking met flink wat klimmen en dalen. Welke wandeling je ook kiest, je voelt je steeds deel van de natuur en dat laat niemand onberoerd! Als we ’s avonds naar het hotel rijden, zien we verschillende lichtjes tegen de rotswand van El Capitán: het zijn klimmers die de ultieme uitdaging aangaan met deze rots. Zij brengen de nacht door tegen de flanken van de bekendste rots van Yosemite National Park. Indrukwekkend, maar ik blijf toch liever met beide voetjes op de grond.

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Onze roadtrip eindigt in San Francisco. We logeren er vlakbij Fisherman’s Wharf, een toeristische hotspot in de stad waar ook een hele kolonie zeeleeuwen zich thuis voelen. We trekken eropuit met de fiets en rijden over de bekende Golden Gate Bridge. Met de boot varen we ook langs de Alcatraz-gevangenis. Het prachtige uitzicht op de skyline van San Francisco is mooi meegenomen. Deze reis is er eentje om nooit meer te vergeten!

Kies hier jouw reis:

Misschien is dit ook interessant voor jou?